hayırlı olsun sevgili Buraktepe.Darısı egekıza
Printable View
erken öten horoz.. ağaların var daha hem yeni doğurduydun.. bu kadar sık doğum bünyeyi yorar
11 Mart 2024 Pazartesi 191.00 lira olarak 3.5 tavan sonrasında 278.50 fiyata kadar çıkan Jants yine 3.5 gün sonra bugün 225.00 seviyesine kadar düşüp, eski zirvesi 222.00 leri ziyaret edip sonrasında günü tavan seviye olan 255.75 kapattı. 7 iş gününde 191.00-278.50-225.00-255.75 atraksiyonu bol seanslar geçirdi. Bakalım orta ve uzun vade grafiğin hakkını verebilecek mi?
İleri tarihe not olarak kayıt edelim.
Jantsa hissesi 2021 yılı Mayıs ayında %695 bedelsiz vermiştir, sonra ki yıllarda 2022,2023 (nisan ve Mayıs'ta)de nakit temettü Ödemiş, şirket 51,60 tl en düşük fiyatı görmüştür, benim burdaki bilmek istediğim kağıt şuan 7 Mayıs'ta nakit temettü verecek, aynı zamanda 693 bedelsizi var, SPK onayı için başvurdu, öngörü olarak önce nakit temettü ödenecek , ( çünkü lot adet az olduğu için az para ödenek isteyecektir ÇERÇİCİOĞLU)
Burada ki sorum şudur (
Bedelsizi alalım mı
Yoksa 7 Mayıs öncesi satalım mı ?
Bu arada hisse 7 Mayıs'ta hem nakit temettü , hemde bedelsiz verebilir , aynı gün, .... Fikirlerinize ihtiyacım var Üstadlarım
Sagol Ustadim.
Egekiz da daha evvelde dedigim uzere en gec yaz bitmeden haberi almis oluruz insallah. Hedef araligimiz 50 - 60 binler.
Jants birgun tavan birgun taban. Ne yaptigi belli degil. Eldeki son kalan lotlari tasimaya devam. Cikinca sizleride bilgilendiririm. Buralarin ederinden uzak oldugunu dusunuyorum.
Ytd
Fikir belli. Hedef fiyatimiza gelirse temettu yada bedelsiz sonunu beklemeden cikicaz. Yok gelemesse Bfren deki gibi bedelsiz sonuclanmasini bekliyecegiz. Fikirmizi hissenin fiyati belirleyecek. Ins tavan serisi devam ederde Bfren gibi dort bes ay ugrasmadan cikariz.
Ytd
Biraz daha net rakamlar verebilir misiniz ? Elbette ki tahmin olacaktır .
Benim düşüncem şöyle ;
Önce nakit temettü verecek , muhtemelen Mayıs sonu , Haziran ilk haftalarında SPK onay verecek , bölünme olacaktır ,
1100-1200 aralığını gösterip , hisseyi 700 tl civarında bölünecektir , yolumuz uzun ,
Bölününce 95-100 aralığında olacaktır ,
Yatırım tavsiyesi değildir
Yukarıda yazılanlar tahmindir
[B]Dökülen yapraklar iyidir....
[B]Burada yazılanları kaale alma,pişman olma...
[B]Kelin ilacı olsa başına sürer....Y.T.D
% 693,24607 bedelsiz başvuru oranı gayet makul , onay sürecine odaklanmak gerek
Kaybedersem Sayın Şefik Çerçioğlu’nun şirketinde kaybedeyim. Kendisi Marco Polo nun yaşayan Türk versiyonudur. Dünyada edindiği tecrübesini getirip kendi memleketinde yatırıma dönüştürmüş bir büyük çınardır.
Varsın ben kaybedeyim.
Varolsun sağolsun, onun parası yine döner dolaşır bu memlekette bir garibin aşı, bir öğrencinin bursu, bir hastanın tedavisi, otizmli bir çocuğun ailesinin desteği olur.
Varolsun.
Bu ülkenin gelişmesi ve kalkınması için alınabilecek en iyi -her halde - yegane örneğidir yörük Şefik çerçioğlu.
