guzel yorum...
Printable View
Fikirlerinize katılıyorum ancak şirketin sabancı sahipliği biraz muamma yaratıyor bende.. Abd yatırımlarının siyasi ayağını göremedik henüz.. Şirketin ortaya koyduğu ürünler ve bu ürünlerin geleceğine istinaden söyleyecek söz yok.. Burda sabancıların yönetim mantığına göre değerlendirmek gerek yani süre vermek pek olası değil. Emin adımlarla gidiyor izliyoruz.. Covid süreci havayolu şirketleri ve dolaylı üretimin 2024 ten önce düzlüğe çıkmayacağını gösterdi yapılan yatırımlarında dönüş süresini tahmin etmek biraz farazi kabaca üfürükçülük olur bence.
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Covid sürecinden önce kordsanın 40 lı rakamları görmesini bekliyordum uzun zamandırda taşıyorum ancak yarının garantisi yok yani 5 yıla 1xx rakamlar herşeyin güllük gülistanlık olduğu bi ortamda mümkün olabilir bence. Siyaseti işin içine katmadan olmuyor. Biden alırsa kordsa biraz zorlanır gibime geliyor..
Aşı ile birlikte 2024 beklentileri öne çekilebilir.. Havacılıkta kompozit büyüme çok iyiydi bu olay patladı zaten şu an 12 lerden alış fırsatı vermezdi salgın olmasaydı ama benim çözdüğüm kadarıyla bir ev otomotivcisine kompozit satışları var söylemiyorlar eğer bu sektöre girersek çok daha hızlı yol alırız
Kompozit şase elektrikli araçlarda yaygınlaşması mükemmel olur çalışmalar var performans araçları zaten kompozit ama binek araba için daha yolun başındayız.. Bu hikayeleri ve her faaliyet raporunda kompozitin ağırlığı ne kadar artıyoru kollamalıyız..
Güzel bir şirket güzel bir hikaye var inşallah Allah mahçup etmesin bizi..
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Üstadım söylediklerinize katılıyorum ancak kordsanın otomotiv için çook çookkk büyük bi yatırım yapması gerekir. Otomotivde malumunuz acayip bir üretim hacmi söz konusu bu hacme mevcut altyapı ve tesislerle ulaşmak mümkün değil. Olmaz demiyorum yanlış anlaşılmasın, üretimi hacimli bir şekilde otomotive de kaydırmak demek kordsa yı rokete bağlamak demek olur.. Keşke olsa
Hayal satmaya devam edin edneks ralli iken düşen hissenin reklamını yap. Diğer hisselrm çatır çatır gidiyor. Gubrf hekts yıllardır çıkıyor bu ********ler sürekli baskı ümiğini sıkıyor ky bin. 3 ayda yüzde 10 yapacak önce aşağı yüzde 10 Salacak eziyet çektirerek. Gel bu hisseti sev. Yok 40 yok 100 hayal kurmak bedava gerçekler 11e dayandı
Şirketle konuştum çok küçük maliyetlerle talep karşılanır dedi.. özellikle bende merak etmiştim.. :)) Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
8 gün hala düşüyor hayal tacirleri hikayeler anlatıyor
Gelmişler geçmişle
Nesilleri kesilsin mezarlarına köpekler işesin bu hisseyi bu hale getirenlerin
Sevgili tahta yapıcı.. Burayı okuyor musun bilmiyorum ama şüphesiz ki senin tarafında durumlar sıkıntılı. Biraz aşağı vurur, sonra yukarı çekerim, qnb'deki lotlardan başlayarak toplarım diyorsun ama durum tam tersi işliyor değil mi?
Ben ve müritlerim, inanırlarım satmamak üzere mallarını topluyoruz. Her gün 5-10 bin lot mal kaptırmak şüphesiz ki senin canını sıkmakta, planlarının aksadığını hissettirmekte. Problem yok. Alışacaksın. Geçen gün çok yakın bir dostumla konuşmamız geçti... Kordsa için ne zaman satmalı dedi.. Ona yavaşça döndüm ve asla dedim. Ölene kadar. Öldükten sonra da.. Bana bir süre baktı ve oradaki bilgeliği kavradı. Yavaşça başını salladı. Anladı.
Sen o lotları kottan çıkmış gibi de düşünebilirsin. Boşuna aşağı yukarı, bugün de mal kaptırdık diye düşünme. Ben istediğimi hemen hemen aldım, bir süre tepende olmayacağım. Ama ilerleyen zamanlarda ani bir kararla %100 artış yapabilirim lot sayımda, belli olmaz. Ancak müritlerimi tutamıyorum. Her alımlarında havaya zıplıyor "aldım, aldım" diye bağırıyorlar. Onlar için fiyat, aşağıdan aldım, yukarıdan aldım yok. Şüphesiz ki tam inanmışlar, şüpheleri yok.
