ACC'nin Kasım dağılım raporuda gelmiş +1.18% gözüken bir önceki dağılım -0.20% oldu yeni dağılımda. Bendeki veriler ışığında hafta sonu getirileri aşağıda :)
ACC -0,1394%
OBP 0,0472%
EIB 0,1369%
OPB 0,1551%
Printable View
ACC'nin Kasım dağılım raporuda gelmiş +1.18% gözüken bir önceki dağılım -0.20% oldu yeni dağılımda. Bendeki veriler ışığında hafta sonu getirileri aşağıda :)
ACC -0,1394%
OBP 0,0472%
EIB 0,1369%
OPB 0,1551%
Bu arada aylık getirilerde takip listemizde olmayan MPS aylık %25 getiri ile hisse yoğun fonlarda aylık sıralamada TTE'den sonra 2. sırada gözüküyor :)
Mac -%0.23
Acc -%0.14
Gpg %0.05
Aıs %0.14
Moody’s değişikliğe gitmemiş.
Güncelleme yapmamış üstadım. Yani değerlendirmemiş. Herhangi bir etkisi olmayacak gözüküyor.
"Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, takvimde hakkında değerlendirilme yapılması için 6 Aralık olarak tarih verilen ülkelerden sadece Namibya için güncellemenin yapıldığı belirtildi."
Sağol üstad. Bana öyle geliyor ki bu yıl yeteri kadar getiri elde ettik. Yıl sonuna kadar fazla bir şey getiri olmasa da olur havası var gibi. Asıl performansı yeni yılda göreceğiz. Öyle zırt pırt fon değiştirmek de iyi bir şey değil. Ama borsa düşüş trendine geçerse dışarda kalmak en iyisi olur tabi
Acc nin yeni porföyünü beğendim. Kelebek hisse kalmamış pek. %30 işbank iştiraklerine girmiş. Ama uzun vade ağır hisseler yani bu demek oluyor ki kanatlanmayacaz yükümüz ağır yabancıları bekliyoruz. Ralliyi de kaçırdık zaten. Ama buna da şükür deyip devam edecez🤔
Fon yatırımcısı olmanın en büyük avantajı bu zaten üstadım. Çünkü bütün bunları fonları yöneten gençler düşünecek. Bilançoda kaydır kuydur var mı, patron ve yandaşları satmış mı almış mı, 50 günlük 200 günlüğü kesmiş mi, RSI kaç, destek ve direnç noktaları neresi, Trump yarın twit atar mı, enflasyon verisi kaç gelecek, cari açık, araç ve konut satışları, elektrik piyasasının durumu, Suriye'ye girdik mi çıktık mı, D.Akdeniz'de neler oluyor...……….
Bunları ve daha yazmadığım ancak kafamı tamamen doldurmuş olan binlerce gereksiz şeyi düşünmeden puro tüttürmek.
Hayalim bu işte.:)
Sn.Tbey portföyümün son durumu aşağıdaki gibi ama sürekli bir değişim içerisinde benim portföy. Eklemeler illaki olacak bunlara :) Tam olarak nasıl bir dağılım olacak bende merak ediyorum bir hisse fon daha ilave edeceğim ama ne zaman ve hangisi ona karar vermedim :)
https://i.resimyukle.xyz/8KeT9G.jpg
Acc dağılım raporuna bakmadım henüz ama bir arkadaş İşbankası iştirakleri (%30) var demiş. Geçen gün Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün elinde bulunan Vakıfbank hisselerin hazineye devri için kararname yayımlandı. Hükümetin İşbankası hisseleri ile ilgilide böyle (CHP’nin elindeki) böyle bir düşüncesi vardı ve böyle bir durum olursa İşbankası iştiraklerini olumsuz etkilemez mi, yani riskli değil mi?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Acc neydi ya webcim aldirdin
Sn. r.lucas Gönüllü BES'te hangi fonun hangi oranda olması gerektiğini siz belirliyorsunuz ve isterseniz bu dağılımı yılda 6 kez değiştirebiliyorsunuz. Bazı planlarda (genelde katkı payı ödemeleri yüksek olanlarda) ilave fon seçenekleri oluyor ve yönetim gider kesintisi alınmıyor. Bana göre en mantıklısıda böyle bir plan seçmek.
