BES için en mantıklısı 46 yaşına gelindiğinde açılacak hesap. hatta mümkünse birden fazla hesap açın, böylece her yatırdığınız para için % 25 alabilirsiniz ve bunları da 10 yıl sonra devlet %100 geri öder.
Printable View
BES için en mantıklısı 46 yaşına gelindiğinde açılacak hesap. hatta mümkünse birden fazla hesap açın, böylece her yatırdığınız para için % 25 alabilirsiniz ve bunları da 10 yıl sonra devlet %100 geri öder.
Tüik F endeksini (devlet tarafından yönetilen ve yönlendirilen fiyatlar) de yayınladı.
Eğer devlet tarafından yönetilen ve yönlendrilen fiyat müdahaleleri olmasaydı (tanzim satış, akaryakıtta uygulanan eşel mobil sübvansüyonu, elektrik ve doğalgazdaki sübvansiyonlar v.b) enflasyon ne olurdu?
F endeksi olmasaydı: %21.52
F edndeksi ile : %19.67
Tüik verilerine göre devlet serbest piyasaya yaptığı düzenleyici müdahale ile enflasyonu kısa vadede yaklaşık %2 baskılamış
2 yorumunuzu kıyaslayınca riskler aşşağı yukarı aynı gibi geldi. Aktif Yatırım bankası evet ama fonlarda burada belirtildiği gibi Bankalar kendi adlarıyla ayrı bir portföy yönetim şirketi kurarak fon yönetimi işlerini bu şirketlere bıraktılar sanki kulağa aynı yatırım bankası gibi geliyor.. Tl de önün(mevduat) arkan(bono) sağın(fon) solun(tahvil) sobe real faiz hayal... dur dur pardon enflasyon 0,16 çıktıgına göre bu yıl senelik enflasyon %11-12 gelir eee şu anki %20 mevduat oranı çok bile bizlere vurun kırbacı mevduatçıya :oleyo:
Çocuğunuz için açacağınız hesapta sponsor oluyorsunuz sanırım. Bu durumda çocuğunuz için birikim yapmış olursunuz. Fakat 56 yaşına gelmeden ayrılırsa BES'ten ayrılırken kazançtan sistemde kaldığı yıla göre%10-%15 stopaj kesilir. Devlet katkısınında bir kısmına hak kazanabilir.
Eğer BES'e otomatik katılım yoluyla katılınırsa o zaman iki hesap için devlet katkısı ayrı ayrı hesaplanır.
Taze oran alan var mı?
SNE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün yeni oranlar aldım yapı kredi 500k+ 19.85 önerdi 31 gün için vakıfbank aynı miktar için 32 gün 20.25 önerdi.
dowjonesta deli gibi satıyorlar.piyasa dondu.dikkat....
Borsanın +90 kapadığı gün petkim %6,72 ekside ve bu kağıt hakkında teknik yorum yapılmaya çalışıyor boşverin azerinin olduğu firmada ot bitmez firmasına sahip çıkmayan socar ı tebrik ediyor alkışlıyoruz hep beraber ileriye reklamı da çöpe gitti başkanlık geldi uçtuk socar geldi hep beraber geleceğe yürüyecektik bırak geleceği geçmişi arar olduk bu ülkede
ING veri ihlali bildirimi yapmış. Gerçek kişi tacir ve tüzel kişi tacirlere ait kişisel veriler sızdırılmış
https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/5375/...-ING-Bank-A-S-
tefas.gov.tr adresine girip para piyasası fonunu seçer ve tüm kurumlar için tararsanız 1mar cumadan pazartesiye getiri kıyaslayabilirsiniz.Aşağıda örnek.B tipi likit fon
Fon Kodu Fon Adı Getiri
ANL AK PORTFÖY İKİNCİ PARA PİYASASI FONU 0,19
ALE AK PORTFÖY PARA PIYASASI FONU 0,18
AAL ATA PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,16
DLY DENİZ PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,18
FIL FİBA PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,19
SLF FİBA PORTFÖY ŞEKERBANK PARA PİYASASI FONU 0,18
GTL GARANTİ PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU 0,18
GAL GARANTİ PORTFÖY İKİNCİ PARA PİYASASI FONU 0,18
ECB GLOBAL MD PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,19
HSL HSBC PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,18
ICE ICBC TURKEY PORTFOY PARA PİYASASI FONU 0,19
IGL ING PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,17
TI1 İŞ PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,18
OYL OYAK PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU 0,19
EIL QİNVEST PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,19
FI5 QNB FINANS PORTFÖY PARA PIYASASI FONU 0,19
TKM TEB PORTFÖY PARA PİYASASI FONU 0,19
VK6 VAKIF PORTFÖY BİRİNCİ PARA PİYASASI FONU
Fiba'nınki farklı yerlerde satılıyor
Mevcutta kullandığınız yerden bi kontrol edin isterseniz alabilirsiniz bence
İş yatırım'ınkinden daha iyi getirmiş son 1 ayda
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FIL
tüm fonlar heryerden bankalar ve aracı kurumlardan alınıyor
net mi brüt mü nün cevabı ise net. örnek hesap yaptım oradaki rakamlar hesabınıza yatıyor.yıllık bakım falan diye masrafta yok
mesela ben 20 bintl global para piyasası fonu aldım cuma günü, ptesi 38 tl hesabıma yattı
Bankalarda Yatırım sözleşmesi imzalayınca internet şubeden kontrol etmek gerek,benim işlem yaptığım aracı kurum internet sitesinde hepsi var
Fonların alındığı bankanın komisyon oranları çok değişiklik gösteriyor mudur?
Örneğin Garanti Bankasından , garanti portföy'ün 1.para piyasası fonunu alırsak ödenecek toplam komisyon ve yönetim gideri ile
Burgan bank internet şubesi üzerinden Akbank'ın Akportföy 1.para piyasası fonu için toplam komisyon ve yönetim gideri oranı
ciddi bir sapma gösterebilir mi?. Sonuçta Burgan Bank ta TEFAS'ta satışına aracılık ettiği fonlar için kendisi de bir aracılık komisyonu almak istiyordur?
TEFAS fonları için bankaların internet sitelerindeki pazarlama komisyonları standart mı?
Komisyon alınmıyor genelde yatırım hesabı saklama ücreti isminde hesap işletim ücretine benzer bir ücret gibi belli periyodlarda kesiliyor. Aracı kurumdan işlem yaparsanız belki bunuda ödemezsiniz. Banka yatırım hesabında yapılan işlemlerde belki Aylık 5-10 TL ödersiniz. Yani banka veya yatırım kurumunuza bağlı bu ücret.
para piyasası fonunda benim çalıştığım aracı kurumda hangi bankanın hangi para piyasası fonunu alırsan al masraf yok, ama bankalar uyanıklık yapabilir emin değilim (bana sorarsanız fark olmaması gerek ).Mesela bankacınıza gidip başka banka fonu istiyorum dediğinizde belki kendi fonunu satmak için yok der yada masraf çıkarabilir ama olmaması gerek
Ya arkadaslar su ingin veri sizdirmasini arastirdim da edindigim bilgiler su yonde
Eger bir kisinin verisi o listede varsa diger bankalardaki hesaplari da tehlikede gibi birsey cikiyor. Benmi yanlis anladim acaba
Su linke bakarmisiniz. Yazan kisi avukat
https://mobile.twitter.com/avhsturan
Günlük fon getirisini (aylik> 32gun )mk çevirmek icin Excel de hamgi formülü kullanabiliriz bilen arkadaş yazarsa kendimiz hergun hesaplariz