https://i.ibb.co/VWFWJCd9/Resim307.jpg
Printable View
Teşekkürler cefaks.
Çin yapay zeka robotu Deep Seek e ECILC ı sorduk.Bakalım neler söylemiş.😊
Eczacıbaşı İlaç hissesi (ECILC) ile ilgili yatırım kararı vermeden önce, hissenin performansı, gelecekteki beklentileri ve piyasa analizlerini dikkate almak önemlidir. Aşağıda, hisseyle ilgili temel bilgiler ve analizler sunulmuştur:
### 1. **Hissenin Güncel Durumu**
- Eczacıbaşı İlaç hissesi (ECILC), 12 Şubat 2025 itibarıyla **41.24 TL** seviyesinde işlem görmektedir .
- 2025 yılı içinde hisse fiyatı, en yüksek **64.8 TL** ve en düşük **37.2 TL** seviyelerini görmüştür .
### 2. **Hedef Fiyatlar ve Tahminler**
- USC Markets yapay zeka analizine göre, ECILC hissesinin 2025 yılı için hedef fiyatları şu şekildedir:
- **2025/3:** 66.72 TL (%29.62 getiri)
- **2025/6:** 61.74 TL (%19.96 getiri)
- **2025/9:** 86.18 TL (%67.43 getiri) .
- Ancak, teknik analiz tahminlerinin finansal verilere göre daha riskli olabileceği belirtilmektedir .
### 3. **Teknik Analiz ve Yorumlar**
- USC Markets, ECILC hissesi için teknik analiz sonuçlarına göre "Sat" önerisi vermiştir. Bu karar, 7 günlük hareketli ortalamanın 21 günlük hareketli ortalamayı aşağı doğru kesmesine dayanmaktadır .
- RSI (Göreceli Güç Endeksi) göstergesi ise "Al" sinyali vermiştir, ancak bu sinyalin güvenilirliği orta düzeydedir .
### 4. **Şirketin Performansı ve Yatırımları**
- Eczacıbaşı İlaç, bağlı ortaklığı Gensenta İlaç ile yeni üretim hatları ve kapasite artırımına yönelik yatırımlar yapmaktadır. Bu yatırımlar, iç ve dış pazarlarda büyüme hedeflerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır .
- Şirketin 2024 yılı ilk 6 aylık dönem net karı **306.204.612 TL** olarak açıklanmıştır .
### 5. **Risk Faktörleri**
- Hisse fiyatlarında dalgalanmalar beklenmektedir. Özellikle teknik analiz tahminlerinin zamanlama ve hedef fiyatlar açısından risk içerdiği belirtilmektedir .
- Makroekonomik koşullar ve sektörel değişimler de hisse performansını etkileyebilir .
### Sonuç
Eczacıbaşı İlaç hissesi, orta ve uzun vadede potansiyel getiriler sunabilir, ancak teknik analizler ve piyasa koşulları dikkate alındığında kısa vadede dalgalanmalar beklenmektedir. Yatırım kararı verirken, hissenin teknik göstergelerini, şirketin finansal performansını ve genel piyasa koşullarını değerlendirmek önemlidir. Profesyonel bir finansal danışmana başvurarak daha kapsamlı bir analiz yapmanız önerilir.
ECILC hissesinde kronikleşmiş manipulatif fiyat baskısı mal alma istekleri devam ediyor.SPK ve diğer ilgili Devlet kurumlarının açtığı soruşturmada bu hisseninde en başlarda takip edilip soruşturulması elzem oldu diye düşünüyorum. İlgili birimlere duyurulur!
100 Endeksi %3.77 yukarıda bu hissedeki manipulatör halen oyun peşinde.Bu işin artık cılkı çıktı.Bu öldüm fiyatlardan yatırımcının boğazına çökerek mal almaya çalışıyorsunuz.Ben sabırla sonuna kadar beklemek kararlılığı içindeyim. Yazıklar olsun SPK ve diğer yetkililerden yardım müdahale bekliyoruz!Bu Devlet nerede!
Borsa dışındaki “Eczacıbaşı holding” ve borsadaki , Eczacıbaşı yatırım holding” Eczacıbaşı ilaç (holding) üçlemesi, ve hepsi birbirine karşılıklı ortaklıklar kurulmuş ve herseyin finansal varlık altında örtme alavee dalsverekeri. Bu aynı nitelikte sayılanüç şirkette birleştirilmeli. Şirketin borsada varlığı daha nitelikli olur. Ve saydamlık gerekir.
