Eyüp fabrika binasýnýn ordaki eski Uzel fabrikasý arsasýndaki proje
https://ramscityhalic.com/?fbclid=Iw...Mm8zUkDdu8vfwQ
https://pbs.twimg.com/media/F2MfQPtX...g&name=900x900
Printable View
Eyüp fabrika binasýnýn ordaki eski Uzel fabrikasý arsasýndaki proje
https://ramscityhalic.com/?fbclid=Iw...Mm8zUkDdu8vfwQ
https://pbs.twimg.com/media/F2MfQPtX...g&name=900x900
Buralar sakinlesmis eski ekipten arkadaþlarda geliyor. Elde ettiðim bilgileri ara ara gelir paylaþýrým. Millet yolcu biz hanciyiz burada. Yatýrýmcý iliþkileri boþ býraktým uzun süre. O tarafa bakayým.
Herþeyi geçtim, Bodrum'da deniz kenarý 42 dönüm 400 milyona alýnan gayrimenkulün piyasa deðeri bugün kim bilir kaç katýdýr? Gündoðan'da satýlýk arsalara, otellere, dükkanlara bakýyorum iþin içinden çýkamýyorum. Böyle bir rakam yok.
Alýnan devlet teþviði, 2 yýl ödemesiz uygun kredi ile otel bugün bedavaya geldi.
Otel bittiðinde en az 8 milyon dolardan kiraya verilecek. Buda yýllýk 6 cent hisse baþý ilave temettü. Deðerleme raporunda 2,3 milyar TL bitmiþ deðeri eder denmiþ. Bu deðer bugün 4 milyara rahat geçer. Büyükçekmece'de m2'si 1.500 TL den aþaðý tarla yok. Deðerleme raporu baþtan savma yapýlmýþ. Sanki tüm tarla gölün sýfýrýnda gibi fiyat alýnmýþ. Bilen bilir bu tarla 3 milyon TL üzerinden stoklarda duruyor, sirketin defter deðerinin pek yansýmýyor. Þu an 1,5 milyar TL'ye vermezler. Eyüp Topçular fabrika binasý 200 milyon küsürden deðerlenmiþ. Burada alarko carrier var çýkartýrlar mý yada onlar satýn alýr mý bilmek zor.
Agresif büyümeye devam eder 3. gelir getirici saðlam bir otel iþi daha kopartýrsa. Düzenli veyüksek temettüsü ve marka deðeri sayesinde gayrimenkul varlýk fonlarýnýn portföylerinde yer alýr.
Maslak tarafý kangren olmuþ o tarafta bir çözüm olursa piyango misali olur. Orasý uzun iþ þimdilik.
Alt dolar bandýnda çok oyalandý üst banda çýkýp orayý destek yapmasý lazým. Bunlar için temel düzeyde geliþme ve haberlere ihtiyaç olacak.
Ben GAYRÝMENKUL DEÐERLE SEKTÖRÐNDE mesleðim gereði inþaat müh deðerlemelerde çalýþtým sistem tapuda ve imarda dijital ortama geçti , tskb da iþ görüþmesi yaptýðýmda bu tarz dijital ortam yoktu emsal deðer üstünden saha çalýþmalarý yapýlýrdý .
Bölgede yaþýyorum evim Beylikdüzü’nde bu sene 3000 tl ilan fiyatý yeri 1800-2500 tl tarla olarak satýn alýrsýnýz ama ÞÝRKET kötü niyetli ise 500 tl olan yeri 1250 tl gösterebilir !
Deðerlemelerde en ihtiyatlý öldü fiyat alýnmasý ticari ahlaka sýðmasa bile maalesef bu GYO sektörünün en büyük ayýbýdýr Ýstanbul deðil Konya bozkýrýnda tarla fiyatýna deðerlemelere devam ederlerse 60-70 tl gidecek hisseye orda takoz koyup engel olacak spekülatör iþlemleri yapýlýrsa þirket daha çok 4 . Otel kapý beklenir , 3 otelin açýklanmasýný piyasa 4 gözle bekliyor , bilanço yetmez 3 otel bekliyor ( Alarko yönetimi bunu bazý yatýrýmcýlarýna þifahen ifade etmiþ ise 7 aydýr kap atýlacak da normalleþeceðiz diye olumlu haberler duymak üzere KÜÇÜK YATIRIMCI devasa zararlarýna raðmen hisseden çýkmýyor, halihazýrda istim üstünde beklemeye devam ediliyor ) bu, enflasyon ortamýnda, yatýrým yapmayýp parayý nakit park etmek de Dev bir otel zinciri için saðlýklý görünmüyor .
