yıktı :oleyo:
Printable View
Palagiller akşam pazarı ucuzluğu yabtı
15 25 arası dıkkat edın dedık crıptoda cokuyor ...sızlanmayın sonra..
noldu boğalar raksedirdiniz cebraile yol çekirdiniz noldu :oleyo::oleyo::drunk::drunk:
SPOT kapanış
https://i.hizliresim.com/56wncnt.PNG
Bulgur yurt dışında bilinmiyor, bizde de köylü işi olarak görülüyor. İrmikden farklı bir ürün. Bulgur daha önce buğdayın kaynatılıp sonra kurutulup öğütülmesi ile yapılıyor. Bu durumda ılık su ile yumuşatılıp hemen tüketiliebilir ürün. Mısır gevreğinin bizdeki karşılığı olabilir. Kritik bir besin maddesi olarak bulundurmakta fayda var.
Kıymayı daha önce ılık suda beklettiğim ince bulgur ile karıştırıp pişiriyorum yanında ekmek filan gerekmiyor. Zaten çiğköfte de benzer bir ürün.
Ecb/lane: Faiz hareketinin büyüklüğü ve sıklığı enflasyon rejimine bağlı olacak
ecb/lane: 25 baz puanın ötesinde başka artışlar mümkün
Ukrayna Dışişleri Bakanı: Doğu Ukrayna'da tanktan ateş edildi
Kovid yetmedi enflasyon ve ekonomik buhran verelim diyebilirler. Hazırlıklı olunmalı. Altının yükselmemesi de beni tedirgin ediyor.
Bugün yükselmiş biraz, kriptoparalardan daha az altın var, çok sert hareketler yapmalı normalde.
Altın savaşdan önce yükselir ilk top atışında düşer deniyordu.
İngilizler, ABD liler arada altınlarını gösteriyor.
https://i.hizliresim.com/2mt7i72.jpg
Bende aynı şeyleri daha önce düşünmüştüm, balon yapmış global borsaları düşürmek için ellerinden geleni yapıyorlar ama düşüremiyorlar...
Sonra düşündüm bu kadar olumsuz durumlar üst üste geldiği halde neden düşmediğini, ve buldum cevabını.
balon olduğu için ipi ne kadar çekersen çek az bıraktığında hemen gerisin geri uçuyor.
iki seçenek kaldı geriye,
Ya balonu patlatacaklar
Yada iki ileri bi geri uçmaya devam edecek
Son dakika ...
ABD: Rus birlikleri Ukrayna sınırına yaklaşıyor,
kan stoku var
17.02.2022 - 18:20
https://www.milliyet.com.tr/amp/duny...zliyor-6702547
Çok bir fikrim yok açıkçası.
2. Dünya savaşında kapitalizm çökmemiş devlet para ile silah almış, onlara parça sağlayanlar vs devam etmiş. Ülkeler birbirini işgal edebiliyor ama mülkiyet aşağı yukarı tüm dünyada kutsal sayılıyor suç unsuru yok ise el konulmuyor. Sağlam şirketler savaş sırasında veya sonra devam eder diye düşünüyor olabilirler. Bugün bir çok marka, savaşda iş yaptığı halde sivil dünyada hala iş yapıyor. Borsalar muhtemelen devam eder savaş sırasında. Fiyatı komik hisseler ile astronomik olan hisseler olabilir o arada.
Benim bildiğim savaş başlayınca ekmek/altın oranı artmaya başlıyor, aynı altın ile daha az ekmek alabiliyorsun. Bulgur örneğini ondan verdim şimdiden arada yiyip alışmak lazım. Prinç, nohut, mercimek uzun süre pişirmek gerekiyor, şehirde elektrik ve doğalgaz olmaz ise eldeki mobilyaları kitapları yakarak az bir şey sıcak su bulunabilir.
koç holding mükemmel bilanço yolladı. sabancı da 725 bin lot geri alım yapmış bugün.
bu havada şort poz çok zorlama olur. kazandırsa da pek marj vermeyebilir.
