Rusya, Meksika, G. Afrika vb. onlarında notu mu düştü..:)
Printable View
Rusya, Meksika, G. Afrika vb. onlarında notu mu düştü..:)
Geçen gün DXY grafiği paylaştım ve DXY de kıs vadeli yükseliş trendi var.......bu gün 92.50 lere geldi...95 kısa vadeli direnç kırar mı bakacağız..........
usdtry de bundan etkilendi dxy de ki yükseliş orta vadeli trende dönüşürse faiz artışı fren görevi yapmayacaktır....
SP nin not indirmesi+Reza Kararı AKP nin oylarını mı arttırır yoksa düşürür mü?
saygılar/başarılar
Mağdur edebiyatı yaparlar
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bana sorarsanız;
1. tabela faizi üzerine pazarlıkla bir miktar daha çıkarsınız, pazarlık gücünüz paranızın miktarına bağlı. Mevduat her zaman garanti getiri sunmuştur ama alternatif riskli varlıkların dönemsel cazibesine kapılmamalısınız.
2. Dth da usd ye yüzde 4 filan veren bankalar var. Ancak dalgalı kurdayız. Hernekadar dolarda yükseliş trendi devam etse de kısa ve orta vadede ters hareketler de olur olacak. Ben sabit kur gibi bir saçmalığa bu saatten sonra ihtimal vermiyorum. Böyle birşey teknik olarak da jeopolitik olarak da mümkün değildir . Ancak kambiyo vergisi gibi düzenlemeler ileride olabilir mi bilemiyorum.
3. Paranızı sistemde tutmak istemiyorsanız en güzeli altın. Tabii saklama maliyetine ve getirisiz oluşuna katlanmak kaydıyla..
Bir de tabii bitcoin vs gibi kripto paralar var . Ancak bu Sistemler henüz nedir ne değildir tam belli değil.. bana göre macera..
Ben zaten siz biz alırız demedim ki. Aynı şeyi söylemişiz. Fiziki halini o paraya(sabitlenmiş fiyata) göremeyiz manasında söyledim. Tcmb kısmı elindeki rezerv bitene kadar talebi karşılamak durumunda olması açısından teorik olarak doğru. Sonuçta oradan alan bankalar sana bana sanal halini bile 3.5tan vermez bir şekilde karaborsaya indirip 10 liradan satarlar. Ama algıda bir yanlışınız var, dövizi sabitlemek demek doları yasaklamakla eşdeğer değil. Hoş zaten olmayacak birşey üzerine afaki konuşuyoruz.
Doğru tespit gerçi yaş genç değil, hatırladığım için eskiye atfen herkes o manzarayı anlayacakmış gibi yazdığımdan meseleyi açmadan yazmışım.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı olduğu dönemde CHP'nin "emekli ikramiyesi" vaadi için "Bütün bunları yapsınlar, kaynak göstersinler sadece şapka çıkartmam yani ben samimi olarak söylüyorum derimki: Ben de CHP'ye oy vereceğim... Biliyorsunuz toplumda bir söz var; Bekara karı boşamak kolay... 11 milyona yakın emeklimiz var. Çarpın bir bakayım... Yani bir kalemde bütçe açığını yüzde 70 arttıracak, gerçekçi değil." yorumunda bulunmuştu.
İSTANBUL olarak en az yeşil alana sahip kent olduk dünyada! Yaşanmaz bir kent haline geldiğinin ispatıdır.
Böyle bir şehirde ALTIN ve DÖVİZ bazında konut ve emlak fiyatları asla artmaz. Sürekli geriler. Cazibe yaratmıyor yeterli yeşil alan olmadığı için! Akıllı global para gelmez İSTANBUL beton yığınına. :( :( :( Biz kaşındık!
Standard&Poor's, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunu "BB"den "BB-"ye düşürdü, görünümünün durağan olduğunu bildirdi
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard&Poor's (S&P), Türkiye'nin kredi notunu düşürdüğünü duyurdu.
S&P'den yapılan açıklamada, Türkiye'nin yabancı para cinsinden kredi notunun "BB"den "BB-"ye, yerli para cinsinden notunun "BB+"dan "BB"ye düşürüldüğünü, görünümünün "durağan" olduğunu bildirdi.
Kredi notunun düşürülmesiyle ilgili olarak, Türkiye'nin makro ekonomik dengesizliklerinin arttığı belirtilen açıklamada, enflasyon görünümünün bozulduğu, Türk lirasında değer kaybı ve volatilite görüldüğü ifade edildi.
