Gedik bir gün çiti birgün deutche çıkıyor gedikten satan yabancı
Printable View
Gedik bir gün çiti birgün deutche çıkıyor gedikten satan yabancı
İpin üstünde yürüyen cambaz gibi mübarek.destek üstünde dansa devam.
Kottan çıkma hedeflenince öyle fiyat yükseltici işlemler yapmıyorlar. Şirket hisse rasyollarıdan biraz düşük bantlarında, uzun süre (bazen yıllar alır) dolaylı hesaplardan yukarından büyük satış altan alış şekilde hep kıskaç yapılır hedeflenen %98 miktar toplanana kadar. Sonra kalan %2 lik bölümü de son 30 günün aritmetik ortalamasından yatırımcıdan alınır.
Ama Devada yüklü hisse taşıyıcılar tutucu yatırımcılar var sanırım, tahtadan toplayamazlar. Belki dolaylı olarak anlaşıp bu hisseleri topluca bir şekilde alabilirlerse ancak.[/QUOTE]
merhaba..
mesela %300 tahsisli yapsa patron (örnek rakamdır) ortaklık payı artmazmı..
artıyorsa bu şekilde %98'e ulaşamazmı..
Kottan niye çıksın ki
Millete ne veriyor
Kottan cikmayi istiyorlar mi istemiyorlar mi bilmem ama cikmak isteyenin gerekeni yapmasi lazim. Yok oyle 3 kurusa 5 yumurta ph efendi..
35 milyon dolaşımda pay var 27 milyon pay toplaması lazım kottan çıkmak için bu hisse 300 bin lotla tavan olur ikinci tavanı 250 bin payla olur bir hafta sonra 50 Bin payla tavan olur kottan çıkmaya çalışsa hisse binli rakamları görür keşke yapmaya çalışsa tanıdığım kadarı ile çok zeki bir insan fhlip bey bin liradan hisse almaz
niye sürekli bu konu yazılıyor anlamadım başka hiç bir şirketin sayfasında yazılmıyor çok ilginç bizim fabrikanın üstüne göktaşının düşme ihtimali fhlip beyin bin liradan hisse geri alma ihtimalinden daha yüksek
bu şirket için daha mantıklı olan bir mevzu var oda birgün şirketin başka bir ilaç şirketi tarafıdan. Satın alınması o zaman bütün paydaşlar hisselerinin gerçek bedelini tahsil ederler
Beyin cimnastigi için yazıyorum, hakim ortak doğrudan ve dolaylı %98 ini topladı ve Kap a bildirdi, ardından kottan çıkabilmek icin başvuru yaptı. son 4 milyon lotun fiyatı icin onceki 1 ay ağırlıklı ortalama fiyat ile hazirlatilan değerleme raporunda hesaplanan fiyatın ortalamasi olan fiyattan kalan hissederlara teklif yapıldı. Aof bilebiliiriz fkat değerleme raporunda ne kadar değer biçilir?
Bu konuda Eyüp Bey haklı. Başka hiç bir hissede konuşulmayan bir durum, kottan çıkma durumu, burada temcit pilavı gibi belli aralıklarla servise sunuluyor. Bundaki maksat nedir? Ayrıca kottan çıksa ne kaybedeceksiniz? Kafanızı bu kadar gereksiz bir konuya yoracağınıza buradan en fazla getiriyi nasıl elde ederim kısmına yorsanız sizin için daha faydalı olur..
Sorduğunuz için yazdım. Kottan çıkacak hissenin değerleme raporunu haliyle şirketin kottan çıkmayı isteyen sahipleri yaptırır. Bunun örnekleri daha önce kottan çıkan şirket haberlerinde var. Hisse nette Geçmiş zaman hisselerinde aratılırsa istenilen açıklama bulunur.
Ben ECYAP ve D.Döküm.ün borsadan çıkma aşamasında hissedeydim. D.Dökümde hisse fiatı 6.binlere düşmüşken
yapılan değerlemede hissenin geriye dönük fiatı yüksek olduğundan etki etti ve 11.küsür lira açıklandı.Haliyle hissede kalan azınlık zarar etmedi.
ECYAP.ta ise Eczacı bir yazı gönderdi.Yazıda derki değerlememiz dünyanın saygın degerlemecilerinden..... kişiye
yaptırılmıştır. Fiata baktık Eczacı.nın borsadan çıkış için belirttiği rakamın aynısı. İtirazlar oldu. Kanunda iki değerleme der sonuş ne oldu.. Hiç.
Borsadan belirttiği fiattan hisseleri aldı ve çıktı. Tabii bende verdim.
