Arada gecen sene elimde north field isi var katarda , 1 senedir 1 tane is var iste baska da yok . Ivir zivir kirikkalede is var onu yazmiom Sasa isini de saymiyorum
Printable View
Arada gecen sene elimde north field isi var katarda , 1 senedir 1 tane is var iste baska da yok . Ivir zivir kirikkalede is var onu yazmiom Sasa isini de saymiyorum
Yeni zirve hayırlı olsun...
Dun dususte cok rahattim cunku o sinyali verdi , aselsan a gelen sira bize de gelsin . Soyle bilanco oncesi ekime 40 tl bandinda girelim bari de stres seviyemiz azalsin biraz . Ondan sonrasi Allah kerim artik yataya baglayacagimiz rakamlar 40 li rakamlar olsun
Bu kadar ürkeklikte fazla ama gideceği yere varanlar düşüyor da sen niye korkuyorsun daha kapıdan çıkmadın
Tamam iyi durdun kötü piyasada ama İhlas bile tavan oldu be
Burada yazdığım fiyatlar tamamen kendi finansal bekletimdir Tekfen 40 olsa yine satmayacağım yani o fiyatlar gelsin diye beklerken burası satış yeri anlamında söylemiyorum şu enflasyon kur krizi ortamında tekfende 3 sene bekleyip 40 liraya hisse satmam başkası 19 dan almıştır 2 ayda 32 olmuştur satmıştır o onun kendi durumu ben öyle olsam belki bende satardım yani sen ordan bakınca hisse 3 ayda 30 dan 50 60 Lara nasıl gelir diye bakıyorsun ben 3 sene önce 28 olan hisse bugün nasıl 30 olur 100 olsa şaşırmam diye bakıyorum
bilanço hırsızlığı olmasa herşey seffaf açık ve güvenilirlikli olsa ve çok gelirli ihaleler alsa yıllık 3 milyarın üzerinde net kar elde etse ki bunlar çok normal olağan beklentiler ozaman 3 değil 4 dolar bile olur tekfen ancak hem şirket hemde tüm ortaklarda bir şansssızlık var şirket dikkate değer güzel bir ihale alamadı kısmet değil demekki olmayınca olmuyor. tekfen beşli çeteden biri olsaydı şimdi değil 30 tl lerde olmak inanın 500 tl nin bile üstünde olurdu. saraya yakın bir şirket olmadığı belli.
Moruk patron lotları iş yatırımda gözüküyor
SARAYA SIRTINI DAYAMAYAN HİÇ BİR İNŞAAT ŞİRKETİNİN KAR ETMESİ ALACAKLARINI ALMASI VE hak ettiği yere gelmesi imkansız olan bir dönemin fiilen içinde yaşıyoruz.zarar etmesin yeter. alacaklarını alması için hükümetin bu konuda herkese eşit ve adil olması gerekir buda mevcut durumda imkansız.ALLAH SONUMUZU HAYIR EYLESİN.
Gerçekten bu patronlar varken bu alacakların alınmamasını işlerden zarar edilmesini hükümete mi bağlıyorsunuz yani en basitinden sormazlar mı adama madem olay hükümet niye katardan, Azerbaycandan iş alıyor Tekfen başka firma yok mu istediğin siyaseti yap ama Tekfenin başarısızlığı tamamen patronaj kaynaklı o paralar alınamıyor değil alınmıyor (Libya hariç) o paralar getirilemiyor değil getirilmiyor
HÜKÜMETİN ŞİRKETLER ÜZERİNDE BİR DENETİM YETKİSİ VE gerektiğinde uyarma ve ceza verme yetkisi var. bunu gözardı edemezsiniz.bilançoda hırsızlık yapılıyorsa denetimle bu durum ortaya çıkarılır bununda bedeli çok ağır olur. vatandaşı ki her küçük yatırımcı bir vatandaştır. bunların hakkınıda hukukunuda hükümet savunmak ve korumakla mükelleftir.SPK DEnilen bir kurum var. işlevi çok geniştir.hakimi var savcısı var mahkemesi var. nasıl olurda bu gerçeği görmezlikten gelebilirsiniz sayın maxsimatu arkadaşın yazdıklarının çoğu bir suç duyurusu niteliğindedir neden hükümet zerrece işlem yapmıyor?devlet niye vardır ?hangi şirket alacağını almamazlık eder bu akıl tutulmasıdır.bu imkansız bişeydir.şirketlerin sahipleri dikkatli ve akıllı davranmalı çünkü sorumlulukları çok ağırdır tekfenin patroniçesi tutuyor şarkıcının tutuklanmasını sosyal medyadan protesto ediyor bu davranış doğruda olsa şirkete gölge düşürür cumhurbaşkanının şirket hakkındaki görüşlerini olumsuz etkiler.böyle bir durumdada sen ozaman katardan rusyadan vs den alacağın hakettiğin paraları alamazsın.daha nedesem ikna olursunuz bilemem ama ben vicdanen mantıklı düşündüğüm kanatindeyim.
