SİLVER-CAN TAHMİNİ FİYAT ÇALIŞMASI
08.000-08.999 NET KAR= 2.00-2.10
09.000-09.999 NET KAR= 2.10-2.20
10.000-10.999 NET KAR= 2.20-2.30
11.000-11.999 NET KAR= 2.30-2.40
12.000-12.999 NET KAR= 2.40 YUKARISI (+DEVRE KESER) görülebilir.
Printable View
SİLVER-CAN TAHMİNİ FİYAT ÇALIŞMASI
08.000-08.999 NET KAR= 2.00-2.10
09.000-09.999 NET KAR= 2.10-2.20
10.000-10.999 NET KAR= 2.20-2.30
11.000-11.999 NET KAR= 2.30-2.40
12.000-12.999 NET KAR= 2.40 YUKARISI (+DEVRE KESER) görülebilir.
Hemen enseyi karartmayalim sevgili dostlar, zaten iyice azalmisiz galiba... Ucuzluk bu kagidin fitrati, kaderi de olsa er gec ama er gec bir gun fiyatlayacak, ederini bulacaktir... Cunku piyasanin onunde hic bir sey duramaz!.. Ne sihirli guclere sahip bir spekulator, ne de ortak satislari... Piyasa selinin en kisa zamanda kagida kabus gibi cokenleri de Selale Hanimi da supurmesi dilegiyle...Selamlar, bol kazanclar...
Yatirim tavsiyesi degildir...
Mart ayında spk bilançosu ve gelir tablosu sonrası vereceği (tabii isterse ) temettü rakamı beni açıklayacağı 10 yada 14 arası kardan daha çok ilgilendiriyor. Piyasayı da öyle. geçmiş karın bir önemi yok.borsa geleceği fiyatlar..
10-14 arası açıklayacağı kar beni daha çok ilgilendiriyor. 10 veya 14 arasındaki her bir değişiklik çok çok önemli. Bir şirketin temettü verebilmesi iyi, vermesi ise kötüdür.
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
BABA:
-Çocuklar; Hane halkı olarak hep beraber biriktirdiğimiz ve tasarruflarımızla kenara koyabildiğimiz paranın bir kısmını sizlere dağıtmaya karar verdim. Aslında bu para sizin güvencenizdi, fakat olsun ne yapalım, canınız sağ olsun.
ÇOCUKLAR:
-Ya baba elini cimri alıştırma, bizi düşünüyorsan paranın tamamını verirsin, baba yap bir güzellik be, göster babalığını.
BABA:
-Olsa dükkan sizin, bana kalsa sizin geleceğiniz için bir kuruş harcamazdım. Ne yapalım artık gelenek olmuş, mecburen birazını dağıtacağım.
ÇOCUKLAR:
-Tamam baba, zor duruma düşmeni de istemeyiz. Bize dağıtman ileride sıkıntı oluşturmaz değil mi.
BABA:
-Kredi çekeriz bankadan, zorluklarla kazandığımız paraları gider bankaya tonlarca fazlasıyla öderiz. Ondan sonra burada yıl boyunca; likidite, kredibilite, disponibilite diye bol bol konuşuruz.
ÇOCUKLAR:
-Baba biz bunları düşünemedik, iyi ki varsın.
Kitapçı abi; Senin puan vermen değil, varlığın önemli. Sağolasın.
Elinizi çabuk tutun sarı saçlı yeşil gözlü bu güzel kızı kaçırmanın tam zamanı geldi kızın keyfi kaçarsa her an cayabilir evde kalır kimse almaz.ytd.
GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Şirketin yatırımcısı değilde patronu gibi yazıyorsun , o zaman bankadaki mevduata da faiz isteme, sonuçta bankanın gideri olucak o faiz.
Şirkete yatırım karına ortak olmak içindir , kar dağıtmamasını ummak veya kar dağıtmasını kötü olarak düşünmek yatımcı düşmanlığıdır.