Onun için yazılan/çizilenlere fazla güvenmeyin.
Olanlar ileride olacaklardır derim. Borsadan çıkan hisse forumlarını okuyup bilgi edinmeniz yararlıdır derim./ytd..
Sör filip sağmal inek gibi sağıyor şirketi. Ne satar ne kottan çıkar. Faaliyeti vs. değilde kottan çıkarsa yükselir mi umudu konuşuluyor. Buna umut bağlanacak noktaya geldiyse buda yönetimin başarısı. Kutluyorum.
Güzel şaka Allah'ın devesi hadi şimdi artıya geç.
Tahtanın tam kontrolü zaten çakal patronun elindeydi. Kottan çıkma ve elinde milyon lotları olan bie kaç yatırımcıyı pes ettirmek fısıltıları ile beraber Şimdi psikolojik kontrolda patronun eline geçti.
Firma zaten kurumsal yatırımcılara yönelik şirket gezisi ve bilgilendirmeyi toplantıları yapmiyordu. Dönem ve posizyonlarına göre bilançolara istediği tabloları yansıtıyorlar. Patron ve Küçük yatırımcılar dışında geriye hissenin çok ucuz olduğunu düşünüp patronun şerrine rağmen gözünü karartıp yüz binlerce lotluk emirler veren güçlü bireysel yatırımcılar kaldı. Böyle emirler gelirse patronun keyfini kaçırır.
Bunca kirli oyunlara rağmen yine bekliyeceğim. Yıllardır yapılan yüzlerce milyon dolar argelere rağmen patron şirketinin gyo çarpanlar ile işlem görmesinden utanmiyorsa bizde beklemekten usanmayacağız.
klasik ilaç zam öncesi hareketler alıştık spec bu harekete. diğerleri yeşil sen kırmızı bana herşey 2 yıl öncesini hatırlatıyor. sanırım robot yazılım şu an tüm kurumlardan otomatik çıkış yapıyor. birden fazla robot yazılmış olabilir, bilanço öncesi sonrası gibi ilaç zam öncesi robot işlemler virmanlar ile benzer hareketler. manuel uğraşmanın imkanı yok.
hareketleri yakından izlemeye devam.
Yeni vergi paketindeki şirketler için istisnalar ve teşvikler öncesi kar üzerinden asgari %10 kurumlar vergisi düzenlemesi Deva için olumsuz bir durumdur ve net kar düşürücü bir etki yaratması muhtemeldir.
Ben daha çok nakit akışı odaklı bakmaya başladım enflasyon muhasebesi sonrası. Yasa tasarısının detaylarını komisyon görüşmelerinde anlarız muhtemelen. Ancak sanırım SPK tablolarında ertelenmiş vergi varlığına rağmen VUK tabloları kar yazmaya devam edeceği için nakit akışını da azaltacak bir vergi olur bu.
Ayrıntıları görmek gerekir, Deva gibi etkilenecek çok şirket çıkar Ford, Sasa ilk aklıma gelenler. Eski istisna ve teşviklere uygulanmayacaksa zaten bütçeye pek bir etkisi olmayacağı için eski istisna ve teşvikler için de geçerli olmasını bekliyorum.
Bir yıldır hissedeym maliyetin yüzde on aşagısında dolanıp duruyor enflasyona hiç etti sermayemizi yıllık mevduat 50 olarak düşünülse 120 TL maliyet şirket bana göre geçmiş yıllar kadar parlak bilançolar göndermicek her açıdan artan maliyetler ilaca zam olmayışı vs bu sene hissse performansı sönük kalır yeni bi pandemi çıkmadıkça yatay düşüş trendi bozacak tek olumsu birşey yok zararına tutuyorz
Geçmiş grafiklerinde zirveden yuzde 50 düzeltme yaptıgı görülüyor 106 zirvesinden 55 leri göstermeden haraket etmiceği aşikar
Psikolojik üstünlük avantaj vs. olayına girdiysek aklıma şu video gelir :cool:
https://www.youtube.com/watch?v=bXUlx0IfZNg
Acaba Sör Filip ve dostları gelecek bilançoyu önceden rüyalarında görüp, ona göre satıyor olabilir mi ??? İnsider olamaz böyle kurumsal bir yerde, olsa olsa rüyalarında malum olur. ☺️
Son 10 senede kaç kere olmuş yarı fiyatına inme durumu. 1-2 örneğe bakıp yine böyle olur demek ne kadar mantıklı.
Başlık iyice komplo teorileri ve umutsuz hisse yatırımcıları moduna büründü. Başlığa bir süre uğramamak en mantıklı hareket olacak.