İki aydır yurtdışındaydım, pazar akşamı döndüm Açıklanan mqli tablolar holdingin 2024 yılını tökezleyerek geçirdiğini gösteriyor. Ceo'nun neden ayrılmış olduğu böylece ankaşılıyor. Sn BE dizginleri öylesine eline almış ki yeni gelen Ceo henüz basına açıklama yapıp bir vizyon ortaya koyamadı. Sn BE Capital dergisine açıklama yapmış, daha global bir topluluk olma hedefi olduğundan söz etmiş. Küreselleimenin ioinin çekildiği bir ortamda hangi globalleşmeden bahsediyor anlayan varsa lütfen paylaşsın! Benim gördüğüm bu holding gayrımenkul gelirleri ve güçlü finansmanın ardında gününü geöiriyor. Gensenta'yı ucuza almakla övünürken şimdi pişmanlık notaları sezinleniyor. Mali tablolarda en ilginç kısım Vitra Karo ile ilgili. Yanlış mı okudum diye tekrar baktım. Her nasılsa karonun yükümlükleri 15 milyar düzeyinden bu rakamın yarısına gerilemiş. Bu yıl monrol satışı kasaya girecek, Ayazağa belki gelir üretmeye başlayacak, belki Kartal başlayacak, ana faaliyetlerle ilgili hiçbir beklenti, ses seda yok
Bu rakamları enflasyon muhasebesi yapılarak gelmiş olmalı bu da gerçek değeri görmemizi engelliyor diye biliyorum buna rağmen zarar yazmadan gelmesi önemli arçelik sahol ile yüzeysel karşılaştırdığımda sanki daha iyi tabii uzman birinin söylemesi lazım
Rekabet Kurulunun kararını kaçırmışım. Buna rağmen dünkü düşüş hacmi, sanki haberden hiç etkilenmemiş gibiydi. Kasaya girse de umursamayacak gibi. Sabrı epey zorlayacak bu hisse. Bu çileyi çekmeye değer mi diye sorgulamaya başladım.
Bu ülkeye bu kadar kayıp yaşatmak neyin karşılığı olabilir ki. Kaybedilen para, yargı erkinin zavallı durumu, kaybedilen güven ve imaj. Yazıklar olsun.Ne vatan sevgisi ne millet bağı bıraktılar.
Holding in madencilik kısmı topluluğun ana gelir kaynağı mı olacak? Acaba..
Ayrıca ilaç sektöründe geçen yıl kar marjı düşük gözükmekle birlikte satış açısından daha sorunsuz bir sektör olması hasebiyle bence dönemsel problem çözülecektir. Ya da doktorların payı azaltılmalı.. Sektör ve devlet bunu sağlamalı..
En problemli olanı seramik, monrol de kar yazmıyordu ama para getirdi. Kar etmeyen bir şeyi kim niye alır?
Monrol RK onayı 19 Martta geldi. Normalde işlem valörüyle birlikte 2-3 gün içinde işlemin kapatılması gerekirdi. Curium ka yapılan protokolün süresi hafta sonunda tamamlanıyor. Bugün yarın işlem sonucu gelmeli veya bir cayma olasılığı düşünülmeli. Esan büyük bir şirket değil. Balya'daki ocağın ekonomik ömrü doldu ve umutlar Dedeman dan devir alınan sahanın sondaj sonuçlarına kaldı. İlaç konusunda bir şey yazmak istemiyorum, Aralık 2024 de yapılan sunumda beklentilerimiz gerçekleşmedi denildi.
Eczacıbaşı kariyer fırsatları sayfasında Monrol için verilmiş ilanlar var. Kafa karıştırıyor. İleri tarihli son başvurular var. Eğer devir gerçekleşecekse şu iki günde olması lazım. Veya Monrol RK mın istediği hiki iki ayrı distribütör bulacak, bu nedenle devir işlemi gecikecek, distrinütörler bulunana kadar yönetim zEczacıbaşı'nda kalacak. Olabilir. İlginç bir şekilde çıkılan ilanlarda Eczacıbaşı'ndaki özlük imkanları anlatılıyor. Belki atlandı veya önemsenmedi.
Ne Monrol konusunda ne de temettü de bir sürpriz olmadı. Monrol satışı sonrası kasadaki nakdi 5 milyar liranın üstüne çıktı. Gensenta'ya olan borçlar azaldığı için pekala daha yüksek dağıtım yapabilirdi. Fakat bu konuda yönetim piyasaya uydu ve piyasadakileri aşan bir dağıtım yapmak istemedi. Nakitle ne yapacakları da belirsiz.