Kanaatimce 7 aydýr dolar bazýnda % 40 üstü erime ve diplerden kalmak için ÇIRPINMA hareketleri spekülatörü çok memnun ediyor olmalý ne de olsa , eziyet ettiði KY den aldýðý ahlar ile mutlu olan bir Kimlik olmalý firma il baðý da yoktur bir firma bu kadar acýmasýz olamazdý.
Bu hissenin yaþadýðý manipülasyonlarý baþka GYO da yaþýyor yaþadýlar 4 ay öncesinde ,Ýsgyo, Trgyo Özkgyo bunlar telafi ettiler zararlarýný düzelmeye baþladýlar arkadaþlar 1 tane filan var yoktur ancak kimsenin soy adý ALARKO deðil bu markaya bu yaþananlara asla yakýþtýramýyorum bu olaylarýn yaþatanlarýnda abedel ödeyeceðini düþünüyorum .
ÞÝRKET kötü niyetli ise 500 tl olan yeri 1250 tl gösterebilir !
?? 5000 olan yeri mi demek istediniz ?
Hükümetin hayali rakamlarýný açýklayan TUÝk'in bile çok üzerinde reel bir enflasyon var ortada, hisse 50 TL bile olsa taþýma maliyetini anca çýkarýr. 15-20 hesap üzerinde iþlem yapan spekte zarar edecek böyle giderse. Bu enflasyonist ortamda yatay gidenin fiyatý erir. Kendilerinde çok iyi biliyor. Bu hareketi yapmak zorunda ama hareket nereye kadar uzatýlacak önemli olan bu. Son 4-5 yýlda burada gitgel bandý çok açýldý. Artýk bu bantý geçmek zorunda yoksa birileri tahtaya dadanabilir. Ýsgyoda kafasý bozulan ve parasý olan biri tahtayý, þirkete raðmen kaldýrdý. Bu risk her zaman olacak. Kökü 150 milyon ödenmiþ sermaye.
Araçta gelirken yazmýþtým , yazým hatasý olmuþ olabilir ,
Þirket niyeti ne olursa olsun
Ýyi veya kötü deðil ticari veya sert ticari niyetler ile 1000-2000 bandýnda bu Büyükçekmece fiyatýný gösterebilir telefonla olmaz o iþ , emsalleri incelemek gerek ben niyet okuyamam
Kötü niyet filan geçtim KY ye bu zulmü reva gören spek denen vatandaþla hesaplaþmak için ta Japonya evet TAAA Japonya dan !! Zengin iþ adamý tanýyýp haber veren var , o halde ORTA SEVÝYE yatýrýmcý , KY VE BY ler var ! inanýn bu böyle , YURTDIÞINDA. PARA babasý çaðýranlar var Japonya mitsubishi , Toyota kurtarsýn bizi diyorlar , o þirketlerden bile yönetim kurulu üyesi zengin biri gelse 40 milyon dolarlýk algyo alsýn herkes susar tahtacý da izler , bu kalitesiz insanlarýn borsamýzý kötü emellerine alet etmesinden de býktýk borsanýn en güzide en temiz þirketlerinin REZÝL kepaze olmasýndan da
BÝZ KÖTÜ niyetli Küçük yatýrýmcýlar ise genel kurula kadar bekleyecek ve sadece orada konuþacakmýþýz havasýnda deðiliz bitik durumdayýz !!!
Basýna , sosyal medyaya , global dünyaya ve yatýrým dünyasýna þirketi anlatýyoruz , By de var aramýzda milyonluk lot alan da var þirket ticari sýrlarý içinden özel bilgiler paylaþýlmayacak bir durum da yok kalmadý o iþ ! sanki kap dýþýnda dedikodu ve duyumlarý bu dünyada duymayan kalmamýþ gibi sanki þirket basit bir deðerlemeyi en bedavasýndan yapmýyor gibi davranmanýn anlamý yok ! ,
ankaradan vergi memuru galiba bir çalýþana emanet edilen þirketin bilançosunu da deðerlemesini de eleþtirmek istiyorum , buna hakkým var C katergoride dandik hisselerimle A ve B kategoride yönetimi seçme hakký olan pek de adil olmayan düzlemde ! Haklarýmý korumak istiyorum ! haklý olan hisse sahiplerine sesimi duyurmak istiyorum madem eþit deðiliz bare sesimizi duyun da sahip çýkan olsun ! bu güzide þirkete ve küçük yatýrýmcýsýna yazýk olmasýn ! Parasý olmayanýn halinden yalnýzca paradý olmayan anlar demiyorum ! parasý olan hakim gruplar sadece çýkarlarý üzerinden deðerlendirme yapmasýn ve çýkarý olmadan da yatýrýmcýsýný dinlesin istiyorum ! ÇIKAR ÇATIÞMASI sendromu yaþanýyor bu hissede
Parasý çok olanlar muhtemelen sýnýrlý az bir çatýþma
Parasý az olanlar ise bezginlik içinde hayati ve yoðun çatýþma içindeler !
