-
Sn. Dowes,
Aşağıdaki haber rutinmidir?
AKBANK T.A.Ş. tarafından ihraç edilen TRFAKBK51898 ve TRFAKBK518A6
ISIN kodlu finansman bonosunun 15.05.2018
tarihli itfa ödemesine ilişkin, ihraççı kuruluşun ödemelerin Merkezi Kaydi
Sistem kullanılmadan gerçekleştirileceğine dair bildirimi
üzerine Kuruluşumuz üzerinden ödeme yapılmayacaktır. Bu doğrultuda ilgili
kıymetlere ait bakiyelerin 15.05.2018 tarihi
itibariyle kaydi sistemden çıkışı
yapılmıştır.
https://www.kap.org.tr/Bildirim/683688
-
Daha önce denk geldiğim bir şey değil ama ödemeyi yaptığı sürece hangi araçla yaptığının önemi yok sanırım.
-
-
Sayın jondowes
bankalar konut kredilerini 0.93 e indireceklerini söylüyorlar. eğer hatam yoksa yıllık 11,16 oluyor
mevduat faizi yıllık 10 iken özel bankalarda daha da üstünde bu oran
likitide ve kredi riski nasıl yönetilecek
aklıma dosya masrafları vs şişirirler diye geliyor
siz ne düşünüyorsunuz?
-
Kamular 0.98 yaptı. 0.93'ü duymadım. Dosya masrafında yasal sınırlar var. Kısa vadede bu krediler zarar yazacaklar ancak ömürleri boyunca ne olur bilemeyiz tabi. Yine de bankaları kendi başına zarar açıklatacak boyutları olmaz. Kamular karlarından bir miktar feragat etmiş olacaklar. Özellerin ciddi bir miktar vereceğini zannetmiyorum.
-
https://www.ntv.com.tr/ekonomi/banka...X0aGTLBm37XVNA
TEB 0.99 ŞEKER 0.98
mesela şeker 13.25 den mevduat kabul ediyor
nasıl 0.98 den verecek ben anlamadım
ziraat mevduatı 10.00 dan topladığı için sıkıntı görünmüyor
-
0.98 aylık taksitten verilen kredinin bileşik faizi ve yan masrafları düşünülünce bileşik maliyeti %13 civarına gelir. Bankalar vadesiz mevduatlarının bir kısmını bir havuz olarak bu işe ayırıp net olarak zarar etmiyoruz gözüyle bakabilirler. Ancak elbette bilançoyu kümülatif olarak düşünüp, net olarak çok daha iyi gelir elde edebilecekleri bir kaynağı ucuzdan satmış olacaklar. Siyasi tarafa şirin gözükmek için ufak tutarlı yapılan bir taktik bence bu. Binlerce kişinin gidip özel bankalardan bu oranlardan kredi kullanabileceğini sanmıyorum. Muhtemelen "kredi notunuz düşük size 1,15'ten verebiliriz" demeye gel-gel yapmış olacaklar. Piyasaya göre yine iyi bir oran olacağı için müşteriler de kapıdan içeri girmişken kullanacaklar. Belki de amaç da bu. (kamularda farklı)
-
Rapor yazmış olmak için değil, içten şekilde düşündüklerini yazdıkları bir TL raporu:
Commerzbank - TRY after Erdogan's interview
"...it is not about whether CBT is free to hike rates or not, it is about whether it is worth doing so. If rates are going to be lowered anyway after the election, ... why bother to hike? ... (If so) ... We can say bye bye to the lira in this event. "