Beni zaman denklemiyle durduramazsın. Ne 2020, ne 2021, ne 2025. Ne 2030.
Bir tahtaya nasıl tecavüz edilir bundan güzel örnek olmaz. Yapı Kredi robotu tahtayı düşürmeye ayarlanmış. Sürekli emir silmeler, daha çok aşağı kademe, kendi yazdığı kalın lotlaro almalar geçen gün 93 bin aldı tek seferde normalde gitmesi lazım 5 kademe aşağı verdi ardından.
5 ekime lanet olsun. Polho kervt verip bu ********lerin hissesini aldım
Endeks bir birim düşüyor bu 2 birim endeks 3 birim toparlayor bu 1 birim. Endeks 5 birim çıkıyor bu zar zor 1 birim.
59 geçe 10 olan kağıdı her zaman ki üstün ahlaklarıyla 07 kapaıd
Hayal tacirleri sürekli hayal satmaya devam etsin
Endeksin düştüğü günde brisa çıkar aksa sı otkarı çıkar bu ********ler 8 gündür hisseyi düşürüyor. Bilanço beklenti den daha kötü mü gelecek ondan korkuyorum
Sakin olalım bence bilanço gelsin konuşalım kimse hikaye anlatmıyor ben dahil..
uzun uzadı araştırmalar yerli yabancı raporlar da boğuldum 2 defa şirketle yazıştık uzun uzadıya bir hikayesi var mı diye 11 in altındaydı yazmaya başladım burda..
En az 3 bilanço sonra netleşir durum zaten haklıysa bunu önceden fiyatlarlar..
Allah mahçup etmesin inşallah bizi bir an önce yükselsin hedefimize
Bu kadar araştırma inceleme yazışma yerine lot sayısı az endeks hissesi alsaydınız bunun 5 yılda getireceği parayı 3 ayda alırdınız
Bu şirket bebek aceleye gerek yok bir büyüsün zamanı da parası da olanlar mutlu olacaklarını düşünüyorum sabırsızlar ve zamansızlar ütülür... Yatırım tavsiyesi olamaz yazdıklarımla ancak batırım yapılabilir
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bebek mi, yılların firması bebek diye küçük çapta olup kendini büyütmeye yeni yatırımlar iş bağlantıları kurmaya çalışanlara denir. Bu dünya devi bebekliği mi kalmış yaş olmuş 50
Ali Çalışkan 3 ay önceki Bloomberg yayınında 3. Çeyrek için daha iyi Ciro beklentisi var dedi
Finansal rapor okudum. Amerika'da satın aldığı ve 1 yıl geri ödemesiz 6 ayda bir ödemeli kredilerin 2. Çeyrekteki ödenecek taksitleri covid nedeniyle ödenmemiş ve finans kurumları ile görüşerek yeniden ödeme planı yapılmış ancak tarih belli değil. 3. Çeyrek denk gelirse hapı yutarız
2019/3 çeyrekten beri karlılık azalmış. 2018 yılında satın alınan 4 şirketin kredi geri ödemeleri zorluyor galiba. Satın alınan bu şirketlerin henüz karlılığa faydası Yok anladığım hepsi ileri kompozit üreten şirketler. Ulaşım sektörü covid nedeniyle toparlayana kadar karlılık böyle bozuk gidecek. Düzgün spek olsa geleceği fiyatlayıp gubrf hekts gibi hisseyi uçurur ama bunun başına lanet birini koymuşlar
Sadece ben ve birkaç tanıdığımda 100 bin civarı lot var. Bunlar bildiklerim. Giderek de artıyor bu lotlar. Artacak da. Benim bildiklerim bunlar, bilmediğimiz kişilerde de çok var. Toplayamıyorlar, aksine mal kaptırıyorlar. Benim tahminim ve temennim, Covid ve onun ulaşım sektörü üzerindeki direkt etkisi sayesinde bir karlılık azalışı olacağı yönünde ve muhtemelen önümüzdeki 2-3 yıl eski kar rakamlarını yakalamakta zorlanacak. Bu da tahtayı bu rakamlarda tutar umudundayım. Yani toplama imkanı verecek. Malları da toplayamıyorlar.