Bence soru cevap geyiğinden/saçmalığından önce borsaya /şirkete yatırım nedir ne değildir bunu sorgulamalısın.
Abi İZCİ kar dağıtmak çok ta iyi bir şey değildir dedi sizde alkışladınız
Evet alkışlaldım
Abi saçmalamaya başladınız ikinizde , borsada hisse temettü verimi için alınır
Biz temettü verimi kötüdür demiyoruz ki , sadece silver'in şu aşama da vermesini doğru bulmuyoruz
E ne zaman vermeli temettüyü şirketler
Şöyle dişi buzağı önce büyüyüp düğe olacak sonra , inek olacak , bizde sütümüzü sağacağız , her şeyin bir vakti var, siz hiç düğeden süt sağanı gördünüz mü????
Sılver takas listesini atabilecek arkadaş var mi
SM-N9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
SİLVER-CAN SORU/CEVAP KÖŞESİ
SORU:
-Abi, şirketlerin temettü vermesini siz sevmiyorsunuz anlaşılan.
CEVAP:
-Sn.Kitapçının dediği gibi, doğada her şeyin bir ölçüsü vardır. Yatırımcıya şirin gözükmek için yapılacak zamansız bir temettü dağıtımı şirketi yıllarca geriye götürecektir. Geçmişte bunun örneklerini defalarca gördük. Ne şirketler battı gitti, sırf yanlış strateji ile borçlanmalarından dolayı. Bir gün şirket bu borçlarını çeviremiyor, ardından bunları yapılandıramıyor ve daha sonrasında Allah korusun konkordato ve ardından iflas süreci başlıyor.
SORU:
-Abi, o zaman şirketler hiç bir zaman temettü dağıtmamalı öyle mi.
CEVAP:
-Hayır elbette dağıtmalı, fakat temettü dağıtacak şirketin özellikle finansal borcu olmamalı veya yok denecek kadar az olmalı. Şirketin dünya kadar borcu var, üzerine kar dağıtıyor. Yok böyle bir dünya, sonrasında sıkıntısını yatırımcı çekiyor. Dikkat ettiniz mi son zamanlarda şirketler dönemler itibariyle her dönem birbirini destekleyen istikrarlı bilançolar gönderemiyor. Sebebi finansal borçların ağırlığı. Kazandıklarını bankalara harcıyorlar. Yıllık bazda bir bakın finansal borç kalemlerine ve harcamalarına, korkunç rakamları buluyor. Kar dağıtsınlar, dağıtmasın demiyoruz, fakat borç içinde yüzerken değil. Güzel ve aydınlık günlerde yatırımcılarına temettüyü paylaşsınlar, körü körüne değil. Halen bu söylediklerimize yatırımcının kafası basmıyorsa diyecek bir söz bulamıyorum. Ülkemizdeki tüm fabrikalar ve işletmeler hepimizin ve bizlerin geleceği. Bunlar G.S.M.H. (gayri safi milli hasıla) ve milli servet. Konuya objektif bakmak ve rasyonel düşünmek lazım.
Bilançoya az kaldı hala 13-15 arası kar beklentimi koruyorum. Kar rakamı önemli çünkü geçici verginin gelmesiyle sanki 4.çeyrekte şirketin zarar ettiği gibi bir intiba oluştu. Ayrıca kar payı dağıtılması taraftarıyım. Şirketin her yıl en az %25 kar payı dağıtmayı alışkanlık haline getirmesi hisseyi daha cazip hale getirecektir.
Bu şirket yüksek oranda kar dağıtırsa 13-15 arası kar getiremez veya zor getirir. Sn. Kitapçının dediği gibi ya büyüme aşamasında, ya da süt verecek noktada değil, boşuna beklemeyin. Şabanın filminde; hani Amerika'dan amcası eşek göndermişti, başında beklemişlerdi ya, onun gibi olur. İvedi olarak temettü istiyorsanız; Petkim ve Aksa gibi hisselere yatırım yapınız. Bizimkinin henüz gelişime ihtiyacı var. Olması gereken de budur.
