Ben ekonominin iyi yönetildiğini söylemiyorum. Bence şu ortamda iyi yönetilen bir ekonomiyle gerçekten şahlanabilirdik. Ama kötü de yönetilse ortam şu anda borsaların rallisi için çok müsait. Şahlanmasak ta bundan payımız olacaktır.
Printable View
Ben ekonominin iyi yönetildiğini söylemiyorum. Bence şu ortamda iyi yönetilen bir ekonomiyle gerçekten şahlanabilirdik. Ama kötü de yönetilse ortam şu anda borsaların rallisi için çok müsait. Şahlanmasak ta bundan payımız olacaktır.
örnek konut kredi faiz oranları düştü emlak fiyatları fırladı.
tl de kalan vatandaş . senelerce ev halini kuruyorsa artık hayalini bile unuttu.
ev araba telefın aklına ne gelirse.
altınlarını satan vatandaş desen bin pişman.
vatandaşın yastık altındaki o altınları sattırmalarıda imkansız artık. millet durumun farkında
Tüpraş dediniz de en değerli şirketimiz dimi sözde peki hisse fiyatı 1000 i geçmiş kente ne demeli 😊 sanki rafineri kurdu şeker basıp alliyo pulluyo satiyo yahu kent ne iş yapıyor bu kadar absürt hisse fiyatiyla?
"Mayıs ayı sonu itibariyle ,merkez bankasının dövizin fiyatının yükselmemesi için kamu bankaları üzerinden geçen yıl başından beri yaptığı döviz satışı 88.3 milyar dolara yükseldi.Bunun 49.5 milyar dolarlık kısmının son 4 ay içinde olması rezervlerdeki erimenin son 4 ayda büyük hız kazandığını döviz fiyatının kontroldan çıkarak zıplama riskinin arttığını gösteriyor."
Döviz fiyatının yükselmemesinin nedeni bu satışlar.Ayrıca kamu bankalarının da yasak olmasına rağmen dövizde açık pozisyonu 8.2 milyar doları buldu.Üstelik merkez bankasının sattığı dövizin büyük kısmı bankalardan ödünç aldığı ve kendisine ait olmayan dövizler.Net rezervlerinde devasa bir açık var,rezervleri eksi.Yabancının yılbaşından bu yana satıp Turkiyeden kaçtığı hisse senedi ve tahvillerin tutarı ise 11 milyar dolardan fazla.
Ekonomi yönetimi daha ne kadar süre döviz satarak dövizdeki bu büyük baskıya dayanabilir,barajların kapağını ne zaman açmak zorunda kalır,siz karar verin.Ama süre uzadıkça ,basınç arttıkça hasar daha büyük olacak.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Jeoloji profesörü gibi konuştunuz. Deprem olacağına eminiz ama zamanı bilmiyoruz. Bende bu sürecin sürdürelemeyeceğine inananlardanım. Ama ben inandıkça sürmeye devam ediyor.
Mart başından beri devam eden süreç tek bir şeyi gösteriyor. Zamanlama her şey.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Hocam yerlinin de ne kadar dolar aldığını çıkartırsak yabancının ne kadar dolar çıkarttığını bulabiliriz. Hatta merkez bankasının sattığı dolarla yerlinin aldığı dolar arasındaki farkı bulup bu farkı borsadan çıkan parayla kıyaslarsak belki önümüze çok net bir veri çıkabilir.
Beklenenin gecikmesinin nedeni,mevcut ekonomi yönetıminin, bu kadarı da olmaz denilen şeyleri gözünü kırpmadan yapmasından kaynaklanıyor. Örneğin başka hiç bir ekonomi yönetimi merkez bankası rezervlerinin bu ölçüde negatif olmasına cüret edemezdi.
Ama her politikanın da artık duvara dayandığı ve gidilecek bir yol kalmadığı bir anı vardır.
SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Yorumların ve sonuc olarak söylediklerin birbirinin tam tersi gibi...
Aşı bulunana kadar mesela büyükler pozisyon alacak ( ki muhtemelen biliyorlardır diyorsun) sonra ralli olacak...
Şimdiye kadar aşı bulunacak diye olan ralli ne olacak, büyük abilerin nerede çıkacak elindekileri...
Bankalar heran artabilir teorisi mesela, ya bankalar düşük bak onlarda artacak diye herkesi oraya çekiyorlarsa ,ki aylardır durum bu...
Dolar yorumunda enteresan, bu kadar sabit kalmasının nedeni sence ne olabilir?
pardon 1.1425 miş. bugün üstünde kapatsın da yarın longlarım duruma göre :)
https://i.resimyukle.xyz/5P0B5O.png
fincan kulpun ana hedefi 1.20 , fibo hedefleri 1.16 , ve 1.1825.