kesinlikle alınamıyor değil alınmıyor biçimindeki yargınızı asla kabul etmem mümkün değil çünkü aklım var vicdanım var.asla siyasi bir fanatik değilim.hatta siyasi bir kimliğimde yoktur.ben adaletten haktan hukuktan yana bir cumhuriyet adamıyım.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.
Sn bozoklu bu kağıdi ne kadardir takip ediyorsunuz bilmem de bu kağıdın buralarda surunmesinin tek nedeni ne iç ne dış faktörler..tamamen beceriksiz ve yaşlı ard niyetli yönetim ve tayfası..maximetu ve diğer ortakların yazdığı herşeyin fazlası var eksiği yok...alırken pahalı al..satarken ucuza sat.( Görüntü de).sosyal faaliyet diye sağa sola paraları peşkeş cek...1 lot geri alım yapma...) Milyar dolarlık projeye ÇED raporu için acemi avukat gönder..saçma sapan ÇED raporu sun..iptal ettir.adam gibi bir kaç stratejik hamle ile Sasa gibi koşacak şirketi yerinde saydir... İstanbul'da bi daire parasına koca seraları sattılar daha yeni...
Tekfenin icinde bulundugu durumu hukumete dolayli yoldan baglarim , ancak bu kolaycilik olur.Tekfen dediginiz firma oyle hukumet isterse ezip gececegi cokecegi firma degil , arkasinda derin gucler var . Acin bakin Sevki Acuner nerelerde gorev yapiyor , o size fikir verir . Ben size soyleyim tekfen dediginiz firma kuresel cetenin turkiye taseronlarindan bir tanesi . Eczacibasi, Alarko , Koclar , Dinckokler falan birinin cenazisi olursa katilan adamlara bakin , bunlar mevcut hukumet gelene kadar ulkenin kanini emen Beyaz Turkler , Ali Pandir yazin Google a mason derneklerinde adi cikiyor. Plastik geri donusum vs gibi isler tam bu kuresel cetenin isleri , 0 emission derler ama komur santrali kurarlar. Ali Nihat gokyigit temanin en simge isimlerinden biri , toprak derler cevre derler ama turkiyenin yuzde 35 kimyasal gubresini bunlar uretir satar .
Bu sirketi buralara getiren isim Necati Akcaglilarmis o da en erken giden olmus , 2000 lerin basindan beri sirket zaten komada aslinda , nasil 5 li cete simdi ulkeyi talan etti ( onlar etmedi de eden belli ) o zamanlar da tekfen enka nurol falan gibi firmalar etmis . Acin bakin antep otoyolunda neler goturmusler gecen attim linki Ozal kafasina gore serit arttiriyormus hop ihale paketi milyar Dolar artiyormus ( o zamanin milyar dolari simdi *3 ) bakin Araplardan mersindeki Gubre nasil alinmis o arazi simdi cok degerli olan . Yani biz su anda gecmisin en buyuk hirsiz sirketlerinden birine ortagiz . Bu tarz firmalar rusvetle is yapmaya alismis iste o yuzden simdi azerbaycan Katar kazakistan bu 3 ulke disinda buyuk is alamiyorlar. Alamazlar cunku caplari bu hinterlanda yeterli !! Rusyada bir daha is alirsa kureselci ceteden uyariyi alir . Hukumet ustu iliskiler yani bu sirketin iliskileri, Kaybolan Milyon dolarlar da ustaca hazirlanan tezgahin sonucu yapilmistir. Geri donusunu cuzi miktarda bekliyorum , calinan paralar coktan londra miami falan orada bir seylere donusmustur. Socar da verilen rusvette bizim hukumete sus payi iste yoksa spk ustune coker bu kaybolan milyon dolarlari bilmiyorlar midir sizce . Ee bana Niye hala bu sirkette duruyorsun diyecek arkadaslara da bu sirketin ne olursa olsun fiyati 600 milyon dolarli fiyatlar olamaz . En az 2 milyar Dolar olmali gubreden dolayi diyorum , eger toros satilir ederse diye bekliyorum . Yoksa Bu firma yoneticileri ne duzgun bir is alir , ne de bu firmayi ileri bir noktaya tasiyabilir. At sahibine gore kisner, basta patron yok artik , herkes koltugunu koruma cocuklarinin amerika ingiltere okul paralarini odeme derdinde. Sorarsaniz hepsi hak hukuktan bahseder, mevcut hukumetteki insanlari elestirirler ama benim gozumde onlardan daha ust duzey hirsiz hepsi . Ikiyuzlu sekuler sermaye iste
