Senin powell gibi ben taaa.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Senin powell gibi ben taaa.
MI MAX cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
5.71 tutarsa iyi. Cok daha kotu cakilabilirdi
Bu arada bizim mb tam 4 ayak ustune dustu. Bu fed ilac gibi geldi. Yoksa cok fena terste kalabilirdi
Unforgiven.. Metallic.. A.
şu ............. bademleri bi s....... gitsin artık yeter yemin ederim zulm ediyorlar şu ülkeye resmen ulan avrupa ile abd ile kapış dost ülke kalmadı akıl yoksunu bunlar tl faizi düşürücez demek ne demek insan tl de dursa terliyor dolarda dursa fed terletiyor yada u dönüşü yapacaklar mı falan diye düşünüyosun dünyanın hiç bi ülkesinde bizim kadar birikimini korumaya çalışan başka bi ülke vatandaşı yok her gün ayrı bi mallık her gün ayrı bi fiyasko bu ülke böyle saçma sapan bi yönetimi tarihinde görmedi.
https://resmim.net/f/umnadQ.jpg
Bulish qm gel babana gellllllllllll 5,85 civarı formasyon hedefi 5,6850 aşağı geçmezse işlem tamam.
Dolar saat 16:08 itibariyle 5.7210 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7030 lira, en yüksek 5.7570 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4380 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1245 seviyesinde. Gram altın 259.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.29 seviyesinde.
Faiz indirim konusunda "gerekeni" yapmaması nedeniyle Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından TCMB'nin bağımsızlığı ve yeni başkanın agresif faiz indirimleri yapabileceği endişeleriyle hafta başında gelişmekte olan ülke para birimlerinden negatif ayrışan TL dün pozitif bir seyir izlemişti. Ancak bankacılar hem TCMB hem de S-400 tarafında risklerin halen devam ettiğine dikkat çekiyor. Bu çerçevede yeni başkan Murat Uysal'ın önümüzdeki günlerde düzenlemesi beklenen toplantıda para politikasına yönelik vereceği mesajlar yakından izleniyor.
25 Temmuz'da sınırlı yapılması beklenen faiz indiriminin beklenenden daha agresif olup olmayacağı piyasalarda yön belirleyici olacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gazetelerde yer alan açıklamalarına göre TCMB başkanının bundan önceki kararları nedeniyle "ağır bedeller" ödediklerini, merkez bankasının tamamen revize edemezler ise ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kalacaklarını söyledi.
Gedik Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdür Yardımcısı Beste Naz Süllü, Hazine'nin dünkü 2 yıllık gösterge tahvil ihalesinde faizin bir önceki ihaleye göre 350 baz puan düşüş gösterdiğini söyleyerek, "Çetinkaya değişene kadar TCMB'den Temmuz'da 100-150 baz puan indirim bekliyorduk, ihale faizindeki düşüş de bir gösterge niteliğinde dolayısıyla konsensüs bundan sonra 300 baz puana yaklaşacaktır" dedi.
Süllü, piyasanın TCMB'den yıl sonuna kadar sert Faiz indirimi beklediğini ve bunu fiyatlara da yansıttığını belirterek, kurda sert hareketlerin yavaşladığını söyledi.
Dolar/TL’de aşağıda 5.58 seviyesinin önemli olduğunu söyleyen Süllü, "Bu seviyeye kadarki hareketi teknik analizle açıklayabiliriz ancak daha fazla düşüş hanehalkının döviz bozma isteğine bağlı. Fakat hanehalkının düşüşleri alım yönünde değerlendirdiğini görüyoruz dolayısıyla 5.58 seviyesinin kırılması çok kolay değil" dedi.
Dolar/TL'nin TL varlıklardaki performansı tam anlamıyla yansıtmadığını, kur ve borsa arasında uyuşmazlık olduğunu söyleyen Süllü, "Özellikle zorunlu karşılıklarla ilgili torba yasa ile getirilmesi planlanan değişiklik bankacılık sektöründeki maliyetleri etkileyeceği için bankacılık endeksinde bir miktar satıcılı seyrin devamını bekleyebiliriz" dedi.
