Saadede gelelim! Meseleye inelim !
BUCİM dün kapanış itibarı ile 170 ml dolar piyasa değeriyle işlem gördü.Yani bırakın çimento fabrikasının,Roda'nın ve diğer bağlı çimento şirketlerinin değerini sadece %58'ine yakın sahip olduğu cemtaş'ın payı kadar bir değerden işlem görüyor.
Ama bu ucuzluk senet fiyatının düşmesini engellemiyor.Düşürüldükçe düşürülüyor.Gizli bir el planını yürütüyor.
Şimdi BUCİM sadece bir çimento şirketi olsaydı, millet 15 krş temettü için senede bu fiyattan yatırım yapar mıydı?hiç sanmam.
Demek ki,kardeşim bu senedi almışsa teyidi yapılmamış, büyük ve gizli bir beklenti içinde.Bu beklenti olmasa bu senedi almakla köprüden atlamak aynı şey.
Şimdi düşünün bir.Yine tekrar hatırlatayım;
Yönetim aldığı kararla Cemtaş'ın sahip olduğu %1,69 hisseyi borsada satacak mıydı?evet,bu karar alındı.Peki bu senedin tahtasını yapan kim? onlar.Ama işte yine onlar borsadaki fiyatı düşürüp ve yatırımcıya dönüp,fiyatın düşük olduğundan,bu yüzden satmaktan vazgeçildiğini söylüyorlar.Bu aleni oyunun bir kaç anlamı var.Buradaki mesele 1,69 payı muhtemelen Bursa çimentonun blok halinde alma olasılığıdır.Cemtaş topiği ile ilgili olanlar hatırlarlar.Daha Roda'nın satılacak haberi ilk çıktığında Roda'yı alacak olanın BUCİM'den başkası asla olamayacağını defalarca yazdım.
Görülen o ki; şeffaf bir davranış ve bilgi verme niyetleri yok.Bugün BUCİM'in sahip olduğu toplam arazinin ölçü ve değerini bilen var mı?hiç sanmam.
Bu çimento fabrikası inşaat sektörünün canlı olduğu bu yıllarda ve etrafı büyük şehirlerle dolu olduğu halde ne iç satışları ne de dış satışları tam bir facia.Peki senin Ceo olarak aldığın Fransız ne yapıyor?Hani ihracat?
Çimento satamıyorsan yatırımla ne işin var?
Hem sonra açın bakın Bursa'nın dergilerini.O dergilerde ÇED başvurusunun 2015 de zaten onay aldığı yazıyor.Yapılacak klinker yatırımının da 2017 yılının ilk çeyreğinde devreye gireceği de yer almış.
Sen 2015 de yatırım için ÇED başvurusu yap ve 2 yılı aşkın sürede onay al.Böyle şey olur mu? ÇED onayı böyle uzun sürede olmaz ki.Ama sen kalkmış 2015 e alınan ÇED raporu onayını şimdi haber veriyorsun.
Filim içinde filim.Ben filimin sonunu bekleyeceğim.Yeter ki Allah ömür versin.