( azlýk ve çokluk da göreceli izafidir stres içinde olan algyo cu Ky ve By sayýsý da fazladýr )
Bu hissede aþýrý belirginleþen bir TAHTACI VE DÝÐERLERÝ dansý var maalesef bunu giderecek deðiþim umarým yakýndýr !
Adamlar hala maldivlerde otel diyerek masal okumaya devam ediyor.
Otel Maldivler çok büyük bir ayak olacak ordan gelecek gelirin çok uç seviyede olacaðýný düþünüyorum , yasalar ve elde edilecek karlarýn þirketi konsolide etmesi için
1) Maldivlerde Otel konusu dev bir konudur satýþ ta olan 7 ila 100 milyon Euro bandýnda çok sayýda hotel zinciri ve ada var , bazý adalarý 20 milyon Euro ya satýn alýp devasa bunglow ve farklý kombinasyonlar üretebiliyorsunuz , 10 ay +++ gelir getiren bir sistem kurmanýz yat limaný ve gemi uçak ile taþýma saðlama gecelik konaklama bedeli minimum 4000 dolar üstü misafirlerinizin Elon musk bill gates hillary clinton ayarýnda tanýnmýþ kiþiler olmasý da olasýlýk dahilinde … önemlilik sýrasýna göre konaklama alanalrý yapýlandýrýlabilir , kalite artýkça konaklama 10.000 dolar gecelemeyi rahatlýkla de geçer
Düþüncesiniz Fransýz Türk Ýtalyan Ýspanyol ve uzak doðu yemekleri yapacak michelin yýldýzýnýn da ötesine evrim geçiren füzyon mutfaðý derviþ edecekler ! mutfak yemekler olaðanüstü olacak her þey dahil olacak !!! Masaj spor ve aktiviteler magnificent olacak !! ve özel þefleriniz bile olacak ! Dolgun maaþ alacaklar ama þýmarmayacaklar ! Fazlasýný istemeyecekler en iyi stafff ve personel bu otellerde uygun ücretlerde çalýþacak
Beni ve bu forumdan bazý arkadaþlarý da alsýn götürsünler 5000 dolar aylýkla çalýþmaya razýyým herneyse :)))
Bence algyo bu ALGYO BU ÝÞÝ baþarabilirse 123 yataklý süper lüks Maldiv hoteli ayda 30 milyon ciro ve 20 milyon dolar kar elde edebilir !
Senelik 200 milyon dolar konsolide kar demek bu ! Þaka yapmýyorum 2 sýnýf bir Maldiv oteli bile 1500 dolar KÝÞÝ BAÞIDIR gecelemesinÝ hesaplayýn
Ortalama 23 kiþi kral dairesi 10.000 dolar geceleme
100 kiþi 7500 ve 3500 dolar geceleme þeklinde hesap yaptým
Ortalama 123 kiþilik KÜÇÜK BÝR MALDÝV HOTELÝ BÝLE
EVET Çok KÜÇÜK OTEL OLSAK BÝLE 5 milyon euroya MÝNNACIK ADA Satýn alsak BÝLE MALDÝVLERDE EN KÜÇÜK ADALAR BÝLE 10-20 dönüm !!!
