Benim takibimdekiler sizin olmasın dedikleriniz arasında :)
İmkb-30 topiclerinde hep aynı serzenişleri görüyorum.
Printable View
Beş para etmez dediğiniz hisseler # sarky, Arena, link, orge, vesbe, dmsas# çok çoğaltılabilir. Bir sürü hisse %50 civarı üzerinde pirim yapmış dibine göre siz gerçekten milim kıpırdamayan hantal şirketleri seçerek müthiş bir başarı sergilemişsiniz. Ama her yükselen çöp değil aklınızda bulunsun. Doğru bakan doğru görür. Yazdığım hisselere bir açın bakın küçük ama kar üreten büyüyen şirketler.
Kimse potansiyeli olmayan dev şirketlerde yük taşımak istemiyor. Geleceği nerde görüyorsan neye güveniyorsanız orda pozisyon almalısınız. Aefes kötü hisse değil, ama bir yıldız da değil bunu kabul edip burda ona göre pozisyon almak lazım.
iste serzeniste olan yatirimcilar bu bahsettigim hisselerde olanlar ! çunku ya bunlarin ya faaliyetleri durmustur ya kapasiteleri ciddi daralmis pazar gelecekleri belirsizdir yada bankalar gibi cok ciddi kredi riskleri ile karsi karsiyadirlar.
oysa bakiniz perakende gida gruplarina hizla prim yaptilar. migros, bim, sok, pinar grubu vb, yada yazilimlar.
anadolu efes pazar belirsizligi olmayan, kesintisiz calisan, kasasinda parasi bol olan karni tok sirti pek tabiri caizse bir sirket ! burda kalmasi tabiki serzenisle karsilanir.
bir thy, tupras ve eregli ile efes kiyaslanamaz su bulundugumuz ortamda hatta 2020 tamaminda
yatırım tavsiyesi degildir
sn. emektar bu arada sizin teori tutmadi sanirim [emoji846]
AB inBev 45.06 olmus bugun 2 gun once 38.12 euro idi ! 2 gunde %11-12 prim yapti
biz arpa boyu yol alamadik , ne dersiniz ???
Sayın hayek
Haklısınız ama ben yine de yabancıların, FED ve ECB hamlelerini, satış fırsatı olarak kullandıkları sonucuna vardım.
Şirketin, iyi veya kötü beklentisini dikkate almadan, sattıkları fiyatın uygun olup olmadığına bakmadan, ellerindekini satıp, Türkiye'den kaçmaya çalışıyorlar.
Örnek olarak, dolar bazında diplerde olan aefes hissesini satmalarının başka açıklaması olamaz.
aefeste tum yabancilar cikarsa yandik[emoji846]
genel kurula katilanlarin yayinlandigi hazirun cetvelini incelerseniz ne demek istedigim anlasilir !
bence bu hisse tam bu sene kopmali 10-11 yillik zinciri kirmali tam ortami cunku !
bence oppenheimer satma karari almis olabilir ama farkli yabancilar alim yapmaya devam ediyor doçe takasinin artisi buna ornek.
umudumu koruyorum once 35 sonra 70 li rakamlara gidecek burasi. olur olmaz bilemem, biz o zaman burada olurmuyuz arada kacarmiyiz onu da bilmem ama eger anadolu efeste pozisyon acilacaksa o 2020 yilidir ortam cok musait ! 2020'de burdayim riski goze aldim (%50 aefes - %50 srvgy)
hayirlisi bakalim
yatırım tavsiyesi degildir
biz toptan satın alacağız..ben böyle hisseleri çok severim...
oyun kurucunun bizimle işi yok...biz nasıl günlük düşünürsek o da aylık yıllık düşünür...
istediğini elde ettiğinde yukarı hareketi de günlerce sürer...
burada herkes hissenin gitmeyişinden rahatsız...
şirkettten rahatsız olan yok...bende biraz sabır diyorum...
ben çok rahatım...no proplem...