Şu anki durumda sodalarını verirsen genel kurula katılıp şerh koymadan ayrılma hakkından yararlanamazsın.
Printable View
Arkadaşlar;
Ayrılma hakkı kullanımı için 27 mart taki genel kurula katılmamız mı gerekiyor yoksa daha sonra mı görüşülecek,konu hakkıda bilgi kirliliği var,her kafadan bir ses çıkıyor..
"Yapılacak olan genel kurul 2019
mali yılına ilişkin olağan genel kurul toplantısı olup, 30/1/2020 tarihinde
kamuoyuna duyurulan T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Anadolu Cam Sanayii A.Ş.,
Trakya Cam Sanayii A.Ş., Soda Sanayii A.Ş., Paşabahçe Cam Sanayii ve Ticaret
A.Ş. ve Denizli Cam Sanayii ve Ticaret A.Ş. birleşme işlemine ilişkin bir
gündem maddesi içermemektedir. Anılan birleşme işlemine ilişkin karar, yetkili
organların uygun karar vermeleri ve başta SPK olmak üzere yetkili kamu kurumlarının
onay vermeleri halinde, ayrı bir olağanüstü genel kurul toplantısında karara
bağlanacağından bu toplantının gündeminde yer almamaktadır"
Daha onay verilmemiş,,bu durumda ne konuşulursa,hayali olur.
En baştan itibaren Soda alımlarıma ve satışlarıma baktım. Banka üzerinden yaptığım satışlarda kar zarar hesabını satış sırasında ilk aldığım hisse senetlerini baz alarak yapmış. Acaba al sat yapınca elimizdeki eski tarihli hisse senetlerini satmış ve yeni tarihli mi almış oluyoruz. Bunun şunun için soruyorum eğer soda için birleşme ya da ayrılma tarihleri belirlenecek ve o tarihten öncesi geçerli olacaksa biz bu geçerli olabilecek hisseleri al sat yaparak kayıp mı ediyoruz? Deli sorular :)
Ayrılma Hakkına Sahip Olan Pay Sahiplerinin ve Pay Tutarlarının Belirlenmesi
SPKn’nda yapılan değişiklikle işlemin kamuya açıklandığı tarihteki pay sahiplerinin anılan tarih itibarıyla sahip olduğu paylar (takasın tamamlanmasına bakılmaksızın eşleşmiş emirler dikkate alınacaktır) için ayrılma hakkı öngörülmektedir. Bu kapsamda ayrılma hakkına konu edilebilecek pay tutarları, işlemin kamuya açıklandığı tarih itibarıyla sahip olunan paylardan, genel kurul tarihine kadar varsa yapılan satışların son giren ilk çıkar esasına göre ve gün sonu net bakiyeler üzerinden düşülmesi yoluyla belirlenir. Bir diğer deyişle, pay sahibinin işlemin kamuya açıklandığı tarihten sonra yaptığı yeni alımlar için ayrılma hakkı doğmayacak; yaptığı satışlar ise yapılan ek alımlardan olduğu sürece ayrılma hakkına konu payları etkilemeyecektir.
Saat 21:00 da camlara ve balkonlara çıkıp sağlık çalışanlara alkışlarla destek olmayı unutmayalım :)
Bu birleşme işi nerden çıktı yahu. Ne güzel Soda'mızı Şişe'mizi alıyorduk. Fiyatları da ucuzladı, ama belirsizlik sürdüğü sürece elim al butonuna gitmiyor.
Bu süreçte ne önerirsiniz? Şişe-Soda almaya devam mı yoksa beklemek mi lazım?
Helal olsun @isbankasi güvenlik görevlisi dahil çalışanlarına brüt 3.500 TL Corona Pandemisi görev ödeneği veriyor.. 👏🏼
Öder kardeşim öder ...Şirketlerine yatırım yapan bizim gibi kazlar varken daha çok ödeme yapması gerekir.Aslında göstermelik olarak vereceği temettüleride vermesin çalışanlarına versin....Dişiyle tırnağıyla kazanıpta şirketlerine yatırım yapan bizim gibi ky daha çok yolmalısınızki çalışanlarınız mutlu olsun.....
Onlar kendilerine müslüman, kendilerine adaletli , kendilerine demokrat , kendilerine halkçı, kendilerine Atatürkçü. Bana hiçbir değerden bahsetmesinler.
İlk seçimde, seçim toplantısı yapmaya gelen CHP adayını itin bir yerine sokmazsam ben de dimitris değilim. Biz şirkette azınlığız ama demokrasi tanımı neydi? Bir güzel hatırlatacağım.
kardeşim kaybettiğiniz paranın ki koronadan. yönetimle ne alakası var...borsa burası kazanınca şirket yönetimi mi veriyor ki kaybedince şirket yönetimi senden calmış olsun..hele dimitris sen burda ne arıyorsun..kombassana git ihlasa git bime git beraya ittifaka ..git onlar versin yalnız bedelliyle cebinden almasınlar dikkat et...ataturkçulere de laf atma istersen...ataturk ülkenin kurucu kurtarıcı lideri e mi...