Maldivler de 6000 dolar kiþi baþý günlük ciro 20 milyon dolar aylýk ciro yapar
Bunun da % 60-90 arasý kardýr bu kesin arkadaþlar tekne yat uçak masraflarýný ZATEN MÜÞTERÝ ÖDER OTEL ÖDEMEZ ELEKTRÝK JENERATÖR Güneþ enerjisi üretimi rüzgar enerjisi üretimi ile yedeklemeler þarj istasyonlarý tüm planlama organizasyon ise gayet net hedeflerle idare edilecek
Senede 240 milyon dolar demeyelim 200 milyon dolar ciro
155 milyon dolar minimum kar deriz
Otel 350 kiþilik olursa
450 milyon dolar kar demektir EREÐLÝ DENÝR ÇELÝK KARINDAN FAZLA KARI MALDÝV ALGYO kede edebilir
Hesap ortada 2000 dolara yatak bulursanýz söyleyin ALARKO kalitesiyle ucuz yatak satmaz o Maldiv adalarýnda arkadaþlar
Bence senede 4-12 milyar tl ilave nakit kar demek oluyor .
80 milyar tl de hissenin hedef fiyatý oluyor yani.
Siz bey vardý Twitterde deðerli ve sabýrlý yatýrýmcýmýz AZÝZ RAMAZAN KÖK var her gün yazar algyo dan þikayetlerini ifade eder , o arkadaþ yakýn zamanda neden destek verilmiyor !? 350 tl olsa satmam diyordu
Bu hesapla algyo Maldivler otelde Aracý karý olmasaydý hemen 2 ayda 400 tl olurdu arkadaþlar bey söylüyorum otel satýn alýnmasý tavan serisini baþlatýr !!! ( yatýrým tavsiyesi deðildir hesaplar nettir arkadaþlar )
Hayal tacirliði yapmýyorum otel sektöründe % 50 kar marjý ile çalýþmak filan doðru deðildir KAR MARJI OLDUKÇA yüksektir karý azaltan unsur Alarko holdingin kendi þirketini aracý iþleten þirket olarak konumlandýrmalý ile algyo net karýnýn budanacak olmasý ihtimalidir bu varsayýma raðmen müthiþ bir gelir ve kazanç ortadadýr !
Karlýlýk çok yüksek olacaðýndan 250 tl üstü fiyatlar normal olsa bile aslýnda. Bir açýdan da yakýn vadede yanýltýcý olur iþletme konusunda algyo otelden düþük kira bedeli alsa bile fiyat hedefi 150-200 tl kolayca çýkmýyor otelin deðeri çok yüksek olacak inþaatýný Alarko yaptýracak ve algyo diðer otel deðerlemeleri de yüksek olacak !
Ýþletme masraflarýný aracý karýný düþmek zorundayýz bu olmaz ise 400 tl hedefte iþletmede aracý varsa hedefi 200 tl 250 tl nettir hissenin ! Bu benim fikrim arkadaþlar
Kasada para var. Kaynak yaratma güçleri de var.Cek cak ile yýllarý tükettiler. Ölü yýlan gibi adamlar. Bireysel yatýrýmcýya kafayý takmýþlar. Bizle uðraþana kadar þirket kafa yorup proje geliþtirse daha iyiydi.
Hiç yoktan buna þükür diyelim, temettü verimini arttýracak, Gündoðan ile birlikte. Maldiv iþini çok uzattýlar. Eurobaond iþi akýl deðil dolarýn enflasyonu var artýk. Parayý eritmeden mala baðlasalar iyi olurdu.
Son aþamaya gelinmiþ deniyor
https://twitter.com/_bruglione_/stat...tqwShCCAQ&s=19
Programý bulup izleyim.
Artýk son aþamaya geldik. Pazarlýk tarafýnda anlaþmaya varýrsak turizm grubumuza katacaðýz diyor.
Bugün Bloomberg HT ye konuþmuþlar.
Yukarda yapmýþ olduðum hesaplamalar doðrultusunda ALGYO bu oteli kendi bünyesine Alarko holding üzerinden %10-20-50 ortaklýk anlaþmasý ile de katabilir ,
Sermaye yeterliliði konusu var otel bir þekilde tamamen veya kýsmen GYO Algyo ya devri olacak bir yapýda kamuoyuna tanýtýmý yazýlacak mý ? gyo bu stratejilerden azami oranda istifade etmeli , bu açýdan zaten yatýrýma kaput üzerinde mutlaka paydaþ olarak yazýlabilir ,
Arkadaþlar bu HÝSSEYE kaynak lazým PARA LAZIM bu Açýk , net deðerlendirme yaparsak Algyo en ufak hisse sahipliðinde bile çok olumlu fiyatlayacaktýr Bu maldiv otelini Full sahiplik içinse Maslak dahil tüm arsa ve geliri az da olsa olan dükkanlarýný arsa ve menkullerini atýl bunlar diye satýp sürece dahil edilebilir de !!