Geçmiş yıllarda yazdığım için tekrar gibi olacak. İlaç 1 milyar lira dağıtıyor ana bunun yalnızca 180 milyon lira kadarı azınlıktaki pay sahiplerine gidecek. Bu rakamdan kısmı iki grup holdingine gidecek. Oysa sadece Kanyon'dan elde ettikleri nakit kira geliri 600 milyon liradan fazla. Temettü dağıtırken mış gibi yapıyor Eczacıbaşı
Temettü dağıtımına karşıyım hiç temettü vermemesini isterim zira vergisi ödenmiş bir karın tekrar vergiye girmesi iyi değil ayrıca borsada fiyatı verdiği temettü kadar düşer ne oldu ne işime yaradı .
Temettü vereceksen borsada işlem gören fiyatın yüzde yirmisinden az olmamalı ki fiyati da patlatsin
Neyse ki görece az temettü veriyor.
Ecılc en kötüyü tamamladı,tüm iş alanlarında yukarı trendin başlayacağı dönemlere girdi kanısındayım.Arsalarda yıllar süren bekleyiş sonlandı,atıl değil birşeyler oluyor,Gensenta zaten karlı,yelpaze genişliyor,ar-ge iyileştirme,büyüme yatırımları devam,Vitra da öyle kara geçtiğini de görebilsek.Yeniden kasa dolu,krizlere dayanıklı,önü açık.
Eczacıbaşı değişen yeni dünya düzenine uyum sağlayabilecek mş? İş yaptığı sektörleri ve üretim yerleriyle bu süreçlerde yıpranmadan, güçlenerek ilerleyebilecek mi? Seramikçiler sene başında yaptıkları açıklamalarda 2025 için " bizim yılımız" olacak demişlerdi. İlaç sektörüne dair fırsatlar/tehditler raporunu Deva'nın sayfasından okudum. At
Ayazağa ve Kartal projelerinin lansmanı bu yıl içinde görülecek mi? Pek çok bilinmez var. Fakat görünen o ki küresel koşullar kriz boyutuna hızla koşarken hisseye bir destek var.Bence herkes şu anda bulanık suda balık avlamaya çalışıyor. Tuhaf zamanlar, şu olacak bu olacak demek çok zor..
ABD oyuna sert girdi. Anlaşılan o ki Çin eninde sonunda yalnız bırakılacak ve büyümesi (geçmişte Japonya'nın başına gelen gibi) sert yavaşlayacak. BRİCS bu tablo karşısında ortak bir aksiyon üretebilir mi? Üretemeyecek sanırım. Brezilya ve Hindistan bu konuda erken dümen kırabilir. Rusya zaten epey hırpalandı. Petrol fiyatı hedeflerine bakarsak; petrol ve doğalgaz gelirleri de düşecek. İslam ülkeleri (petrol zengini olanlar) zaten tatbikata bakarsak, safını belirlemiş. (Birileri de hala siyasal İslam hayali kuruyor.) AB ülkelerinin eli mahkum gibi. Velhasıl ABD egemenliği bir süre daha devam edecek görünüyor. Ama medeniyetin tek dişi kalmış canavar olduğu yine ortaya çıktı. Bir süre daha devam edecek. Ama eninde sonunda buhran yaratır. Çalkantılar bitecek gibi görünmüyor.
Biz de ise zaten kontrol kaçtı. Beceriksizlik, saldırganlığı artırıyor. Ülke batağa doğru gidiyor. Borç durumu ve borçlanma maliyeti içinden çıkılmaz halde. Tarımsal üretimde maliyet-fiyat dengesizliği var. Tarımda çalışan nüfus azalıyor ve yaşlanıyor. Hastanelerde yoğunluk hiç bitmiyor ve tedavi değil geçiştirme var. Hastalıkların yüzdesi hızla artıyor. Çevremde gördüğüm hasta insan sayısı, ömrümün hiçbir döneminde görmediğim kadar yüksek.(Düşmana gerek kalmadan kendi kendimizi yok edeceğiz herhalde) SGK maliyetleri artıyor. Toplumsal çürüme ve delirme korkutucu.
