QNB Finansbank'ın EIL Para piyasa fonu bu günkü oranıyla %22,17 mevduat eşleniğiyle getirisi var. Son zamanlarda PPZ fonuna rakip oldu sayılır.
QNB Finansbank'ın EIL Para piyasa fonu bu günkü oranıyla %22,17 mevduat eşleniğiyle getirisi var. Son zamanlarda PPZ fonuna rakip oldu sayılır.
Nkolay da makas 2krs kullanan sadece al sat icin kullaniyodur .
Döviz-Altın ve gümüş Al sat için FİBABANKA nın FIBAFX platformunu kullanıyorum orada da çok avantajlı makas var.
FIBAFX de al sat yaptıktan sonra arta kalan para kiraz hesapta değerleniyor. Mevduat garantisi de yanında cabası. O yüzden nkolay pek cazip gelmiyor..
Doları tekrar 8.20 yaptılar bir anda.
Çok yazık.
Eğer herkes dolara geçsin istiyorlarsa açık açık söylesinler de bilelim.
Hem TL milli paramız diyip hem de faizler düşecek diyerek doların 8TL altına bile gelmemesini sağlıyorlar.
Bir de ekstra gerilimlerle doları 8.20 yaptılar.
Artık bir noktadan sonra biz mevduatçıların da canına tak edecek ve biz de fiyata bakmadan dolara geçeceğiz.
Bu noktanın kıvılcımı "ucuza kredi" söylemidir benim için. Ya da 8.40 üstü günlük kapanıştır.
Yatırım tavsiyesi değildir...
Te le fayısçılarıni aldı bir düşünce şimdi...
yol yakinken bozup tekrar şey'e mi geçsek ne !!!!!.....[emoji848][emoji848][emoji848]
SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sonuna kadar katılıyorum..
TL bir ilüzyondur.
Tenten nin maceralari ne guzeldi[emoji39][emoji2957]
TÜRK LİRASI GECELİK REFERANS FAİZ ORANI (TLREF) 19.0087 (ÖNCEKİ 19.0382)
Usul usul düşüyor :shh:
21.04.2021 19,0087
20.04.2021 19,0382
19.04.2021 19,1011
16.04.2021 19,3328
nisan enflasyonu açıklansın nasıl yükselecek görürsünüz zaten yükselmezse külliyen zarar yazmaya devam eder faizciler
19
2
1
Teklif edildi reddedildi
An itibariyle dolar 8,27 faiz düşecek mış gülerler adama Temmuz sonunda yabancı aracı kurumlar doları 10 TL bekliyorlar
Faiz düşerse borsa yı kurları düşünemiyorum
8.3052 vurdu çekti.
8.3165 vurdu çekti.
Kafaniza takmayin.guzel faiz alicaksiniz.merak etmeyin.
Tenten demistim dun ama anlamadiniz[emoji39][emoji2957]
Gerektiğinde parasal sıkılaşma yapılacaktır ifadesini metinden çıkarttınız hadi bakalım buyrun düzeltin
Ekonomi nasıl yönetilmez, ekonominin içine nasıl edilir, kredibilite nasıl sıfırlanılırın kitabını yazıyorlar...
Hakikaten inanılmaz...
Bunlar öngörülmemiş olamaz...
Öngörüldüyse amaç ne???
395'lere değen altın gram bugün 480...
6.8X'lere değen dolar bugün 8.30... Ki daha 10'a uzanan yolun başında diyen çok...
Amaç ne???
Hakikaten anlamıyorum ve çok sinirliyim...
Katarin parasını buraya yuksek kurdan sokmaya calisiyorlar bence.borsa ve diger arsalari topluyorlar.
THODEX batmış 2 milyar dolar Türkiye de 391 bin yatırımcı vay anam vay bu 3 ay çok zor geçecek
Cok sert hareketler olabilir işten anlamiyirsaniz hareketsiz kalin bekleyin.
Tosuncuk volume 2
An itibariyle dolar 8,35, amanın
Dedimdiydi demeyi sevmem ama....!!!!SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar yükselince enflasyon yükselmeyecek mı dolayısıyla faizlerde yükselecek ÜFE 31 olmuş TÜFE' ye de etkisi olacaktır.
enflasyon kalemlerinde yapılan oylamalarla sanal rakamlar açıklanabiliyor...
dışarıdan taze kaynak şart ...
tıkandık...
geçen sene yapılan operasyonun arazları daha yeni başladı....
Az kaldı yılların mevduatçısı bizleri de dolara geçirecekler.