Çok olumlu bir geliþme ama kaç milyon dolar yatýrýmýn ne kadarýný neyle üstlenecek Algyo tüm bunlarý kap ve detaylarda konuþacaðýz maliyet beklentim ( satýn alma ve yatýrým harcamalarý dahil küçük yatak kapasitesinde 80-100 milyon Euro orta ve büyükte ise 150-240 milyon Euro dur ) Bu rakamý elbette aþabilir de !
2 dolar artýk bir kýsa vade hedefi deðil orta vade desteði olarak konuþulabilir , demeliyiz . hisse için güzel gelecek ve projeler konuþmalýyýz diyelim , net kap ve detay açýklamalar önemli endeks buradayken de þu 40 tl üstüne bir çengel atarsak saðlýklý olacaktýr !
''Turizm Grubu'' olarak alýcýyýz dedi.
Attaþ ile beraber alabilirler mi ?
Spekülasyon olmasýn diye Turizm Grubu diyor. Aktaþ o kadar para vermez, parayý algyo verir kiralar. Sistem bu þekilde iþliyor. Kirala iþlet mantýðý. Kira ödedilermi gider yazýyorlar. Ýþin vergi tarafý da var. En az vergi ödeyecek þekilde hallederler diye düþünüyorum.
Gyo tek baþýna alabiliyor ise doðru.
Para eksiði varsa ; Attaþ'ta da para birikmiþtir diye düþündüm.
Farklý finansman yöntemleri var. Tahsisli sermaye artýrýmý bile yapýlabilir. Elde geri alýnan paylar da var. Finansman iþi kolay yeter ki almak istesinler.
Bakarsýn Attaþ ; birkaç yýllýk kirayý algyo'ya peþin verir !!
Attaþ geçen sene karýndan 71.000.000TL temettü daðýttý...
Belki de ilkti!
https://pbs.twimg.com/media/F2YrW1aX...g&name=900x900
Ben olsam mosalarkoyu elden çýkarýrým. Alarko Holding bize itelemisti. Yatýrýmcý iliþkilerine sordun net ne getirisi var diye, kemküm dediler.
Aynen Mosalarko fiyatýndan emin deðilim ancak kesinlikle Rus oligarka Konut otel veya ikametgah havasýyla satýþý makuldür , hemen devir teslim yazýlmasý satýlmasý gereken bir bina ,
Deðeri 80-125 milyon dolar eder savaþ þartlarýnda ön ödemeli vadeli satardým ve arkama bakmadan o parayý MALDÝVLEREDE 5 ada 10 butik otel konseptine 350-800 yatak kapasiteli butik ALARKO çoklu zincir Maldiv otelleri markasýna yatýrýrdým !
MARKA ÝSE ALL LÝVE ARC HOTELS derdim Kýsaltmasý AL(all kelimesindeki son L harfi zero gravity chair formunda olabilir ,hafif yatmýþ bir L tasarýmý ucu da çýkýntýlý olabilir ) - ARC- Hotels olurdu al sana marka benden de bu kadar ( all exclusive hotels ) ALL -ARC Hotels isim hakký da istemem yatýrýmcýlara temettü olarak 20-30 tl beklerim ama !!
Bunca Sene algyo taþýyan Felsefeci müzikal ve sanatçý bir mühendisim , hep Budisti, Yahudiyi Türkü batýlýyý doðuluyu Afrikalýyý tüm insanlýðýn paydaþlýðýný kardeþliðini savunan insan oldum.
3 kuruþluk dünyada para için ev geçim tasarruf derdindeyiz deðil mi ! #algyo dan ýzdýrap deðil ekmek yemek biz iyi niyetli insanlarýn da hakkýdýr , Hýrsýz kafatasçý Fanatik Kafasýnda olmadýk asla bilmem ne hisse alalým da 300 fk hisseleri al layýp pul layýp da garibana tepeden çakalým da satalým o sayede vurgun peþinde olalým Kara vicdanlý borsa yatýrýmcýsý olmadýk
cezamýz bu muydu Algyo bekliyoruz arkadaþlar !!!
Algyo için marka bile Yazýyoruz hem de Maldiv kumlarýna arkadaþlar
Umarým Allah sonumuzu hayýr eder bu þirkete 3-5 senedir güvenmeye devam eden çok sayýda yatýrýmcý var hala bekliyorlar !