Erken vakitte aklı selim hakim olup, toplumsal birliktelik oluşturularak, adaletli bir fedakarlık başlatılmalı. Bu da adalet ve gelir dağılımında uçurum yaratmış bir ortamla olamaz. Ortalığı tozu dumana katıp göz gözü görmez, suçlu suçsuz herkesin karma karışık olduğu bir ortamdan medet umulabilir. Türk toplumu asaletinin hakkını vermeli ve doğru hedefte birleşmeli, kargaşadan uzak durmalı, fanatik, aklını kiraya vermişlerin tahriklerine kapılmamalı. Sabırlı olmalı. Pasif ve legal tepkinin dışına çıkılmamalı.
Borsa ise (ondan daha önemli sorunlarımız var) nesini konuşacaksın. Görüş mesafesinin sıfır olduğu yerde neyi öngöreceksin. Şıklara baktığımızda küresel ticaret bir süre karışacak. Bize ne kadar etkisi olur bilinmez. Petrolün ucuzlaması dış açık açısından olumlu. Dövizin ne olacağı belirsiz. Altın bu kadarlık yükselmeden sonra cesaret edilmez. İsterse düşürüyorlar. Zaten BRİCS'in altına dayalı ticaret para hedefi çökerse belini zor doğrultur. Borsaya para girişi olmayacağı kesinleştiği için (en azından dışarıdan) yerli oyuncuların keyfine kaldı. Ziraat yatırım ve geri alımlar ne kadar destek olur bilinmez. Gayrimenkul hala çok pahalı. Faiz gelirleri enflasyon ne görünürse görünsün negatifte. Büyük soru şu: kendimizi nasıl koruyacağız? Bu fırtınaya hangi gemi dayanır? Benim gibi küçük yatırımcılar bu sorunun yanıtını bulamıyor. Beni en rahatlatacak senaryo halkın büyük çoğunluğunun desteğini alan ve liyakatlilerin sinerjisinin yakalanacağı erken seçimdir. Borsaya başka hiçbir rüzgar yardım etmez.
Niye böyle ipe sapa gelmez yazı yazdım. Buhrandayım. Ben alt tabakayım. Toplumun ne yaşadığını çok iyi gözlemliyorum. Düşünebilen ve çare üretebilecek organize bir toplumsal katmana ihtiyacımız var. Bu organize grupta yüksek egolu, ülkede yaşanandan bihaber, karma karışık düşünce sistemiyle bin bir parçaya bölünmüş ve asla temel hedefi belirleyemeyen (ya da 18 milyonluk şanslı tabakadan olup ta umurunda olmayan) okumuş seçkinlerden olmamalı. Sahada ter akıtan, çile çeken yada empati kurabilecek duyarlılığı olanlardan olmalı. Neden burada yazıyorum. Hacmi düşük olsa da Bist'te küçük yatırımcı çoğunluk.
Piyasada belirsizlik aramışs yapılacak şey bellidir. Hiç düşünmeden satış yapmak. Fakat yakın geçmişte, örneğin pandemi döneminde hiç düşünmeden satanların uğradığı kayıpları gördük. Hala hafızalardadır. Şimdiki durum pandemi döneminden farklı. Riskten kaçanlar, fırsatları kovalayanlar bir arada. Daha önce yazdığım gibi bulanık suda balık avlama beceriniz yoksa, balığa çıkmayacaksınız, evde oturacaksınız. Bence piyasa da ağırlıkla böyle düşünür. Fakat bu dönemde fiyatlar da bir yere gitmez, dar bir bantta, düşük işlem hacmiyle eğleşir.
Bollinger orta bandının da geçtiği 44 seviyesi üstünde tutunmayı sağlayabilirse ilk etapta 46 ve akabinde 49 seviyesindeki direnç noktaları temas edilmek üzere hedefe konulabilir. Orta bant da tutunamıyorsa 41,35 seviyesi kısa vadeli ilk ve güzel bir destek noktası olarak çalışabilir.
detayları youtube kanalı video da anlattım arkadaşlar
https://i.hizliresim.com/k295i5f.PNG
Hissenin 1 Ocak 1991 de 1 lot fiyatı 1.12 USD.Son olarak Cuma kapanış fiyatı yaklaşık 1.12 USD.Başka bir ifadeyle hissenin 1 lot fiyatı 34 yıl boyunca hiç degismemiş(veya degiştirilmemiş!).Hissenin zirve fiyatı 2.15 USD dir.
