bu geçen yilmis gece gece anlamamışım :))
https://twitter.com/aefedeniz/status...DTjaW-27EtAAAA
Printable View
bu geçen yilmis gece gece anlamamışım :))
https://twitter.com/aefedeniz/status...DTjaW-27EtAAAA
Patron kağıdında herkese nasip olmaz para kazanmak .herkese bol şans.
Polisan’ın Hellas şirketi Yunanistan da alanında tek . Gazetecileri toplayıp bir dünya masraf yapıp r-pet üretimi yapacağız , uçacağız , kaçacağız diye haber yaptırmışlar . Coca cola dahil bir sürü büyük müşterimiz var filan demişler . Bu şirketi kapatsan , çalışanlarının maaşlarını ödesen bu kadar zarar yazmazdı . Ya Siz ürettiğiniz malları
zararına satıyorsunuz (maliyet yönetimi ve/veya fiyatlamalarınız hatalı ) , ya da şirkette büyük kayıp/kaçak var , buna odaklanmanızı yatırımcınız olarak tavsiye ediyorum. Netice olarak , Şirket çok kötü yönetiliyor , finansallar bas bas bunu bağırıyor . Umarım düzelme başlar ve ikinci çeyrekten itibaren finansallar bunu gösterir .
Bekliyoruz , uzun süre yatırımcı olmaya devam .
YTD.
Seçim 2. Tura kalırsa piyasa değeri 200 milyon usd e olur büyük ihtimalle. Tebrikler polho
Kimler kaldı buradan uzun zamandır girmiyordum buraya yazın bakalım. :)
Polho yu bilen, tanıyan biri olarak tahtacı 6 ay sonra beni ufaktan yine polhocu yaptı.
bankaların genel kanaati 3 ay sonra doların 30 tl mertebesinde olacağı yönünde . Gelirlerinin büyük kısmı dolar endeksli olan polho için bu durum cironun ve karın ciddi artması demek . Bakalım hisse fiyatında bu beklenti satın alınacak mı.. YTD
Çift gökkuşağı çıkar temel analizci polho gelince :)
Doyunca almadık bu havada nereye gidiyorsun polhos
Arkadaşlar yavaş yavas hisseneti tamamen birakiyorum öncelikle bu başlığı birakiyorum. Her hangi birinizi kirdiysam affola pazartesi son kontrolü yapıp bırakmış olacağım bu başlığı.
Turgut ortak nerden çıktım biliyorsun. 2 yıldan fazla buradaydım. 2 hafta önce yeniden ufak ufak dönüşe başladım. Sen hep dolar bazı değer paylaşımları yaptın. Bana göre burası şuan 30 cent. Rast gelsin
Usd 25 min düşünsek şuan bana göre 31 cent max…..
genel kurul tarihi ; 23-06-2023
2 yıl oldu Polho dan ayrılalı.. varmı orjinal beklenti..Hikaye varmı?? Girelim tekrar..
Kur artışı polho nun finansallarına çok katkı sağlar . (Ytd)
hafta sonu 1150 puan faiz artışı olma ihtimali var gibi duruyor piyasa.
Olağanüstü genel kurul ile yönetim kuruluna girecek kişilerin ilk yapması gereken şey holding’in yerlerde sürünen itibarını ayağa kaldırmak için ilk ve en büyük adımı atmasıdır . Bu nedir derseniz : bizim hissemiz bu kadar değersiz değildir, geri alım yapacağız diyerek geri alımlara başlanması .
Bu yapmazlar ise bunlar da birer kukladır bana göre . YTD
Tamam piyasaya verdiler düştün e dönüp yuzde 1 aldılar düştüğün yerde niye otlarsın be aqçocuq
En geniş icrai yetkiler ile göreve geldiği belirtilen yeni yönetim kurulunun gerçekten yetkili olduğunun hızlıca ispatı mümkün : Mehmet Emin Bitlis in sıcak bakmadığı geri alım programı başlatmak . Hadi görelim bakalım fake mi gerçek mi bu model ?
ürkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye’nin ihracatı haziran ayında geçen yıl aynı döneme göre yüzde 10,5 azalışla 20,9 milyar dolar oldu.
İKMİB'den yapılan açıklamaya göre, Haziran ayında en çok ihracat yapan ikinci sektör kimya ise 2,37 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. ABD, kimya sektöründe en çok ihracat yapılan ülke olurken, ABD’yi İspanya ve Rusya takip etti.