Cuma günü 5.6345 seviyesinden kapanan ve TCMB adımının ardından Asya seansında 5.8245'e sert yükselen dolar/TL dün 5.6895'e kadar geriledikten sonra 5.73 seviyesinden kapandı.
Piyasalarda jeopolitik risklere yönelik gelişmeler de yakından izleniyor. Temmuz ayı Rusya'dan alınan S-400 sistemin teslim edilecek olması ve ABD'den gelebilecek olası yaptırımlar nedeniyle TL varlıklar açısından kritik bir ay olarak öne çıkıyor.
Yurtdışı piyasalarda ise Asya borsaları bugün karışık seyir izlerken ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükseliş doların değer kazanmasını sağladı. Yatırımcılar ise Fed'in bu ay faiz indirip indirmeyeceği hakkında ipucu verecek olan Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını bekliyor.
Fed Başkanı Powell bugün merkez bankasının çalışmaları hakkında ABD Kongresi'ne bilgi verecek. Yatırımcılar enflasyonun dünya çapında zayıf seyretmesi nedeniyle Powell'ın gevşek para politikası yanlısı açıklamalarda bulunacağını tahmin ediyorlar.
Powell'ın Kongre'ye açıklamalarından dört saat sonra ise Fed son faiz toplantısının tutanaklarını yayımlayacak.
Tahvil piyasasında ise Cuma günü son işlemde %18.98 seviyesinde olan iki yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi dün spot kapanışta son işlemde %19.15 seviyesindeydi. Bugün ise spot kapanışta %19.15 seviyesindeydi.
Cuma günü spot kapanışta ortalama %16.08, valörde son işlemde %16.21 seviyesinde olan 10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise dün spot kapanışta son işlemde %16.93, valörde son işlemde %17.01 seviyesindeydi.
Yeni dönemde hiç bir yatırım aracında hiçkimse ekmek yiyemeyecek.
Faiz düşecek mevduatçılar ekside
Dolar sürünecek dolarcılar ekside
Borsa yataya bağlatacak hisseciler ekside.
Bir ihtimal altının fizikisi olabilir.
En güzeli elindekini harcamak. Çünkü harcamazsan bir ay sonra aynısıyla daha azını alacaksın.
İyi harcamalar herkese.
[emoji3]
kısaca temel veriler baktıgımızda
s 400+
tcmb +
fed -
Dün görünmeyen ziraat oranları bugün aktif.
İhtiyaç kredisi 1.8'e inmiş.
İnmeye devam edecek.
https://www.ziraatbank.com.tr/tr/hes...ketici-kredisi
s 400 ler sürat kargo da kaybolmuş demişti bir forumdaş :oleyo:
son durum nedir
Ulennn endeks dansözden beter amk
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bizim faiz indirimi ile fedin faiz indirimi birbirini nötr etmez mi bence bizde daha şiddetli bi faiz indirimi gelicek 400 baz puan gibi bekliyorum böyle bi mallık şahsen.
Anket Sonuçlarını Gör: TCMB Faiz Kararı Ne Olur?Oylayan 38. Bu ankete katıldınız.
Bu anket 24-07-2019 günü ve saat 10:25'de sona erecektir.
Sabit Kalır 2.63%
100 puan iner 21.05%
200 puan iner 13.16%
300 puan iner 28.95%
500 puan iner 34.21%
Oylayalım :thumbdown:
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=36549
500 500.
purple ciddimisin bu konuda yaptırımlar gelirse ne olucak borsanın hali temeli bozuk bence borsanın fedden faiz indirimide beklense bizim merkez daha sert indirim yapıcak bide avrupa ile kapışıcaz gibi gözüküyor doğu akdenizde bide ordan yaptırım gelirse mokoko...