Hisse ilk borsaya girdiğinden bu yana çok sayıda yatırım yaptı ve arsalar aldı.Son olarak kasada monrol satışından gelen 5 milyar TL istiflenmiş yedekte duruyor.İnşaat için yapılan antlaşma ve değerli arsalar ortada.Kanyon hakeza.Hissenin şu andaki değeri nereden baksan 3 USD(114TL) den aşağı değil diye düşünüyorum. Bilerek kasıtlı olarak fiyat aylar hatta yıllarca süren manipulasyonlarla baskılanıyor diye düşünüyorum.Bir gün mutlaka gerçek değerini bulacaktır.
ECZYT 1 lot fiyatı 1 Ocak 1993 de yaklaşık 0.50 USD.Son kapanış fiyatı 4.60 USD.Yani yatırım ilk borsaya çıktığından bu yana USD bazında yaklaşık 9 kat artmış durumda.Bu hisse ile ECILC arasındaki dolar bazındaki aşırı dengesizlik de ilaçta yapılan manipulasyonların açık bir göstergesi diye düşünüyorum.
Bu arada hisseyi değersiz zayıf göstermeye çalışmakta manipülasyonu yapanlar kadar kötü niyettir.
Not:Bizler bu çarpıklıgı görüyoruz da SPK ve diğer denetleyici kurumlar neden göremiyor diye düşünüyorum!Bu hissedeki çarpıklıgı ben CIMER aracılığıyla SPK a yazdım.Sizlerde yazabilirsiniz.
BIST' e dair kesin bir kanaatim oluştu. EIS hissesi zincirlerini kırıp endeks üzeri bir getiri sağlar mı bunu bilemem.
Orta ve uzun vadede sınırlı potansiyeli olduğunu düşünüyorum. Çalkantılı bir dönem, yatırım perspektifi zayıf. Portföy yatırınlarından çıkan yabancılar ABD başta olmak üzere başka yerlerdeki fırsatlara bakarlar. Eğer ABD piyasası Trump'ın geri adımları ile hızlı tepki verirse belki gidenlerin bir kısmı geri gelir, borsada risk almazlar tahvile gelirler. Bist yerli yatırımcıya kalınca ne olduğunu biliyorsunuz. Sağda solda küçük hisselerde mevzi ataklar olur ama yeni hisseler bulmaları şartı ile. Bu durumda Bist için yatırım yapılabilir yer denilemez. Fakat münferit hisse hareketlerinde sürprizler olabilir. Benim yatırım hevesim yok açıkçası. Buna rağmen şu olur bu olur diyemem.
2 yıldır hisse baskı altında.Beklentileri vardı,birer birer gerçekleşiyor.Hikaye devam ediyor.
Ayazağa projesi bu yıl başlıyor.Gelir paylaşımına göre yapılır zannedersem.%48 ilaça gelecek.
Kartal 157 dönüm.Seneye ancak başlar gibi. Çok büyük proje.Her iki projeden ilaca 1 milyar dolardan aşağı para girişi olmaz.Gensenta kar edecektir.Kanyon’dan kira gelirleri var.DD gelecek yıl sonunda bu şartlarda 200 bulur.800 mio dolar PD mi olur?
Genel kurulan bugüne kadar yatırımcılar güven verecek bir sonuç bildirgesi çıktığını hiç duymadım. Sn BE bugün yine söz almış, bir gün işler iyikeşmeye giderse bu durum şirkete de yansır demiş. Bence malumun ilanı gibi olmuş bu cümle .
İntema'mın ilk çeyrek sonuçları açıklandı ilaç ve yatırım holding belki de bekletiliyor. Ayın 12 sine kadar her gece yarısı 24 den sonra sonuçlar gelebilir!
Tek seferlik Monrol karı ile karlılık yüksek gelecek, spekülatör de bu durumu gözetwewk yavaş yavaş fiyatı tırnandırıyor. Ya sonra? Sonrası bende yok, yani bilmiyorum. Topluluğun 2023 faaliyet raporu henüz yayınlanmadı. Bulanık suda balık avlamaya devam,,
Mali tablo tahmin ettiğim gibi. Monrol satışı zarar etmekten kurtarmış. Gayrımenkulleri Tskb xeğrtleöesine tabii tutmuşlar. Ha bir de her nasılsa geçen yıl sonunda Vitra Karo varlıkları yükümlülüklerini geçmişse şimdi normale yani eksiye dönmüş.
