Aynen şimdi aradım tekrar hscb yi 27,5 verdi 92 güne. Bu durumda aylık 26 yada bir süre günlük 24 veren arı hesapta takılmakta fayda var.
Printable View
Aynen şimdi aradım tekrar hscb yi 27,5 verdi 92 güne. Bu durumda aylık 26 yada bir süre günlük 24 veren arı hesapta takılmakta fayda var.
Dolara ne oldu bilen var mı? 6.21...
6.23 Oldu.
Hala mevduati düşük tutma ısrarı n3dir
paraları kısa bağlayın, kasım aralık karışık görünüyor
ABD 10 yıllıkları 3.20 yi geçti, Alman 10 yıllıkları da çok yüksek artışta. Gelişen ülkeler ayvayı yedi. Petrol de artıyor. 5.97 ve 6.02'den girdiğim dolarları 6.17'den bozdum. 6.09'dan aldığımı bozmadım. Tabii ben doğru yerde girdim. Karımı ettim demeyim. 6.57'den girdiğim dolar da var ne yazık ki. Uslu uslu duruyor elimde 1 aydır.
Dün Bloomberge çıkan ekonomistlerden bir tek Şeker yatırım ekonomisti olan bir hanım MBnın yine yüksek oranlı bir ön yüklemeli faiz artırımı yapması gerektiğini söyledi.
Diğer yalakaların hepsi "aman faizler zaten çok yüksek, bankalar kredi satamaz kimse kredi alamaz vb" geveleyip durdular. Bu durumda herhalde herkes doların yükselmesine , yeni rekorlar kırmasına razı.
MB artış yapmzsa yine 24 Temmuzda başlayan aynı döngüleri yaşayıp bu kısırdöngüden hiç kurtulamyacağız galiba...
Bence panik yapacak bir durum yok .
6.40 bile olmadan yine 6 altına inecek .
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
MB toplantıda faiz artıracaksa bugün yada engeç yarın aynı geçen seferki gibi bi açıklama yapması lazım.
Yoksa rahibi bıraksalar bile bu da boşa gider. Bu enflasyon geçene ayki yüklü artışı boşa çıkardı. Geçen ay ile aynı duruma dönmüş olduk negatif faiz ile. Bu durumda kur da faiz artışı öncesi seviyelere, hatta MB açıklama yapmadan önceki seviyeler dönebilir bence...
Oda Olacak sn.purple ..5.90 dan 6.20 yapmış .Burda sanki 7 görmüş gibi bir panik havası var .
5.50 olursa daha altınada inecek .Tabi bunlar benim kendi şahsi fikrim .
6.50 kusurlerdeyken düşecek demiştim çoğu kimse inanmadı ama 5.90 görünce sustular ..
MB kesinlikle yeniden faiz artıracak artık piyasa bunu öğrendi .
O yüzden çok panik yapmayın diyorum ...
Ben bunu bikac defa yazdım kurun düşmesi istenmiyor kardeşim artık bunu anlayın ne zaman düştü ya reis konuşur ya damat ..en kotu geride kaldı kur yerine oturdu falan dediler aha buyrun ...bir şekilde kur yeniden yukarı atıyor belki de MB kendi aldı bunu bilemeyiz malum konut kampanyasi ay sonu bitiyor dolar altin düşünce kampanyaya ilgi azalmis olabilir ...ha piyasa MB sini test ediyorda olabilir ziraat eksi reel faiz var şu an .. bugün akşam fonlamayi 25.5 veya 27 den yaparsa bunu anlarız ...o zaman faiz artışı sinyali deyip dolar TL geri gelebilir ha 24 ten devam ederse petrolde yükselmeye devam ederse oda yukarı devam eder...herhangi bir kurum talebide yoksa ortalıkta bir haber yok ..
oran paylaşımı hiç yok yahu..
syg,
bankalar herşey güllük gülistanlıkmış gibi oranları 30'lardan 25 lere çektiler. bi mevduatçı bide fırıncı hakettiğini alamıyor
Türkiye'de kesin diye bir olay hiçbir zaman yoktur bana göre.
Dolar rahip bırakılsa dahi 5.60-5.70 altı yok. Yine kısa sürede 6 ve üzeri atar bugün olduğu gibi.
ÜFE ile TÜFE arasında %20 fark var.
TCMB piyasa faizi şuan enflasyonun altında.
Aynı kategoride olduğumuz gelişmekte olan ülkelerde böyle bir olay yok.
Döviz çekmek için reel faiz vermemiz ve kurun stabil kalacağına yabancıları ikna etmemiz gerekir.
Böyle bir olgu da yok.
Ekim enflasyonu da çok kötü gelecek kur 6'larda kaldığı sürece,
Önden yüksek bir faiz artışı gelmeli 1000 baz puan gibi.
Ekimde de 500-700 baz puan enflasyon gelirse zaten bu faiz artışı da ancak 300 baz puan reel faiz verir.
BIST konusunda da önceki mesajlarımda belirtmiştim. Kaldır indir yapacaklar. Daha dipte değiliz.
Ümit ediyorum dibi biran önce görürüz ki vatan millet olarak çıkış sürecimiz hızlansın.
Arkadaşlar, youtub da Erol mütercimlerin dolarla ilgili bir videosuna tıkladım, 2 dk. izledim ve kapattım. 6-7 dk. sonra bankacılık için internete girdim. banka sayfası açıldı ama işlem yapamıyordum. Baktım internet bağlantısı gitmiş. reset yaptım tekrar girdim yine aynı sorun. Elektronikçi Komşuma gösterdim, virüs yerleştirmiş video.