Kendi kasabasına iş aş vermiş dünya çapında bir fabrika yatırım ağı oluşturmuştur.
Çok yaşa.
Yazdıklarımın yatırım tavsiyesi niteliği yoktur.
Kaybetmek veya kazanmakla bir ilgim yok.
Benim kucuk bir yatiririm var, uzun vadeli bakiyorum.
KAP bildirimiyle 12500 lotun isleme acilmasi devede kulak. Muhtemelen bu tahtaya girmeye calisan gruplara gozdagi veriliyor.
Halka acik toplam 15 milyon lot olmasi spekulator gruplarin agzini sulandiriyor pek tabii ki.
Sonucta patronun %77 payini kontrol ettigi bir sirket, tahtayi istedigi sekle sokar, ancak son bir kac haftada yukselisle gelen kucuk yatirimcida umarim bu isten yara almaz.
Yatirim tavsiyesi degildir.
Dün kap a düşen haberde 12 bin beş yüz lot borsada dönüşüm vs e
Milyon değil zaten bu birincisi.
İkincisi Şefik Alp Çerçioğlu sayın Şefik çerçioğlunun torunudur. Bu ikinci bilgi.
Patronun kendisinin zaten halka açık satmak isterse satabileceği çok hissesi var.
Şefik bey iyisini bilir. Satsa da şirketin işlerini etkilemez geçen sefer çok az bir miktar satmıştı.
Hakkımızda hayırlısı olsun
Herkese hayırlı ramazanlar
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir
Mevcut Aydın Belediye Başkanı, Şefik ÇERÇİOĞLU'nun gelinidir. Jantsa'nın fabrikası Umurlu Sanayi'dedir. Dolayısıyla, bu aile Aydın'ın ileri gelenlerindendir. Bu vakte kadar haklarında kötü konuşulan bir şey duymadım.
Ben de kötü birşey yazmadım. Hisse bu fiyatı düşer de çıkar da. Ama kendileri ülkeye yararlı işler yapmış ve yapmakta olan memleketim varsa ben varım diyen yürekli insanlardır.
Herkes burada kazanıp Amerika’da yer
Onlar kendi memleketlerine yatırım yaptıkları gibi yabancı yatırımcıyı da çalışkanlık ve dürüstlük sayesinde getirmişler.
Bunlar bildiklerim ama okudum. Ben okumayı severim. Bir Anadolu Efsanesidir kendisi. Kendilerini tanımam, hayatımda yüzlerini görmedim.
Hisse fiyatı hakkında birşey bilemem.
Kim bilir belki bir gün tanışma şansım olur.
Ben para için çalışmıyorum diyor kitabında. Çalışmayı, üretmeyi, paylaşmayı seviyor.
Koca çınar.
Para hakikaten kadın gibidir onun için çalışırsanız sizden kaçar. Severek bir iş yaparsanız sonsuza kadar gelir, siz mutlu olursunuz. Para kazandığınız için mi yoksa işinizi sevdiğiniz için mi mutlu olduğunuzu bir süre sonra ayıramazsınız. Zenginlik hep mutluluğu takip eder. Önce mutlu olmalısınız ve yardım sever.
Rabbim herkese sevdiği işi yapmayı nasip etsin.
Başka forumda fena gazlıyorlar milleti. Dikkat edin. Çok kısa sürede çok gitti.
bedelsiz acıklanmadan öncede elimde olan bir hissedir ,yatırım tavsiyesi vermeden şöyle diyelim,Bedelsiz öncesi gördügü zirveden sadece %45 yukarı da şuan %693 bedelsiz veren bir hisse bu durup dururken insanların ilgisini çekse pazarlanıyor denebilir ama ortada bi beklenti yok mu?YTD.