Þirket logosu bile tamam Hadi þimdi helva yapma zamaný geldi diyelim umarým Þu görüþmelerde sona yaklaþma meselesi Güzel þekilde neticelenecektir !
#algyo ile Twitter da fikirlerinizi de paylaþýn Algyo diye bir þirket var haberi olmayan çoðu Ky abuk sabuk hisse peþine düþmüþ haldeler benim içim rahat hisse Batan gemi fiyatýna düþmüþ hisseyi zaten ne diye anlatýyorum , hak ettiði 45-50 tl minimum fiyata en kýsa zamanda gelsin piyasa gerçeklerine uysun ve Týrmanma þeridinde Normalleþsin diye , maðdurlar az da olsa nefes alsýnlar diye gayret ediyorum , kendim de bu grubun içindeym doðal olarak !!!
, bu hissenin neden gizli saklý bir kýyýda ve köþede kalmýþ halde olduðunu ! bilinmez tuhaf ve Garip kalmýþ hisse muamelesi gördüðünü anlamaya çalýþýyorum baþaramýyorum bunu !
Sayýn sadýk üyeye yanýt olarak carrierin arsasýný 10 yýl önce carrirer den algyo satýn almýþtý ya 11 yada 13 milyon dolara yýllar oldu hatýrýma gelen karaköydeki hanýn civarýnda çocukluk yýllarým geçti bir çok þeyi eleþtirdim þirketle ilgili zamanýnda tüm mal varlýðý olduðu yerlerde çocukluðum ve gençliðim geçti bu hisseyle uðraþýp baþ edemedim hic bir zaman 1000 lot tutup yeminimi yerine getimek için oda pes ettim çünki çok þey kaçýrdým bunla uðraþmaktan herkese bol haýýrlý kazançlar dileðiyle
Tüm portföyü tek bir hisseye gömmek riskli bir iþ oluyor. Hiç hesapta olmayan olaylar geliþebilir. Bir potansiyel varsa belli bir oranda taþýnabilir. Full tek hissede olmak insaný yorar. Uzun vadeli fýrsat gördüðüm farklý hisselerde pozisyon almaya çalýþýyorum. Algyo beklentim temettü arttýrýcý yönde yatýrýmlar yapmalarý idi. Bu da baþladý tohumlarý atýldý. Bunun meyveleri orta ve uzun vadeli dönemde alacaðýmýzý düþünüyorum. Temettü daðýtacak veriminin yükselmesi þirketin piyasa deðerini bir üst lige taþýr diye tahmin ediyorum. Fantastik þeyler olur ise o da iþin ikramiyesi olur.
Mega trend yapacak kelepir hisse arýyorum her zaman. Ama piyasa dinamikleri çok deðiþti, önden yüklemeli büyüme hissesi, bebek hisseler aldýlar baþlarýný gittiler. Bunlarý görünce insan düþünmeden edemiyor. Kazandýðýmýz iki kuruþ ugrastigimizin hattý hesabý yok. Piyasa ciddi bir halüsilasyon içinde devinip duruyor.
Yýllýk en az 15 milyon dolar temettü daðýtacak duruma geldiði zaman bu fiyatlar böyle gitmeyecek, kendilerinde biliyor bunu. Alark tarafýndan gözleri doysaydý burayý rahat birakirlardi.
Verdiði temettü %1 bile deðil.
20 milyon dolara kadar yýllýk temettü geliri rahat alabiliriz. 550 milyon TL yapar. Hisse baþý bugünün parasýyla en az 3TL temettü demek. Bundan daha fazlasýný olabilir mi buna bakmak lazým.
Buralarda yatýrým yapan biri yýllýk dolar cinsinden %8 temettü getirisi elde edebilir. Hisse baþý 0,11 cent temettü üzerinden hesapladým. 12 yýl sonra dolar cinsinden hisse kendini amorti ediyor. Ana hissenin reel deðer artislarý ve sürpriz geliþmeler hariç. Benim muhafazakar hesabým bu þekilde. Uçmadan kaçmadan gelir tahmine göre yapýp yüksek beklentilere girmeden böyle bir projeksiyon çizdim.
