Ben borsa dip yaptığı gün aldım.
Milat benim için bu tarihtir dostum.
Selamlar.
Printable View
son dönem halk arzların hepsine girdim. şu an hepsi tavan serisinde. halka arza likit fon teminat ile girdim üstelik. likit artı arz hisselerle yola devam.
size acizane şunu söyleyeyim: aslında daha önce de birkaç arkadaş yazdık çizdik. bu fon uzun vadede iyi olsa da borsanın kötü dönemlerinde illa ki ciddi eksiler yapar. bu tür fonları alırken piyasanın trentlerine de bakmak lazım. ortam iyiyse zaten sorun yoktur. bu sene bizim borsa için hiç te güzel bir ortam yok. aslında dışarısı çok güzel ama yabancı satmalara doyamıyor. çünkü yatırımcı güveni kayboldu ve kolay kolay da düzelmeyecek. adamların kafalarında illa ki bir seviye vardır. illa ki bir yerlerde tamam artık, burası iyice ucuzladı, yavaştan malı toplayalım diyeceklerdir ama o seviye neresi? onu bilmek lazım. arkadaşların da dikkat çektikleri gibi bu sene fonlarda geçen yılki getiriyi bulamayacağız gibi görünüyor. şunu unutmayın, piyasa düşüş trendindeyse tcd de illa ki düşer.. arada türev mürev kendini korur ama trent kötüyse bir ayda yüzde on dahi eksi yazabilir. bu ortama girerken bunları göze almanız gerekir. mutlaka sıtratejiniz olması gerekir. mesela yüzde 20 portföyümle buradan aldım ama bir yüzde on daha düşerse biraz daha alırım, kademe yaparım falan planınız olması lazım. ya da trent takibi yapıp havalar düzelinceye kadar risksiz ortamlarda beklemek, ya da işler daha da karışır diyorsanız hsyf yerine altın dolar işlerine falan bakmanız lazım. yeni yatırımcıyım dediniz. geçenlerde merkez bankası değişikliğinde bir günde nasıl yüzde on çakıldığımızı görmüşsünüzdür. pazartesi günü ekonomimize çok büyük hizmetler sunan eski bakanımız, ekonomiden sorumlu başkan yardımcısı oldu dense piyasalar kutlamalara başlar. dolar kısa zamanda 9'u, belki de çift haneyi görür. borsamız da ilk coşku hürmetine yüzbin altını şöyle bir yoklayıp sevincini belli edebilir. bunlar hayali olasılıklardır ama her an her şeyin olabileceği bir ortamda olduğumuz konusunda hiç kimsenin şüphesi yok. işin özeti ortam belirsiz ve bu sis perdesi ortadan kalkmadan borsa treni ilerlemez. Allah yardımcımız olsun şu cuma ve haftaya kavuşacağımız Ramazan hürmetine, amin
arkadaşım çok acemi biri olduğun belli... ne kadar para koydun bu fona bilmiyorum ama günlerdir sürekli boş boş mesajlar yazıyorsun... kusura bakma ama bu kadar korkuyorsan bu aleme girmeyeceksin... yazmayayım diyorum tutamadım sonunda çünkü bir de kalkıp son 5 yılın en çok kazandıran ve şu anda bile yine de bir sürü insanı zarar ettirmeyen bir fona allah belasını versin diyebiliyorsun... kusura bakma ama burayı çok saçma sapan mesajlarla işgal etmemeni ve bir an önce mevduata gitmeni öneririm...
Merkez Kur % - 0,17