Takaslar da Garanti %48 'ini toplamis gozukuyor. Bunun ustune bir de ilk bes %75'ini toplamis. Hisse net bir sekilde toplu duruyor. Bakalim, bundan sonra nasil gidecek. Hepi topu 25 milyon civari hisse borsaya kote edilmis takas verisine gore, bakalm nasil bir yol izleyecek. 2020-2021 deki hareketin turevi bir hareket gorurmuyoruz. Formasyon o yonde ilerliyor, bakalim nasil sonuclanacak.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
kredili işlem yasağında son gün 18 nisan
o zamana kadar silkelemeye devam
Jantsa hissesi 7 Mayıs'ta temettü vereceği düşünülerek, muhtemelen bu tarihten sonra bedelsiz verecektir( Mayıs sonu veyahut Haziran ilk haftası tahmindir)
2021 yılında ki bedelsiz oranı aynı, acaba o dönem gibi 900 en yüksek seviyeler görülür mü? Yoksa daha üst seviyeler mi bilemeyiz , bizim borsa da hergeçen gün yeni şeyler görmek mümkün. Değerli fikirlerinizi paylaşmanızı,katkı sağlamanızı isteyeceğim üstadların
YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR ☑
Jantsa 2021 yılında ki bedelsiz bölünme gibi yapacak beklentisi içerisinde olarak pozisyon alıp, sanki 1,000 tl görecek, en azından 800 tl görüp , geri çekilmeler ile 600-700 aralığında bölünecek hissi oldu bende.Yanıldığımı düşünüyorum, şöyle ki ; zaman daraldı, SPK bu Perşembe , haftaya Perşembe haber onaylanacak diye diye hisse 275-320 aralığında geziniyor( en yüksek 380 tl gibi rakamları gördü) . Her şirketin bir hikayesi , bir zamanı var, bunu da öğrenmiş olduk . Olması gereken rakamlar enaz şuan 550-700 bandı . Ne yazık ki 283 geziyor. Kararsız kalmak bu olsa gerek, bölünmeyi bekleyip alıp, bir süre daha mı beklemek gerek, ya da çıkıp vedalaşmak.
TECRÜBE SAHİBİ ÜSTADLARIMIZIN AÇIKLAMA , YORUM YAPMALARI bizler için iyi olacaktır,
YTD
2023 yil sonu bilanco cok parlak gelmedi. Onumuzdeki donemde, sirketin yaptigi yatirimlarin donusu olumlu sonuclanirsa hikaye olusturulmus olur. Ozellikle yenilebilir enerji ve kapasite artirimlarindan olumlu donus gelmesi ivme yaratabilir. Piyasa ceyreklik bilancolara bakip ona gore yon tayini yapacaktir.
Yukarida temel analiz yaklasimi yaninda, hissenin takas acisindan son derece toplu oldugunu goruyoruz. Bu durumda hissenin piyasa yapacisi hisseyi goturmeye karar verirse de hissenin harekete gecmesi mumkun olur.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir.
Bedelsiz onayı bu akşam yayınlanan Spk bülteninde onaylanmış görünüyor.
Onay için başvuru yapılalı tam 9 hafta olmuştu. Hayırlısı olsun...
https://spk.gov.tr/data/6650d9718f95...4d/2024-26.pdf
Jantsa Jant Sanayi ve Ticaret AŞ 88.245.000 700.000.000 - 611.755.000
https://spk.gov.tr/spk-bultenleri/20...spk-bultenleri
Jantsa bedelsiz sermaye artırımı SPK nın bu günki bülteninde onaylanmış görünüyor
693,24 Bedelsiz başvurusu 611,7555 olarak SPK onayını aldı. Hisse 2021 yılındaki bölünme hikayesi gibi olur düşüncesi vardı birçok yatırımcıda...Ne yazık ki olmadı, yani 1000 tl ya da 1200 tl fiyat bandına gelmedi,umarım hayırlısı olur ,
Yazdıklarım benim hissi düşüncelerim
Yatırım tavsiyesi değildir
Hayal kırıklığı 😀
611.755.000 lira sermayeye ilave edilecek. Sermaye 88.245.000 liraydı.
% 693 bedelsiz artışı onayı aldı.
Yanlışlık olmasın.
24.05.2024 Cuma Jants kapanış fiyatı 309.50. Normal şartlarda Perşemve akşamları gelen Spk bülteni bu hafta Cuma akşamı yayınlandı.