Mevcut kira gelirleri 5 milyon dolar civarý, minimum 8 milyon dolardan Gündoðan verilecek dendi, kalan kýsým yeni otel yatýrýmdan gelecek tahmini 7 milyon dolar civarý. Maldiv anlaþmasý ile bu rakam belli olabilir. Bu tarafta yatýrýmlara hýz verilecektir çünkü hillside kendi özel müþteri çevresini yaratacak kabiliyete sahip. Otel zinciri iþini girildimi arkasý gelecektir. Yat limaný iþinede girilebilir aslýnda Türkiye de açýðýn fazla olduðu söyleniyor. Belki akýllarýna gelir. Ciddi kaynak ve kaynak yaratma güçleri var. Genel GYO sektör endeksi baský altýnda spek bunu sonuna kadar kullandý. Bu þirket turizm þirketine yakýn, konut pazarý ile alakasý yok. Buna raðmen kendine uzman diyen kiþiler yanlýþ yorum yapabiliyor.
Bu fiyata sadece hillside deðerlemesi olur, seninle yýl sonunda hesaplaþacaðýz.
Tahtacýsý Enver mi nedir, o kendini biliyor. Oysa adamlarý damlar.
Tahtacýya 938 milyon tl eþdeðer lot var ( dedikodu bu yönde )
26,77 milyon lotum var demiþ bir yerlerde
Övünmüþ kime övünmüþ ise !!!!
Göstereceðim demiþ mal satmayý , sattýrmayý patron ve ky by lerde ise 75,1 milyon eksi bu adam
48,33 milyon lot baþka ceplerde HÝSSELER VAR c kategori bunlar ! var daðýnýk halde münferit giriþ çýkýþla tahta gidiyor çok gitmesin diye bazen spek bazen de günlükçü ky ve kredili alan günlükçüler fýrsat bulur diye ! satýp duruyor , yarýn günlükçüler bulaþmaz Spek az biraz yukardan mal satacaðým derse belki direkt 37,50 gider hatta ! 38 tl üstüne sürpriz bile beklenir ama
Bu 28-48 milyon lot davasý ve baþka spek tahtayý ele geçirme meselesi öyle üstten 3 günde , sata sata bitecek gibi deðil !
Spek elinde esir kalmýþ çok hisse var en acý olaný da bu hissenin Algyo nun spek elinde esaret hayatý yaþamasý piyasa organize olamaz ise Ky bu hisseye güven duymaz patron kýrmýzý kart göstermez veya alým kaplarý atýlmaz ise hisse adamýn keyfine veya giren gruplarýn beklentisine göre hareket eder ,
35,00 den silme mal alan grup ertesi gün 38 tl götürecek gücü varsa götürüyor zaten ( bu olmadýðýna göre gruplar da bu riski sýnýrlý alýyorlar henüz tam giriþ yok ) burasý borsa ve adalet Diye bir kavram maalesef yok adalet olmayýnca manipülatörler kol geziyor .
Adalet olmayýnca bist 100 adý lekeleniyor ve yara alýyor gerçek yatýrýmcý , bu hisse Algyo = 40-45-50-55 hatta 60-80 tl olsa kimse aaaa bu hisse çok pahalý olmuþ diyemez
Bunu asla diyemiyorsa þirketin de oturup düþünmesi lazým 3 yatýrým kararý ile fiyatýn 200-300 kere çýkacaðý hissede 35-40 arasý türlüsünün mü piþirecek bu þirketin hisselerinde maliyet 1,45 dolara almýþ üstelik ciddi zararda , turþusunu mu kuracak þirket 1,50 dolara aldýðý hisselerin ? en kötü þartlarda bile 3-4-5 dolar hedefi yok mu bu þirketin ????
Þirket kaplarýna örnek vemek gerekirse bu hususta Algyo büyümek isteyen bir þirket olarak ne tür kaplar atabilirdi :
Senaryolar þunlar : 21 AÐUSTOS 2023 tarihine bilanço açýklama tarihimize kadar Gyo ve otel stratejimizi 21 yüzyýl þartlarýna uyarladýk artýk çaðýmýza uygun agresif büyümeye ve temettü kalitesini artýrmaya odaklanan yatýrýmlara hýz vereceðiz gerekli durumda arsa satýþý da gündeme gelebilir
Baþka bir kap senaryosu ise þöyle : Arsa satýþý yöntemiyle algyo nakit poz artýrmaya dönük hedefleri izleyecektir . .Bu baðlamda açýk artýrma usulüyle þu þu arsalarýmýzý satýþa çýkartacaðýz . Ýlan tarihimiz bilançoyu takiben belirlenecektir.
