adana mardin hektas mı diyorsun :) temettulerde cakal oldu ama artık bak adana temettuyu 2 taksite bagladı hisse daima talep gorsun babında :)
Printable View
epeydir girmedim bikac sayfa geriye gittik hala hiu soruluor daha oncede yazdık hiu kalkalı yıl oldu yahu .hicbir bankada hiu yok..hatta parayı cekmek icin cakal bankacılar diyecekitrki sanki varmis gibi efendim bizde hiu yok o bakımdan oranımız daha da avantajlı eee nede olsa ne kadar cok musteri ve bakiye o kadar cok prim :hah:
30.5.2017 itibariyle GLP geç likidite penceresinde kullanılan para miktarı ile cumhuriyet tarihi rekoru kırıldı.
Bankalar *sadece* Geç Likidite Penceresi üzerinden 102.6 milyar TL kullandı. (toplam fonlama ise 113 milyar TL yi aştı). Bu şu ana kadar geç likidite penceresinden kapatılan en yüksek likidite açığını işaret ediyor.
Burgan bank hui olduğunu söylüyor. Web sitelerinde de olduğunu belirtiyorlar. Belirli bir mevduat meblağının üzerinde hiü almayabiliyorlarmış. Ben yasa var zaten alamazsınız dediğimde, biz şu anda böyle bir yasadan haberdar değiliz, kendi inisiyatifimizde duruma göre alma/almama hakkımızı saklı tutuyoruz diyorlar. yersen.
iste yersen :) alamaz .alıyorsada geri istediginizde geri vermek zorunda..gecenlerde kucuk bankalardan birine ugradım yukarıda yazdıgımı soyluyor bana mt bizde hiu yok diyor bende zaten hicbirbankada yok kaldırılalı yıl oldu dedigimde hemen konuyu degistirdi :kahkah:
bloomberght de şu anda murat salar konuşuyor. Bankalar %16 *üzerinde* mevduat toplamaya başladı diyor. Moderatör açıl sezen de evet bende %16 ile yapılan swaplı mevduatları duyuyorum diyor. Tahminimce bu meblağlar forum olarak ulaşamadığımız bir alan olan 5 milyon üstü TL mevduatlara veriliyor. 0-1mTL ile 5mTL-10mTL için oluşan faiz farkı hiç bu kadar açılmamıştı.
Bankalar ile çok daha dikkatli pazarlık yapmalıyız.
Hangi bankalarda 16 varki? Piyasa da pek duymadık?
Arkadaşlar e turuncu 13.50 nin yıllıklandırılmış hali kaç oluyor,14 mü?
PowerPc yi gören var mı? :(
Bu arada %15 faiz alan var mı ki? %16 ları konuşuyoruz...
Ben de cok merak ediyorum nerede, niye yazmiyor, beklentilerinin olmamasi normal karsilanmali
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yıllıklandırılmış %14.45 brute geliyor.
Ek olarak 14.50 ile bağlanan 32 günlük mevduatın yılda 32 günden 11.4 kere çevrilmesiyle de brut %15.5 e ulaşılmış oluyor.
NOT: ancak aylık mevduatta pratikteki kazançtaki stopaj her seferinde (her 32 günde bir) tahakkuk ettiği için yaklaşık %15.5 0.2 puan düşük olur. Kabaca brut %15.30 a düşer.
Para aktarım mekanizmasındaki çok yüksek çarpandan dolayı, 1 birimlik genişleme 8-9 birim para arzı yaratacağından bu kaş yapayım derken göz çıkarmaya neden olacaktır. Kasım ayında genişleme olarak tabir edeceğimiz olayın çok ufak bir kısmı denendi, bedeli orada elde edilecek kardan çok daha fazla oldu. Bunu neden yapsınlar ki?. Yani kendilerine daha fazla zarar vereceği kanıtlanmış bir şeyi neden yapsınlar?.
Tabii bu yapmayacakları anlamına gelmiyor , ama bu sefer tırnak kesmek isterken elin kopacağını da bilerek yapacaklar. Yani kasım ayındaki gibi hoyratça davranamayacaklar. Ama dediğim gibi al sana diyetini deyip eli koparırlarsa yapacak bir şey olmaz.
genisleme konusulsada zorda kalınmadıkca olcagını sanmam ki abd piyasalarından 8 milyar dolar borclanma yoluna gidecek hazine ..bi 15 gun once bist 97000 2.7 cent ustu oldukca dolardan adam olmaz dediydik doların hali ortoda...abd den rahat borcalnılırsa dolar da iyice stabil olur....yılbasında 3.53 ten dolar alanın maliyet bugun itibariyle 3.70...kim nerden aldıysa aylık %1 ekleyerek maliyetini hesaplasın.
Para arzı enflasyon yaratmaz mı buda doğrudan mevduatı ilgilendirir.
3.53 altına gelemiyor orda merkez devreye giriyor cunku gecen aylarda 3.53 ten ihracatcıya sabitledigi icin..para akısı cok kuvvetlenirse o baska birsey..fed beklentisine ragmen dolar stabil belli bir bantta git gel mb buna guvenerek toplantıda glp yi 0.25-0.50 arası dusus yapıp doları test etmek isteyebilir...ama mevduatları etkileyecegini zannetmem zaten bilanco sezonuna girmis oluyoruz ama duruma gore 3 aya kadar baglanabilir.
