Originally Posted by
deniz43
Ben bu Ekonomi Yönetimine hayret ediyorum,herhalde Cumhuriyet döneminin en liyakatsız yönetimi.Öyle uygulamaları hayata geçiriyorlar ki,gülmeli mi ağlamalı mı karar vermek zor.
Şimdi yabancılar için de KKM uygulaması getirmişler...Faiz getirisi yıllık %17 enflasyon ise %124(ENAG),döviz kurlarındaki artış enflasyondan çok fazla sapma göstermeyeceği için teorik olarak faiz getirisinin kur artışının çok altında kalacağı aşikar.Bu durumda bir yabancı dövizini getirse vade sonunda parasının döviz olarak tutarı değişmez aynı kalır(havale masrafları ,sermaye kısıtlamaları riskleri,diğer işlem masraflarını ihmal ediyorum).
Yabancı niye KKM hesabına para getirsin,CDS'i 600 olan ve kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altında olan Türkiye'nin riskini alacaksa %9 yıllık dolar faizi veren eurobond alır,%0 dolar faizi veren KKM değil.%9 dolar cinsinden eurobond getirisine rağmen risk görüyorsa da yıllık %1.554 getiri sunan ABD 1 yıllık Hazine bonosu alır,%0 dolar faizli KKM'ye gelmek yerine.Bizim ekonomi yönetimi yabancı yatırımcıların zeka seviyesinin herhalde çok geri olduğunu düşünüyor ki,bu tür ürünlerle ortaya çıkıyor.