beton çiçeklerinin sulanması lazım
Printable View
Yıllık TÜFE 13% ......gözünüz aydın TL'ciler...paranız mum gibi eriyor....
Seyretmeye devam edin.....
Enflasyon bu gidişle hiç aşağı gelmez en azından kısa ve orta vadede böyle....
Güvenli tek liman döviz..
Enflasyon 13 mevduat eksi reel faiz .tasarruflar eriyor dondurma gibi.
TL cilerin parası pul oldu
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
faiz artışı artık şart. lamı cimi yok. faiz artmazsa dolar alır başını gider. ben 150 baz puan geç likiditede artış bekliyorum.
Enflasyon 2004 ten beri en yükseğinde.
150 baz puan yetersiz. Bu anda dolar yine 4.00 görür , en fazla ineceği 3.82 olur.
100 baz puan artışta ise hiç inmez direk 4.00 ve 4.15 ler görülür diye düşünüyorum.
100 puandan az artışta 4.40 a kadar yolur var 1 ay içinde.
200 baz puandan az hiçbir artış dizginleyemez doları. 200 baz puan ancak 3.75 lere kadar indirebilir artık en fazla o da, kalıcı düşüş için 250-300 baz puan artış olmalı. 3.6x ler bu şekilde gelebilir ancak.
Şimşek: Enflasyonda kalıcı düşüş başlayacak(MIŞ)
Başbakan Yardımcısı Şimşek, enflasyondaki yükselişin daha çok gıda fiyatlarından kaynaklandığını belirterek, aralık ayından itibaren kalıcı bir düşüş sürecinin başlayacağını söyledi.
https://www.dunya.com/ekonomi/simsek...-haberi-393149
"2018’de en büyük risk 'yüksek faiz' ortamı"
Ünlü & Co Araştırma Bölümü Yönetici Direktörü Dr. Vedat Mizrahi, global merkez bankalarının faiz artışları ve bilanço normalizasyona bağlı olarak likiditede azalma olacağını, bunun da Türkiye açısından en önemli risklerden biri olarak durduğunu söyledi.
https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-393124
piyasa 100 puna FİT diyor
Artık ciddi ciddi düşünüyorum ne yapmak gerek diye, ülkede durumlar iyice kötüye gidiyor, gerçek enflasyon en az %20 (gıda enflasyonu %30-40), dolar, euro aldı başını gitti, vergiler iyice arttı, birçok zengin parasını yurt dışına taşıyor. Bundan sonra da ekonominin uzun süre düzelmesi zor görünüyor.
Uzun süredir çalışmıyorum kirada 2 evim bankada da bir miktar faizde param var, onlarla geçiniyorum fakat para tl olarak kaldıkça değer kaybediyor, kiracılar da çıkarsa bu devirde iyi kiracı bulmak zor zaten kiralara da zam yapamıyorsun çıkmasınlar diye.
Acaba diyorum evleri satıp tüm parayı dolara çevirmek dolar faizini harcamak daha mı akıllıca olur. Gerçi bu ülkede artık bankada para tutmakta riskli hale geliyor ama ne yapalım.
MB dikkat ederseniz enflasyon seviyesine çekiyor faizi.yani 13.reel faiz=0
Reel faizi tam doğru anca 1 yıl sonra olcebilirsiniz.ama karar vermek için bugünde kendini belli ediyor
Evlerinizi satmayin.2023 e kadar bekleyin.cunku ebediyen kötü gitmez.
2 hafta önce vade dönüşüm vardı, Halkbank müşteri temsilcimle görüşmüştüm, en fazla %13.50 yaparız demişti.
Bugün saat 11.00 gibi arayıp faizler birden fırladı, para getirebilir misiniz dedi, ben de en fazla 300k TL toparlayabilirim, ne olur dedim.
5 dk çalışıp 14.50 olarak geri döndü, olmaz deyince 14.60 yaptı tekrar arayıp, yine olmaz dedim, bakalım ne ile dönecek.
Burgan Odea oran varmı?
Net olarak enflasyona eşit faiz alabilen yok gibi birşey. Yanlış işler, para dövize kayar, işler iyice sarpa sarar.
Aylık yüzde 15,30 bürüt mevduat faizi ancak açıklanan TÜFE yi karşılıyor.
Enflasyon 13 , gösterge faiz düşüyor , borsa artıda ...jöleli piyasaya müdahele mi ediyor???
Kucuk mevduatcilar -2 buyuk mevduatcilar -1 reel faiz aliyor tuike gore.
gercek enflasyona hic girmeyelim...
sevgili forumdaşlar Anadolubanktan 15 mevduat oranı alabilirsiniz
Enpara oranları arttırdı.
Bunlar faiz falan arttıramaz,olsa bile 0,25 göstermelik olur,bu herifleri artık tanıyın bunlar baş faiz düşmanıdır. hem ideolojik hem betonsal sebeplerden. bunların orta uzun vadede tek karışamayacağı dolardır yada diğer dövizlerdir. o konuda elleri bağlı. bu imkanı kullanın. şu an negatif reel faiz var TL de. dolarda ise ABD enf 2,5 olduğu için %1 reel faiz var. bu ülke dolara pozitif reel faiz verip TL ye negatif reel faiz veren bir yer.
Güvenimez kaynaklara göre ; TCMB 14 aralıkta faizi artırmayacakmış, Zira ABD de süren davanın sonucuna kadar oyalanacak ve piyasanın sabrını sonuna kadar test edecekmiş. Sonra çok pis tokat atacakmış. Bu tokadın izi en az 2 yıl sürermiş.
Dolar veya diğer yabancı paraları önceden alan iyi kazandı, artık çok geç.
Kıymetli hapy , siz iktidarın borazanını çalıyordunuz, ne oldu bu zarrap olayından yan çizmeye başladınız. Saf değiştirme çalışmaları gibi geldi bana. Bu gün Nurol yatırım bankasından bono ( mevduat karşılığı ) net 15,25 teklif aldım. Bana uymaz.
Bu banka kafayı yedi milletin günlük verdiğini bunlar 6 aylıkta veremiyor. Kim gidiyor bunlarada bunlar dalga geçer gibi oran veriyorlar.
LG-K535 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Beton işi minimum 5 sene sürüncemeye girdi.
Faizler muhakkak 2018 ortalarında 20 leri görebilecektir.
Çıkacak enkazın temizlenmesi dediğiniz gibi 10 - 20 sene sürebilir.
Ne gitmedi?
Ne ucuz kaldi?
Ona kafa yorun bence.
Syg,