Yurt içi satışlar geçen yıl ilk çeyrek 158.950.454 tl iken
Bu yıl ilk çeyrek (vergi dairesine göre) 84.299.468 tl gerçekleşmiş.
%46 lık bir düşüş demek bu ..
Yurt dışı satışlar ise 120 milyondan 139 milyona çıkmış.
Printable View
Yurt içi satışlar geçen yıl ilk çeyrek 158.950.454 tl iken
Bu yıl ilk çeyrek (vergi dairesine göre) 84.299.468 tl gerçekleşmiş.
%46 lık bir düşüş demek bu ..
Yurt dışı satışlar ise 120 milyondan 139 milyona çıkmış.
Firma yatırımcı dostu değil.gerci çoğu öyle.Halka açılırken yatırımcıya binbir name yaparlar sonra düşman gibi davranırlar... birkaç şirket vardır illaki bilgilendirme yapan.Klimasan yabanci ortaklı bir firma.Dunyanin dortbir yanına mal satar.Zira ürün heryere lazım bir ürün.Hicmi ihale almaz.Ben 2/3tl.lik zamanlarında hatırlarım.yilsonuna doğru yada yılın ilk aylarında satışlarını bildirirdi.Su ülkeye su kadar ihale aldık.Su yatırımı işletmeye aldık falan.Simdi kapalı kutu.Bence şpk firmalara her ay ciro bildirimi yapma zorunluluğu getirmeli.Neticede bunlar muhasebe olarak bilinen şeyler.Bilen biliyor.O zaman yatırımcı daha bilinçli yatırım yapar..Hadi SPK.zor değil daha şeffaf bir düzen istiyoruz.
Yahunasıl bir şirket bu bu gün yatırımcı ilişkileri bölümünü aradığımda daha bilanço açıklanmayacak dermişlerdi.Şimdi bu yaptıkları nedir arkadaş
Temmettü isteyenlere müjde
5 Haziranda genel kurul yapılacak.
Hisse başı 0,56 kuruş temettü verilecek.
Bu vergi dairesine giden. 14.5.2020 der kapta...
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu konsolide bilanço değil
Vergi dairesi ile bilançodaki rakamlar farklı olabilir.
Geçen yılın ilk çeyreği için vergi dairesi göndermemişler sanırım ya da ben bulamadım.
Karşılaştırma yaparak tahmin yürütme açısından bulunması faydalı olabilir.
Bu işlerden daha çok anlayanların yorumlarını bekliyoruz
Saygılar..
SPK mevzuatina göre degilmis.tamam da.kesin bilanço gelince açıkla o zaman .herşey bir tuhaf bu ülkede.
Bu bilginin kaynağı nedir acaba? Kesinmidir bu? VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettuyude iç etme adına güzel bir açıklama.Vergi dairesinde yurt dışı satislarin +/- varmı bilmiyoruz ki.Bildigim.Vergi dairesi ile şok bilançosu farklılık dir.Bunu muhasebe kökenli arkadaşlar bilir...
Evet şimdi gördüm. Çok pardon.
Ben bunun olumlu yansıycağını düşünüyorum. Biraz götürür hisseyi en azından 5 hazirana kadar..VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü yabancıların ilgisini çekecek olup hisseye olumlu yansıyacaktır.
Sayın derinliklerde bir kaç sayfa önce paylaşmıştı.
2019 yılına göre f/k 5,75 kuruş.
Hisse emsallerine göre çok ucuz kaldı.
Vergi dairesine gönderilen 3 aylık rakamlara baktığımızda ihracatta artış olduğu,
yurt içinde ise biraz gerileme olduğu görülmektedir.
39 milyon sermayesi olan şirkettin geçen sene ki yıl sonu net karı olan 112 milyona bu sene de rahatlıkla ulaşacağız gibi.
