Wir warten nicht auf die Zukunft, wir überholen sie.
Printable View
Rahmetli Saddam bu işin piriydi, üzerine tanımam :cool:
Mor ışıktan, para sayma makinasından geçiyosa, gerçek demektir, sorun ne ki ben anlamadım :p
Musa'yı ısıran kötü ruhtur.!!!!
BEISPIELE
"Wenn man aber Arbeit haben will, braucht man eine Wohnung, und die bekommt man eben nicht, wegen der Mietschulden. Und da beißt sich der Hund in den Schwanz - ein ewiger Kreislauf"; "Da beißt sich die Katze in den Schwanz: Ohne Forschungsgeschichte gibt es kein Geld - aber ohne Geld auch keine Forschungsgeschichte"; "Wie sagte der Nobelpreisträger Nils Bohr über sein Hufeisen an der Wand: 'Natürlich glaube ich nicht daran! Aber ich habe mir sagen lassen, dass es auch hilft, wenn man nicht daran glaubt.' Hier beißt sich die schwarze Katze in den Schwanz"; "Wenn viele Seiten mit hoher Wichtigkeit auf eine andere zeigen, dann ist sie meistens ebenfalls wichtig. Da beißt sich die Katze in den Schwanz"; "Wenn wir merken, dass da Gedanken in uns sind, kann es nicht der Verstand sein, sondern es ist Beobachtung. Der Verstand wiederum ist die Instanz, die sich Gedanken zu den Gedanken macht - da beißt sich die Katze in den Schwanz. Das ist das Intellektualisieren, das Denken über das Denken über das Denken ..."; "Da beißt sich die Katze in den Schwanz: Keine Erbpacht ohne Nachweis - kein Nachweis ohne Erbpacht!"; "Die Kunden sind anspruchsvoll: Einerseits wünschen sie mehr Komfort und mehr Sicherheit, andererseits weniger Verbrauch. Da beißt sich die Katze in den Schwanz, denn Klimaanlage, Airbag und Co. wiegen schwer und kosten Kraftstoff"
Agam Simdi bu kis cok soguk gececek
Merkelden sonra artik her Kim gelirse
Vladimir abiyi ariycak
Gaz yolla cabuk
O da Tamam ama
Zamli fiyattan deycek
Bundan Kelli agam
Tum avrupa gaz icin bayagi bir para odeyecek
Yaaa taa Bismarck bize Hicaz a giden demiryolu icin para odediydi ya
Yani maksadi enerji ve enerji yollarina ulasmakti ama Hesab etmedigi tekli iki sey vardi
Hem biz hem alman
Tarihsel kader cizgisinde kaybedendik
Ben Fazla o tur seylere kafa yormam
Yani beceriksizler 1 biz 2 almanlar
Yani enerjisiz kalanlar
Bundan sonra catlatsan dahi Zor
Gecti Yani
O donem bi isik varmis
Yani enerji yoksa
Ac ayi oynamaz
52 hafta aktif ortalama 8.22de...
OVP 2021 beklenti 8.3du
6 hafta var..
seriyi aşağı çeken damat sonrası barlar çıkıyor.
OVP ye göre bu hafta tepe görülüp 8,8-9a doğru aşağı saracak. :yes:
https://files.catbox.moe/s0d8ln.JPG
yukarı banda alacaklarsa, 1-2 haftaya hızlı yukarı sürerler... neyse bant hedefleri artık
almayacaklarsa, bu hafta para girişi başlar...
https://upload.wikimedia.org/wikiped...osinsky-12.jpg
In 2005, Russian President Vladimir Putin's friend Schroeder hastily signed the deal just as he was departing the office from which he had been voted out days earlier. Within weeks, he started to oversee the project implementation himself, leading the Nord Stream AG's shareholder committee.