Stop noktaları sarı düşen altı 1.1398 veya kırmızını düşen 13.00 altı
Yabancının sattığı açıklanıyor da paranın dışarı çıkıp çıkmadığını bilmiyoruz. Mb nin sattığı doların hepsini de yabancılar almıyor belki büyük bir kısmını yerliler karşılıyor. Yani ne kadar yerli payı var bu alım satım işlerinde onu çözersek yabancının gerçek pozisyonunu buluruz diyorum.
Şİmdiye kadar büyüklerin parası en güvenli yerdeydi. ABD tahvillerinde ve onsta :). Borsadaki payları da sıfır değil zaten sadece %15 gibi bir kısmını sattılar. Yani senin borsan ralli yaparken adamların parası boşta durmadı. Zaten dönerken de senin aylardır taşıdığın hisseleri senden ya daha ucuza alacaklar yada küçük bir pay verecekler sana.
Doların sabit kalmasında mb satışı tabi ki en önemli etken ama bu satışın tamamını yabancı karşılamıyor onu anlatmaya çalışıyorum.
arkadaşlar bir şey sormak istiyorum borsadan kaldıracsız dolar alsam düşüşte para ödemem gerekirmi yoksa normal bir dövüz bürosandan almış gibimi olurum teşekkürler
kim karşılıyorsa karşılıyor.. önemi var mı?? neticede devasa bir miktar satış için rezervlerden yenmiş.. net rezerv ekside..
bu bir şey ifade etmesi lazım sana ?? sabit kur rejimi gibi bir şey bu.. bak bakalım geçmişte ne olmuş..
ayrıca bu satışları sadece doları tutmak için yapmışlar, bu kadar satmalarına rağmen düşürememişler.. ekonomik olarak aslında yularını gevşetmeleri lazım doların yukarı doğru ama neticede rasyonel olmayan bir zihniyet işbaşında..
Amator ve yani bir borsacı yabancı satıyor diye kaygilanabilir borsa düşecek diye ama eski bir borsacı çok iyi bilirki bu adamlarin aldığı sattığı faiyatlara bakarak öngörü yapılamaz. Yapanlar zaten son dönemde shortta battı. Bu yabancının 3 e deli gibi satıp 5 ten deli gibi aldığını çok gördük. Son 20 yilda bugünden daha kötü durumlar olmasına rağmen yabancı %60-65 arasında gezdi. İlk defa %50 nin altına düştüğü bir dönemde dipten nerdeyse duzeltmesiz 30 bin puan yükseldi. Ben yabancı satışını gerçekçi bulmuyorum belkide yabancı kılığında işlem yapan yerliler o kurumlardan yerli kurumlara taşıdı pozisyinlarini. Geçen ışık okte diyorki. Bir iki günde Akbank ve garanda 60 milyon lot yabancı satacak ve o gün borsa sadece %0.20 düşecek deseler hayatta inanmazdım diyor adam haklı eskiden bu satılan malda borsa en az %10 düşerdi diğer tahtalarda etkilenirdi. Yeni yerli küçük yatırımcı girişi çok fazla bahaneside hikaye yenilerin hepsi dandik tahtalarda u30 da küçük yatırımcı varlığı skoru belirleyecek kadar yok. Oyun büyük. Dolar ne olur bilemem ama borsa Arjantin borsası gibi olacak kokusu alıyorum. Dolar düşerse zaten piyasa yukselir, eğer dolar yükselirse borsa zaten yükselmek zorunda. Her %2-3 Luk satışta battik coktuk dip geliyor lafları boş. Dow dada oyun var. Büyük sert bir çıkışa hazırlanıyor borsalar. Dow geçen 2. Dalga geldi diye %2 artidan sıfıra geldi ertesi gün %2.5 yaptı şimdi yine yukarda stopsuz short olan ve inatla çoğaltanin batısı kaçınılmaz.
sen necmettin batırel in yeni nesil versiyonusun galiba.. :he:
o da "şak 5 milyar dolar , şak 10 milyar dolar satarsın millet şaşırır sonra dolar düşer alttan alırsın" diyordu :kahkah:
ama şimdi bunnar 1 yıldır sürekli rezerv satmalarına rağmen düşmüyor aksine 5.80 den 6.80 e çıktı.. son 1 ayda ise o kadar satışa rağmen sabit kalmaya devam ediyor.. bu aslında korkutucu.. fırtına öncesi sessizlik adeta..
sen onun videosunu bul youtube dan.. eğlenceli.. belki kendini görürsün..
