Laf çarpma kendisi burada olmayanlara, siz gidersiniz o gelir, avutmakta bize kalır!
Printable View
Bu arada, DOW'u uçuruyorlar... :evil:
Saatlik grafik.
https://i.hizliresim.com/IX0MUu.png
Bu başlığı şu anda 71 kişi okumaktadır. (20 üye, 20 şartlı tahliye, 29 denetimli serbest, 1 firari ve 2ileri1geri )
DeliKAN, 2ileri1geri, amadeus, ant, bdrmcl, bigmaster, diver59, dunya, Elbruz bey, Fk23, loner, MKELES, OKTAY, reha kaya, rxpu, srkncal, stonhand, subcomponent, thron, value
Konu yok konu.
Bulamadılar bir konu. :he:
Valla global para sahibi asıl yönlendiriciler belli ülkelere zaman zaman belli roller biçiyorlar.Misal savaş sonrası japonya ve almanyanın aslında gene amerika eliyle kalkındırılması sanayi atağı yapmaları ya da çinin ucuz işgücü nedeniyle dünyanın üretim merkezi seçilmesi gibi.Bize biçilen rolde uzun süredir tarım yok.Eğer tarım olsaydı bir şekilde bizim hükümet eliyle bir ton kolaylık sağlanır o iş desteklenir somut emareleri görürdük.O yüzden tarım çok önemli yatırım yapalım falan diyenlere pek kulak asmıyorum.O görev bize halen verilmedi ilerde verilirse onu pek çok şeyden anlarız.Eğer tarımda bir yere gelmemiz istenseydi koca cumhuriyet kazanımı şeker fabrikalarını özelleştirip bir müddet sonra biteceği belli olan bir mecraya şeker üretimi sektörünü sokmazdık.O yüzden tarım işi bizde olmaz.Bize verilen rolde turizm vardı ,o sektörde baya ilerledik.Ucuz işçilik lojistik kolaylığı nedeniyle otomativ üretimi vardı,pis iş olduğundan çimento sektörü vardı.
Dolmayan dolar ne zaman böyük böyük yükselecek acaba?
Ben hatirliyorum 70 lerde pazara gittigimizde hormonsuz ilacsiz yerli tohumdan cikma herseyi mis gibi taze yiyorduk cok ucuzdu cok boldu
Ciftciler koyluler bu kadar ezik bu kadar fakir bu kadar sehire kacma meraklisi degildi. Bahsi bile gecmezdi. Hem sehirli mutluydu hem koylu. Hem yedigimiz ucuzdu hem hormonsuzdu hemde lezzetliydi. Koylu koyluydu sehirlide sehirliydi. Paranin alim gucu yuksekti. Memur cocugu olarak hormonsuz et bile alabiliyorduk.
Bugune bakiyorum resmen bir kaos var. Sehirlide mutlu degil koylude. Yediklerimizin hicbiri gercek degil hemen hepsi sera urunu. Koylu olmak sanki aptallikmis gibi bir algi var. Ne kadar koylu tanidiysam hepsi sehirlilere ozeniyor ne kadar sehirli tanidiysam onlarda yurtdisindakilere ozeniyor. Bu resmen bir kaos. Cozum geriye donuste ama kimsede koye donmek istemiyor. Her gecen gun daha hayatimiz kalitesizlesiyor.
5 yaşındayken mi gidiyordun pazara. ?
Dört beş yıl önce akp li bir bakan bizdeki haliyle şeker üretimi rantabl değil falan deyince anlamıştım o işi de halledeceklerini.Sonra tarıma destek köylü şu bu,yahu köylü salak mı köyde kalmak karlı olsa kalmaz mı,çok mu meraklı şehirin karmaşasına,biz bile şehirlerden kaçalım demiyormuyuz,onlarda zeka problemi mi var.Elbette yok mesele devlet politikası köylü olmayı köyde yaşamayı bilinçli bir şekilde her anlamda itici hale getirdiler.Bu bilinçli bir politika,asıl akıl verenler yönlendiriciler de maalesef dış mihraklar:))))))))
Şeker fabrikası olan bir ilde uzun yıllar çalıştım.Şeker pancarı üretimi , şeker fabrikası nerdeyse yörenin cansuyu gibi bir şeydi.Köylüler ,fabrikada çalışan işçiler,oraya giren para ekonomik canlılık falan inanılmaz.Şeker fabrikaları özelleştirilip o sektör bilinçli bir şekilde batırılmaya çalışılınca merakla o yörenin seçim sonuçlarını merak ettim.Genelde akp mhp ağırlıklıdır oylar,sonuç elbet zerre değişiklik olmadı ,bizim millet de az bişi sıkıntılı tabi:))))))))
Gizli falan değil,tüm tarımla uğraşanlar herşeyin farkında ama ....... O kadar çok faktör var ki ,ne diyelim ,bizde tarıma geçmiş olsun.Bu arada tarım arazisi almaya kalkanlar var,o sektörün borsadaki kağıtlarına dalanlar var,ben o modadan çok emin değilim.Bize tarım konusunda global yönlendiriciler bir rol hala vermediler.İlerde belki verirler,ama şimdilik o konuda fazla heyecana gerek yok.