O herif rothschild in has adami ya :))
Ne Yani para oduyo gene iste zamli tarifeden
Boru hatti var fiziki cok sayida
Sadece
Onu Sundan kurdular
Sadece uluslararasi Sular altindan ilerliyo ya o hat ve rus topragi vyborg tan cikiyo Deniz altindan gidip alaman topragi Mose Hafen a:)) her neyse bilmiuom nerde karaya cikiyo
Rus atese atarsa avrupayi bu hat hicbi sinir gecmedigi icin Sevkiyatta Akis durmuyo Anladin - tek esprisi o
Yoksa diger Hatlardan bi fark i yok
Gaz = para
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Merkez Bankası na güven veren bir ismin atanması halinde doların ilk etapta 2 lira düşeceğini, hükümetin değişmesi ile de inişin hızlanacağını söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...gelir-6767155/
Karadenizde gaz fışkırıyor.!!
Haberleri yakında çıkar.!!:oleyo:
Gezen tavuk yumurtası fiyatlarına zam yapman lazım.!!
Yem fiyatları uçmuş.!!
Zor işin senin.!!
Enflasyon canavarı cebinde.!!
Halkın alım gücü her geçen gün eriyor.!!
Yatırım tavsiyesi değildir.!
Kendime masallar.!!!:oleyo:
18 inde faiz indirirlerse ortalama mortalama dinlemez, pas geçerlerse düzeltme gelir o bile çok derinleşmez.
Pardon deyip faiz arttırırlarsa eski denkleme döneriz, ya da şu 40-50 milyar doları bulurlar da tepeden sokarlarsa, tahvil almaları lazım. Konut kredisi için 5 yıllıklar düşmeliymiş, onun hedge piyasası oymuş..
https://www.tradingview.com/x/WQPVLY92/
ilave; tradindview yanlış gösteriyor, bu daha doğru..bloomberg 19.540
https://i.hizliresim.com/102k99l.png
Tahminim
Kdenizde gaz maz yok yada cikarma isi pahali Yani feasable degil
Zenciler gelirse caz yapar anca. Hersey orantisiz pahalaniyo o konuda cok haklisin
Yalniz abi
Yukarda tuyo yu verdim
Kimse Almadi sen de
Bi gun tanisip yer icersek Sana soylerim alenen yazmam
Tuyo bak o nordstrom2 nin icinde gizli
Olmayan Tr ve De alman analitizmi
Yani olmayan dedik ya ondan kaybediyo Bence , kader kismetin bi sucu yok
Senin hele hec yoh hec:)))
Nicht immer alles gleiche zu schreiben Bitte, wie ein Roboter; Mensch
keyifleri bilir.
rekbetçi kur oldu, bataklık kuru..
laylaylom gündemle, havuç sallamaya devam.
3-5 şirket cirosu da poster kızı gibi. :he:
KGF 2.0 gelir....
40-50 bulurlarsa üstüne faiz de inerse..
2023 2024 kontratı al at kenara.. sadece faiz iskontosu bile taşıma maliyetini öder..(satan hıyar düşünsün)
yaparlarsa, ülkenin içinden geçmedikleri gibi geçerler.
kim ne fantazisi deniyorsa artık, ayağı uyduracaz.
dönerse sat dönerse al... akışına bırakmak iyidir.
90 lı yıllardaki yüksek enflasyonlu yüksek faizli ortama gideceğiz yavaş yavaş sanki, ama 90 ların öncesinde de şu anki gibi bir ortam olmadığından geçiş dönemi nasıl olacak kestirmek güç...
Eskiden konut kredisi diye bir şey yoktu mesela, faizler çok yüksekti, her yer kooperatifti, müteahhitlerin yarısı vatandaşı çarpar geçerdi, projeler 5 10 yıl sürerdi, hesap kitap karma karışık, kavgalı genel kurul toplantıları filan..Ama bi şekilde konut yapılıyordu ihtiyaç karşılanıyordu, neyse konu bu değil zaten..
Siyasiler 5 yıllığına gelecek, ekonomide ise bir şeylerin sonucunu almak 10 yıl 20 yıl sürecekse, bu çatışma ve MB ye müdahale hep sürecek demektir.
Sıcak para akışları dengemizi hep bozmaya devam edecek,
Payandalar rantla beslenmeye devam edilecek,
Devlete müdahale, kadrolaşma devam edecek,
Alın yazısı gibi mübarek.