Türkiye'nin mali pozisyonunun zayıfladığına dikkatin çekildiği açıklamada, ekonominin aşırı ısındığı da vurgulandı.
Açıklamada, Türkiye'nin dış finansman koşullarının ve Türk lirasının konumunun daha da bozulması ve özel sektörün hassaslaşması durumlarında ülkenin kredi notunun yeniden düşürülebileceği uyarısında bulunuldu.
Öte yandan, açıklamada, Merkez Bankasının enflasyon oranını yüzde 5 hedefine yaklaştırması ve Türkiye'nin dış pozisyonun sürdürülebilir şekilde düzelmesi durumlarında ülkenin kredi notunun yükseltilebileceği bilgisine de yer verildi.
enflasyon geliyor diyoAlıntı:
IMF, Türk ekonomisinde hızlı büyümenin ekonomide aşırı ısınmaya katkı yaptığını öne sürdü
Yine başladılar piyasa ya dolar sürmeye..gücün yetmez...uğraşmayın....[emoji16]
MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
"DXY" günlük grafiklerde indikatörlerler zirve yapmış gibi
Ve bunun tersi gösterge diyebileceğimiz "EUR/USD" dip yapmış gibi...
Günlüklerde bir müddet dinlenip/olgunlaşıp tekrar yükseltmek isteyebilirler...
Çünkü haftalıklarda da-aylıklarda da daha gidecek yolum var der gibi indikatörler..
"ECB" nin yıl sonuna doğru sadeleştirme/sıkılaştırma sinyalleri vermesi beklenirken "EUR/USD" nin nasıl değer kaybetmesini bekliyorsun? diye sorarsanız onun cevabı bende de yok...
saygılar/başarılar
ABD 10 yıllıklarda da aylık MACD indikatörü 2006 zirvelerinde...
Ki o zaman faizler % 5,15 lerdeymiş...
RSI da aşırı alım bölgesine çok yaklaşmış...
Sanırım en geç Mayıs sonu-FED toplantısına kadar yeni zirveler yaptırıp,göstergeleri biraz dinlendirecekler...
Sadece bir tahmin...
saygılar/başarılar
Bende USD/TL %0,14 düşmüş görünüyor
Bu mu kar satışı?
Ha Pazartesi günü 4,05 den alıp 4,12 den sattılar diyorsanız...
4,12 de piyasa kapalı idi...
Kendileri alıp kendilerine satmış oldular...
Yurdum insanın bir zararı yok bu işlemden aksine Pazartesi gününe göre karda bile...
saygılar/başarılar
Her şeyden önce Güney Kore ve Kuzey Kore arasında yapılan, dünya barışına çok ciddi katkısı olacak görüşme dolayısıyla şahsı ve milleti adına tebriklerini ileten Erdoğan, "Zira dünyadaki oluşan korkuları, endişeleri ortadan kaldıran bir görüşme olmuştur. Bunu başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz sebebiyle sizleri tebrik ediyoruz. Temenni ediyoruz ki bu kararlılık bundan sonra da aynen devam eder." değerlendirmesinde bulundu.
Erdoğan, özellikle bu sürecin Kuzey Kore'nin farklı ülkelerle de görüşmelerini devam ettirirse çok daha olumlu görüşmelere vesile olacağına işaret ederek, "Bizler Türkiye olarak, bu konuda üzerimize düşen görev neyse bunları yapmaya hazırız." ifadesini kullandı.
http://www.haberturk.com/erdogan-dan...apariz-1944966
Fırat'ın kıyısındaki koyundan sorumlu olmaktan, Kuzey Kore'nin dünya ile ilişkilerinin normalleştirilmesine katkıya...
Dünya lideri olmak böyle bir şey olmalı...