Moralim bozuldu çok. :(
Hadin iyi geceler arkadaşlar.
https://pbs.twimg.com/media/EYAc5c5X...pg&name=medium
O kadar yorgunum Güneysuda yok azıcık enerjiğinizi sonraya saklasanız olmaz mi ? Vallahi enerjiniz bitmiyor :notr: Yönetime sallıyorsunuz şöyle yapmıyor böyle yapmıyor diye ama yazdıklarınıza hiç bakmıyorsunuz ya bu daha da üzüyor insanı .. Az tv izleyin , çay & kahve icin balkona bahçeye çıkın hava alın az rahatlayın enerjiniz gitsin .. :ok:
Benim dün yazıp sildiğim olay diyeceğim ama aynı sülaleye kız alıp vermek yaygın bazı yörelerde .
Ama para karşılığı değil mal mülk dışarı çıkmasın diye
Satma ise apayrı olay görücü üsülü var ama bu saçmalık
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ben gezdirip geldim Sn. Yöneticim, demek ki onlan alakası yok, yazılanlan alakası var.
Güneysu gelince açsın ..
geldim,
gık (kurallar harici ) diyeni usa ya gönderirim, coronanın bol olduğu yere.
hastanede de bakmazlar ona göre
silinenleri de bir okuyayım, varsa tatillik göndereyim....
sinirlerim de tepemde... bu gün kötü yakaladılar malda..:vk:
gık.. (pardon hıçkırık tuttu) :he:
Patron, tatillerden haberimiz olacak de mi. :oleyo:
Sabah kalkınca kendimiz usa'da bulmayalım da. :evil:
Ahmet bey, tatil kazandı benden..
ilk şanslımız..:bravo:
ooo Gaya bey'de radara takılmış...:bravo:
Trump, "F-35lerin ana gövdesi Türkiye'de üretiliyor ve Türkiye den gönderiliyor. Şimdi Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var, ama ya olmasa ne olacak? 'Size F-35 parçalarını vermiyoruz' deseler ne yapacağız?" yorumunda bulundu.
Buradan devam edin
Reis & memleketim candır gerisi hikaye.
Mademki millet tarıma bu kadar önem veriyor. Hepiniz dolar baronu insanlarsınız, yaşadığın şehrin yakından 3 -5 dönüm toprak alın da azcık üretim yapın bakim . Yalnız teknoloji yok. No teknoloji, azcık post modern yaşayın. Düğmeye bas ev ısınsın, numaraya bas eve erzak gelsin olmayacak .
Kışın tezek yakacaksınız, sabahları ocakta pisecek çay, 1 inek 20 de koyun bakılacak. Altı temizlenecek sağılacak güdülecek. Gündüz çalışıp gece nöbet bekleyeceksiniz. O hayvanları orada bırakıp 1 günlüğüne dahi evden ayrılamazsınız. Ağaçların dibi açılacak, ilaçlanacak, ot temizlenecek. Bostan bellenecek. Daha neler neler ...
Tatlı su çiftçileri sizi . :) Şehirden bakınca köy hayatı egzotik geliyor değil mi , saksıda domates, kafeste kuş beslemeye benzemez o işler.
Not : Şaka yaptım la kimse üzerine bir söz alınmasın.
https://www.ensonhaber.com/
bugün çok şey var paylaşılacak
en iyisi linki atayım.
daha once kitabi durulen biri tekrar gelmis yahu.Ne zaman tesrif eder diye dusunuyordum. Yoksa enson haberlerden nasil haberimiz olacak.:kahkah:
Okunmayan, tirajı olmayan siteler/basın yayın organlarına niye link veriyorsunuz... haberler reklam/slogan/yanlı olmaz, gerçek haber verip yorumu hür olarak yapabilirsiniz..., ancak; yorumu/sloganı/ reklamı haber diye yazınca tiraj ve izlenme oranları düşer...
Bakın size VKGYO üzerinden yapılan nitelikli soygunun sonucunu yazayım, sizin izlediğiniz yayın kaynakları buna değinmez / değinemez...
Buraya yazmamın nedeni de dövizle olan gerçek bağlantısı...
Şimdi kamu kaynaklarını batık şirketlere ve onların sahiplerine karşılıksız olarak verildiğine/yönlendirildiğine 0 sıfır ihtimal vermek gerekir.... peki kim hesap soracak derseniz;Adam Smith bu ekibe öyle bir tokat atmışki haberlerinin olduğunu bile sanmıyorum. Piyasayı Görünmez El Yönetir der... Görünmez el şöyle devreye girdi; nitelikli girişimciler ve yatırım sermayesi bu yönetimin ulaşamayacağı ülkelere kaçtı... kalanlar bu batık şirketlere neden olup zombi şirketlere dönüşüyorlar...gelen sermaye garantili gelir vurur çıkar, o vurdukça bütün mal guruplarında önlenemez fiyat artışları başlar....Dövizde sonuçta bir çeşit maldır diyen iktisadi görüşler vardır...
YTD