Yorumlarımı çok bilmiş olarak algılamayın, sizlere yardımcı olmaktan başka bir niyetim yok. Burası paylaşım sitesi, yazmamı istemeyin, yazmam da, benim için hiç önemli değil. Aferine de ihtiyacım yok. Çok ta tın. Eleştireceksiniz tabii, fakat ispatlarınızı da vurgulayın. İşkembeden atarak olmuyor bu işler. Daha öncede söyledim, 2 Kişi ret talep etsin bir daha semtinize bile uğramayacağım söz veriyorum.
Sn.Sekiz; sizin için söylemedim, tabiiki %25 temettü yatırımcıyı çeker, fakat kazın ayağı öyle değil işte. Bu şirket için bırakın 4-5 Milyon TL nakit temettü için ödeme yapmasını, şirket için 1 Milyon TL bile dehşet para. Parası yok mu var, fakat şu an için gereksiz bir hamle olur.
sizin dediğiniz inşallah gerçekleşir kar rakamı olarak ancak hisse fiyatı bu seviyelerde ise piyasa böyle bir kar rakamı beklemiyor demektir. bende kendi hesaplamalarıma göre 9 aylığa yakın 11 milyon tl civarında bir net 12 aylık kar beklemekteyim. ama daha çok önemsediğim geçen sene 3 aylıkta 1.982.875 tl olan net karını ve 47.175.832 tl olan cirosunu 2018/3 aylıkta hangi seviyelere taşıyacağıdır. uzun vadede hissede kalabilecek oranların mutlaka çok iyi kazanacağını düşünüyorum. CEO dediğinin % 75'ini bile yapsa yeter. herkese bol kazançlar
Sn. Paradox; Bu şirket için 2018 yılına güçlü bakmamızı sağlayan en önemli etken finansal borçlarının yok/çok az olması. Bunun bozulmaması için dua edelim. Çünkü 2018 yılı kambiyo zararı olmayan şirketlerin yılı olacak diye düşünüyorum. Sadece bu şirketler iyi karlar yazabilir. Gelen bilançolara dikkatlice bakın, esas faaliyet karlarını (FAVÖK/EBİTDA) hangi kalemler nasıl erittiğini, karların nasıl yok olduğunu gözlerinizle göreceksiniz.
sn. izci, finansal borçların az olması tabi ki çok önemli ancak silverline'in net döviz pozisyonu yaklaşık 28 milyon tl ekside. ağırlıklı olarak ticari borçlarından kaynaklanıyor. 2017 yılını ciro büyümesi olarak % 50 ile kapayacak gibi duruyor. sizin bakış açınıza saygı duymakla beraber 3 aylıkda ciro büyümesi % kaç olacak onu daha çok önemsiyorum.bol kazançlar
Ticari borçların karşılığında alınan bir Hammadde var, yani bir Mal karşılığında ortaya çıkmış, ticari borç ve ticari alacaklar birbirlerine entegre dir. Bugün döviz pozisyonu eksi yazar, yarın tersi olur artı yazar. Bunlar ileride dövize göre değişkenlik gösterecektir. İnce hesap yaparsan tersi durumda yarın pozisyonunu değiştirmek zorunda kalırsın. Analiz yaparken daha önemli şeyler var, uzun vade düşünüyorsak bu tür geçici şeylere fazla odaklanmamak lazım. Büyük resme bakmak lazım, Ciro, Karlılık, Finansal borçluluk, finansal kalemler bunlar bilançonun atasıdır. Döviz pozisyonu bunların içinde geçici ve anlıktır. Sanırım anlatabildim.
Sayin İzci eleştiri her zaman olacaktır. siz bize lazimsiniz. Olumsuz 2-3 yorum yazıldı diye foruma kusmeyin. Seveniniz inanin kat kat daha fazladır. Selamlar...
Sağolun. Siz ve birkaç arkadaşım burada olmasa bir dakika durmayacağım. İnsanların resmen saçma sapan davranışlarını çekiyoruz.