Kimya sektörünün Haziran ayı ihracat rakamlarını değerlendiren İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Haziran ayında kimya sektörümüz 2,37 milyar dolarlık ihracat ile en çok ihracat yapan ikinci sektör oldu. Geçen yıla kıyasla ihracatımızda yüzde 25’lik bir gerileme oldu. İlk altı aylık dönemde ise ihracatımız yüzde 13,5 azalarak 14,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. Bu yıl ihracatımızdaki gerilemeye sebep olan etkenlerin başında sektörümüzün hammaddesi olan petrol ve petrokimya fiyatlarındaki gelişmeler öne çıkıyor. Geçen yıl yüksek seyreden petrol ve emtia fiyatları bu yıl düşük seyrediyor. Bununla birlikte gübre ve ilaç sektörlerimizin ihracatında önceliğin yurt içi pazara verilmesi nedeni ile ihracatımız olumsuz etkileniyor. İlaç ihracatında istediğimiz performansı yakalayamadık. Diğer yandan sektörümüzün en büyük ihracat pazarı olan AB ülkelerinde yaşanan resesyonun etkisi devam ediyor. Tüm bunlara ilave olarak, dokuz günlük Kurban Bayramının Haziran ayına denk gelmesi de Haziran ayı ihracat performansını etkiledi. Enflasyon, kur ve faiz dengesinin sağlıklı bir patikaya oturması ile ihracatımızın daha rekabetçi bir yapıya kavuşmasını bekliyoruz. Yıl sonuna kadar ihracat hedefimizi yakalamak için durmadan çalışmaya, üretmeye ve ihracata devam edeceğiz” dedi.
polisan speki bu özhakiki polisan memed abi garibim ne azap çekiyo .kimbilir ne travmalqar içinde bu polisan memed abi .garibim bi indiremedi hissseyi aşşaa.çok azap çekiyo çokkkk .hade polisan memed abi .sen yaparsın vur abi .taban yap abi .polisan memed abimeşur oldun hade gene iiisin .
özhikiki polisan memed abi fena bastı .helal sana polisan memed abi .speklerin kralısın sen .devam abi .bi onluk kademe daaa bas abi .kralsın polisan memed abi .meşur polisan memed abi tüm borsa koridorlarında konuşuluyosun abi .kralsın abi .
Eczacıbaşı İlaç (#ECILC) geçtiğimiz şubat ayında yaptığı açıklamada İstanbul, Sarıyer, K. Ayazağa Mahallesinde bulunan toplam yedi parselden oluşan arazisi üzerinde gerekli imar çalışmalarının tamamlanmasına bağlı olarak bir gayrimenkul projesi geliştireceğini duyurmuştu. Şirket aynı açıklamada konuyla ilgili Artaş İnşaat ile müzakere yürüttüğünü de ifade etmişti.
Eczacıbaşı İlaç bugün yaptığı açıklamada müzakereler sonucunda, 75.370 metrekare büyüklüğündeki arsayla alakalı olarak Artaş İnşaat ile anlaşmaya vardığını ve “Arsa Payı Karşılığı Hasılat Paylaşımı ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi†imzaladığını duyurdu.
Varılan anlaşma gereğince Artaş İnşaat tüm proje süreçlerini yürüterek inşaatın yapım ve pazarlama işlerini yerine getirecek.
Şirket aynı açıklamada projenin paylaşım oranının arsa sahibi Eczacıbaşı İlaç için %47, Artaş İnşaat için %53 olduğunu, belirtti.
Eczacıbaşı İlaç, projenin ne zaman tamamlanacağını ya da tahmini gelirin ne olacağı
bu yazıyı okuyunca polisan yatırımcılarına ne kadar büyük bir kazık atıldığını anlamış olduk.daha önce yazmıştık ,bazı arkadaşlar bizi suçlamıştı.polisan da bu oran % 26 ya % 74 olarak deklare edildi.polisan yatırımcısına ne kadar büyük bir kazık....haramzadeler ...
O değil de neyi bekliyorsun, piyasa aya gitti aq
Yeni yönetime açık çağrı : Eğer gerçekten yetki verilen bir yönetim iseniz , Mehmet Emin Bitlis’in olumsuz bakması nedeni ile önceki ceo nun yapamadığı , hisse geri alım kararı alıp uygulayın. İşte bu durumda biz yatırımcılar sizin gerçekten yetkili ve yetkin olduğunuza inanacağız. Hodri meydan .
0,40 cente yapıştı bist 4700 den 6700 yaptı , ne geçti eline
Bu gene saçak altından gidiyor.. birin bu palaya yağmurun yağmadığını söylemesi lazım.. :kahkah: 11.33 - 50 - 57 dirençlerini dizmiş.bakınıyor.. 11.57 günlük haftalık ve aylık olmak üzeri üç ayri periyotta dikkat çeken bir direnç.. bu gün ısrarla 11.57 ye çarptı.. pala mesaj mı veriyorsun..:kahkah:
3 aylık Bilançosu kötü gelen 6 aylıkta olumlu bilanço beklentisi olmayan polho kısa vadede nasıl yükselebilir?