Evet çok sevdiğim bi video o sarıp sarıp izliyorum. Özgür hocayı da Türkiye için büyük bir değer olarak görüyorum bu arada. Özgür hocanın surat ifadelerini unutamıyorum o videodaki. Ama özgür hocayı iyi takip ediyorsan covid sonrası herşey bizim için iyi olacak diyordu devamlı. Şu belirsizlik bi kalksın herşey güzel olacak inşallah. Ha bu ekonomi çok iyi yönetildiği için mi olacak hayır. Ama çok şanslıyız yada inançlı biriysen Allah'ın bi koruması var üzerimizde ;)
Fark eden varmi bilmiyorum ama dolar 2021 12. Ay vade de daha önce hiç gormedigim bir fiyatlama oluyor. 6.83 dolarda o vade 7.85 iken şimdi 6.86 dolar 8.17 oldu. Yani dolar 3 kuruş çıkarken o vadede yükseliş 30 kurusu geçti son 10 günde. Şuan teorik fiyatın %7 üstünde fiyatlaniyor inanilir gibi değil. Bu hareket gecenki algo hatasıyla başladı ve sürekli yukarı gidiyor hergun. Ne amaçla o vadede dolar longlarlar anlamış değilim. Teorik fiyatın %7 üstünde long yaparak Oyuna 56 kuruş geriden başlıyorsun.
Hocam tl swap faizleri de çok yükselmişti. Dolarda yeni bi ele verme durumu olabilir mi diye düşünüyorum. Zaten sürekli dolar hastagleri açılıyor twitterda. Amaç insanların dikkatini dolara yönlendirmek olabilir. Bir süredir bi spekülasyon yapılacak düşüncesi var bende.
bence herkes pozisyonunu alıyor yavaş yavaş.. 2018 agustos ani bir şoktu.. üstelik yaz dönemiydi.. turizmden filan bol bol dolar geliyordu.. ama ona rağmen "siyah kuğu" gerçekleşti..
dolarda vadelilerde bu tür fiyatlamalar varsa ucuz buldukları için olabilir.. ödemeleri olan birisi 2021 aralık vadeyi şimdiden kapatmıştır.. 5-10 kuruşun hesabını yapmamıştır..
2018 krizinden sonra faizlerin %25 lere kadar çıktığını unutmamak lazım.. faiz artarsa uzak vade dolarda artar.. faiz beklentisi diyelim.. vadeli bunların öncüsü sonuçta.. yani beklentilerin..
şubat ayında thy vergi dairesine sunduğu rapordan sonra daha önce hiç yazmayan tavancı bir arkadaş gelmişti. sonrasında yüzde 50 düştü hepimizin malumu. sonrasında da foruma uğramadı. şimdide yeni bir arkadaş thyde short algısı yaratıyor nedense...
Bahsettiğiniz kişiyi biliyorum sanırım kendisi twitterda da aynı şeyleri yazıyor.
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu arada yurtdışını kemiksiz alıyorlar. Ortam böyle devam ederse perşembe shortlar için problemli olacak gibi
RNE-L01 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
1 Haziran dan sonra yaklaşık 100 bin adet ev satılmış.
Evi satan 100.000 kişi bu parayı nerede değerlendirdi tekrar dövizdemi ?Faizde mi ?
Verilen TL kredinin % kaçını dövize çevirdiler.
Toplamda kısa bir dönem içinde büyük bir miktarda para yer ve pozisyon değiştirmiş olabilir.
Bizim borsamiz gercek ...kurumsal..uzun vadeli yatirimcilar icin bitmistir...
Kurumsal kar getiren ozsermayesi guclu isinden para kazanan ve kar surekliligi olan sirketlerin cogu surekli satis yiyip dustukleri yerden toparlanamazken...
Abuk subuk sirker hisseleri veya ederinden
Hisse fiyatının önemi yok. İsterse 100 bin olsun. Piyasa değeri önemli.
Tüpraş ile ilgili haklısınız. Hissede petkim de yaşanan tarzı bir baskılama var.
Seneye 150 lira yaptıklarında yaa almadık 85 lerden de aylarca yataydaydı denebilir.
Ytd
MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Borsamizi kurumsal ve ciddi yatirimci fonlar gozden çıkarmış...
Kar eden ve surekli kar etme potansiyeli olan ozkaynaklaru guclu sirketler surekli satis yiyip toparlanamazken...Cogu tabela sirketi...veya pekcok patron kagidi ederinin cok uzerinde aliniyor...
Dilatisiyla borsadaki çıkış yillarca tecrube edinmis yatirimcilar icin inandirici olmuyor...
Kızıldağ,
hep okuyup istifade ediyorsun.
arada iki kelam yaz da millet de senden istifade etsin azcık. :he:
6.Temmuzdan ... bizdeki düzeltme hafif güdük kaldı emme petrole bağlamış idik konuyu :) petrolde en ufak satış, alış ortalığı kasıp kavuruyor
https://i.hizliresim.com/EvrprP.png