Malatya'da kaysı zamanı herkes bahçede. En iyisi Malatya Kürecikte patriot vardı zaten onun yerine kursalar olmaz mı?
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonom...stedi-5223374/
Kestaneyi çizdirdik ülkece :oleyo:
Adam bugün doları bitirmeye and içmiş mk. Bitmedi konuşması puştun
https://www.youtube.com/watch?v=n9I_9-eqHoE
Buyur, tipine hayran olduğum Poweli.
Adam çıktı ağzına zıçtı ortalığın, TDI ipimde değil diyor, trade wars çinle anlaşma ipimde değil diyor ulan puşt ne ipinde. Piyasa direkt faiz indirimi olarak algıladı adamın konuşma full güvercindi.
Bizim çakallarda mevlütün açıklamayı powell açıklamasıyla aynı anda kaktırdı piyasaya. Ab ye giydirdi mevlüt arada kaynadı gitti.
Şimdi bakalım ab mi abd mi ne zıkkım olacaksa bulish qm var ama baş bölgesine çok yakınız 78,6 fiboda düşüş durdu, kamular bokunu çıkarmazsa 5,6850 altına gelmezsek burdan döneriz 6,00 a kadarda yolumuz var ama kamular seviyor yapıları bozmayı ayrı konu.
Herkes kendi para biriminin değerini düşürme peşinde.
ABD doların, Avrupa bölgesi EURO’nun değerini düşürmek için yırtınıyor.
başkan çıkıp bir destek atsa şu dolara tv de yetiş reisss :)
Ödemişli köylü emmi bugün benim daireye talip oldu. Üzerine eski lekeli bir tşört , ayağına lastik ayakkabı giymişti. Kendine acındırdı, '' Yeğen bizi hor görme, gerçek alınteri bizimki, helal kazanç bu para. Sen daireye 380 istiyon emme , ben kestaneyi toptancıya 8 liradan sattım, siz burada kaça yediniz. Şimdi, sen burayı bana 350 ye verki, şu kambur sırtım bir rahat görsün '' diye pazarlık yaptı. Bende kabul ettim. Bir yıldır 380 e satamadım ve pazarlığa giren olmadı.
Şimdi bir hesap yaptım. 4 yıl önce sıfır aldığım parayı faize koysaydım 378 bin oluyormuş. Dolar olarak 78 bin dolara mal olan daire şimdi 61 bin dolara gitti. Bakalım tam 24 faizi yakalayabilecekmiyim.
küresel gidişat, küresel aktörlerin rolleri ve konuştukları şeyler dünyada para konseptinin değişimine işaret ediyor. eğer herkes parasını yerin dibine sokup parayı tuvalet kağıdına dönüştürecekse ve abd ve ab varlıkları fiyat balonu varsa bir sonraki 10 yıl ne yaşayacağız?
şimdi globalde gelişmiş devletler haricinde döviz bazlı geliri son 20 yılda artan ülkeler hangileri? tabiiki bu sayı çok az ve dünyamızda zenginler daha da zengin, fakirler daha da fakir oluyor. sonuç ise resesyon, durgunluk. sen sisteminde parayı belli yerlere hapsedersen tabiiki ekonomiler yavaşlayacak.
geçenlerde abd'de ultra zenginler kendilerine vergilendirme istediler. neden? çünkü böyle giderse 5 yıl sonra tüm küresel firmalar dükkanı kapatacak. dünyada da paraya ulaşımın kolaylaşması ve maliyetinin azalması için trump bir yerlerini yırtıyor.
türkiyede neler olur bilemeyiz ama küresel olarak kimse parasını değerli kılmak istemiyor. dünyada param değersiz olsun yarışı var. borsamız ve liramız bunu fiyatlamakta şu ana kadar. yoksa tayyip sayesinde bu hafta dolar 8'lemişti.