Ayrıca, ilaç zammı masadan kalkmadı bence, Temmuz sonuna kadar süresi var bence.
ipte yürümeyi seviyor ,23 temmuz güzel bir tarih.
dolar bazlı, 4 yıl önceki fiyatında kelepir. sudan ucuz. bedavaaa.
Dolar bazlı 5 yıl öncesine göre 2.5x yapmış güzel getiri.
Gedik üzerinden yabancı satışı bugün biter inş. Ufak ufak toparlama çabaları var. Satış bugün bittiyse, haftayı 80 üzeri kapar gibi
Bu yabancılar neden hep hisse diplerdeyken satışa geçiyor anlaşılır gibi değil, maliyeti kaç bu adamın buralardan satıyor.
Maliyetin bir önemi yok, benim için de yok zaten. Portföy yöneticisi maliyete bakmaz, satması gerektiğini düşünüyorsa satar.
Düşün, 100 milyon usd lik bir fon, deva nın ağırlığı %2…maliyetine niye baksın ki. Fon yönetimi, Tr deki sağlık sektöründen çıkma kararı aldıysa, satar çıkar. Maliyetin bir önemi yok.
Hayırlı, bol kazançlı bir gün olsun inşallah.
Endekseten ayrışan nadir hisselerden biri deva buradaki hüzellemelerin hepsi boş hisse performansı berbat dua edelimde 2. Çeyrek zarar yazmasın dibin dibine yolculuk hızlanır
Bilanço güzel gelmezse yolculuk nereye olacak bende çok merak ediyorum.
3 4 yıldır en küçük bir demeç, haber, röpartaj hiçbirşey yok. Alıp zarar eden dışında kimsenin ilgi alanında değil. :). Hayalet casper yapmışlar hisseyi. Bilançodan bilançoya bir hareket geliyor. Bilançoda kötü gelirse...
Bana alavere dalavere organize işler gibi geliyor 1-2 ay önce 100'lerdeyken çıkmayan yabancı hisse 75'e düşünce hadi sağlık sektöründen çıkalım demesi tuhaf, hissede zaten robot işlemler sürekli var. Bu kadar sığ hissede robot işlemler kontrollü olduğunu gösteriyor.
işlem hacminin 1/10 gibi satıcı..
gün boyu çalışacak gibi..
teknik güzellişiyor dipte senet sağlık sektörü diye birileri karşılıyor..
yeni alıcıya ufak karla satarlar gibi(bence)
yabancı alış satışı hakkında tam kronoloji şu şekil gerçekleşti iyi gelen 2023-12 bilançosu 17.05.2024 de açıklandı o tarihte citi takası 2.620.000 pay idi 2023-4 çeyrek bilançosundan sonra citi düzenli olarak alıma başladı citi bu bilançodan sonra 90-100 TL arası yapılan alımlarla takasını 4.200.000 paya çıkarttı hangi tarihe kadar sürdü bu alımlar kötü gelen 2024-1 bilançosunun açıklanma tarihi olan 21.06.2024 tarihine kadar sürdü
Bu bilançodan sonra 2024-1 çeyrekten sonra citi satışlara başladı 86-75 TL arası sattı bugün itibariyle citi takası 2.790.000 paya düştü dünkü ve bugünkü işlemleri de katarsak citi takası iyi gelen bilanço olan 2023-12 bilançosunun açıklandığı gün olan takas rakamına geri dönmüş oldu olayın tam kronolojisi budur.
Arkadaşlar muhtemelen yabancı satışı 800 lot civarı kaldı diye düşünüyorum.
Kağıt bugün dirençli durdu. Hacim de son haftaların en yükseği. Bence yabancı fon satışı ya bitti, ya bitmek üzere. Hsonu ilaç zammı da gelirse haftaya güzel bir tepki başlayabilir.
23 temmuzda bekliyorum zam işini, haftalık bazda haftaya destek direnç kırılma noktasına geliyor. ayrıca ip üstünde yürümeye devam, kağıdın speki nakış gibi işliyor, farklı aracı kurumlardan satış veriyor diğerlerinden alıyor. bu kağıtta pasta bana göre önemsiz. yabancı gerçek yabancı değil.
güzel bilanço ile 2 tavan gitti bizimki, başkası ortada haber olmadan gidiyor. işte o kağıt speklerin oyuncağı olmayan kağıt. bazı ailelerin kağıdı alıp tutucan, yerli ve yabancıdan daha güvenilir oluyorlar.
bugünde adına yakışır bir performans gösterdi. tebrik ediyorum. çok iyi bir gündü.
23 temmuz için bir beklentim var bakalım tutacak mı tahminim.