Yüksek enflasyonlu, yüksek faizli eski ortama geçiş nasıl olacak, sanki soru bu gibi. Devalüasyonla mı? Yine bankacılık kriziyle mi? Siyasi krizle mi? Dış politikada İran gibi dışlanmayla mı? Bilmiyoruz yaşayıp göreceğiz.
İşin ilginci, hatırladığım, biz yüksek enflasyon yüksek faizle de yaşayıp gidiyorduk eskiden, kimse akıl sır erdiremiyordu, ekonominin kayıt dışılığına bağlıyorlardı. Ama faiz mesela hep artıdaydı, hatta o yıllarda hesaplansın, faizi geçen bir enstrüman yoktur, belki altın olabilir, onu da çok iyi hatırlıyorum 800 dolarlardaydı bu forumda uzun uzun altın 1000 doları geçer mi diye tartışmıştık...Geçti hem de ikiye katladı..
Bu herif rakı içmez bildiğim kadarı ilen, zaten rakı bile bu kafayı yapmaz, ne içti/çekti bilmiyorum.
Merkez bankasının başına Keynes'i getirsen, dolar 1 gayme düşmez Reyis başta olduğu müddetçe, iktidar değişirse ve dallama olmayan isimler bazı yerlere getirilirse, bir miktar çekilme olur.
waauww.. dolar 10 tl oldu...
geçen sene bu tarihler dolar.. 7,70
12 aylık enflasyon (enag) %49,87
tr gerçek enflasyona göre düşünürsen doların bugün olması gereken yer
en az 11,50..
waauwluk falan bir durum yok aslında.
Bu forumda bilfiil 17 senedir yazarım, sadece 1 kişi engelledim kopyaladığı gazete haberlerinden illallah dediğimden, simdi ise utanmaz, arlanmaz, hayasız biri var, sövsem de boş.
Konuya gelirsek, bu ş e r e f s i z i nasıl engelliyorduk?
Mart 2018 den bu yana %266 artış, yıllık ortalama bu bileşik etkiden dolayı daha düşüktür tabi, yuvarlak hesap %77.47...maaş gelir artışını da misal asgari ücret üzerinden hesaplayıp bakmak lazım, reelde kayıp ne, %30-40 vardır.
https://www.tradingview.com/x/qbIz9EIs/
al tut ta, gecelik repo(bugünün tlref/viop gecelik nema/faizi) en fazla kazandırandı.
metrikler ortada..
sosyonomi ortada..
ülke psikolojisi malum :he:
nasıl 7 yaşına bakıp 40 da yorum yapılmıyorsa.
ülkeye de yapılmaz. 90 90larda kaldı.. konserlerle beraber.
gemi dümenini kırsan, şak diye dönmez, kayar..
ülkenin 20 yıllık rotası belli.(reklam arasına ne oldu ?)
güç odakları dümeni kırsınlar bakarız.
bu mülteci yığınağı varken.. reel sorunlara, medya sansürü varkene..
havuç gündemlerle oyalanırkene..
olanlar, anadolu sermayesi semirsin, avrupayı yesin diye değildir elbette. :he:
lütuf, ne zaman lütuf olmaktan çıkar, çürütür.
döveceğin adamı, davete çağırmak, onere etmek, fahl mı yapar ?
**fahl: ileri gelen, hatırı sayılır adam
90 lar gibi dedim tarif etmek için, kimse 90 lara dönemez, çünkü finansal genişleme diye bir şey yaşandı.
Osmanlı sikkelerdeki gümüş oranını düşürerek enflasyon yaratıyordu, oradan gizli vergilendirme yapıyordu. Sonraki dönemlerde para basma muhabbeti başladı, bastıkça sıfırları arttı, enflasyon yaratıp aynı oyuna devam edildi. Şimdi artık para basmadan, finansal enstrümanlarla oynayarak, repo ters repo reeskont bono tahvil ve geri alım vadeli işlemler swap kullanarak olmayan ilave satın alma gücü yaratılarak bir şeyler yapılıyor. Bütün bunlardan vazgeçerek geri dönüş zaten mümkün değil. O kadar kredi dağıttılar dağıtmaya zorladılar, şimdi CDS ve swaplar artıp da borçlanma maliyeti artıp vadeleri kısalınca kilitlendik, çark dönmüyor.