*gümrük bakanlığı: Nisan'da ihracat, % 8,59 artarak 13 milyar 879 milyon dolar oldu
*gümrük bakanlığı: Nisan'da ithalat, % 15,42 artarak 20 milyar 531 milyon dolar oldu
gümrük bakanlığı: Nisan'da dış ticaret açığı, % 32,83 artarak 6 milyar 652 milyon dolar olarak gerçekleşti
hay Allah ihracatı neden 1 gün önce veriyorsunuz
parite ve altın biraz toparlamaya çalışıyor doalrın az yumuşaması normal
doları seçime kadar 3.60 yapmak istiyorlarsa hükümet beni bulsun. Hiç ekonomik parametrelere dokunmadan 3.60 yaparım doları. Bir insan dolardan her seferinde zarar edebilir mi? sadece usdtry değil hem gbp hem eur hem chf her paritesinden zarar edebilme kapasitem var. Bir insan yüzyılın en düşük pound paritesiyle dolara dönermi, döner. geçen sene 3.90 dan sembolik 1 dolar almışım farkında değilim tabii. Dolar artık 3.40lara kadar düşmüş ben bu hesapta duran 1 doları görüp sattığım gün dolar kudurdu, o gün bugündür de durulmadı. Ülkenin geleceğini düşünüyorlarsa beni bulup hayatımı garanti altına alırlar. Bana vereceklerini geçtim, azraile de sağlam rüşvet vermeleri lazım. Gerçi onlar o işlerin sahibi zaten illa bir anlaşma yaparlar. Şimdilik dolar almıyorum, açık arttırma usülü tekliflere açığım.:kmk:
Defalarca altını çizdim: İhracatta neye göre rekor kırıyoruz? İthalat tarafında kırılan rekorla neden kıyaslamıyoruz? Kırılan ihracat rekoru içinde ithalatın payını niçin göstermiyoruz? Türkiye'de ihracatın sahibi var. Yarı resmi de olsa sivil toplum kuruluşu var. Bu kuruluş üzerinden nemalananlar da var. Ama ithalat tarafı yolgeçen hanı... Asıl mesele bu.
http://www.haberturk.com/yazarlar/gu...er-taraf-rekor
Başlığımız okunuyor...:)
Dün vurgulamıştık bu verileri.
Vee...
"Neden Türkiye İhracat Meclisi var da Türkiye İthalat Meclisi yok?" diye sormuştuk.
Bu ülkede nicelik önemliyse daha da büyük olan ithalat neden böyle öksüz çocuk muamelesi görüyor? :)
Tr 2030 %6,38
tr 2040 %6,83
Bir haber mi var?
Neden çıktı doların ateşi..?
Global piyasalarda sakin halbuki...
saygılar/başarılar
Hemi de kütürdetmeli yükseliyor...
saygılar/başarılar
Pİyasa Haziran da bir faiz artışı daha istiyor herhalde
Tahviller de yükselmiş...
saygılar/başarılar
USDTRY de ki palanın acelesi var......... 4.2 ye bir an önce varmak istiyor.........
Commerzbank tarafından yazılan notta, TCMB'nin 2018 sonu ve 2019 yılı için enflasyon tahminlerinin gerçekleşmesinin muhtemel olmadığı ve bu tahminlerin TCMB'nin güvenirliğini etkilediği belirtildi
Commerzbank analisti Tatha Ghose, yazdığı notta, Türkiye ekonomisine ve TL'ye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Notta, petrol fiyatlarının bir çeyrek öncesine kıyasla oldukça daha yüksek olmasıyla birlikte Commerzbank'ın Türkiye cari açığının orta vadede düzelmesine yüksek bir ihtimal vermediği belirtildi.
TCMB'nin 30 Nisan'daki enflasyon raporuna ilişkin ise, Türkiye'de enflasyonun yıl sonunda yüzde 8.5, gelecek yıl ise yüzde 6.5'e inmesinin muhtemel olmadığı kaydedildi ve TCMB'nin böyle bir tahminde bulunmasının bankanın güvenirliğini etkilediği belirtildi.
Bunun yanı sıra, Merkez'in 75 baz puanlık faiz artışının Dolar/TL 'deki hafif yukarı yönlü eğilimi değiştirmiş gibi görünmediği ifadesi kullanıldı.
Notta, ayrıca, Türkiye ekonomisi için genel olarak cari hesap ve enflasyon dışında da endişe verici trendler olduğuna değinildi.
merkez bankasının enflasyon ve döviz tahmini ne zaman tuttu? ciddiye alan var mı acaba onları?
:)
Müthiş...Çerçevelet as duvara...
Kura olumsuz etki yapacak ne varsa var...
Not düşümü. Erken seçim. Berbat veriler...DXY de toparlanma... vs vs...
Bence az bile tepki veriyor.
Çoktan 4,20 seviyesini ayağının altına alması gerekirdi...
Hala bir çekingenlik var.
2 yıllık tahvil 14,61 %2,03
5 yıllık tahvil 13,88 %3,43
10 yıllık tahvil 12,95 %2,86
gösterge faiz 14,61 %2,24
Kur ne yaparsa seçim öncesi yapacak...
Eğer Erdoğan alırsa, kambiyodaki bu serbestliğin son günleri demektir...
Bir şekilde izin vermeyecektir..
Hani diyorlardı ya: Dolar tutanların elleri yanacak diye...
Yaparlar mı yaparlar?
Ölmüş eşek kurttan korkmazmış...