Ortak benim mevduattaki ana paramın bu ayın 9 da dönüşü var.
Şöyle bir fikir oluştu aklımda benim. parayı 3 bölecem. 3/1 mevduat devam 3/1 bistte devam. 3/1 dolar alacam. riski dağıtmış olacam ne dersin.?
Printable View
Susmak erdemdir şu dünyayı yönetenler ne çok severmiş korku yaymayı kötü geçecek daha kötü double kötü ultra kötü exterme kötü sonra monster killl olacak diyorlar ulan susun yav susun da ölüyorsak ölelim kalacaksak kalalım da ayarlarımızla oynamayın artk.... 1 aydır anamla babamla görüşemiyorum evden çıkıp Allahtan net var...
Bu günlerede gülermiyiz acep
Ha ha ha, hiç de öyle olmadı, videoyu çeken adam biraz panik yapmıştı, ben acıkcası o açıklamaya değil, bana videonun geldiği yere itibar etmiştim. Video yeğenime gelmişti, Dubai portta çalışıyor, yani gemi ve video sanalda değil gerçekti. Ama dedim ya kısmet olmadı. Bilseydim sağlık bakanlığına o gün gönderirdim.
Bu Cruiselari duzenleyen Carnival 2 ayda 50'den 8'e indi. Yanliz felaket hacim var diplerde, sermayenin el degistirdigi belli. Bookinleri 2021 icin artmis bile diyorlar. Noluyor ki? Buna da mi bulassak acaba.
“Booking volume in the last 30 days for 2021 is actually up 9% versus the same time last year,” UBS equity analysts wrote in a March 31 report on cruise lines. “That includes people applying their future cruise credits from sailings that were cancelled this year, but still shows a surprising resilience in desire to book a cruise.”
Valla benim planımı ben değil Halkbank şekillendir di, şimdi bu bankaya 6 aydır hep verdik, baktım dönüşü yok, cepten maaşdan aldıkca alıyor, 50 bin lot derken 60-70 lere geldi. Yahu dedim bu artmıyor, 6 ayda boşa gitti, döndüm dolara, şimdi en azından 3-5 maaştan bir şey kaldığında oraya dönüyorum, en azından alım gücü korunsun diye. Ama olur da 68 bin endeks gelirse senet alırım uzun taşıyıcı, yoksa artık çok zor %1-2 ile belki nefsi körlemek için mümkün olur, artık o defter kapandı.
68 bine gelse bu sefer de 58 bini bekleyeceksin. Sonu yok bu isin. 7.5'a Tombiki indirdiginde alsaydin keske. Parayi korumak amacinda isen en iyisi hic bulasmamak gibi. Riskler cok fazla. %1-2'ye vakit harcanmaz KIZILDAG.
Ortak bizim bu dava olduğu müttetçe biz yine izleriz maalesef. Düşmesin yeter artık başka çare yok
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
THY 7,5 çok çabuk gördü, tekrar fazlasına fırsat verecek bence, nefis kontrolü daha önemli. Ama işde o Migros dan sonra biraz toparlamak umut verdi. Yani başka senet veya senetsiz olmak kötü bir şey gelmedi. 68 olur mu olmaz mı bilmek zor , aşağı çizende var yukarı çizende var. Fiyat değerlemesi 2008 gibi olacaksa dip tarama 3-5 ay sürecek. Belki uygun fırsat buluruz.
Tuncer Şengöz çözümü bulmuş, Çorum mu ölüm mü, yaşlıların metropol dışına alınmasını öneriyor. Çünkü virüsün etkilediği kitle ve yaş sıkalası diğer insanlarda yüzbinde bir etkiliyor. Bu doğru bir varsayım olmaya bilir, önemli olan iktisatçı birinin neden bu varsayıma ihtiyaç duyması olmalıdır.
http://share.matriksdata.com/Images/...1808292308.png
.
.
Sn 666,
Dün yapıştırgınız günlük hulk tahta/pastasında bir şey dikkatimi çekti..