https://twitter.com/arapricky/status...JAbAGNOoQsVHjg
Bir tane satilik patron guzellemesi yapan neydugu belirsiz tetikciye dogrulari yazinca blokladi . Bu haysiyetsiz onursuzlari oven her kimse karsisindayim catir catir tartismak isteyen patronu savunacak olan varsa adim sanim belli gelsin hesaplasalim
Maksi ortak haklı
Bakın, neden bağımsız YK üyelerine başından beri takığım:
Türk Ticaret Kanun’una göre bağımsız yönetim kurulu üyeliği yasal bir zorunluluk olmamakla birlikte Sermaye Piyasası Kanun’una göre halka açık şirketlerde bu zorunludur
Yönetim kurulunun tarafsız olması, hakim bir hissedarın yönetim kurulu ve yönetimi atama konusunda önemli etkileri olduğu şirketlerde daha da önem kazanır. Bu tür yönetim kontrolünü elinde bulunduran pay sahiplerinin olduğu şirketlerde, yönetim kurulunun tarafsızlığı, yeterli sayıda kurul üyesinin yönetimden bağımsız olmasını gerektirmektedir. Bağımsızlık, yeterli sayıda üyenin şirket veya iştirakleri tarafından istihdam edilmemesini ve önemli ekonomik, aile veya diğer bağlarla şirket veya yönetimiyle yakından ilişkili olmamasını ifade eder.
Şimdi bunca can sıkıcı olay yaşanan Tekfen gündeminde bu adamlar kim ve neredeler?
- SOCAR
- toren ve gaz depolama
- Histill
- alınamayan alacaklar
- Katar’da olanlar
- son projelerdeki son an zararları
- yeni proje alınamaması
Siemens ablanın imzalamadığı finansalları kim neden ve nasıl imzaladı ?
Bağımsız YK üyelerinin görevi küçük yatırımcıyı korumak.
Tekfen’ deki bağımsız YK üyeleri kimler :
- Sevki Acuner
- Sedat Eratalar (yeminli mali müşavir)
- Neriman Ülsever
- mehmet müderrisoğlu
Bu insanlar küçük yatırımcıyı koruyor mu?
amacı zaten belli olan şirket ortaklarını ve bunların adamlarını bir tarafa bırakıp, bu bağımsız YK üyelerinden hesap sorulmalı
Küçük yatırımcıyı korumak ve görevlerini onurla yerine getirmek yerine 3-5 kuruş huzur hakkıma tenezzül etmek miğdesizlikdir
Sevki Acuner diye Twitter a yazin mesela bakin hangi gorevlerde ukraynada !! Bunlari anlamadan bu sirketi degerlendirmek zor , bunlar derin insanlar hizmet ettikleri lobilerin kim olduklari asikar . Anadolu Holginde de var mesela , hepsi ayni yere hizmet eden adamlar . Ukraynada bu gorevlerde adami olan sirkete rusyada nasil is vermisler o da ayri bir muamma.Cok derin iliskiler var . Rusyada biz de paramiz gelecek diye bekliyoruz , boru hatti isinde 7.6 milyar ruble zarar edilemez 20 milyar rublelik sozlesmede. Kimse bizim aklimizla oynamasin .
https://www.yud.org.tr/dt_team/sevki-acuner/
https://twitter.com/tuid_web/status/...Zft3N2eQm1qfqA
Sevki Acuner bu iste
Bugün endeks değişimleri var galiba küçükten orta cap e geçiş yapacak Tekfen
Akşama doğru endeks değişimine bağlı volatilite oluşabilir
Ayni fiyatta oldugumuz tav 75 tl soyleyeceklerim bu kadar
Tav tava gelmiş demkki ortak biz habire dövüyoruz ama sonuç yok:)
masallah
yeni zirveden kapanis yapti.
haftaya daha iyi olacaktir
Fiyattan bagimsiz yk uyelerini ve patronlari karalamaya devam ediyorum edecegim de her kim bu sirketi ve patronlarini overse lafimi koyarim , hala bu sirket 660 milyon dolar pandemi civarindaki rakamlarda!!! Kimse artti etti diye sevinmesin olmasi gereken degeri en az 2 milyar Dolar bu sirketin !!!
