Düşsün diye çok zorluyorsun ama hocam , tek başına gücün yetmez. Bu mereti grafiğe uydururlar gibi duruyor.
Printable View
hareket hızlanmışa benziyor.
kara cuma?
BU dönemin 1990 lardaki hiper devalüasyonlardaki dönemden farkı nedir?
O zamanda bizim gibi vatanseverlik nedeniyle TL tutan insanlar tüm servetlerini kaybetti, şimdi de....
Hiç umudum yok.
Özellikle BİST teki depar atarak TL den kaçmaya çalışan yabancıları gördükçe....
Gerçekten huzursuzluk ve korku içime işledi. Kur falan değil artık kafayı kırdık. Daha az etkilenmek için ne yapsam bilemiyorum. Sürekli bir şeyler alıp stoklamaya çalışıyorum. Şu dünyada bir kere yaşayacaktım neden bu dönem ve bu ülke. Gençliğim harcandı ve gelecekle ilgili hiç umudum yok. Zamanından 250.000 EUR biriktirip ab den ev alıp oturma izni kasacağıma bu ülkede ev,araba şu bu alan aklımı ve elimi ....yim.
farkı
90 larda gecelik repo en çok getiri bırakandı..:yes:(yapın bileşiği görürsünüz)
açıklanan enflasyon da gerçek orandı
MB Başkanı TV’de konuşuyor
Bloomberght
Merkez Bankası başkanı : Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz
Kavcıoğlu:
-%5 enflasyon hedefine ulaşmak için para politikası araçlarını uygun bir şekilde kullanacağız
-Hedeflediğimiz düşük enflasyon ortamının sürdürülebilir büyüme ve istihdam artışı için önkoşul olduğunun farkındayım
Kavcıoğlu:
- Elimizdeki tüm araçları bağımsız ve etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz
- Bir haftalık repo temel faiz oranı olmaya devam edecek
- Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz
Kavcıoğlu:
- İletişim kanallarımızı etkin bir şekilde kullanmaya devam edeceğiz
- Şeffaf bir şekilde aldığımız kararları kamuoyu ile paylaşacağız
bir köşeden başka köşeye savrulma durumu :).. tuş bence..
Bağımsız derken iktisat biliminden bağımsız demek istedi sanırım.
Türkiye CDS : 484,60
Bu olabilir bak. Kafa yok bizde tabi. Koskoca banka müdüründen iyimi bilicez.
Bu arada TL NIN İTİBARINI SAĞLAYACAĞIZ da demiş.
Itibar ne olaki ?
1$ = 11 TL bahsettigi yermi acaba. Yoksa geldigi gün 7.20tl olan kurun 14.40 olmasimi ?
SM-N770F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
TL nin itibarı gelecekmiş kimse bizim barajı kollayan robotun itibarını sormuyor girdi çıktı vurdu çekti çekmedi vs. sözlü yönlendirme bekleneni vermedi sanki. yerli de bist e baraj kurdu bu arada.
Dayak klubü toplantısı bitene kadar iyice salsa da verdiğim longları geri alsam. Vadeliler spottaki kadar marj bırakmadı. Koskoca MB toplanmış fazla sallamadı,bu ne aymazlık.
vadelinin suyu çıktı.. spot al vadeli sat nisan sonu nette kalırsın :yes:
saatlik sar, 7,2den beri ilk kez dönecek... :he: :he:
muhtemelen gece yarısı içine ederler. :he:
https://i.hizliresim.com/Qw0F9N.jpg
Spotta zaten fulüm,o yüzden öyle birşey yapamıyorum
Şerro: 8,3131
Dayak sonrası bu civarda. Tabi başkanın (bizim başkanın yani) 3 / 1 müdahelesi de etkili oldu.
Dayak klübü + Başkan
Mutasyonun Türkiye'deki oranı şu anda yüzde 75'lere ulaştı."
Sağlık Bakanı : Teravih namazları yasak olmayacak ama özellikle bu noktada hassasiyet gösterilerek tedbirler alınarak kılmaya devam edilecek.
Sağlık Bakanı : (Akp kongresi ile ilgili soruya ) ''Bu konuyu gündemde tutmanın kimseye faydasının olmadığı kanaatindeyim. Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerimiz dahil olmak üzere kapalı ortamlarda virüsün bulaştığını biliyoruz. Bu bilgilendirme de bir değişiklik söz konusu değil dolayısıyla herkesin bu mücadelede üzerine düşen sorumluluğun gereğini yapması gerektiği kanaatindeyim. Burada bir ayrıcalık çıkarma hikayesini oluşturmanın doğru olmaz.
Çok ince giydirmiş