Hafta içinde yönetim toplanır, bölünme gününe karar verir. Belki 31.05 Cuma günü bölünür belki Haziran ayının ilk haftasına karar verirler.
Hocam Afedrsiniz
611 değil , 693 bedelsiz olarak bölünecek , benim hatam... Yanlışlık için özür dilerim. Burada 2021 yılında ki bölünme gibi hikaye olmayacağı kesin, umarım bölündükten sonra ki fiyatlama fabrikanın hizmete girişi, enerji projesi şirkete olumlu yansır, buna bağlı olarak kazancımız artar. Ben ÇERÇİCİOĞLUNA, şirkete güveniyorum . Hepimiz için hayırlı olur İnşaALLAH.
Jantsa yönetim kararı 04 Haziran 2024 tarihinde bölünecektir ,
Bekleyip göreceğiz ...
Birçok yatırımcı 2021 yılında ki bölünme gibi 1000'li rakamları görecek sandı, bende dahil ....
Büyük bir hayal kırıklığı
Kağıt 300 dahi değil
Bekleyip göreceğiz bizim hisseyi 🖤
kayıt tarihi 03.06.2024 borsada işlem gören tipteki payların hak sahiplerinin belirlendiği tarih
ödeme tarihi 04.06.2024 sermaye artırımı varsa yeni payların , payları borsada işlem gören pay sahiplerinin hesaplarına gireceği , sermaye azaltımı varsa hesaplarından çıkacağı tarih
bedelsiz pay ödeme tarihi 04.06.2024 dür
Tek borsa dergisinin bir kapağının başlığı şu idi 👇
SABREDEN KAZANACAK
" Borsa sabır işi , zamanlamayı iyi yapmak, hisseye güvenmek , teknik destek vs vs
Şunu öğrendim bölünme yapacağı zaman, önceki bölünme gibi olacak diye bir kavram Yok ( mesela 2021 yılı bölünme)
İnanın ki dostlar ben şöyle düşünüyorum, burada küçük yatırımcının hisselerini almak, yolmak,hata yapmaya zorlamak niyetindeler.
SABREDEN KAZANACAK
Bölünme gerçekleşti
Garanti'de takas giderek artiyor, fiyatida asagi basmaya da devam ediyorlar. Piyasa yapici patronla anlasmadan boyle bir harekete giremezdi, kucuk yatirimcinin icinden gectiler. Bu hafta icinde defalarca, garanti tahtasindan devre kestirecek hareketlerden sonra biraz utandilar. Twittera bakinca beddualar kufurler. Az bir pozisyonum var, satarak cikmayi dusunuyorum, bir sure daha izleyecegim, uzun vadeli almistim, ancak spekulatif fiyat hareketlerini begenmedim, normalde bunu yazmazdim patron guzellemesi yapilacak bir sirket hic degil.
Yukarida yazilanlar kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir. Yatirim kararlarinizi kendi cozumlemeleriniz cercevesinde aliniz/
Hocam saygı çok önemli ....
Birçok sayfada küfür , hakaret var. Bende üzüntü ile görmekteyim . Kötü söz sahibine aittir. Tekrar ediyorum ki, hisseyi alırken kazanmak gerek... Ucuz halindeyken alıp, sabırla beklemek şart, bu yol uzun , elbette düşecek , düzeltme yapacak , destek , direnç noktaları değişecek , ben şunu özellikle söylerim ki , alırken kazanacağınıza emin olup , hedef fiyat belirleyebiliriz , olağan dışı gelişme olursa , deprem , büyük ekonomik krizler , bu durumda ekleme yapmak gerekir , Şirketin beklentilerini, üretimini , yurt dışı işlerini , ikinci fabrika , kapasite artırımı , enerji projesi güzel diyorum , hayırlısı olsun , herkes kazansın ,
Kendi düşüncelerim olup
Y T D
Cani yanan insanlar patrona tepki gosteriyor. Gecmiste guvenilir bir patron olarak biliniyordu, hissenin son bir haftalik hareketleri perukludan farksizdi. Guven kaybi buyuk.
jantsa battı da haberimiz mi yok :)