ALLAH sana sabır ve bol kazanç versim kardeşim.sayende borsada işlem gören şirket patronlarının ve yöneticilerinin dünyanın en alçak ve serefsiz adi aşağılık varlıklar olabileceğini öğrendik.bunların yaptıkları yanlarına kar kalıyor ve bu servet soygunculuğu karşısında bizlerin ne kadar çok korunmasız olduğunu devletin sadece bu soygunlar hırsızlıklar karşışında görmezlikten geldiğini ve sahipsiz olduğumuzu çok iyi öğrenmiş bulunuyoruz.sizden ricam şudur bu kanı onpara etmez insanlara kızıp elinizi kana bulamayın. büyük bir kaybınız olduğunu anlıyor ve üzülüyorum hepimiz bu zalim hırsız patronlar tarafından madur edildik.inşallah TEKFEN KENDİNE GELİRDE ZALİMİN ZULMÜ VARSA MAZLUMUN AHI VARDIR ATASÖZÜNÜ UNUTMADAN HIRSIZLIKTAN VAZ GEÇİP GARİP GURABANIN EKMEĞİ İLE OYNAMAKTAN VAZ GEÇERLER.. ben bu patron bozuntularının özgürce sokaklarda gezebileceğine asla inanmıyorum onlar can korkusu ile yaşıyorlar eminim.çünkü onlar hırsızlıklarından dolayı asla güvende değildirler.
Avrupa'da doğalgazın ardından bu sefer de gübre krizi gündemde
Çekya Tarım Bakanı Zdenek Nekula, Avrupa'da yeterli miktarda gübre olmadığını ve bu durumun tarımsal üretimde belirgin düşüşe neden olabileceğini söyledi.
Nekula, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin tarım bakanlarının AB dönem başkanı Çekya'nın başkenti Prag'da gerçekleştirdiği toplantı bitiminde açıklamalarda bulundu.
Toplantıda, AB'de gıda güvenliğinin koordinasyonunu görüştüklerini belirten Nekula, "AB'de yeterli miktarda, kaliteli ve sağlıklı gıdanın sürdürülebilir bir şekilde üretimini sağlama sorumluluğumuz bulunuyor." diye konuştu.
Nekula, bu hedefe ulaşmak için dayanıklı ve rekabetçi bir tarımla birlikte balıkçılık ve gıda endüstrisine de ihtiyaç duyulduğunu anlattı.
"Ekonomik ve çevresel hedeflerimizi gerçekleştirebilmemiz için enerji ve ham maddeye ihtiyacımız var." diyen Nekula, bu süreçte tarım sektörüne daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.
Nekula: Yeterli gübre yok
Nekula, Avrupa'da aşırı hava olayları ile birlikte kuraklık yaşandığını anımsattı. Yeterli gübre yok. Bu durum AB'nin tarımsal üretimde belirgin bir düşüşe yol açabilir." ifadesini kullanan Nekula, enerji ve gübre fiyatlarının rekor seviyelere çıktığını, bunun çiftçiler için "varoluşsal bir sorun" halini aldığını vurguladı.
Nekula, "Yüksek gübre fiyatları ve gübre kıtlığıyla mücadele etmeliyiz." diye konuştu.
Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa'da enerji fiyatlarının hızla artması gübre üretimini de olumsuz etkiledi. Ayrıca, yaptırımlar nedeniyle Rusya'nın Avrupa ülkelerine gübre tedariki azaldı.
Bu durumda, AB gübredeki ithalat vergilerini kaldırmayı ve Kanada gibi çeşitli ülkelerden gübre tedarik etmeyi planlıyor.
