https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...eklif-41851331
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Printable View
https://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/...eklif-41851331
BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu haberin en güzel tarafı bence içinde bulunduğumuz pandemi ve ekonomik kriz sürecinde bile bölgede bir hareketlilik azda olsa mevcut.
Kaldı ki bizim imar onayı ve ortaklık yada satış mevzuatı muhtemelen seçim öncesi civarlara denk gelecektir buda memlekete ve bölgeye yeni bir ilginin yabancı akışının önünü açacaktır fiyatlamalar daha agresif döneme girecektir.
Lokasyon olarak ve emsal olarak yapılabilir inşaat alanı olarak ticaret truzim ve konut alanı olarak bizim yerimizle kıyaslanamaz bile bende güzel bir beklenti yarattı bu haber.
Polyanna tarafım ağır bastı.
Bekleyip göreceğiz anyayi konyayı [emoji16]
Mükellefler iktisadi kıymetlerine yeniden değerleme yapabilecek
Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı Gelir İdaresi Başkanlığınca (GİB) tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerinin aktiflerine kayıtlı taşınmazlar ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetlerini yıl sonuna kadar yeniden değerleyebilmelerine imkan tanındı.
Bakanlık tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Tebliğle, söz konusu yeniden değerleme işlemine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Bu kapsamda, 9 Haziran 2021'de yayımlanan 7326 sayılı Kanun ile Vergi Usul Kanunu'nda değişiklik yapıldı. Buna göre, tam mükellefiyete tabi ve bilanço esasına göre defter tutan gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri, 9 Haziran 2021 itibarıyla aktiflerine kayıtlı taşınmazlar ile amortismana tabi diğer iktisadi kıymetlerini, 31 Aralık 2021'e kadar, Yİ-ÜFE değerindeki artış oranını dikkate alarak yeniden değerleyebilecekler.
Taşınmazların yanı sıra tesisat ve makineler, taşıtlar, demirbaşlar, gayrimaddi haklar, şerefiyeler ile özel maliyet bedelleri gibi amortisman tabi iktisadi kıymetler yeniden değerlemeye tabi tutulabilecek.
- Değer artışı vergisi 3 eşit taksitte ödenebilecek
Taşınmazlar ile amortismana tabi iktisadi kıymetlerin yeniden değerlenmesi neticesinde hesaplanan değer artışı bilançonun pasif bölümünde ayrı bir fon hesabında gösterilecek.
Söz konusu değer artışı tutarı üzerinden yüzde 2 oranında hesaplanan vergi, yeniden değerleme işleminin yapıldığı tarihi izleyen ayın sonuna kadar bir beyannameyle gelir veya kurumlar vergisi yönünden bağlı olunan vergi dairesine beyan edilecek ve ilk taksiti beyanname verme süresi içinde, izleyen taksitler bu süreyi takip eden ikinci ve dördüncü ayda olmak üzere üç eşit taksitte ödenecek. Bahse konu iktisadi kıymetler için, yapılan yeniden değerleme sonrasında bulunan değerler üzerinden, amortisman ayrılmaya devam edilecek.
Pasifte özel bir fon hesabında gösterilen değer artışı tutarının, sermayeye ilave edilme dışında herhangi bir şekilde başka bir hesaba nakledilen veya işletmeden çekilen kısmı, bu işlemin yapıldığı dönem kazancı ile ilişkilendirilmeksizin bu dönemde gelir veya kurumlar vergisine tabi tutulacak.
Yeniden değerlemeye tabi tutulan taşınmazların elden çıkarılması halinde, pasifte özel bir fon hesabında gösterilen değer artışları, kazancın tespitinde dikkate alınmayacak.
Kaynak : Anadolu Ajansı
Yukarı gidemiyorsan bırak aşağı sen de rahatla tahtada rahatlasın sal gitsin nedir bu inat...
Eylül de gel ekimde gel kasımda gel kasımda aşk başkadır....
Ekvator 20 derece kuzey ve güney arası hariç her yer simdilik iyidir ...
Dünyanın cildirmasina az kaldi boşuna debelenme...
Yapay robotik ağaçlar ve cam kavanozların içinde yaşam başlayacak sen hangi kafadasın...
Yediğin ictigin kâr unutma...
Hadi ben hamaga yatmaya gideyim beynim yandı...
Zaten ormanlarda yandı moralim bozuk...
Üşütmeye az kaldi turgg nerde pardon doktorum nerde ....