TAVAN 5.11 olduğu halde nasıl YÜKSEK 5.16 görülebilir ?
İhtimaller nelerdir ? Sizce ?
Bugün için ne yorum yapalım. Halk dip fiyatlarda olduğundan dün bankalardaki satışa direnç gösterdi farzedelim. Endeks tutunacaksa veya yükselecekse bankalar bunu yapacaktır. Bunu hepimiz biliyoruz. Garanti dipleri görmedi. 5,75 geçen yıl gördüğü dip. Aynı fiyata gelecekse endeks 80.000 in altına gelebilir. Bu durumda Halkın yeni dip arayışları 4.00 lere denk gelebilir.
Aksi durumda yükseliş/toparlanma olacaksa Garanti liderliğinde 9.00 ların üstüne, Halk 6.00 ların üstüne ilk etapta çıkmalı.
Yoksa hepimiz %1 veya %2 lerde trade etmeye devam edeceğiz. Bugün Ali Veliyi öpecek, yarın Veli Aliyi.
Ne dersiniz.
.
.
https://www.tradingview.com/x/bSmPcBch/
.
.
.
.
Bence Hulk umuz müthiş dirençli duracak ve şaşıracağız. GARAN ı bilemem. Belki o düşer yatay kalır ama bence garana göre daha iyi duracağız.
.
.
Ve bence bu fikrin zamanı gelmiştir.
Kaos ortami, big money nasil istiyorsa oyle olur.
Dolar bazli baktigimizda endekse 2018 ve 2008 krizlerinin fiyatindayiz. 2000 zirvesinin ucte birindeyiz.
2000-2020
2X DOW
4X Guney Africa Borsasi (dolar)
1/3X Kumarhane (dolar)
Yatirim ile batirim nerlerde yapiliyor cok acik.
Adamlar 2 aylik bir bosluk buldu ustlerine mahkeme tas falan dusmeyecek... bakalim nasil bir atraksiyon planlayacaklar yukari/asagi.
Dolar arada çıkışa ara verir gibi yapıp sonra yukarı alıyor.
Hem çıkarken panik yapanlara kazandırmıyor, hem de direkt hedefe gidip herkese kazandırmıyor.
Hedefine gerçekten gidip döndüğünde ise nasıl olsa yine çıkar algısı uyandırıp yukarıdan sattirmiyor. Tamamen algıya oynuyorlar, çok iyi yapıyorlar bunu.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
dip fiyatta falan değil 2 liraları görürse dip diyebilirsiniz şu anda çok erken yorumlayabilmek için
yabancı borsalar hala tutunmaya çalışıyor eğer tutunamazsa %50 daha aşağı yolları var.
ha gönül ister çözüm bulsunlar aşı çıksın borsalar eski değerlerine gelsin o zamanda halkbank gitmiyor.
7 küsüre çıkıp düşüyor ama o sırada diğer değersiz kağıtlar çılgınca yükselmiş oluyor.
180 kmh yapiyormus araba polis kovaladiginda. Arabayi suren pitbuluymus adamin. Kopegine araba surmeyi ogretiyormus efendi :)
Apocalypse geliyor apocalypse... millet kafayi yedi.
Alıntı:
https://edition.cnn.com/2020/03/30/u...rnd/index.html
(CNN)A man was arrested Sunday after leading troopers on a high-speed chase with his dog sitting in the driver's seat, a spokeswoman for the Washington State Patrol said.
Fazla naz asik usandirirmis. Kimse de kalmadi bu hissede artik hakli olarak. Insanlarin sevkini kirdi kac senedir. Herkes baska taraflara gecti.
http://share.matriksdata.com/Images/...1006339659.png
http://share.matriksdata.com/Images/...1007073878.png
Doktor Petkimlerin roketledi. Gizli gizli izliyorsundur sen simdi.