Bence Sn BE imkan bulsa holdingi küçültüp daha çevik bir organizasyon yapmak ister ama bunu nasıl yapabileceğini tam bilemiyor. Topluluğun ana işi taşa toprağa dayalı sanayi, Bist deki diğer örneklerden de görüyorsunuz, karlılığı çok düşük bir sektör. İlaç sektörüne güçlü bir dönüş yapmak istedi ama şimdi bin pişmanlar. Spekülasyon yaptığım için üzgünüm ama belki eski Ceo verimsiz yatırımlardan dolayı işten ayrılmıştır ( belki başka nedenler vardır). Temizlik kağıdı sektörü deseniz topluluğu taşıyacak bir yer değil, belki 150-200 milyon Avro yatırım değerli bir yer. Esan var, o da küçük bir yer. O zaman geriye kalıyor gayrimenkul rantı. Böyle bir açmazı var bence Sn BE'nin. Şirketlerdeki çalışan profilinin yüksek olması, herkes tarafından beğenilip alkışlanmaları mali performans için yeterli olmuyor. Sn BE öyle her sektörün üzerine atlayacak serüvenci birisi de değil.
Taşa toprağa dayalı sanayi karlılık düşük, İlaç sektörüne dönüşten bin pişmanlarmış (nasıl bu çıkarımı yaptınız mesela. Verimsiz görünen alandan çıkış yapıp 32 milyon dolarlık yeni yatırım yapıyor teşvik belgesi alarak. Madem pişmanmış neden verimsiz alandan çıkıp yine aynı sektörde bir yatırım yapılıyor), temizlik kağıdı işi zaten yetersizmiş, esan da küçükmüş zaten. Kapatıp gitsinler o zaman bu düşünceye göre. Monrol satışı ile beraber nakit 5 milyarı geçmiş durumda. Yeni yatırımlar için uygun ekonomik koşulların oluşması bekleniyordur. Defansif kalmalarını da şu dönemde makul karşılarım. Arsalar konusundaki durumlar malumunuz zaten belli bir nakit akışı da sağlanacaktır orta vadede. Genellikle 3 aylık bilançolar hep zayıf gelir ecilcde ben gelecek için karamsar değilim.
İlaç sektörüne dair Aralık ayında yapılan yatırımcı sunumunda paylaşılmaması kaydıyla beklentilerinin karşılanmadığını aktardılar. Aradan süre geçtiği için paylaşmakta sorun görmedim.
Yatırımcı sunumu yapıyorsun paylasilmamasi kaydıyla paylaşım yapıyorsun , çocuk mu kandırıyorsun millet malını satsın gitsin diye resmen manipülasyon yapıyorsun tabii bu açıklamayı kim yapmışsa .
Yukarıda makifkara nin çıkarımlarina katılıyorum bu adamlarin tek niyeti küçük yatırımcıdan hisselerini ucuza toplamak o kadar kar ediyorlar ki ancak bu kadar gizleyebiliyorlar .
Bir de akıl dışı konuşmaları yok mu beni benden alıyor paylaşmayın ama falan filan :kahkah:
Yani inanılmaz, ibretlik bir olay , tabii buna inanıp yorum yapmak da ayrı bir olay madem buna inanılıyor o zaman behemehal satıp kacmali bu mecradan :evil:
Herşey basit mantık hatası dolu zaten olmadan olmaz .Adamlar bir de sosyal medyada buna uygun bilgi yayacak eleman tutuyor , Türkiye de pek çok patron böyle çok azı dürüst , dürüst olanlara selam olsun , kazançları da helal olsun .
Geçen yıl başka bir holding ceosunu çıkarıp yayın yapmıştı CEO'su ben hisse satıyorum demişti , yani tavan yaptırıp sonra o fiyatın tam yarısına getirdi .Bunlar bu ülkede sıradan sayılıyor çok yazık .
No: bu sattığı monrol varya hiç bir dönem doğru dürüst kar getirmedi neredeyse hep zarar ettirdi ama şimdi satış fiyatına bakın , aynısı Gensenta için de olmazsa ben bir daha yazı yazmam yani bugün aldıkları fiyatın 2 katına satmazlarsa en az dolar bazında .İşin bir diğer komik tarafı da Türkiye de ilaç sektöründe ağa konumunda bir grubun umduğumuzu bulamadık demesi sanki otelcilik turizm den gelip buraya girmişler sanırsın. Nerden baksan tutarsızlık..
2. Mühim not : Daha yabancıya satış ile ilk ortağına satış rakamına girmedim , neymiş işe o sokmuş mus / bu ülkede de dünyada da adam babası olsa para söz konusu oldu mu tanımaz , bu kadar centilmenlik gözlerimi yaşarttı.