Aşağıyı test ettik onayladık şimdi sıra yukarıda hadi bakalım tahtacı tahtalı köye gitmeden ver parayı al malı...
Tahtacı da para ve mal bitmez Eczacılar da yabancı kurumlar var muhtemelen buna da gelirler.
Tahtacı psikopata bağladı dağılın diyor.
Soluksuz 3 aydır düşüyor ne kitlemis millete malı gelmeden yada imar çıkmadan zor diyor...
A1 ile is yatırım dellendi. Kademeler de duello var.
Almak isteyene aktif 11bin lot satmak isteyene aktif 11bin lot kademelerde alıcı ve satıcı mevcut alamadım.mal.yoktu satamadım alıcı yoktu diyenlere duyurulur...
Bilek güreşinin galibi yok. Patron şirketi ya da arsayı satmadan birbirimize mecburuz. Biraz daha sıkalım dişimizi elden gelen bu..
İtinayla masanın kerizini arıyor [emoji16] düdük makarnası biz karakoydeki bul karayı al parayı tezgahından geçmişiz sana mi gelecez. Ama seviyorum seni tahtacı .
Uzun vadede hepimiz nasılsa öleceğiz.
Ateş seni çağırıyor tahtacı fazla sıkma rahatla gitsin.
Eylül geldi Meclis açıldı kıpırdanmaya başladı hisse… elbet bu arsa imar alacak… bu arsa kıtlığında bu değerli alan boş kalmaz….
Sent from my iPhone using Tapatalk
Yat kulağının üstüne..
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sn tarlacı siz mi geldiniz yoksa tahtacimi ciziyor. 2 gündür fiyat yukarı gidiyor hayırdır tahtacı.
Maşallah dediğim 2 gün yaşamıyor hahaa uleyn ne şom ağzım varmış tahtacı tahtacı yine kitledin mi malı yoksa çakallık pesindemisin.
istediği kadar çakallık yapsın. dosyalar İBB eylül ayı gündemine girecek pazartesi.
Pazartesi gündeme gelir oradan komisyona sevk edilir bunlar önemli ama benim için daha önemlisi içinde olduğumuz müthiş enflasyon süreci tüm dünya enflasyon baskısı altında bizim memleket zaten hiç kurtulamadı bu enflasyon canavarından arazi ve değerli metaller bu süreçte en güvenli liman onun için zaten sıkıntı yok hatta işime gelir fiyatın yukarı gitmemesi para buldukça alırım atarım kenara elbet bir gün fiyatlar patron spek.
Spek yukarı çekiyor piyasa atlıyor anında aşağı iniyor panikle alanlar satıyor leyn trade manyakları gidip hacimli yerde al sat yapsanız burada spek bozuk para gibi harcıyor sizi.
Buraya da yazalım dursun isler kabaca bu sekil de devam.edecek diye bekliyorum.
Pazartesi yapılacak toplantı işleri malesef bitirmiyor Ama finale gidiş şu sekil de olacak eğer önümüzdeki hafta meclise dosya gelirse ibb meclisi bu dosyayı imar komisyonuna sevk edecek ve görüşünü alacak bu görüş ekim ayı toplantısına yetişirse ibb meclisi rapor görüşü doğrultusunda oylayıp büyük ihtimal kabul edecek ve kamuya duyurulması için askıya çıkartması için ilçe belediyeye yollayacak 1 ay boyunca belediye panosunda ve internet sitesinde plan duracak ve yeni tapu sahipleri anca kendi arazileriyle ilgili itirazlar yapabilecek 1 ayın sonunda 15 gün içersinde yapılan itirazlar değerlendirilecek ve sonuca bağlanacak. Itiraz olmayan parseller resmi olarak yeni tapularını almaya hak.kazanm8s alacaklar. Bu işlemler kabaca yılbaşını bulur diye tahmin ediyorum.
Son solarak malesef memlekette bürokrasi son derece yavaş ilerlemekte isteseler şimdiye kadar çoktan halletmişlerdi. Sabırla beklemeye devam.
Umarım aydınlatıcı olabilmişimdir.
Benim bildiğim bu yönde.
Yukarıda yazdiklarim belediye süreci sakin fiyat hareketlerini buna paralel olarak düsünmeyin tahtacı alıcı gelince basıyor satıcı gelince aliyir garip bir algoritması var fazla.kafa yormayin kısada para kazanmak şansa ve onun insafına kalmış benden söylemesi.