Fikir yürütmek şu konjonktürde zor, olasılıklar dahi hesaplanamıyor,
3.dünya savaşı bile çıkartabilürler global piyasaları düşürmek için son kertik o kısım kaldı.
Dediğin gibi olma olasılığı da yüksek, savaşta borsalar devam edebilir ve astronomik rakamlara çıkan şirketler olabilir.
Son duyumlara göre, ne kadar doğru bilemem. Rusya, abd büyükelçi yardımcısını sınır dışı etmiş diye söylenti mevcut
İklim ısınınca Sibirya yaşanır yer olabilir orada madenler vs ilgi çekiyor olabilir. Kuzey kutbuna yakın yerlerden deniz ulaşımı daha karlı deniyor vs.
Dünya nüfusunu 500 milyona indirme projesi var deniyor. Büyük ülkeleri böleceklermiş, söz dinleyen binlerce ülke olacakmış.
Uğur Şahin: 10 yıl daha Covid-19 ile yaşamaya alışmamız gerek
kaynak : euronews Türkçe
----------------
vaziyet alın ,buralar karışacak
Ekonominin kendisi bizatihi Ponzi oyunu, büyüme kendi kendini beslerken, küçülme de kendi kendini küçültüyor. İnsanların altında park edip kolay yoldan ayakta kalması istenmiyor olabilir.
Ukraynayı konuşurken araya bu konuda mutlaka sıkışmıştır.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-60413557
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa ve Avrupalı müttefiklerinin askerlerini yaklaşık on yıl sonra Mali'den çekeceklerini duyurdu.
Aralık ayında, bir gup Batılı ülke tartışmalı Rusya merkezli Wagner paralı asker grubunun Mali'ye konuşlandırılmasını kınamıştı.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Rusya-Ukrayna savaşı olursa
2 ülkede de iş yapan birçok Türk şirketinin işleri sekteye uğrayacak
Turizm sektörü büyük sekteye uğrayacak
Ülkemize gelen turistlerin nerdeyse %60 ı Rus ve Ukraynalı
Hadi savaş takmayan turistler geldi, Burda otelleri Rus otelleri, Ukrayna Otelleri diye 2 ye mi ayırıcaz mesela?
Yeme içme, gıda, eğlence
Hava yolu taşımacılığı
Kim verecek bu şirketlerin zararlarını
Biri çıkıp açıklasın
Haksız mıyım?
Casablanca filmi gibi olur Antalya.
Casuslar birbirini arar, yabancı siviller paraları yettiği ölçüde normal yaşar bence. Polis bu tip durumlar için tedbir alır muhtemelen.
Herkesin endişesi farklı, ben yalnız olduğum için güvenlik ikinci kademede, öncelik karnını doyurma ve hastalanmadan yaşamak tarafında.
Macaristan'da restauranta gitmiştik Gulaş çorbası veya yemeği geldi, Türk olduğumuzu anlayınca garson bu yemek Osmanlı ile savaşırken evde ne var ise ondan yapılmış vs bir şeyler anlatmıştı.
Komşum ile arada mesajlaşıyoruz. Onu yemem, bunu sevmem bin tane şey var. İrmik helvasında şunu isterim, öbür yemek de bu olmazsa yemem, krep çıtır olacakmış vs.
Düşündüm o tip partner kriz zamanlarında problem, kadından soğudum.
Eski nesil süpürge bitkisi tohumu vs anlatıyordu. Bir arkadaşım felaket drumunda beni bul her türlü taze veya kuru ot ben biliyorum demişti. Herif kaç yıl öncesinden kendini yetiştirmiş. Paranın geçmediği durumları arada düşünmek lazım.
Bugün aps ciddi artar
Teb 53 bin long açmış
Karşı bacaklar
Kısa vadeciler gibi.
Pastaya bakarak şöyle bir atmasyon yapayım.
Yarın önce aşağıya devam eder.
Ama kapanış güzel yeşil olur SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Teb'in tek günde Şubat vadede 53 bin yeni long açmasını nasıl yorumlarsınız? Böyle bir şey hatırlayınınız var mı dostlar?