Yasal olarak vergi dairesine de gelir tablosu göndermek zorunda. Eğer SPK mevzuatına göre hazırlanan bilanço önce açıklanır ise vergi dairesine gönderilen gelir tablosunu KAP'ta açıklamak zorunda değil. Ama bu sene bilanço tarihleri uzatıldığı için önce bu geldi. Vergi dairesine zaten yasal olarak her 3 ayda bir gönderilen tablo bu.
Burada bir tuhaflık ya da komiklik yok.
Normal bilançoyu göndermemesi komik olan. 3 aylık bilanço hesap kesimi 31 Mart. Bugün 14 Mayıs. Aradan 1.5 ay geçmiş.
Uzay çağındayız. Her türlü hesabın bilgisayarlarda rahat tutulduğu ve tek tuşla herşeyin dökümünun yapıldığı bir dönemde 45 gün geçmiş. 6 aylık bilançonun yarısı gelmis.
Sizce komik degilmi. Bence komik..
Orada SPK'ya iş düşüyor. Bilanço açıklanma tarihleri ülkemizde çok uzun. Vergi dairesi 14 Mayıs son gündü 28 Mayıs'a uzattılar galiba. Bilançolar ise 11 Mayıs sondu virüs nedeni ile 19 Haziran'a uzattılar.
Şu ana kadar şirketlerin 2/3'ü bilançolarını açıklamadı. Çoğu şirket son güne kadar bekliyor.
Hep bir oyun hep bir kurnazlık. Ver temettü haberini geç. Aynı gün vergi dairesi yollayıp kafa bulandırıyorlar
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Karşılaştırma açısından 2019 yılı vergi dairesi ve SPK bilançosu fikir verebilir.
2019 yılında vergi dairesi 121 milyon kar iken bilançoda 117 milyon kar gelmiş. 2019 yılında birbirine paralel gelmiş ama her zaman tam aynı olmuyor.
Benim elimde hisse yok. Önceden bir süre taşımıştım. Fikir olması açısından yazdım.
Bol kazançlar.
Yol yakin zarar cuzzi iken buna yol havasi ... cacik olmucak bundan biz koyumuze geri donelim y t d
Satışlar hariç birebir gelmez. Burada şirket yanlış anlaşılmaya imkan verdi. Art niyet var. Klimasana eksi puan verdim. Temettü miktarı iyi. Hayırlısı olsun.
Hayirli olsun.
Mali Tablo ile bilanco ayni sey değil
Sn. Sekizin belirttiği klmsn yatırımcı işleri bizleri kahretmek icin her seyi yapıyor
105 kusurun 26 kusuru dağıtılacakmış. 77 milyon yedek akçe neymiş? Dağıtın alayını gitsin :oleyo:
https://i.hizliresim.com/7ThU8Z.png
kafanızı kuma gömerek gerçeklerdenmi kacıyorsunuz.
Yarın taban olmazsa iyi.
Gerçekler acıdır..
Belki temettü olayı düşüşü azaltır.
Yarın elimdekilerden kurtulacağım.
Yazılım,gıda yada tarım sektöründen bir hisseye döneceğim.
Açıkçası bende pişman oldum. Yazıklar olsun. Geçen gün yabancının yüksek miktarda hisse satışından anlamaliydik. Boşuna günlerdir ikinmiyordu. Bilenler verdiler ky eline. Önceki bilançoda da aynısı olmuştu. İşin garip tarafı fabrika hiç ara vermeden çalışmasına rağmen bu bilanço (geçici meçiçi) rezalet. 3 aylık bilanço bu işe 6 aylık bilançoda da pek ümit yok. (En çok Nisan Mayıs sikintiliydi)..
Cikmadik candan ümit kesilmez
Buyrun meydana...
Sanki 150 milyon kar gelse haftaya 30 olacagiz. Temettü Ağa'nın hoşuna gittiyse yukselir. Çokta umrundaydi klimasan zarar etmis.
Redmi 7 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi