Millet duman oldu, ttrak zirveden en çok uzaklaşan hisselerden. Ak ve ekurileri tahtanın anasını belliyor, tepki vermesine bile fırsat vermiyor, buralara kadar düşmemeliydi. Ama maalesef düdük onlarda. Ytd
Printable View
Millet duman oldu, ttrak zirveden en çok uzaklaşan hisselerden. Ak ve ekurileri tahtanın anasını belliyor, tepki vermesine bile fırsat vermiyor, buralara kadar düşmemeliydi. Ama maalesef düdük onlarda. Ytd
Sayın nicome 150 tl yi tahmin etmişsiniz bari bundan sonraki tahmininizide paylaşın lütfen..
söyleyeceklerim tamamen öngörüdür.ttrak düştügü yerden kalkacaktır ve koşmayada başlayacaktır ama yılbaşından sonraları düşünüyorum ..hele ummuyorum ama hurda teşvigi gündeme gelirse büyük süprizler yapabilir .burdan yazmak kolay ama alım satım yaparken böyle kolay olmuyor cesaret gerekiyor kısaca bence sabretmeyi becerenler hakkını alacaklardır ..su an nakit parası olanlar için güzel fırsatlar sunuyor ..yatırım tavsiyesi degildir...
Bende aynı kanaatteyim ve uzun vadeli alım yaptım, 10 yıl içinde yatırdığım miktarı temettü olarak almayı hayal ediyorum. Yatırım tavsiyesi değildir. Bol kazançlar dilerim.
Hurda teşviği çıkmaz boşa beklemeyin... Bu tür tesvikler otomotiv piyasasi durgunken verilir ve piyasanın canlanması amaçlanır. Şu anda zaten adamlar yok satıyorlar piyasanın böyle bir ihtiyaci yok. Tabi olması temennimiz ama şu an için mantık dahilinde değil.
Evet ilk hedef fiyat indirimi geldi. Ekurisi froto ile birlikte indirim yapıldı. Urkutmeden hala birseyler yersiniz sakın gitmeyin der gibi küçük bir indirim[emoji57] sonraki hedef 120 elhamdülillah [emoji57]
Ben hep düşerken girer uzun süre kalırım zaman zaman maliyet düşürürüm. Umarım ihtiyacım olmaz buradaki paraya ve umarım herkes ihtiyacı olmayan para ile girmiştir çünkü uzun sürecektir geri gelmesi... Eylül rakamlarini da bir görelim bakalım...
tek kelimeyle işin cılkını çıkardılar...ytd
Benim maliyetim 22 tl, sorun yok, ama yukarıdan maliyetlenen arkadaşları bezdirip dökmeye çalışacak gibi görünüyor.
YTD
[QUOTE=jtucker;5530503]Benim maliyetim 22 tl, sorun yok, ama yukarıdan maliyetlenen arkadaşları bezdirip dökmeye çalışacak gibi görünüyor.
YTD[/QUOTE
Uzun vade yatirimciligi iyidir bazi kriterleri gozetmek ister o kriterlerden en onemlisi sabirdir haikasiniz...
Saygilar
Ytd
Eylül rakamlari bir gelsin bakalım ne olacak... Bu düşüş hayırlı bir düşüş değil umarım tekrar atar 170 üzerine...
Yıl sonu kapanış fk sı 12 üstündeydi..
Fiyat da 170 lira ..kâr bu yıl x2 neredeyse o yüzden ölüsü 200 lira şuan ..
Yıl sonu 10 fk dan işlem görse. 215 lira yapar ..
$ yıl sonu kapanış 7.40 şuan 9...kasada ciddi $ var ..bu etki yapar
MI 8 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
traktör pıyasasında hiç hurda teşvigi yapılmadı türkiyenin traktör yaş ortalaması çok yüksek eski traktörler masraflı ve yakıt tüketim emisyonları çok yüksek yakıt tüketimleri çok fazla bu nedenle türkiyede traktör hurda teşvigi yapılması gerekiyor ama yapılırmı bilemem piyasanın hakim markası ttrak buda koç gurubunun o nedenle pek ihtimal vermiyorum benim beklentim ttrak halka arzından beri hiç bölünmedi bedelsiz potansiyeli en yüksek hisselerden biri ne yaparsa yapsın ben hissede kalacagım bu hissede bekleyen sabreden çorbayı içer herkese hayırlı kazançlar dilerim...
Bedelsiz yapma ihtimalini dusuk gormekle beraber ihracat kasi kuvvetli oldugunu dusunuyorum.
Ve traktor yasi hakkaten yuksek.
Saglam bir tarim politikasi gerekiyor.
Tarim ve tarima ait tesvikleri onumuzdeki 10 yil yurticinde yapmak gerekiyor.
Yoksa enflasyonla mucadele edilemez.
Payimi tutuyorum uygun araliklarda ekliyorum.
Ytd
Lenovo K33a48 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
İs makinalari alaninda da ileride daha mutlu sonuclar gelecegine de inaniyorum.