1000 lik plan dosyası 13 eylül tarihli ibb meclis toplantısı gündemine alınmış. hayırlı olsun
Şirket daha öğrenememiş öğrenirse resmi açıklama yollar.
Önemli dönüm noktalarından birisini daha geçmiş olacak demektir.
Ama komisyon raporu doğrultusunda onaylanıp aski süreci başlayıp bitmeden isler malesef devam ediyor .
Bunada şükür en azından bundan sonrası öngörülebilir bir zaman diliminde demektir.
Spek efendi karar verecek çok fazla zamanı yok.
Ama alıcıda yok onun için son karar spekte canı ne isterse onu yapar malda parada onda .
2 yönlü sert hareketleri çok meşhurdur çarpmayı çok iyi biliyor kerata.
Bizi çarpabilir mi çok zor neden çünkü sahada yokuz .[emoji16]
şirketin pek umrunda değil gibi zaten. bu aşamaya gelmesi bile önemli. ibb meclisinde ne kadar sürede karar çıkar önemli olan o. gelen planlarda pek değişiklik olmayacağını düşünüyorum çünkü ilçe meclisinde oy birliği ile geçmiş bir plan.
AKP li bir meclis üyesi "büyük ihtimalle" gündeme alınacağını söylüyor. % 100 değil yani. Biz gene bir olmayacak payı bırakalım. Yani ihtiyatlı iyimser olalım. Hayal kırıklığı olmasın. Biliyorum herkes benim gibi bıktı, bu kabak tadı konudan ama durum böyle.
Umarım 13 eylulde bu temenni gerçekleşir.
Toplantı detayı eskiden daha önce ilan ediliyordu. Şimdi toplantıdan önce ilan ediliyor. Büyük ihtimalle 13 ü sabahı öğreniriz.
Sn bezgin bekir imar öyle.yada böyle çıkacak gibi zamanı biraz uzar biraz kısalır bu belli oldu.
Bakalım bu arazi kaç para edecek asıl önemli nokta orası kim alacak şirketi mı yoksa arsayimi satacaklar yada proje mi üretilecek gelir paylaşımı modelimi yapılacak.
Şirket arsa satılırsa parayı dağıtıp kendini fesmi edecek yoksa başka bir iş koluna mi girecekler bir sürü senaryo var bakalım ne zaman neler olacak.
Asıl spekülasyon bundan sonra başlayacak.
Bu pilav çok şu kaldırır.
Spek hangi filmi oynatacak hep.beraber göreceğiz.
Son olarak telefondan yazmak benim için zor tombul parmak sendromu ve oto tamamlama yapması sıkıntılı arada noktalar ve cümle düşüklükleri imla hataları için kusura bakmayın.
Mal almak isteyen herkes alabiliyor ilginç bir durum bakalım ağlayanlar mi gülenler mi olacak Önümüzde ki günlerde...
isteyen herkese mal veriyorlar. dur bakalım ne olacak
Satıştan alacak mal oluyor ama aldığını satacak olduğun zaman alıcısı yok [emoji16] en azından şimdilik
Geçen yıl bu zamanlar aynı durum olmuştu 80 civarında, sonrasında gittiği yer belli, zaman giderek daralıyor artık
Bizim için değişen bir şey yok sadece filmi izliyoruz.
Yukardan alan kurumlar bazıları satti zararına eğer gerçek işlem ise yine spek paraya para demedi. Birazdan yine yukarı atarbatlauan olursa aşağı başar kafasına göre takılır. [emoji16]
Biz kumar sevmiyoruz.
Adam inatla masaya davet ediyor .
Bak diyor sende otur sende kazan. [emoji16]
Belki de bizim en azından kendim için söyleyeyim sıkıntımız fazla oturmamiz 20tl de 214 tl dede hep oturduk.
Kalkamadık ne yapcan işte ehtiyarlik inecegimiz binecegimiz durağı bilemedik .
Ulenn ben çişimi bu kadar tutamıyorum prostattan bu melete takildik kaldık bunaklik işte spek.
Zaten olursa para kazanırsam gideceği yer belli yaşlı bezi donu alacam ıçine edecem .[emoji16]
Arkadaşlar yıllar önce 700-800 milyon ederi var deniyordu, herşeyin fiyatı katlandı. Bölgeyi tanıyan var mı arsa fiyatları ne oldu Kartal’da
Hayırlı olsun ibb gundemine girmis ibb sitesinde mevcut.
Bakalım şirket haber yollayacak mi.