Bugun Vestel den arta kalanları topluyoruz,sıra bize de gelir elbet
Printable View
Bugun Vestel den arta kalanları topluyoruz,sıra bize de gelir elbet
Geçen sene Bryat Brsan ikilisnden brsan almistim bryat ucmustu bu sene de Vestel vesbeden vesbe seçtik ,diğeri maşallah ;) Yani şu anda vesteli gören vesbe alıyor neden fırsat veriyor anlamiyorum
Tahtacı 38,5 İLE 40,40 arası işlem yapıyordu bakalım şimdi yeni işlem bandı ne olacak.kağıa 42,5 gösterdiğine göre kapanış 42 olmalı en az karanlık odada.Bekleyip göreceğiz.
Vestel salmasa bari... Yüzde 7+ Vestel
Viyana kapısına dayanan oran, GM’in tv yok sattı haberinden sonra aşamadı ve geri çekildi. 200EMA’dan itibaren yavas yavas Vestel-vesbe takası yapılabilir.
https://i.hizliresim.com/FQxQ1L.png
her zaman böyle. düşük fiyatlardan topladığı malları belli bir fiyat aralığında dağıtmadan hisseyi yukarı çekmez. dün ve bugün alımları fırsat bilerek
yüklü mal dağıttı. bakalım ne zaman satışları bitecek..
maliyetine kadar satıyor. kalıcı olarak gitmez. ( yükselen trendin özelliği) ben iki senedir buradayım. hangi fiyattan alınırsa alınsın zarar söz konusu olmadı.
ben hisseyi aldığım zaman forumlarda hisseye ağır abi diyorlardı. hiç değişmedi..
burada porföylerinde ne kadar ve kaç maliyetli mal olduğunu hiç bir zaman bilemeyiz. yıllardır burada olduklarına göre bir miktar çok
düşük maliyetli mal da taşıyor olabilirler. çünkü zaman zaman bu kadarı da fazla denilen şaşırtıcı satışlar yapabiliyorlar..
bilemiyoruz..
2019 karından 2 lira, 2020 karindan 4-4,5 lira temettü beklentisiyle kamyonu 39 liradan dayamistim. Şu anda yaptığım şey başka gelecek hisselerden günlük cüzi miktarda almak ve vesbe tahtasına bakmak saatte bir. Mayıs Haziran gibi dağıtacağı temettuyu de o gun be gün aldığım hisselere aktaracağım. Vesbe verimli bir sağmal olarak bu satış verimliliği ve ihracat, yatırım potansiyeli ile yerini koruyacaktır.
bakın, 10 dakikalık grafikte ne yaptıklarını anlarız( her çubuk 10 dakika sürelidir)
bugün hissenin sert yükselişinden sonra defalarca 41.55-41.60 seviyesine kadar satış yaptılar. ( 8-9 kez olabilir) bu seviye destek olarak çalışıyor.
eğer daha aşağılara vermez iseler bu fiyata kadar satışlarda kazanmaktadırlar diye düşünebiliriz..
https://hizliresim.com/juXNpc
Yorucu hisse...
[QUOTE=fenerbahceli;5080377]Yorucu hisse...[/QUOT
aynen. burası tamamen bunların kontrolünde.. fiyatla aşağı yukarı istedikleri gibi oynayabiliyorlar.. fiyatı kesinlikle bunlar belirliyor..
kısaca her türlü fırıldağı çeviriyorlar.. işte aşağı kırıyormuş gibi yapıp tekrar fiyatı yukarı çektiler. amaçları korku ve panik.. buradan
besleniyorlar..
CAMBAZA BAK ....özellikle kasabalarda, kentlerin varoşlarında, cambaz geldiği günlerde, yerdeki kafaların teldeki cambaza yoğunlaştırılıp, ceplerin boşaltıldığı durumlarda,(herkes cambaza bakarken, adamı cepleri boşaltır) yankesicilerin kullanıldığı dikkat çekme, dikkat dağıtma ünlemesidir.
işte yukarıdan satıp aşağıdan almak isteyenler canbazın tuzağına düşer..
elleşmeden beklemek canbazdan kurtulmanın tek yöntemidir..
sonuçta yukarıdan mal aldıkları için fiyatı tekrar tekrar yükseltmek zorunda kalırlar..
Kapanışa doğru bi atak gelir umarım
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Vestel e bakıp alanları boşaltması iyi olur
160 milyon hacime karşılık yükseliş cılız kaldı.
Bunun iyi tarafı mı kaldı. Vestel neredeyse tavana gidiyordu, bu ise utanmasa eksi kapatacaktı da son anda %1'in üstüne attı.