Senet 2.80 ler den düştükten sonra 1 2 haftadır yatay seyrediyor. Bu sanırım bazılarının işine geliyor. Nitekim minimum 235 ciro ve 13 kar beklerken senedi buralarda tutmak anlaşılır değil. Muhakkak fiyat hareketleri sunidir ve vakti gelince ederini bulacaktır. Bence bu vakit için zaman daraldı. En kısa zamanda 2.50 leri destek yapıp yoluna devam etmesi dileklerimle..
SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn.izci paylaşımlarınızı keyifle takip etmeye devam.
Bugün itibariyle silerde alımlara başladım inşallah iyi olur
Ilk alış 2.28 oldu günlük kendi capimda alış yapacagim
2.76 dan kaldı elimde kağıt.. bu nedir arkadaş... bekleyemeye devam
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Şu sayfada aldım sattım muhabbetini bırakın artık, bilgi paylaşacak olan varsa buyursun yoksa zorla yorum yazmasın sattığının 1/6 sını az önce almanın bize ne faydası var sen aldın diyemi alcaz veya sen satarsan bizde mi satalım. Şu sayfada aldım-sattım muhabbeti başladı başlayalı seviye çok düştü....
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Tüm analistler şapkasını önüne koyup yeni yöntemler bulmalı , piyasa doğmamış çocuğa don biçerken , temel verileri taş gibi hisseleri fiyatlamıyor , bir yerde yanlış yapıyoruz....
Bende 1 ,5 senedir ilgileniyorum ama böyle bir durumu ilk defa tecrübe ediyorum.
Bir kağıdın ,patron satışıyla artmasınıda ilk defa tecrübe etmiştim burda.Ama onu temel verilere dayandırıp aklımda cevabını vermiştim.
Sonraki düşüşe aklım ermiyor hala.Kol kesme fikri bile aklıma gelmedi hiç inanın.İllaki dönecek dedim bi baktım buralardayız.
Kendimce ciddi bir kardan ciddi bir zarara uğradım.
Hala temel verilerine çok güveniyorum ve elim gitmiyor satmaya.
Ancak 2018 ilk çeyrek için cironun ÖTV mevzusundan etkilenebileceğini düşünüyorum.
Konsolideyi bekliyeceğim ama ilk çeyrek için çok umutlu değilim.Zaten ekonomide sıkıntıda.
Türkiyenin en büyük gruplarından birinde çalışıyorum.
Sayabileceğiniz ilk 5 ( havuz) inşaat firması müşterimiz ve daha önce hiç yaşanmamış ödeme gecikmeleri yaşıyoruz.
Gerçi bu şartlarda endeks nasıl buralarda duruyor onuda anlayamıyorum.
YTD
Not 1: Yaşadığımız bu düşüşü yabancı satışına bağlıyorum şöyleki yabancı satıyor yabancının sattığını gören yerli küçük yatırımcıda satıyor gibi. Son iki haftadır yabancı oranı gitgide düşüyor. Ve hisseye yeni para girişide görünmüyor.
Not 2: Özsermaye karlılığının artarak devam edeceğini, cironun aynı şekilde artacağını.... ve eninde sonunda bunun fiyata yansıyacağını düşünüyorum. Vakti olmayanlar için üzgünüm ancak ucuz bir hisse dökmeden gitmez gidemezzz....
“”Fikirlerim beni bağlar alacağınız hisseyi okuyup, araştırıp alın. Ben asla alın veya satın demiyorum.””
Düşüşün tek bir sebebi var, o da geçici vergi beyannamede gelen beklenmeyen, beğenilmeyen kar rakamı. Bu şirket ortak satışını bile bahane etmedi. Kar birazcık idare etseydi, şimdi hisse 3 üzeriydi. Bu hisseyi radarımıza almamızın en önemli etkeni karlılıktı. Piyasanın korkusu; istikrarlı bilançoların ve sürdürülebilir potansiyel karın olamayabileceği yönde.