https://www.bloomberght.com/avrupa-d...ndemde-2315207
Para kazanilir kaybedilir, is yaparsin kar edilir zarar edilir . Ticarette bu vardir . Ancak bu sirket patronlari ve yoneticileri bizleri alenen gozumuzun icine baka baka dolandirmakta ve ben bunu kabul etmiyorum . Kar etsem de bu sirketin hisselerinden benim bu insanlarla derdim bitmez , bu sirkette payim olsun olmasin . Ozellikle bazi isimlerle kesilecek hesabim var , bugun gucum bunlarla bas edecek seviyede olmayabilir ama o guce sahip oldugum an ummadiklari bir anda ne oldugunu anlayamayacaklar . Coluklari cocuklari rahat rahat okula gidemeyecek. Bizleri aptal saniyorlar ama Onlarin tahmin etmeyecegi kadar hepsine yakinim , onlara genel kurula kadar son sansi veriyorum . Bakalim milletin emegini calmak nasil oluyormus bedelini odeyecekleri vakit gorurler
Dunyanin butun Gubre fabrikalari kapansa ve sadece tekfen acik kalsa yine cok bir sey degismez.Bunlar orada da uckagit yaparlar . Cunku hirsizlik ata sporlari. Guvenilir bir firma olsalardi nasil yenilenebilirci sirketler 2.5/3 e katladi bu da katlardi su gubre krizi varken bu kadar sicak mevzuyken. Cahit Oklap denen haysiyetsiz onursuz adam Petrol 20 dolara dustugunde ne dedi ; Petrol dogalgaz fiyatlari diplerde oldugu icin is alacagimiz ulkelerin butceleri sasti o yuzden cok fazla is yok !! Eee be onursuz herif Petrol 130 dolar civarlarina geldi enerji zengini ulkeler para basti Kac tane is aldin kopek !!! Hala bu gibi adamlari sirkette besliyoruz, sevkiler zekeriyalar bunlar Sizin paranizi aliyorlar arkadaslar , murat gigin sizin paranizi caldi sadece benim degil.
Sayin Balikci
Hepsi ayni zaten farketmiyor , kuresel cetenin Turkiye taseronu bunlar . Senelerce medyayi ellerinde tuttular kendilerini saygin gosterdiler ulkeyi soydular , simdi siyasal islamcilar geldi intikam aliyorlar iste 80 senenin . Yoksa kimsenin umrunda mi sanki ulkede ne olmus bitmis , siyasete sokarlar adamlarini carpistirirlar iste pislik islerini onlara yaptirirlar. Hangi beyaz Turk sirkete bir sey oldu AKP doneminde hicbirine bir sey olmadi , daha da guclendiler . Her seye coken siyasal islamcilar bunlara niye cokmedi . cokemezler cunku kuresel cete buna izin vermez
Burada şirketin yk nu yerden yere vuran
Rezilliklerini dile getiren
Üyeleri anlayıp haklı bulmakla birlikte
Yatırımcılık psikolojisi anlamında
Bu psikolojiler ile sağlıklı kararlar
Vermelerinin neredeyse imkansız olduğunun
Altını çizmek isterim
Dramatik değişim ve dönüşümleri
Bu psikolojiler ile ıskalarsınız arkadaşlar
Bazen şirketler her ne olursa olsun
İçinde bulundukları sektörler
Öylesine büyük önem sırasına yükselir
Öylesine büyük karlılıkların kapıları açılır ki
Ne olduğunu anlamak icap eder
Ne olduğunu anlamak içinde temiz ve sapla samanı ayırt edebilen
objektif bir zihin çok elzemdir
Saygılar
Zihinimiz saglam merak etme ortak , kagidin fiyati 100-200 olsun farketmez benim bu oc lariyla gorulecek hesabim var . Cunku caldilar!!! Ortaklarini kandirdilar , yalan soylediler haklarini gasp ettiler . 1 cicekle bahar gelmez herkes yine gaza gelmis de bu hirsiz patronlar ve yoneticiler en az 3 tane oynanmamis bilanco gondermeliler. Su anda son 3 seneden farkli ne oldu sirkette?? Ne fark var ? Dramatik degisim donusum neymis bir bilelim biliyorsan soyle ??? Capital dergisindeki masallari okuyup geldiysen biz o masallari cok dinledik Murat Giginden . Bu hirsizlar once santiyelerde calinan paralari getirsin ; toren alacaklarini alsin , socari degerine satsin ve cikip ortaklarindan ozur dilesin. Degisim her sirkette olur , oldugu yerde kalmaz hicbiri ama bunu yapmak icin irade , hizli karar ve namus gerekir . Bunlar haysiyetsiz onursuz insanlar , o yazdigim mailleri gorup utanan var mi acaba iclerinde , okuduklari okullara calistiklari sirketlere yazik hepsinin , hepsi ust duzey kalpazan , bu oc larini gelip bana savunmayin. Bu sirkete yatirim yapilmaz , bu sirkette alacagini alir ve gidersin o kadar basit. Yatirim yapacagin firmanin ne kadar kar edebilecegini ongorursun , projeksiyon yaparsin burada oldugu gibi hirsizliklarini didiklemezsin. Murat Gigin sen adi asagilik bir hirsizsin, Ercan Kumcu , cahit Oklap sizler onuru serefi satiliga cikmis haysiyetsiz insanlarsiniz tipki patronlar gibi