Başlıkla pek ilgisi yok gibi görünse de bu BES işini daha dikkatlice incelemeye karar verdim üstadım.:) Bu kararımda sizin BES konusundaki paylaşımlarınızın oldukça büyük etkisi var.:)
Kendime soruyorum: madem ki hisse portföyünü fon portföyüne çevirme gibi bir stratejin var; yap 2 ayrı BES sözleşmesi, katkı paylarını en maksimum seviyeden yatır, hem paranı fonlarda değerlendirmeye devam et hem de % 25 Devlet katkı payı al. Ara ara fon değişikliği yaparak -ki 6 değişiklik hakkı bana göre fazlasıyla yeterli- aynı getiriyi sağlayabilmek mümkün gibi duruyor. Tek sorun benim geçiş için öngördüğüm 1 yıllık vadenin 10 yıl gibi uzun bir süreye yayılacak olması. Henüz araştırma safhasındayım ama ciddi ciddi düşünüyorum.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=OPB
https://www.kap.org.tr/tr/fon-bilgil...i-degisken-fon
yeni bir fon , yeni bir hayat , mor dağların türküsü üç atom çekirdeği üç denklem krizantem çiçeği ... gayrimenkul reklamlarındaki gibi yeni bir yaşam başlıyor ... fonu inceleyip fikirleri margarinleyelim foruma
Aşağıdaki BES fonunu yöneten arkadaş bunuda(OPB) yönetiyor.
https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=FIR
Fonu oluşturan varlıkların seçim sürecinde Rasyonet Bileşik Emeklilik Fon Endeksi hisse senedi, faizli ürünler ve dövizli ürünler dağılımları baz alınır. Bu varlık sınıflarının oranlarına paralel şekilde fonun varlık dağılımı ayda bir kere güncellenir. Fon, varlık sınıflarında daha iyi varlıklar seçilerek ve giderler düşük tutularak, Rasyonet Bileşik Emeklilik Fon Endeksinden daha yüksek getiriyi hedeflemektedir.
İşbankası ve koç diyecektim sadece iş demişim. Öyle bir devir işleminin olacağını düşünmüyorum ama olurda olursa da bişey olmaz. Ama acc işi iyice sağlama almış da şu türevlerle çok oynamasa daha iyi olacak. Ama şu var yabancı girmeden o hisseler çıkmaz. İş gene türevde
webcim ne yapalim acc ni?
eksi mi yine pazartesi?
Aynı kurum (QİNVEST PORTFÖY YÖNETİMİ A.Ş.) tarafından yönetilen hisse yoğun fon getirileri.
EID = % 65.54 (YBB Getirisi)-Normal fon
KEH = % 51.75 (YBB Getirisi) BES fonu
http://www.besfongetirileri.com/fon-karti/KEH
% 25 Devlet katkı payı ve bu payların yatırıldığı Katkı fon getirisini de hesap edersek gayet avantajlı gibi duruyor üstadım.:) Sorum şu olacak, Fon değişikliği yapıldığında stopaj kesintisi aynı esaslara mı tabi yoksa farklı bir yöntem mi var ? Görebildiğim kadarıyla fon yönetim gider kesintileri her iki tarafta da aynı.
BES konusu benim de kafamı karıştırıyor, bir ara girdim sonra cayıp çıktım şimdi tekrar girip her ay 1.000 tl. yatırsam mı diye düşünüyorum, devlet katkısı da avantajlı olur gibi görünüyor ama fonları hakkında pek bilgim yok, kimi tavsiye ediyor kimi hiç gerek yok diyor bir karar veremedim.
Üstadım sistemde olduğunuz müddetçe stopaj kesilmiyor. Yani stopajlarıda fon değişikliği sırasında yatırıma yönlendiriyorsunuz gibi düşünebilirsiniz ve çok büyük bir avantaj bu bence. Stopaj sistemden ayrıldığınızda toplam getiri üzerinden kesiliyor ve stopaj kesintisi sistemde kaldığınız süreye göre değişiyor. Şöyle ki eğer sistemden 10 yıldan önce ayrılmak isterseniz fon getirisinden %15 stopaj, 10 yıldan sonra ve 56 yaşından önce ayrılırsanız fon getirisinden %10 stopaj, 10 yıl ve 56 yaş şartını sağlarsanızda fon getirinizden %5 stopaj kesiliyor. Yani 10 yıldan az kalırsanız %15 stopaj ödeyerek normalden daha fazla stopaj ödeme durumuda oluyor. Emeklilik şartlarını sağladığınızda da %5 stopaj ödeyerek daha az stopaj ödeme avantajı elde edebilme durumuda oluyor. Gelir sigortası gibi bir seçenekte var sanırım aylık şekilde almak isterseniz de stopaj ödenmiyor diye biliyorum ama o kısım biraz daha karışık.
Bu paylaşım çok önemliydi üstadım. Teşekkür ederim. Her ne kadar başlık FON başlığı gibi dursa da genel anlamda bir platformdan bahsediyoruz ve öngörüm odur ki, yakın bir gelecekte BES fonları da TEFAS bünyesine alınacak ve BES katılımcıları açısından sistem tüm fonlar içerisinden seçim yapılabilecek hale dönüştürülecek. Bu ne kadar zaman alır bilemem ama kesinlikle bunu yapacaklar. Şehir hastaneleri için verilen hasta garantisinden çıkardığım sonuç budur.