Benim hedefim sonsuz, ölene kadar. O nedenle, önümüzdeki 2-3 yıl daha başlangıç bile değil. Bu fiyatlarda kalması için de koyabildiğim kadar takoz koyacağım fırsat buldukça alarak.
Siz de hedefinizi uzun tutun. 2025 yılından önce bir düşünceniz olmasın. Zaten Covid ancak biter o zamana. 2030-2040 hedeflerini belirleyin kendinize.
Ama diğer yandan avantajımız şu: Devletin usd politikası. Sürekli yükselen usd istiyorlar. Bunu destekliyorlar.
Daha önce burada bir arkadaşla 2030 yılı Kords hedeflerimizi konuşmuştuk. O arkadaşın tahmini usd için çok düşük fiyatlardı. Ben kesinlikle bu görüşte değilim. 2030 yılında üç haneli veya bu rakamlara yakın bir döviz hayal ediyorum devletimiz sayesinde ve sonra dönüp Kords'u düşünüyorum... 2,5-3 milyar usd cirosu olan, 300 milyon usd yıllık net kar açıklayan bir Kords. Sonra onu güzide tlmiz ile çarpıyorum ve f/k 8'den bir piyasa değeri hesaplıyorum, inceden gülümsüyorum. (Usd tahminimin yarısı kadar bile olsa fark etmez, bu hesap yine gülümsetir.)
Ülke koşullarını zamanı geldiğinde kaldıraçlı olarak avantaja çevirebilecek bir kağıt Kords. Ama zaman vermeli. 3-4 ayda, yılda olmaz.
Sen ömürlük girmişsin ben bilanço sonrası durmam beklentinin üstünü bekliyorum.
Froto pd de 9 olmuş. Bunun en azından 2 olması lazım spek farkı. Froto ttrak gubrf hekts speği lazım buna. Fk oranı düşeceğinden korkutma amaçlı hareket çekebilirler.
Genelde düzgün hisseler bilanço beklentisi iyiyse bunu önceden fiyatlıyor froto ve arclk gibi bilanço öncesi yüzde 20 yaptılar. Bunda beklenti kötü ama biraz farklı artı bilanço her şeyi değiştirir. Korkum ABD deki kredilerin taksit ödemesi olmuşsa
Dostum sen çok uzun vadeli hedefler koyuyorsun 2030-2040 de gelecek olan para gelmez olsun
Sanayide pd/dd'ye bakılmaz. Anlamlı sonuç vermez. Çok temettü dağıtan kağıdın pd/dd'si uçar. O hiç anlamlı bir gösterge değil. Sürdürülebilir net kara ve artış hızına bakılır. ROE falan da anlamsızdır sanayide. Bilmez çoğu.
Kords'un ana sektörler durdu. Bırak kar düşüşünü, kar açıklaması bile mucize şu ortamda. 5-10 milyon kara da razıyım ben. Geçsin böyle 2 yıl, covid movid devam etsinler. Biz toplayalım. Sonrasında bakarız.
Kords ana sektörler durdu diyorsunuz ama sadece ülkemizde değil dünyada yazın otomobil satışları yüksekti. Froto toaso doas ile brisa Goodyear takır takır yükseliyor kriz sadece buna mı vurdu
Aslında onu söylerken, asıl büyümek istediği alan olan kompoziti ifade etmek istedim. O alan durunca, kar gidiyor.
Şöyle açıklayayım; Kordsa'nın asıl alanı lastik güçlendirme. Bu alanda yatırımlarını tamamlanmış ve büyümesi sınırlı. Kordsa, bu sektörden gelen nakit akışını kaldıraçlı bir şekilde krediler kullanarak kompozite yönlendiriyor. Yani şu anda, lastik güçlendirme kompoziti büyütmeye yarıyor. Bunun masrafları ve faiz giderleri var. Bu giderlerin telafi edilebilmesi için görev kompozitteki iş hacmine ve karlılığa kalıyor. Eğer kompozitten kar gelmezse, lastik güçlendirmenin karı da kompozitin finansmanında eriyeceği için ortada fazla kar kalmayacaktır. İfade etmek istediğim buydu ama yanlış anlaşılmış. Kısaca anlatmak istemiştim.
O nedenle, şirketin bütün nakit akışının ve enerjisinin yönlendirildiği alan olan kompozit sektörünün, havacılık sektörünün yeniden düzelmesini bekleyeceğiz. Güzel bilançoları o zaman göreceğimize inanıyorum. Bu günler bizim için avantajdır. Buna inanıyorum. Sabretmeden yatırım olmaz.