Biri uçak ile mesaj vermiş
>>>
https://twitter.com/RedShannon/statu...44630372077575
https://i.hizliresim.com/52cacys.jpg
İngiltere savunma bakanlığı Ukrayna nın tamamının işgal edileceğini söylemiş. İyice el büyütüyorlar.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c5a113620e.jpg
Mi Note 10 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
vadelide poz alımı ciddi anlamda azaldı bu zaten kademelerden de belli oluyor...2-3-5 kontratlar...EYLÜL 2020 den bu yana en az poz açılan vade bu vade oldu...maksimum aps 478.850 gördü...oysa önceki vadelerde 550-650 binler görülüyordu...hatta geçen vade 693 binleri gördü aps...nereden nereye?
Rusyada elçi yardımcısının kovulması akabinde rusya disisleri bakanlığının sitesi çöküyor,
ulen noluhor yaww,
Bidenin hackerler sağlammış
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1002572
halkbank tahsisli sermaye artırımı yapacağını duyurmuştu. spk da güzide esnafımız gibi tak tak tak diye hesap makinesi tuşlarına basıp tamam olur demiş. nasıl olsa paranın nerden çıkacağı belli :Sad:
ne gadan da gözel bir başganlık sistemimiz var. 7 günde işlem sonuçlanmış.
amarıgada olsa yıllarca karar çıkmaz, milli iradeye saygısızlık yüzünden mapıslarda çürürlerdi.
en eyisi bizim başğanlığımız.
not: vakıf bank da 2 dakika önce kap'a aynı haberi yollamış.
yine bir hafta sonu yine açıklamalar
avrupa stabil, dow biraz zorlarsa artı bile kapatabilir (ihtimal dahilinde)
altın tarafını zorluyorlar 1929 büyük buhranına kadar yolu var gibi ! alüminyum yol aldı gidiyor 4000 görülecek sanırım bu yıl
yarın pozitif açma ihtimalimiz yüksek gibi duruyor (gece birşeyler olmazsa tabi)
"yatırım tavsiyesi değildir"
Bear abi suana kadar aciklanan temettulerin nisan vadeye etkisi kac puan ?
eregli aciklamadi 4 tl de onun verecegini varsayarsak ?
Bugün tüm gün hiç hisse almadan sadece yukarı hareketlerde hisse sattım. Kapanışa doğru viop 2300 lere doğru çıkınca ordan biraz short oldum. Nası olsa bu yine kıramaz dedim ve bedava para dağıtan pala, yine bu saçma pozisyona hiç uğraştırmadan para verdi. Hiçbir şey bilmeseniz bile para kazanabilirsiniz diyor, aferin kendisine. Shortlar 2250 den kapandı ve kapanıştan da mal alıp, hisse pozisyonumu %110 a çıkardım.
Yarın da bu anaokulu piyesinin karşılıklı demeçler ile devam etmesini bekliyorum. Ve "hafta sonu riskini almak istemeyen müthiş yatırımcı" tayfanın da ortaya çıkması ile, günü eksi veya ciddi eksi kaparız diye düşünüyorum. Yarında duruma göre hafta sonuna %120-130 hisse pozisyonu ile girerim.
Bu arada olur da savaş çıkarsa... ki bu bence %1 den bile düşük bir ihtimal ama konuşulduğu için yazıyorum, savaş çıkar ise o zaman pozisyonu %300 e çıkartma planım var. Bedavanın bedavası fiyatlamalar olur, xu30 iyi bilanço tahtalara çöker geçerim. Ama ben ucuza mal almayı sevmem, o yüzden 24 den eregli alacağımıza, 34 den alalım daha iyi diyorum...
İyi akşamlar...
Bu geçen hafta 1990 larda iken attığım mesaj.
Strateji belli benim açımdan; 2060 a gelindikçe hisse tarafını %100-90 a indir, aşağı geldikçe kademeli arttır. Bana göre 1700 ler dibin dibi. Plan programımı ona göre yapıyorum. 2060 ları yukarı kırdığımızda ise orayı full pozisyonda yakalamak istediğim için hisse pozisyonunu çok azaltmıyorum.