Eylül'de 4651 adet toplam satış ile bu yılın en iyi satış performansını göstermiş.
https://twitter.com/Barisikmurat/sta...81064646660097
YTD
EYLÜL 2021
TİPLER FABRİKA
SATIŞ
YURTDIŞI
SATIŞ
Aylık 2.829 1.822
Kümülatif 23.651 11.366
ÜRETİLEN TRAKTÖR
A B
TOPLAM 4.409 35.571
A: AİT OLDUĞU AY
B: YILBAŞINDAN İTİBAREN KÜMÜLE
TRAKTÖR
FABRİKA SATIŞ: FABRİKA TARAFINDAN BAYİYE FATURA EDİLEN ARAÇLAR
YURTDIŞI SATIŞ: FABRİKA TARAFINDAN İHRAÇ EDİLEN ARAÇLAR
Eylül/2021 Yurtiçi = 2829
Eylül/2021 Yurtdışı =1822
TOPLAM = 4651 Adet
bu kadar satışa rağmen, rağbet görmemesi ilginç
halka arzından beri ttrak hissedarıyım bu hisse 3 tl ye düştügünde ttrak bir servet yatırdım..meçburende bu hissenin nefes alışını bile takip ettim...şunu gördüm olumlu hiçbir haberden sonra yükselmedi aksine hep düşüş yaptı bu seferde yanıltmadı .gerçi daha sonra faylasıyla geri geldi....sabır sabır
3. Çeyrek karı 200 milyon hafif üzerinde gelebilir diye tahmin ediyorum. Ytd.
Satislar guzel;)
Seneye 20 TL temettü alır mıyız :)
eylül itibariyle.geçen yılı geçkin satış oldu, ve geçen yıl.780 mil açıklamıştı... 3 ay daha var ve ürünler bu yıl daha zamlı milyarı geçemessede 950 mil üzeri kar gelebilir, bu da 19 kat demektir. TTRAK hepsini.dağıttığına göre 18 tl cepte
Bu çeyrekte beklentim 200 ile 210 milyon arasında.Eylül ayının iyi olması bu çeyreklerin de iyi geçebileceği izlenimi uyandırıyor. Sene sonu 1.050 milyon TL civarında bir beklentim var dersem sanırım abartmış olmam.Ytd
Kisalarda iyi yerden kapatti macd pozitif bölgede
günlükte ise 167 üzeri nefes aldirir 184 üzeri nerde kaldik dedirtir.
macd negatif bölgede ama düzelir :)
mumlar ise bize boğa formasyonunu göstermeye basladi :)
moraler düzelmistir umarim bir nebze
hafta..
bunun için henüz erken gibi, dip çalışması isteyebilir bir müddet daha..
https://i.resm.im/JYdAJb6.JPG
F/K'sının yükselmesinin nedeni, gelecek çeyreklerde kârını arttıracağı ve bunu sürdürebileceği beklentisiydi ve öyle de oldu. F/K önceden fiyatlandı. Kârlılık arttıkça F/K düşmeye başladı ve bugünkü seviyesine geldi. Şimdi de tersi şekilde kârlılık geçen seneki çeyreklerin altında kalacak ve F/K yükselecek gibi duruyor. Yani aslında şu anda gizli F/K'sı 10 olabilir. Bunu daha önce de söylemiştim. O yüzden ''sene sonu F/K'sı 10 olsa 215 lira yapar'' demek hatalı yorumlara sebebiyet verebilir ancak şu var ki Eylül rakamları gelecek için ümitlendirici. Özellikle yurtdışı satışları muazzam artmış. Bu ivmeyi koruyabilirse işler bir anda olumlu yönde farklılaşabilir.
Yazdıklarım deli zırvası olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes kendi kararını kendisi versin.
fordcu , tofaşcı ,doascı arkadaşlara kapımız açıktır.
Kademeler çok sığ, yatırılmış sermate çok düşük. Borsadaki çok daha küçük şirketlerin bile sermayesi çok daha yüksek! Ne gibi bir stratejiden dolayı srmaye artışı yapmıyorlar?
Bilançolarda Maddi duran varlıklarının değeri gerceğine göre çok aşırı düşük. Yatırımcının şirket gercek özsermayesini bilmesi ve borsa şirketlerinin bilanço değerinin yükselmesi veya gerceği yansıtması daha doğru olur. Varlık değerlendirmesi yapıp, iç kaynaklardan bedelsiz sermaye artışı yapmaları gerek artık! Zaten varlık değerlenme farkı vergilsi çok düşürülmüştü bu yıl için!
KAP: #TTRAK TÜRK TRAKTÖR VE ZİRAAT MAKİNELERİ A.Ş. Finansal Takvim:
Şirketimizin 01.01.2021 – 30.09.2021 hesap dönemine ilişkin finansal tablolarının 26 Ekim 2021 tarihinde kamuya açıklanması planlanmaktadır.
Çip krizi TTRAk'ı etkilemiyor diye anlıyorum doğru mudur acaba? Burada önümüzdeki senelere dair en önemli beklenti nedir?
türk traktörün tahta yapıcısı kimdir yani tahtanın sahibi kimlerdir bu konuda bilgisi olan varmı