Originally Posted by
The King
İnşallah diyelim...
bu vesileyle beklentimi tekrar paylaşmak isterim ... halihazırdaki iştirak değerleriyle defter degerinin yıl sonu bilançcosunda yani 2,5 ay gibi bir sürede 30-32 bandına gelmesini beklerim , o zaman 0,30 civarı bir pd/dd değerinde oluruz ki bu piyasa koşullarında abes bir durum... ancak ben kendi hedefimi koyarken penta ve maktk da düzeltme yaparak defter değerini 22-33 olarak hesaplıyorum... tarihsel iskontolara bakarak da %25-30 bandında iskonto koyarak 17-18 bandında bir hedef değer buluyorum... bu 2,5 aylık sürede polinastan gelebilecek bir satılma haberi veya şok-getir işbirliğinden gelebilecek pozitif bir haber de bizim için bonus olacaktır...
Gözde piyasanın neden gerisinde kalıyor sorusuna benim vereceğim cevap şudur... temel olarak baktığımızda döviz borcunu da bu kadar azaltmışken geride kalmasının geçerli bir nedeni yoktur... yıldız holding iskontosu vardır bu senette ve her zaman da üzerinde olacak, o yüzden hedef koyarken diğer girişim sermayelerine göre çok ciddi bir iskonto yaparak değerleme yapıyorum... Bence geri kalmasının asıl nedeni bu rallinin bist-30 hisseleri ve hisse senedi future'u olan hisseler üzerinden gerçekleşiyor olması... dun viop30 kontratlarının endeksin %2 üzerinde işlem gördüğünü gördük, piyasayı şu anda kim götürüyorsa spot hisse almak yerine viop'dan pozisyon alarak bu hareketi yaptırıyor... bir çok büyük hisse benim hedef değerlerime ulaşmış durumda, ben şahsen hedeflerime ulaşmış büyük hisselerden geride kalmış yan hisselere geçmeye başladım... bu hareketin yakın zamanda genele yayılmasını beklerim...
son olarak teknik analiz yorumu yapmak isterim... Aslında teknik analizden çok anlamam hisselerin ederini bulup yatırım yapmaya çalışırım.. grafiğe uzaktan baktığımızda 2017 yılından itibaren benzer patternler olduğunu görüyorum... gerçekten çok sert hareketler... 2017 başında 1,70 olan hisse 1 yılda 6,10 seviyesine kadar gitmiş sonra tekrar 2 liraya düşmüş... 2019 ağustosta 2,40 dan yine hızlı bir şekilde 5,5 seviyesine yükselmiş ve sonra 2 liraya düşmüş... 2020 martta 2,20 den yükseliş başlamış ve 1 yılda 9,40 ı görmüş sonra 5,20 lere kadar düşmüş... benim çıkarımım şudur ki tahtayı götüren ekip 10-12 ay içerisinde 3,5-4 kata çıkarıp sonra realizasyon yapıyor... son hareketin de 5,20 seviyesinden 5 ay önce başladığını ve hareketin içerisinde olduğumuzu düşünüyorum, zaman çizelgesi de beklentimle paralel ilerliyor 3-4 aylık süreçte yıl sonu bilançosu, polinas satışı veya sokm-getir haberiyle benim bahsettiğim hedeflere hisselerin gitmesi ihtimalini geçmiş hareketlerden de görüyorum... burada risk şu olacaktır ciddi borçlu olan ve sürekli asset satan yıldız holding bu tarz bir hareketi hisse satmak için kullanması muhtemeldir, tabi bunu söylerken dolar seviyesini sabit kabul ederek söylüyorum, dolar her gün yükseldiği için hedefler de yükseliyor... temel analiz kısmında yazdığım hedeflerin her zaman arkasındayım, sonuna kadar da izah etmeey çalışırım yazdıklarımı... teknik analiz beklentimi dediğim gibi çok basit bir şekilde grafiklere bakarak söylüyorum... yorum size kalmış...
saygılarımla