1.7 milyar insan evden çıkamıyormuş
Printable View
1.7 milyar insan evden çıkamıyormuş
geçen izlemiştim..bazı ülkeler önemli şirketlerin yabancılara geçişini önlemek için kanun çıkarmışlar..
bu krizden dolayı yani..
bizim de bu önlemleri almamız lazım..gerçi biz kendi elimizle veririz..
amaç korkutmak vs. değil..amaç batmamak..kendiniz bakın milletin lafıyla ralli olmaz dip görülmez..
daha öncede yazdım, bizim bankaların düşüşü aylık bazda daha 2 bar olmuş..krizi geçtim hangi aylık sat durumunda 2 tane düşüş barıyla dip görülmüş..
Bana da öyle geliyor yavaştan. Kasti yapılıyor gibi. Dowu bu akşam şöyle 1000 puan gömseler gene amaçlarına ulaşmış olurlar herhalde
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
brüksel de durum fransadan beter
saklamaya çalışıyorlar kaplumbağa gibi pıstılar
Olumlu bir hava sundu lakin akşamda vaka ve ölü sayısı ile tuz biber serpmeli şöyle 50 vaka 1 ölüm gibi yarın belki long havası estirirsinler dünya burnu boka girmiş bizde ki sadece kendi çalıp kendi oynar azıcık longcular nefes alsın dediler yarın nede olsa boğa katliamı olacak hiç kaçarı yok ytd.
ABD'li yetkiliden sert #Corona uyarısı:
"Bu hafta durum kötüleşecek. Herkesin kesinlikle evde kalması gerekiyor." http://dlvr.it/RRzrc5
Endeks 5 gündür kabaca 82.000-88.000 bandında hareket ediyor. Çok fazla aşırı satımda olmasına rağmen doğru dürüst tepki verememesi ve yabancıların bu seviyelerde bile her gün satış tarafında olması olumsuz.
Şu anki görüntü Bear Flag ve 82.000 altı çok riskli. Ancak bu seviyelerden alıcı geldiği ve yabancılar mal satabildikleri için bandın kırılması için agresif satıcı olmayabilirler.
Bandın altına yaklaştıkça Long, üste yaklaştıkça Short fırsatları kovalanabilir. Herhangi bir yöne kırılım olursa tabi ki o yöne gitmek lazım.
İçişleri dün 2 bugün 8 belediyeye kayyum atadı hepsi hdpli
Taban olur mu bu gece viop, bakalım
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Cuma günü altını almadığıma pişman oldum ama çokta pişman değilim petrolde çıkışa geçti demekki aktörleri değiştiriyorlar yalancı yükseliş bir tur daha bekleriz nede olsa trader değiliz
AB ülkeleri Kovid-19 nedeniyle bütçe kurallarını askıya aldı -AA
BRÜKSEL (AA) - Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle kamu harcamalarını sınırlandıran kuralları askıya almaya karar verdi.
AB üyesi 27 ülkenin maliye bakanları koronavirüs salgını nedeniyle video konferans ile Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısı gerçekleştirdi.
Toplantı sonunda, koronavirüsün ekonomik etkileriyle mücadele edilebilmesi için üye ülkelerin AB'nin İstikrar ve Büyüme Paktı'ndaki cayma maddesini yürürlüğe sokma kararı aldığı bildirildi.
İstikrar ve Büyüme Paktı, AB üyesi ülkelerin kamu harcamalarını ve bütçe açıklarını sınırlandıran katı kurallar içeriyor.
Yürürlüğe giren madde, üye ülkelerin kamu harcamalarını kriz döneminde serbest bırakıyor.
AB kurallarına göre, üye ülkelerin bütçe açıklarının GSYH'lerinin yüzde 3'ünün, kamu borçlarının da GSYH'lerinin yüzde 60'ının altında olması şartı aranıyor.
Normal şartlarda bu sınırlar aşıldığında uygulanacak tedbirlerin bildirilmesi ve buna yönelik etkin mücadelenin yerine getirilmesi gerekiyor.
Kaynak : Anadolu Ajansı
UEFA, koronavirüs salgını nedeniyle Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi final karşılaşmalarını süresiz erteledi.
çin de sürekli yerleri dezenfekte ediyorlardı
dışarıda kullanılan ayakkabıyı tek bir ayakkabı olarak belirleyip eve sokmamak lazım
bu arada evropalı avarellerin ciddi kısmında eve ayakkabı ile girip dolanmak gibi bir alışkanlığı var
Senato paketi veto etti [emoji2371]
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
BIST100 Halka açık değeri 31.1 milyar dolar, toplam değeri 88,339 milyar dolar.
BIST30 Halka açık değeri 24,6 milyar dolar, toplam değeri 61,5 milyar dolar.
Öte yandan BIST30 da KCHOL, SAHOL, ISCTR alınca yine BIST30 da olan AKBNK, SISE, SODA, TSKB, TUPRS, YKBNK, ARCLK,TOASO, FROTO vs de kısmen alınmış oluyor.
Ek 24520
The Economist
Abd alayını geçecek vaka sayısında.
abd nin nüfusu orta avrupanın toplamından fazla geçmesi normal
ancak abd çabuk pozisyon alan bir ülke aksiyoneller yani :)
avareller birliği gibi değil , yani vaka sayısı o nüfusa rağmen fransa yı geçmezse şaşırmam
trump anlatsın halkına grıp ın coronadan daha tehlıkelı oldugunu:rtfm:
@Bear Abi TEB Yatırım
Vadeli de Bugün solda mı ? Ekleme yapmış mı abi
Kurum bazında durum nedir ?