Burada anlattığım hiçbir şey yatırım tavsiyesi değil. Ben de hissedeyim. 2017 yılı civarında beri alıyor, lot yükseltiyorum. Ve çok uzun yıllar daha burada olacağım.
Merhaba,
Benim de kordsa ile ilgili görüşüm çok olumlu, ana başlıklar ile aktarmak ve foruma katkı sağlamak isterim.
-Sabancı grubunun bazı başarısız işlerinin olduğu (perakende başta olmak üzere) muhakkak ancak Kordsa bence grubun pırlantası, genlerinde yüksek kabiliyet var. Böyle olmasa yıllardır dünya liderliğini elinde tutamaz, bu sebeple sabancı faktörüne katılmıyorum.
-Otomobil, uçak ve lastik fabrikaları 2018-2019 yılına göre %50 ve daha az üretimle çalışıyor, bu sebeple biz de %50 kapasite ile çalışıyoruz. Ancak 2021 yılında kapasite kullanım oranının %70-80'e, 2022 yılında ise %100 e dönmesi bekleniyor.
-%50 kapasiteye rağmen şirket net kar ile kapatacak görünüyor, bu bile şirketin kaslarının güçlü olduğunu gösterir. Birçok şirket pandemi sebebiyle batma noktasına geldi.
-Şirketin 300 Milyon dolar borcu var ve bu borcun tamamı Kompozit yatırımlarından kaynaklanıyor. ABD sonrası Avrupada da kompozit üzerine şirket alımı planlıyor. Kompozit işi 300 milyon dolarlık satınalma borçlarını tahminimce 5 yılda kapatabilecek kapasitede. Büyümeden kaynaklanan borçlardan korkmamak gerek.
-Şirket geçmişte 1 milyar dolar ciroyu rahatlıkla yakalayabilmiş, tahminim kompozit işi dışında dahi 1 milyar dolar ciro yakalanır. Kompozit işinden de %50 katkı bekleniyor. Bu şekilde şirketin yıllık cirosu 2 milyar dolara erişecek.
-2 milyar dolar ciro potansiyeli olan 200-300 Milyon dolar kara erişebilecek şirketin piyasa değerinin 300 Milyon dolar olması büyük bir anomali. Borsada bu tip fırsatlar 10 yılda bir gelir.
-Geçmişte bu şirketin %70 ini yabancı yatırımcılar taşıyordu, ama malum sebeplerle birçok büyük şirkette olduğu gibi şu anda yok denecek kadar az malları kaldı, yabancı yatırımcının 2021 veya 2022 de alıma gelmesi başka bir hava yaratacak.
-Şirket Sabancı'nın en kabiliyetli şirketi bu sebeple satılmasını beklemem, ama satış masasına konursa zaten zengin oluruz.
-Bugüne yarına bakmak yanlış olur, kim almış kim satmış bunlar da yanıltır. Önemli olan şirketin mali performansıdır. Şirket mali olarak pandemi etkisi hariç zirvesinde, piyasa değeri ise dolar bazında çok gerilerde.
-Türkiye'de dolar bazında grafiğine bakılabilecek tek şirket kordsadır. Çünkü cirosunun %80 i dolar %20 si euro bazlıdır. Şirketin pandemi etkisi hariç zirvede olduğunu düşünüyorum, ancak fiyat dolar bazlı zirveden uzakta. Bu sebeple kelepir diyorum.
-Bir de 5 sene öncesinin kord bezi şirketi yok artık, kord bezi yanında kompozit ve yapı güçlendirme işleri de var. O sebeple grafikler yanıltıcı olacaktır. Dolar bazlı zirveye gelince malınızı kaptırmayın derim.
-Kompozit işindeki işbirlikleri ve ürünler çok önemli, bunları da yakından takip edeceğiz.
-2021 yılında şirketin TL bazlı sonuçlarına bakanlar %100'ün üzerinde ciro artışları görecek, net karda ise çok daha güçlü sonuçlar gelecek. Piyasa bizim bildiğimiz beklentileri rakamlar düşünce satın almaya gelecek.
-Çok büyük ölçüde yabancı takas payı olan şirketler maalesef baskı altında. Kordsada ise yabancı takası 10-15 milyon lota düştü, bu adetler bir haftada süpürülür. Ancak ben yabancı satışı değil 2021 yılında yabancı alışı beklerim.
-Şirketin raporlama standartları üst düzeyde, şirket ile hiç konuşmadım ancak iletişime açık olduklarını düşünüyorum.