Enflasyonu dert ettiklerini düşünmüyorum. Göstermelik olarak bazı adımlar var ama, tek sorun enflasyon olsaydı bence buna razı olup genişlemeyi yapmakta daha cesaretli olurlardı.Bence temel sorun yapılacak 1 birim dar para arzı genişlemesinin belkide 8-9 birim geniş para arzı artışı yaratacağı. Bu da dolar kurunu , özel sektör firmalarının iflas sınırının ötesine taşıyacaktır. O yüzden genişlemeci politikada ekonomiyi yönetenleri frenleyen unsur enflasyon değil, kur riskidir diye düşünüyorum.
Buranın eski havası ve seviyesi kalmadığından, işi bilenler gereksiz tartışma ve yazışmalardan kaçınmak adına uzaktan izliyorlar. Ben dahil bildiğim 8 kişi piyasanın en iyi oranlarını alıyor ve başka platformdan paylaşıyoruz. Dün 15,60 oranı 300k için alan arkadaşımız oldu.
ASUS_Z010D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tcmb'nin 3.53 lük put opsiyonu 31.Mayıs 2017 itibariyle yani bugün sona eriyor.
Enflasyonda kalıcı düşüş teyid edilmeden tcmb böyle bir hamle yaparsa ufacıkta olsa kazandığı kredibiliteyi tekrar yerin dibine batırır. toplantıda ekonomistler bunu özellikle sordu. Kurdaki gelişmelere göre önden yüklemeli bir glp düşürme denemesi yapacak mısınız dediler. tcmb başkanı kesin bir dille yapmayacağız, *orta vadedeki* baz etkisinden arındırılmış enflasyona göre hareket edeceğiz dedi. Buna rağmen yaparsa kendi tercihleridir.
Bankalar mevduat mudilerine göre daha organize ve kuvvetlidirler, Mevduat mudileri daha parçalanmış ve organize olmadıklarından bankalar avantajlı durumdadır. Bu nedenle her ne sebepten olursa olsun, küsmek, seviyesiz bulmak, kızmak gibi insani nedenlerle mevduat mudisinin birliğini ve bilgi akışını kesecek her türlü eylem orta ve uzun vadede *tüm* mevduat tasarrufçuları için olumsuz sonuçlar doğurur. Mevduat sahibinin bankalara karşı elinin güçlü olabilmesi için tek zorunlu şart *yeterince büyük bir grup* olarak bilgiye erişimlerinin sağlanmasıdır. Ancak belirtilen sebeplerden dolayı bu bilgiyi paylaşmak istememekte demokratik bir haktır. Bu hakkı kullanmak tüm mevduatçılara orta ve uzun vadede zarar bile verse saygı duymak gerekir.
300K ya 15.60 FAİZ veren banka yok.
Bu ya fondur..
Ya aktif bank ın tahvilleridir..
Yada miktar 5-10 milyon tl falan dır..Kurumsaldır..
Geçen senelerde zaman zaman birileri çıktı bazı saçma oranlar paylaştı..Hangi banka diye ısrarla soranlara cevap verilmedi..Geçiştirildi kavga çıktı..Kaale almayın..
...........
Bu arada zannımca sıra mevduat faizlerine geldi..
Çok dillendirildi 15 diye diye..
Hükümet buna da bir güzellik düşünüyordur..
Bi antin kuntin iş de burada bekliyorum açıkcası...:oleyo:
Anladığım kadarıyla piyasada 16 ve üzeri oranlar var ama bankalar çok akıllıca bir strateji ile bunu çok dar ve yüksek mevduatlı kitleye uyguluyor. Genele yaymıyor. Aslında yukarıdaki paragrafta anlatmaya çalıştığım gibi bu durumun sınırlı sayıda mudiye uygulanması aslında tüm mudiler açısından olumsuz bir durum. Yani bu küçük azınlık içine giren mudiler de çok fazla sevinmemeli, zira bankalar öyle istiyorlar veya çıkarlarına öyle geliyor diye o oranları alıyorlar.
Burger USD 4.25 temdit... 32 gün
Staratejik olarak çok büyük mev veriliyor.hem herkesin haberi olmuyor.herkes duysa herkes ister.bankacilik belkide değişiyor artik.
Bankalar 100kdan 100 müşteri yerine 2 tane5 milyonluk kurumsal veya özel müşteri daha işlerine geliyor 100k dan sigorta zorunlu karşılık vb. Masraflarından cokta bir kâr elde edemiyolar anladgim kadarıyla özellikle büyüklerde 15uzeri vardır bence şuan.
Bence en ideali banka değiştirmeyen ülkem emeklileri onlar için güven faizden önce gelir. Evlatlar birşey istemedikçe asla para çekmezler kötü günler için saklarlar. Bence bu kitle sistemi ayakta tutuyor yoksa bazı bankaların forumda adı bile geçmezken ayakta kalmaları bana garip geliyor.