Eskişehir ofis evden çalışmaya döndümü
Evet gördünüz sayın abi ablalarim herkes kulağının üstüne yatıyor ve yarın bisuru çıkacak surdan aldım surdan sattım hepsi üfürükçü pardon yüzde 10 kaideyi bozmaz yav abi ablalar aldım sattım yerine alsaymisik satsaymisik deyin lütfen veya alinabir satılabilir diyelim bundan sonra tekipteyim kesin konusanlarla hetan iddaaaya girebilirim ona göre yazsınlar belge şart milleti etkilemeyin
Boeing, Kovid-19 salgını nedeniyle üretime ara verecek -AA
- Şirket, 25 Mart itibarıyla Puget Sound bölgesindeki üretimini 14 gün süreyle geçici olarak durduracak
WASHINGTON (AA) - Amerikan uçak üreticisi Boeing, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle acil durum ilan edilen Washington eyaletine bağlı Puget Sound bölgesindeki tesislerinde üretime ara vereceğini duyurdu.
Boeing'den yapılan açıklamda, söz konusu kararın çalışanların, ailelerinin ve bölgedeki insanların sağlığı için alındığına dikkat çekildi.
Şirketin üretim faaliyetlerini bugün azaltmayı planladığına işaret edilen açıklamada, Puget Sound bölgesindeki üretimin 25 Mart Çarşamba itibarıyla durdurulacağı kaydedildi.
Açıklamada, üretim faaliyetlerine 14 gün süreyle ara verileceği ve bu sürede şirketin Kovid-19 salgınına ilişkin gelişmeleri izlemeye devam edeceği bildirildi.
Aynı zamanda bu süreçte bölgede salgından etkilenen tesiste temizlik faaliyetinin gerçekleştirileceğinin belirtildiği açıklamada, çalışanların işe dönüşü için de sıkı kriterlerin belirleneceği aktarıldı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Boeing Üst Yöneticisi (CEO) Dave Calhoun, "Halk sağlığı yetkilileriyle yakın bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz ve bu geçici durumdan etkilenen müşterilerimiz, tedarikçilerimiz ve diğer paydaşlarımızla temas halindeyiz." ifadesini kullandı.
Dax toparlıyoru ama Dowun boynunu yukarı kaldıramadılar bir türlü Türkiye biz bir nümeroyuz dese bile abd taş koyacak bize
hocam yalnız sp terse gidiyor
Prof. Başer: Türkiye'de 150 bin ila 600 bin ölüm bekleniyor | Michigan Üni Prof. Dr. Onur Başer, Türkiye'de koronavirüs vakalarının geleceğine dair kaygı uyandıran öngörülerde bulundu.
"Türkiye’de en az 32 milyonun enfekte olacağı tahmin ediliyor"
https://twitter.com/WasHatti/status/1242153638849642502
Bu haber bana inandırıcı gelmedi.SİLİCEM
Fransa da Corona kaynaklı ölüm sayısı 168 den 860 a çıkmış
ABD'de Corona salgınının etkilediği ekonomiyi rahatlatmak üzere sunulan 2 trilyon dolarlık teşvik paketi Senato'da Demokratlar'ın engelini ikinci kez aşamadı.
Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi: "Cumhuriyetçiler'in paketinde öncelik şirketlere veriliyor."-VoA
Fransa'da yeni tip koronavirüs salgınında hayatını kaybedenlerin sayısı 186 kişi artarak 860'a yükseldi.
Fransa Almanya italya ve İngiltere'den gelmis olanları karantinaya alıyor muyuz biz
Yada aldık mı
.
Tüm GOP paralari develue olurken bizimkisi değer kazanıyor...
Bugün yediğin hurmalar gelir g... turnalar...
Bizimkiler mikrofon delikanlısı.
Bakın Avrupalı liderler halklarını en kotusune hazırlıyorlar.
Bizimkiler iyiyiz, güçlüyüz,aslanız...vs.
Sonra da vatandaşa kızıyor niye sallamiyorsun diye.banttan bir izle de gör konuşmalarını niye sallamiyorlar görürsün...
İddialaşma konusunda güzel fıkra vardı, bulamadım ama bu fıkra geldi karşıma.
>>>
Üniversiteli kız tanıştığı adamla ilk defa buluştuğu cumartesi gecesi geç saatte kampüse dönmüş.
Onu beklemekte olan oda arkadaşı ışıkları hemen açıp merakla sormuş
- Nasıldı?; diye.
- Berbattı..demiş kız, Buluşmaya 1948 model Rolls Royce'u ile geldi.
Arkadaşı;
-Vaaayy demiş. Kızım çok havalı ve pahalı bir araba o. Nesini beğenmedin ki?
Kız;
- Hayatım demiş sinirle, Herif arabanın ilk sahibi!..
https://i.hizliresim.com/JvyoTE.jpg
Avrupalı halklar zaten en kötüyle karşı karsiyalar
Antreman hazırlık maçı yapmalarına gerek yok yani
Korona Maçi devam ediyor ve devre arası bile olmadı daha
ıtalyada kac kısı oldu bugun......guncel bı corono lınkı atarmısınız