Aman dikkat ...
Bu aralar altının onsu da fena değil 1200 USD altına kırdı uzun vade yatırım yapanlar için fırsat yaklaşıyor.
Kurun düştüğü falan yok... 2-3 aydır aynı yerde... 10 günlük bayram tatili öncesinde de buralardaydı şimdi de... Üstüne üstlük daha öncesinde bir ara 5.70'i görmüştü, şimdi 5.90'dan döndü...
İşin kötüsü buralarda durdukça buralar kabulleniliyor, normalleşiyor durumu var ki bu daha sinir bozucu... Bu yarın öbür gün daha üstünün normalleştirilme çabasını beraberinde getirir...
Bu ülke bu seviyeleri kafası rahat bir şekilde sürdüremez... Zaten bu seviyeler hiç görülmemeliydi, kırmızı çizgiler olmalıydı ve üstüne atak olduğunda kafası ezilmeliydi...
Biraz rahatlamak için Aralık sonunda en azından 5.50'nin altında olmamız lazım... Bana göre...
Arkadaşlar odeabankı nasıl bilirsiniz, bir süre günlükte kalmak istiyorum oksijen plus hesap günlük %26 veriyor. Şeker hscb vakıf aynı oranı 32 günlükte verdi. Vakıf ta kalırsam günlük %24 veriyor. Pek tanımadığım bir banka o yüzden biraz tereddütteyim.
Faizin hiçbir avantaji kalmadı artık..
Bu dalgalı piyasa da para döviz cinsinden parada..
100 k 26.5 burgan yatırdım eskiden olsa parça dolar parça Euro alır beklerdim şimdi niye böyle yaptım bilmiyorum ama hata ettim..
Portföy bozduk faize girdik.. saçma hareket.
100 k olan adam %25 portföy oluştursa banka faizi devede kulak...
1\4 altın 1/4 dolar 1/4 Euro kalanda borsa ve faizdi eski portföy..[emoji848][emoji848][emoji848]
Buradan etkilendim ama gereksiz bir etki oldu..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Eski bir Sivas Atasözü derki ;Para kriz zamanlarında kaybolmaz.Sadece el değiştirir.
Paranıza sahip çıkın ,unutmayın siz kazanırken birileri kaybediyor ,kaybederken ise birileri götürüyor.
Son söz :
Durumun diledikleri gibi olmamasından yakınan kimseler, karşılarına çıkan durumları değerlendirmeyen insanlardır.
Bernard Shaw
milyon üstü bugünkü oranlar
burgan 26,25
odea 27
halk 26
vakıf 26
Sonunda hükumetin istediği oldu mevduat yatırımcısını da küstürdüler. Ama sonucunda ağır faturalar çıkacak dedi dersiniz.
Geçen hafta 6.96 dan aldığım euroları 7.10 dan sattım bugün. 1 ayda faizden getireceği parayı 1 haftada kazandım. Mevduat ya da bono fark etmez tl de aylık bağlamak yerine günlük durup iyi seviyelerden döviz kollamak daha kazançlı.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Dun blomberghte Sadi Uzunoğlu ile program vardı yılbaşından beri özel sektörün borcu 205 milyar dolardan 210 milyar dolara çıkmış adam diyorki bizim şirketlerdeki aptallık dünyanın hicbiryerinde yok doların cikicagini bile bile ihtiyaclari olmadigi halde gelirleri TL olduğu ha lde dolar borçlanmaya devam ediyorlar diyor tam aptallık bu nasıl anlayış diyor ...ben soyliyeyim niye yapıyorlar sirketi bilerek zarara uğratmak kur zararı yaptım deyip zarar göstermek vergi ödememek için....birde sonra utanmadan konkardato ilan ediyorlar ....size gercek bir olay birgün birkaç türk isadami Çin'e gider Çin'de mal yaptiriyorlardir mal yaptırdıkları patron bunları alır yemeğe çıkarır bizimkiler sorar bu yemekler neden yapılıyor bunlar haram biz bunu yemeyiz diyorlar ..Çinli patronda tokat gibi cevap veriyor peki diyor benden aldığınız taklit sahte ürünlerin üstüne gerçeğinin markasını cakmami isterken bu haram degilmi ? Kendi insanizi kandirmaniz ne kadar doğru ? İşte böyle bu memlekette dolandırıcılar çalan çırpan işci hakkı yiyen hep kral muamelesi görürken isini hakkıyla yapan hep ezilir vergisini verene ödül verecekken daha fazla yuklen vergi vermeyenin borcunu sil bu anlayış oldukça bizim memleketten adam olmaz
Az önce bunu konuşuyordum arkadaşımla o kadar pişman oldum ki aylıkta olduğum için 5,90 seviyelerini kaçırdım bu yüzden. Şimdi 2 aylık faiz almıştık. Haftaya bu hatadan dönme vakti. Bu arada günlük yapanlardan şu an için en iyi oran hangi bankada yazarsanız sevinirim
Arkadaşlar bir miktar dolarım var. Siz en avantajlı olarak nereden alıp satıyorsunuz? Bankaların al/sat makası biraz açık. Başka bir formül var mı?
Mevduatı komple 5.94 den 2 gün önce döndürmüştüm. Çok iyi yapmışım :wave:
o gün vakıf 24 falan vermişti:wave: Artık bende dolarcı oldum sanırım :shh:
bademlerden beklentim, tl. mevduatçısını küstürüp mevcutları dolara yönlendirmek
nihayetinde ise döviz mevduatlarına el koymak, bir taşla iki kuş..!!