Şirket için hedef değerim oldukça yüksek, bu değerin 2 yıl içinde ortaya çıkacağını düşünüyorum. Borsa fiyatından ziyade şirketin mali sonuçları ile daha ilgiliyim, zaten borsa fiyatı zaman içinde gerçeği gösterecektir.
Şimdiye dek hakkettiği değere gelmeyen şirket görmedim, Kordsa mutlaka hak ettiği değere gelecektir. O zaman da birlikte olmak dileğiyle.
Alım satım tavsiyesi değildir.
Kords cevabı paylaşmıştım otomotiv sektörü gelişmeleri ilginç olacak tekrar paylaşıyorum esas ilginç olan çalıştıkları 3 otomotiv firması raporunda yazıyor zaten ama yazmayanda var ki gizli tutuyorlar buyrun..
Global kompozit pazarının Covid-19 öncesinde dağılımı %60 havacılık, %13 otomotiv ve %27 diğer sektörler olarak dağılmaktadır. Kordsa olarak otomotiv sektörüne ürün sağlamakla birlikte, konsolide düzeyde otomotiv ağırlığı %15’in altında yer almaktadır. Ne yazık ki kompozit malzemelerin maliyetli yapısı nedeniyle otomotiv sektöründeki kullanımı henüz yaygınlaşmamıştır, ancak elektrikli araçların yaygınlaşması ile birlikte kullanımın artması beklenmektedir.
*
Kartal Projesi şu an için %100 teşvikle ilerleyen bir Ar-Ge projesidir, geliştirme aşamasının sonrasında nihai ürün oluşacaktır. TUSAŞ ile nihai ürün geliştirildikten sonra talep planlaması gerçekleştirilecektir. Şu an için TUSAŞ’ın alt yükleniciliğini yapmıyoruz.
*
Müşteri gizliliği çerçevesinde ürün verdiğimiz otomotiv markalarını paylaşmamız mümkün değildir, bu konuda anlayışınızı rica ediyoruz.
*
Üniversite ile yürütülen projeler, hem kimyasal geliştirme hem ürün geliştirme hem de proje bazlı maliyet iyileştirme projeleridir. Kompozit sektöründe bir ürünü geliştirmeniz hasılat yaratmak için tek kriter değil ne yazık ki, bunun onay süreçleri önemli bir yer tutmaktadır. Bu onay süreci havacılık sektöründe 10 yıla kadar çıkmaktadır. Önümüzdeki dönemde finansallarımıza önemli etki sağlayacak bir proje olması durumunda kamuoyu ile paylaşılacaktır.
*
Kapasite kullanım oranlarımızı paylaşamamakla birlikte kompozit sektöründe kapasitemizin yeterli olduğunu, talebin artması durumunda kapasite artışına ilişkin yatırımların oldukça düşük rakamlar olduğunu belirtmek isteriz.
Öve öve bitiremediğiniz çöp hisseniz yerin dibini boyluyır. Yine endeks üzeri performans
11.7 yükselen kanal desteğini de kıracak bu gidişle bunu hisse diye borsaya alanın
Endeks biraz tepki verdi bu hala tepki boyunca aşağı
Elimde yok ama merak eden arkadaşlar için endekse göre negatif ayrışmanın sebebinin https://www.bloomberght.com/cin-abd-...ayacak-2267245 bu haber olabileceğini düşünüyorum. Kordsa uzun vade için çok güzel şirkettir ama Covid-19 salgını şirketi her açıdan kötü etkiliyor ve bu ortama yüksek borçlulukla yakalandı. Herkese bol kazançlar dilerim.
Herhangi bir rakam telaffuz etmek istemem. Ve spesifik bir rakam vermedim. Bunu hiç vurgulamadım. Benim aklımdakiler çok farklı. Devletin politikası zaten net. Yüksek kuru seviyorlar. Şu an zaten 8 civarındayız. Ve 10 yıl sonra bu türde bir oransal artışla nerede olacağımız düşüncesini size bırakıyorum. Yorum yapmak istemem.
Ama ne olursa olsun (30 veya 300), Kordsa doğal hedge mekanizması sayesinde kendisini koruyacaktır inancındayım.
Böyle hisse yerin dibine batsın. Mezarda köşe dönme hayali kuran kırk sen sonrasına hedef veren sözde uzun vadeci tayfa her gün yazıyor. Uzun vadeci ayda bir bakar fiyata
Kardeş bu hisse sana göre değil niye strese giriyorsun
YAL-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Zevk mi alıyorsunuz hisse yüzde 10-15 düşmesinden kısa sürede