O halde yüksek enflasyon ve yüksek faizle nasıl, yani kur mu önemli uzun vadeli borçlanabilmek mi önemli, galiba ikincisini seçtiler, o yüzden kuru saldılar, bunun geri dönüşüne/yansımasına ise, o zaman bakarız deyip salladılar...Bilmiyorum, öngörebilen de görmedim.
Turan Akıncı'dan alıntı
https://scontent.fist11-1.fna.fbcdn....7f&oe=6194D91F
TEK ADAMLIK
Bir dayatma düzeni.
Ama bu dayatmayı yapabilmek için para lazım.
O koltukta kalmasını sağlayan kişilere 3-4 maaş lazım.
Diğerlerine imar izni, araba, sen de alttan götür işleri düzeni var
Bu parayı ülkeyi soyarak sağlıyorlar.
Genelde yapılan her yeni yatırımın ucundan götürüyorlar.
Para bitince gri işler başlıyor.
Kara parayı aklama, pudra şekeri, silah ticareti gibi işler.
Sonunda ülke GRİ listeye girdi.
Elli sene Avrupa’ya gidip geldim.
Hiç görmemiştim.
Şimdi Türkiye’den gelen veya giden tüm uçaklarda,
O ülkenin mali polisi devrede.
Üzerinde ne kadar nakit paranız var diye?
Soruluyor.
Çantalar aranıyor.
Hem gidişte hem dönüşte yaşadım.
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Topluma rehberlik eden hizmetkarlarız.
https://www.karar.com/guncel-haberle...rlariz-1639357
Bence toplumu birbirine dusuren nifak tohumlarisiniz.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya,
Biz hükümetin ortağı değiliz. Bir hükümet ortaklığı, bir koalisyon yok ama biz ittifakız. İttifakın amaç ve çerçevesi başından beri belli, kararlılık da burada çok açık belli.
https://www.karar.com/guncel-haberle...egiliz-1639367
Sen bunu artik Marco Pasaya anlat.
Başkaları da olursa red listesine almak istediğiniz, cepten çok kolay
Kişinin yazdığı bir yazıda isminin üstüne tıklayın. Açılan pencerede sağ üst köşede üst üste 3 noktayı tıklayın, yoksay/engelle çıkar, tıkladığınızda işlem tamamdır.
Bu başlıkta 3 kişiyi engelledim, rahat ettim.
Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Diğer başlıkta yazdım ülke liderinin su gibi akıcı İngilizce bilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Bu olmazsa olmaz bence ikili görüşmelerde çeviri hatalarına mahal vermemek için elzem olduğunu belirterek konuyu kapatıyorum
Sayko Sen ne ictin aksam?
Adam davos ta o dediklerini tercuman birebir cevirmis olsaydi
Akilli cocuk kiyak gecti
Tabi hepsi o konumda egitimli ajan onlar
Basit bi Adam tercume edeydi yada o birebir ingilizce aynini deyeydi
Coktaaaannn
Basiretsiz bi savasin icindeydik lan Ohara Buhara ohanzi
Herkes bir biriyle kavga peşinde.
Pazartesi dolarda düzeltme gelir mi?
Müdahale olur mu?
Bir tek ben düşünüyorum galiba...
Ya Adam geliyo mesela corlu sanayide fabrikayi aliyo ya
Sonra
Tabi almanya daki fabrika dan mesela 3000 euro luk motoru buraya 15000 euro ya satis gosteriyo ya
Kar i orda birakiyo
Burdaki fabrika alis tan zaten gocuyo
Ama tabi mahsus boyle yapiyo
Bize de saglamindan tabi
Hamallik kaliyo Kas gucu
Enerji zaten yok
Know how ha keza
Strateji o ne?
Simdi cin ulkesi o cilginligi yapmasa korona yi Bence bizi bitirceklerdi
O korona
Bizi yasatiyo
Kadere bak