Bilanço enkaz şaşırdık mı?
Yönetimin niçin apar topar değiştiği ve ceo nun neden gittiği belli oldu. Bu şirketin (holdingin) içinde ciddi temizlik yapılması lazım. Yeni birisini göreve getirirken eskisini devam ettirmek kadar saçma sapan kararlar da almamak lazım.
İcracılığı yetersiz insanlar (aileden olanlar dahil) yerine iş yapacak insanlar bulup koymak lazım.
En önemlisi Mehmet Emin Bitlis in ve ailenin işleri profesyonel yönetime gerçekten devretmesi lazım . Yoksa daha çok kez rezil finansallar görürüz.
Matriks Bilanco
@MatriksB
·
9s
POLHO Konsolide 2023/6 Aylık
Net Kar (Ana Ort.):103,937,265 #POLHO
31,03,2023............11.812.958
04.08.23
â¡ï¸Piyasa Değ.=8,919,960,000
â¡ï¸F/K=6.29
â¡ï¸PD/DD=2.40
â¡ï¸PD/EFK=23.62
â¡ï¸EV/EBITDA=15.85
Fiyat Değişimleri
â¡ï¸Aylık:+14.6%
â¡ï¸Yıllık:+107.7%
90 Günlük
â¡ï¸Zirveye Uzaklık:-5.7%
â¡ï¸Dibe Uzaklık:+61.5%
kovulamn ciyo ii maedmiş şirketi yenisi geldi ne yapmış oda daaa beter şirket bataaa girmiş nerdese 10 sen bi şe olmaz bundan polisan memed abi bilem gurtaamaz bunu .kendi haline bırakın arkadaşlalr .
6 aylkta varlıklar % 5 artmış , özsermaye yüzde 3 kadar eksi** ya borçlar % 26 civarı artmış .özsermaye 200 milyon kadar erimiş.biri ii hamurtlamış holdingi .öz hakiki polisan memed abi napsın borsada şaşırık durum içinde kalmış bi öle yapıyo bi böle yapıyo mecnun gibi garibim borsa çöllerinde kendine yol arıyo .nerden bulaştım bu hisseye diyor ..
bilanço kar rakamıda tabi aşşalarda.aslında kar önemliş değil borsa geleceği satın alır.yatırımcı bakıyor inceliyor temel analiz yapıyor şirketin yakın gelecekte hamurtlama sistemini çözemeceğine inanıyor demekki .neyse iyi olur diyelim yüklü bir kaç hissedeydim sona geliyorum oralarda altına koabilirm tekrar % 25 er zaman hisse kalacak tabi .polisana gelince aslında ucması gerekirdi .ne yazıkki buda tekfen leşti .tekfenide böle boşaltmışlardı ciyo iyi kazık atmıştı orada yeni gelen de daaa beter çıktı .yoksa üçlü rakamları aşmıştı .polisanda aynı akibette .polisan memed abi borsada patronlar daha kendilerine gelememiş demekki .farkında değiller belki durumun bu derece .200 milyon özsermaye eksilmesi korkunç para bence ciyoya dava açsınlar .nasıl hamurtlamış .ii olsun diyelim
200m özsermaye eksilmiş de, peki nisanda toplam 300m temettü dağıttığına göre aslında...
Geldik, gidiyoruz..
sonli arkadaşım aslında güzel değinmiş .300 milyon temettü verdi onun eksi pozisyonudur diye aslında hesap öyle olmuyor genel hesaplama yapmak lazım .finansal durum çok kötü borçların yüzde 25 artışı felaket .bu alınan para yatırıma yansımamış .giden ciyo hamurtlamış olabilir ne kadar hamurtladı bilinmiyor.belli olan bi şeler dönmüş polisanda finansal olarak .bu şirketin ciyosu hamurtlamış da cefo su nerede ydi .polisan memed abi sen çocukluk hayali kur çok önemli bir yatırım şirkjeti kur binlerce insan ekmek yesin sonra bi ciyo geliyo ohhhh diyo sonuç kovuldun .ne güzel benide kovsunlar böle..
şimdi şirket kendine gelmesi yıllar bulur yeni ciyodan da umut yok .borsa geleceği satın alır eğer büyükler bu ciyo ve ekibinden bi ışık görselerdi şimdi 30 lu rakamlar gündemde olurdu.bence polisan memed abi şirketi komple koç ailesine satsın polisan tarih yazar .neyse iyi olur inşallah diyelim nede olsa binlerce insan çalışıyor şirketde .