Evet islama göre haram...
Mal mülkle kıyaslama yapilabilir mi ? İslami inançlara göre Allah malı mülkü istediğime imanı isteyene veririm demiyor mu zaten...
Printable View
İstanbullular bilir Saroz da Erikli vardır sahil kenarı. Üniversitede okuyoruz yaz tatilindeyiz arkadaşlarla gece gittik eğlendik. Saat 2 gibi geri dönüyoruz. Yola yeni çıktık öndd oturan arkadaş dalmış. Birden uyandı aga kemerleri bağlayın kaza yapıcaz dedi. Arabayı çektik kenara adam ciddi. Sakinleştirdik neyde taktık kemerleri. 10 dakika geçti geçmedi mıcıra kaptırdı eleman arabayı. Takla attık. Tavan üzeri 20 metreden fazla sürüklenmişiz. Sapa sağlam çıktık kemerler sayesinde. İçim ürperdi yazarken bile.
dolylı yoldan demek istiyorsunki allah benim haram yememi istemiyor( ilkinde battım/sonrakinde faydalanamadım demiştin ya doların yükselişinde. allah benim vioptan kazanmamı istemiyor sözün üzerine ) . zaten normali olan da o olmalı.. inancına göre.
yoksa sana hergün kazandırmış olsa idi tersini düşünürdük.
o nedenle allahı kendi işlerinizde o kadar kişiselleştirmeyin dedim ama kaynadı.
yani yapılan iş şu çünkü ; sebep/eylem /sonuç.
satır araların tamamen kişisel nedenlerden. bunu direk alaha bağlamanın anlamı yok.
Gecen sene 100 tl ile 370 km yapan arabam gecen hafta aldigim 100 tl benzin ile 240 km yol yapti.
Akp si muhalifi herkes sikayetci artik milletin bütçesi cebi yerle bir oldu