Faiz düşüreceğiz diye her yerde söylüyorsun ama hem düşüremediğin gibi doları da zıplatıyorsun.
Sonunda da faiz arttırmak zorunda kalıyorsun.
Bu filmi kaç defa seyrettik. Artık bilerek yapıldığını düşünüyorum.
Aklım kafam almıyor. 10 TL dolar kuru, %25 faiz ile seçime girince seçim kazanacaklarını mı sanıyorlar?
Peynir, zeytin, et, tereyağı, tavuk, süt... Herşeyin fiyatı uçmuş durumda.
Sadece müteahhitleri zenginleştirmek için koltuk feda edilir mi?
Benim için 8.40 üstü günlük kapanış bye bye TL, hoşgeldin dolar demektir.
Sonrasında da faizleri %30 yapmadıkları sürece dönüp bakmak bile.
Biz elimizde TL tutmakla aslında bu TCMB'ye borç kredi veriyoruz.
Sen eğer kredi verenlere yamuk yaparsan 1 cent'e muhtaç kalırsın.
8.40'ı dikkatle izliyorum.
En geç haftaya 8.40 ı göreceğimizi düşünüyorum, kapanışa izin verirler mi bilemem ama. Belki 90milyardan bozdurup kapanıştan önce düşürürler :) Bana öyle geliyor ki bu gidişle herkesi dövizci yapacaklar.
Arkadaşlar, 2023 28 Haziran da seçim olmaz eğer olursa Cumhurbaşkanı anayasaya göre bir daha aday olamıyor yani en fazla 21 Haziran 2021 de engeç seçim olacak, onun içinde yüksek dolar la seçime gidemez , bizim millet faize değil dolara bakar surda seçime en fazla 14 ay kaldı yani yüksek dolar kutuyla seçime gidemez ne yapar yaper doları düşürmeye oynar saygilar
Örnek 2002 seçimleri faizler yüksek dolar düşük tü
10 TL dolar kuru ile seneye seçime girip kazansınlar tebrik ederim.
Çevremdeki çoğu AKP'li seçmen kızgın.
Hepsi de 128 milyar doların boş yere heba edildiğini ve X'in faiz hassasiyetinin kendilerine fakirlik olarak geri döndüğünün farkında.
iyimser üstadımın dediği gibi isterse faiz %30 olsun ama bizim milletimiz dolara bakar.
Dolar yüksekse ekonomi kötüdür der.
Anlayamadığım nokta biz mevduatçıyı çantada keklik mi görüyorlar?
8.40 üstü kapanışta bizler de dolara geçince o bankalar ev kredilerini, araba kredilerini para s.çarak mı dağıtacaklar?
Neyse son bir şans verdik bakalım kullanabilecekler mi.
Bu arada yeni TCMB atanmış "genel müdürü"nden bir tek ben mi irrite oluyorum acaba?
Duruşu bile falso, piyasaya güven verecek bir de.
Böyle bir adam yolda benden para istese kaçarım.
Yabancı bunlara dolar bozdurup kredi verecek öyle mi?
Bence evet. Çünkü el alemin bastığı ödünç dövizi harcayabilen, sınırsız basma hakkına sahip olduğu TL yi basmaktan kaçınır mı emin değilim. Evet kur zıplar, enflasyon olur vs. Ama 1 sene boyunca kedinin kuyruğunu yakalama çalışması şovunu izletebilirler. Bizim mevduatlar kredi ihtiyacını karşılamazsa, 1 tuşa basıp TCMB'de TL yaratırlar. Belki resmi döviz kurunu da sabitlerler. Döviz karaborsaya falan düşerse de dövizcilere haddini bildirirler. Bence 1980 sonrası ekonomik liberalizasyon mantığıyla anlayamayacağımız bir dönem (1-2 yıllık) önümüzde duruyor. Belki yüksek enflasyon ve tedarik sıkıntılarıyla yüzleşmek durumunda kalabiliriz. Belki de ne yapıp edip sermayecileri ikna edip içeri para sokarlar. İnşallah ülke için iyi olur.
Mesela Kanal İstanbul projesine girecek adaylara ne diyor muhalefet? İktidara gelince biz bu projeleri iptal edeceğiz, ilişkilerini ortaya çıkaracağız vs.
YSK'ya da hukuksuz işlerin hesabını seçimden sonra soracağız derlerse eskisi kadar rahat hareket edemeyebilirler. Çünkü işin aslı halk desteğinde. Halkın desteği düşerse, hiç kimse kendini riske atmaz.
Sıkıyorsa 6 Mayıs ta faizleri sabit tutup stopajı 15 e çıkarsınlar bakalım ne olacak