Yok yok ben de cenabetlik. Elimi attığım yeri kurutuyorum :)
Aynı şeyi ECILC / ECZYT da yaşıyorum. ECZYT almadım gittim ECILC aldım. ECZYT 6-7 tavan gitti ECILC yerinde sayıyor :)
Vestl/Vesbe oranı 0.55 seviyelerine kadar gerilemişti. Bu oran 2.00 seviyelerini görebilir. Vesbe kötü, Vestl iyi günlerinde iken gördü çünkü o seviyeyi. İdeal oran ise 0.90-1.10 aralığıdır.
Vesbe gitmiyor, Vestl uçuyor vs. abartılı yorumlara gerek yok. Herşeye sayısal bakın. Vestl oranı yakalamak için 35-40'ı görürse şaşmayın.
Vesbe için aritmetik şudur: Yıllık 1.1 Milyar dağıtılabilir kar. Ortalama 5,70 TL hisse başı temettü. Her zaman hisse başi temettunun %10 altinda zirve yaptık. Zirve 50-55 TL aralığında bir yerde olur. Şubat-Nisan döneminde netleşiriz. 48 sağlam direnç olabilir. Benden şimdilik bu kadar. Zirt birt ekrana bakmayın. Allah bereket versin diyin.
SPEKÜLATİF HAREKETLERE çok uygun bir hisse. defalarca anlatmaya çalıştım. grupların spekülatif hareketlerine ve kısa vadeli operasyonlarına sürekli maruz kalıyor. hissenin
halka açıklığının düşük olması bu durumla karşılaşmasına neden oluyor. finansal durumunun iyi olması nedeniyle de her zaman
alıcısı olan bir hisse . aşağı kademelerde yine her zaman alıcıların olması grupların mal dağıtmalarını çok kolaylaştırıyor..( takas dökümlerinde görülüyor. bugün bir kaç yüz binlik operasyon yaptılar. hızlı yukarı-aşağı hareketlerle araya giren küçük yatırımcılardan para kazanıyorlar)
Sığ hissede yüklü malı olan varsa tahta yapıcı o tahtayı süründürür!!! Tıpkı bunda olduğu gibi!!!
ANKET-BIST100 Endeksi'nin güne yükselişle başlaması bekleniyor
Analistlerin BIST100 Endeksi açılış fark değerine ilişkin medyan
tahmin +7,41 ortalama tahmin ise +6,58 puan oldu.
Foreks'in 27 aracı kurum analisti ile yaptığı ankette, en yüksek
beklenti +10,29 puan olurken, en düşük beklenti ise -1,10 puan olarak
gerçekleşti.
Ankete katılan 27 analistin 26'sı pozitif, 1'i negatif açılış
tahmininde bulundu.
BIST 100 Endeksi, dün günü 9,75 puan artışla 1559,28 puandan
tamamlamıştı.
NOT: Foreks Haber Merkezi tarafından günlük düzenlenen BIST100
Endeksi açılış anketine katılmak isteyen yatırım uzmanları
neslihan.koroglu@foreks.com adresine başvuru maili gönderebilir.
Medyan : +7,41
Ortalama : +6,58
Maksimum : +10,29
Minimum : -1,10
Katılımcı: 27[(+)26(-)1]
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(14/01/2021 - 09:17:22)
Vestel iki günde yüzde 10 fark attı ;)))) yakışır
41.62 yükselen üçgen kirilimi değil mi
5 M satış Vestelde saniyordum... Tüh ya :(
Vestel hergun rekor yeniliyor. Hadi vesbe yav.:) Takas da iyi
Merak ettiğim iki günde Vestel yüzde 15 düşse vesbe yüzde 2 mi düşerdi ?
bu konu ile ilgili son bir şey söyleyip konuyu kapatayım..
nasibi olanlar kısa sürede inanılmaz kazançları olan hisselerde birini almıştır.
bir örnek; yaprak 16 ay önce 3 lira bugün ise 117.80 tavanda 30 bin lot alıcı var.. FK/ sı 147.73 onlarca böyle benzer hisse var..
bu hızla bu hisselerin inanılmaz tırmanışı ne kadar devam edebilir. ediyor. çünkü hisse senetleri borsa bilincinden uzak ve finansal
açıdan zayıf kişilerin ellerine geçti. yükseliş abartılmaya başlandı. geçmişte krizlere davetiyeler hep böyle geldi..
Ben burdayken çıkmaz diyordun sözünü dinliyor sanırım :) Şaka bi tarafa bence baya bi lot kaptırdılar hemen hemen her seviyeden hem de. Şimdi de standart bıktırma hareketleri