5,00 denge fiyatı olmuş gibi görünüyor. Günlüklerde 4,90 aşağı kırılmadan veya 5,10 yukarı kırılmadan yön belli olmayacak. Kısa vade için yorum yapmak çok zor. Orta ve uzun vade fiyat cazip gibi. Kısa vade yorum yapan varmı?
Dün 4.97 den kapatıp bugün düşük hacimle aşağı basacaklardı ki petrol yüzde 10 artınca ne yapacaklarını şaşırdılar.
SM-N960F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sayın MrSun, sizin teknik incelemeleriniz bizler için çok değerli. Kabul etmemiz lazım, Yakın tarihin görmediği bir olay yaşanıyor. Ben karamsar değilim, 1-2 ay içinde dünya anormale dönecek, Tuncer Şengöz dün güzel yazmış. Devlet 60-65 yaş üstünü daha sakin yaşayacağı metropollerden uzak yerlere almalı demiş. Çok da yanlış değil. Örneğin bir yakınım 95 yaşında bayan ve yanlız, bir değil toplam 3 oğlu 3 kızı var, kızları zaman zaman gidip geliyor, oğullarından son 10 yıldır haber alan yok. :) Yani devlet yol keseceğine böyle önlemler alabilir, almasada bu virüs bitecek, ÇİN bir şekilde bitirdi. Belkide hastaları beklemeden k.kore tarzı işler yaparak bir kaç ayda bitirdi.
Fakat bunun bir hesabı olacak. Ticaret şekli ve alışkanlıkları değişecek. İtalya Almanya eskisi gibi olmayacak, belki bu bahane ile sınırlar avrupada acılmayacak. Bir kaç izlemek faydalı olur.
Bu sırada, dolar yada başka bir şey para gibi biriktiriyoruz, bir nevi tasarruf diyelim. Senetlerde spekler 2017 öncesi gibi değil, adalet kalmadı.
Dolar dehşet bir kanalda hesap veriyor, bu kanalı kırar mı kırmaz mı, dolara teknik bakmak foreks elemanlarının işi, biz onu para birimi görüp öyle yaklaşıyoruz. Ve 1000 dolar ons altına gelinceye kadar bekleyerek, o gün geldiğinde onu gram altınlar takas edeceğiz. Olur olmaz onu bilmek zor, ama bir plan olmalı, serseri hareketler bir şey kazandırmıyor.
Doların verdiği devasa kanal sınavı, bu kanalda satış baskısı çok yüksek. https://i.hizliresim.com/8IBGrg.png
Dolar %90 oranında teknikle izlenmiş, 15 gündür 15000 bin yazı okudum. 1-2 kişi psikoloji ile izliyor, 1-2 kişi ticari izliyor. Teknik izleyenler uzun bekleyişler yerine sat al yapıyor, foreks üzerinden. Fakat bir grafik gördüm, arşive aldım, grafik uzaktan çekilmiş, gerçekleşmesi dahi dehşet bir vakaa. O grafiği de sadece cafe notu olarak görünüz, amaç paylaşmak, dikte etmek yada huzursuz bacak sendromuna çevirmek asla olmamalı. Bu arada evde olanlar sabah akşam yakın yerde yürüsünler, tavsiyedir.
Grafiklerin yanında birde endeks usd grafiği var, usd olarak 2008 de solda bir dip var, bugünkü değerler yada çizgiler ile karşılaştırması faydalı olur. onunda resmini atmaya çalışacağım.
Düğün dernek filminin repliği gibi, "ne kesiyonuz bu bayram" "karı kız".
Yani başka cafeler de kavga kıyamet boş iş çok, en azından 24 saatin bazı anlarında cafeyi kütüphane gibi görelim, paylaşımlar bu kütüphane için arşiv, okuyun inceleyin ama etkilenmeyin. Doğru karar için demokrasi zenginliktir.
Icimizi kararttin yahu. 6.09'dan bozdurdum gecen. FED para pompaliyordu. Iyi okuyamadik durumu.