Diğer hisseler üçe katlayıp bu dibe batarken sayarken corona mı vardı?
Nerde ne alıp ne satacağımı sana mı soracağım dingil .
Atatürk, iş bankasının yahut bir partinin babasının malı mı?
AKP ye laf deme günaha girersin , CHP ye laf söyleme Atatürk e demiş sayılırsın. Bi bitmediniz yav.
Az ötede oyna bulaşma bana .
Sanırım yanlış anlaşıldı. Diyelim ki 27 martda ki genel kurulda birleşme kararı alındı ve ileri bir tarihte birleşme ile ilgili olağanüstü genel kurul toplandı ve biz de katıldık şerh koyduk. Bu aradada sat al yapmadık. Ortalama fiyat da 6.30 olarak tespit edildi. Buraya kadar sorun yok.
Soru şu borsa 4.6 seviyesinde fiyatlanan soda hissesini 6.30 dan mı alacak şirket?
Yani bu normal mi sizce? Eğer öyle ise 6.30 dan Soda yı verip 3.85 den şise alırız.
Bu durumda şişe hisse fiyatınin yükselmesi gerekmez mi?
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cehaletle işim olmaz kaybol...
Az kaldı devlet gerekeni yapacak %60 hissenin hakkını vermeyen is yonetımı her kurusun hesabını verecek birde ataturk un hisselerine ödemede yapmadı sadece ataturk un kurucu hisselerinde sene de ödenmeyen 150 milyon TL var
Yıllarca boyle devam eden bir yonetım ve bu hisselerin hakkını savunduğu nu söyleyen vasiyet memurları var hepsi hesap verecek
Erdogan in şise den pay alacagız deyince panik olup erdogan acıklama yapınca işbank tan istifa edip vakfın basına gecen Ozınce var 1 yıl gecmeden sise yı tek catı altına toplama kararı aldı yıllarca ataturk un hısselerı nın gelirlerinı hazıneye gondermemek ıcın tum yolları kullandılar erdogan bu acıklama yı yapmasaydı bu böyle surup giderdi
Akıllı adam başka oluyor işte,eline sağlık.[emoji106]
iPad cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cehalet mi dedin? Senin ne mal olduğunu bu forumda herkes anladı . Şark kurnazı pazar esnafından farkın yok. Allah aşkına cahil derken bi kendine bak . Senin okuduğun kadar benim yazdığım vardır yeğenim. Az kitap oku az kendini eğit ondan sonra çık karşıma yeğenim. Sana orantısız zeka kullanırım, o diplomanı kıvırır ağzına sokarsın.
Güzel ülkemiz ne çektiyse bu kısır çekişmelerden çekti
Kimse kendi tarafının yanlışını görmüyor
Yada görmek istemiyor
Kim haksız ve hukuksuz oluyorsa Allah belasını versin
Din ve Atatürk tartışmasının kimseye faydası olmaz vede kimselin tekelinde değildir
Tenkit edilmeye tahammül gösterip yaratılanı yaratandan dolayı sevelim ne güzel söylenmiş
Dünyadaki ölümlerden bile ders almayı bilmedikten sonra hisse fiyatının ne önemi var
Herkese sagliklar
Döviz artıyor.... döviz artıyor ... 2019 un hesabını çıkarıyorsunuz ya 2020 nin hesabını da vereceksiniz pek muhterem şişe yöneticileri.
Teşekkürler. Doğru mu anlamışım ? 25 Şubat'a kadar elimde 8300 adet hisse varmış. Şu anda al sat yaparken bunu 6600'e kadar indirmişim ama benim daha ayrılma hakkında kullanabileceğim 1700 adetlik hakkım daha var. Öyleyse bu hisseleri ne zaman ya da hangi fiyattan aldığımdan bağımsız yine ayrılma hakkında kullanabileceğim?
Satmak yok.
CASPER_VIA_M3 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu günkü yükselişe göre tavan olmalıydı.Endeks bu kadar düşseydi kesin taban olurdu.Ama tepki vermeye gelince tık yok......
Valla ayıp ettin , düşerken iyi ama çıkarken gıdım gıdım. Böylemi anlaştık seninle.
Bu hissenin birleşme olayındaki kargaşa ne olacak acaba ?
bu düşüşte soda ,trkcm, anacm alanlar ne olacak zorunlu birleşmeye mi katılacak
4.86 geçsin tavana kitleyecek namıssız....
ytd.inanma...bende inanmıyom..
ak yatırım 1.466.013 lot mal aldı hayırdır inşallah
tahta şu anda ilk 5 aracı kuruma göre
2.310.555 alış
1.437.423 satış
Hisse 4.15 den beri çıkışta.
Soda Külü yani diğer bir adı sodyum karbonat olan soda külü dünyada en yaygın olarak kullanılan onuncu kimyasaldır. Cam, deterjan ve temizlik üretiminde hammadde, gıda, ilaç, kimyasal madde ve metalürjik uygulamalarda da katkı maddesi olarak üretim süreçlerinde kullanılmaktadır.
Virüs için birebir,ama gelin görünkü bir spek var,tam nemrut:)