Baþka bir kap senaryosu da : Yurtdýþý kaynaklý büyümeye otelcilikte odaklacaðýz , yatýrým ve satýn alma hedeflerimiz ýþýðýnda borçlanma aracý ihracý yöntemiyle uluslararasý piyasalardan Xyz . Milyon Euro borçlanma þirket bonosu -itfa global piyasalarda gerçekleþtirilecektir ! Bu tarz kaplar örnektir çeþit çeþit stratejiler ile kap atýlmasý da mümkündür !!
Bu kaplarýn benzerlerini öyle anlamsýz borsa þirketleri senelerdir atýyorlar ! berbat bilançolarý olsa bile kuyruðu dik tutmak tek dertleri olmuþ reklam ve pazarlamaya dayalý aðlar kurmuþlar ki
ALGYO þirketinin ky korumak amacýyla bu imkaný kullanmamasý bile tahtacýnýn ekmeðine yað sürüyor , Baþarýya ve kazanca odaklý bir firma algýsýna yakýþmayan fiyat hareketlerinin açýklanabilir bþr tarafý kalmýyor , saðlýklý bir neticeye kimseyi de ulaþtýramýyor !
Bu açýklama bile atýlsa bugün 36,50 üstüne 37-38 gitmez miydi bu hisse
þirket GERÝ ALIM KAPI DA ATABÝLÝR ,
Sabýr taþý olmuþ yatýrýmcýlar çok üzülmesinler BAÞ ÇAVUÞ SAÐLAM kazýða baðladýðý atýný 4 nala sürecektir merak etmesinler !
Þirket açýklama ve kaplar ile yatýrýmcýsýna sahip çýkarsa bir anlamý olur
Nasýl kap atýlýr kaplarda stratejik kararlar alýndýðýna yer verilir mi bunu da ben mi þirkete öðreteceðim
Spek bu iþi bilmiyorsa büyük gruplarla ortak hareket edecek yada malý kiraya verecek. Bu kadar malla tahtayý kendi yapamýyorsa bir sýkýntý var demektir. Bu oyunu fonlar bozar. Fonlarýn yüklü giriþ yapmasý için büyüme ve artan temettü gerekli. Bunun için agresif büyümü adýmlarini görmek þart. Alarko yeterince uyudu artýk eylem zamaný.
ooo yine hareketlenmiþ buralar. türlü türlü senaryolar :))))
mýþ miþ cek cak valla güzel senaryolar. tek elden mi çýkýyor onu merak ettim doðrusu :))))
bu spek veya tahtacý denilen kiþi patronun ta kendisi olmasýn :))))
en son 4 usd'den þirkete mal satýp elini rahatlatan patron :))))
ya da son alýmý ky'nin gazýný almak için genel kurulun bir gün öncesinde yapan patron :)))
ya da son yýllýk bilançoya takla attýrýp karýn yarýsýný hacýlayan patron :))))
pardon ya tüm bunlarý tahtacý ve spek yapýyor :)) patron ne yapsýn eli kolu baðlý :D
daha 6 ay oldu tüm yazdýklarým yaþanalý. bu nasýl bir algý yönetimi arkadaþ, yeminle 15 yýllýk borsa hayatýmda bu hissede dönen katakülliyi ne ihlas grubunda, ne kel rýzanýn cemaþýnda gördüm.
güzel tezgah... ayný adamlar... ayný senaryolar :))))
Deniz Ali ; Nostradamus gibi bi þeyler yazýyorsun ...
Sayýn doganidas bundan sonraki plan ne olabilir ona bakmak lazým. Çok sayda hesaptan iþlem yapýldýðýný ve haberlerin bu iþlemlere göre gönderildiði belli bunda þüphe yok. Deðerlendirme raporlarýnda sýkýntý var bu da belli. Spek yýllardýr ayný doldur ve boþalttý yapýyor bu da belli ama plan bir noktadan sonra deðiþmeli o nokta hangi nokta ona bakmak lazým. Hiçbir þey sonsuza kadar ayný desende gitmez. Bende güvenmiyorum þirket patronlarýna. Sizin fikriniz ne önemli olan bu. Ben demiþtim muhabetti bir þey kazandýrmaz. Bende biliyorum yýlsonu tekrar dolar zirvesi yapacak sonra basacaklar sonra Eylül baþý tekrar doldur boþalt. Bu döngü böyle gidecek.