BÜYÜK ZAFERLER YALNIZCA BÜYÜK MİLLETLER TARAFINDAN KAZANILABİLİR!
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c68d298c90.jpg
Printable View
BÜYÜK ZAFERLER YALNIZCA BÜYÜK MİLLETLER TARAFINDAN KAZANILABİLİR!
30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun !
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...c68d298c90.jpg
Hayatı ve özgürlüğü için ölümü göze alan bir millet asla yenilmez. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.İstiklâlimiz için istikbâlinden vazgeçen başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve minnetle anıyoruz.
Herkese kutlu olsun,bu bayramın önemi çoktur siyasal islamcılar hariç çünkü onlar haindir,zaten bu ülkenin hainide bitmez vatanseveride,üzüldüğüm nokta devamlı vataseverlerin üstüne gidilmesi,mesela benim bu yüzden ak tarafından mahkemeden ceza aldım,uzunca bir savunma yaptım,dedemin osmanağanın yaveri,Atamızın koruması için,dünya kadarda bağış yaptığını belirttim,bende 80 öncesi kayıt dışı malları bakanlıktayken kayıt altına aldığımı belirttim,fatih gibi lanet okumadım vakıf mallarına çökenler için,sadece ilahi adalete havale ettim ve mutlaka gereğini yapar diye belrttim,beni mahkemeye verenler kansere yakalandı,ilahi adalet hemen öldürmez süründürür ümmeti alem ibret için...BU GÜZİDE VATANIMIZ ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN KANLAN SULANMIŞTIR,BULUNDUĞUMUZ VATAN EBEDİ KALICIDIR,ÇÜNKÜ ÖZELLİKLE SEÇİLMİŞTİR...
30 Ağustos ZAFER Bayramımız KUTLU Olsun.
Bu zamanda gene kazanmak zorundayız.
ATAMIN kurduğu ÜLKE yok şimdi ve yağma talan son sürat gidiyor.
30 Ağustos zafer bayramımız kutlu olsun. :)
Yandaş,yalaka,vede iktidar tarafından Atamıza övgüleri tavan,hani derlerya timsahların göz yaşı diye buda aynen öyle,siyasal islam böyle birşeydir,proje başında ABD vardır,amaç belli muhalif kesimin %48 oyuna göz dikilmiştir...defolup gitmişlerdi esas,ama MHP işi bozdu,%5 altı hesap ediliyordu 2001 krizindeki gibi ama olmadı %11 aldı ilerleyen saatlerde hiç altına düşmedi bu oran,bunda bir iş var,galiba bir iş çevirdilerse MHP üzerinden bu işi hallettiler,ya onlar yada dış güçlerlen bağlantılı:notr:
Haberleri tararken, şöyle bir haber gördüm.
Bunda amaç ne ?
Birleşik Arap Emirlikleri menşeli tarım ve sanayi ürünlerine vergi muafiyeti getirilmesi yönündeki karar Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.
Çölde, hurma dışında ne yetişir bilmiyorum, petrol dışında ne sanayisi var, onu da bilmiyorum.
Düşmanı ve yobazı yendiğimiz 30 ağustosta, aynı gün, bu kadar iç karartıcı haber olur mu ?
1) İstanbul Valiliği, kadınların güvenliği bahanesiyle, açık alanlarda alkollü içki tüketilmesini yasakladı.
2) Din öğretimi yapan İmam hatip okulları için, Ocak 2020-Haziran 2023 döneminde 60,1 milyar TL bütçe harcandı.
3) İmam hatip dışı ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.
4) Liselerde sekiz saat olan zorunlu din dersine 4 saat seçmeli zorunlu, 4 saat tercihe bağlı seçmeli ders eklendi.
5) Güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgeden kaldırıldı.
TRT'ye çekilecek yeni dizi Selahaddin Eyyubi'nin başrolü için seçilen oyuncu Leyla Tanlar, bikinili paylaşımı nedeniyle kadrodan çıkarıldı. Şirket rol için oyuncuyla prensipte anlaşmıştı.
Oyuncu, paylaşımı silse de, fotoğraf, çok kısa sürede, sosyal medyada yayıldı.
Japonya Başbakanı Fumio Kishida, Fukuşima Nükleer Santralindeki arıtılmış radyoaktif suyun denize tahliyesinin güvenli olduğuna dikkat çekmek için, bölgede tutulan balıkları yedi. Kameralar önünde yapılan bu hareket, akıllara, Çernobil felaketi sonrasında, çaylarda radyasyon olduğu iddialarını yalanlamak için çay içen dönemin sanayi bakanı Cahit Aral'ı getirdi.
Kuzey İspanya'nın Cabrales mavi peyniri 2.2 kilogramlık bir parçası açık artırmada 30 bin Euro karşılığında satıldı. Böylece peynir dünyanın en pahalı peyniri unvanını kazandı.
Los Puertos fabrikasının sahibi Pendas'ın annesi Rosa Vada, peynirin 1.400 metre yükseklikteki bir mağarada 7 derece sıcaklıkta olgunlaştırıldığını ve burada 8 ay kaldığını söyledi.
'' Lozan barış görüşmeleri tam on ay sürüyor.
Bir konferans niye böyle uzun sürer?
Anlaşılamayan iki konu var.
Kapitülasyonlar ve Osmanlı borçları
Toprak almak vermek önemsiz.
Çünkü kapitülasyon demek sömürge olmak demek.
Anlatayım.
Osmanlı’nın Avrupa’ya sattığı mallara,
Avrupa da yüzde 12 gümrük ödeniyor.
Ama Osmanlı Avrupa’dan mal ithal edince,
Gümrük vergisi yüzde 3.
Bu sayede ithal malları Osmanlı pazarında ucuza satılıyor.
Osmanlı’da üretim yapılamıyor.
++
Babıâli, 1839 Baltalimanı Antlaşmasından,
Osmanlı batana kadar yüzde 3 gümrük vergisini
Yükseltemiyor. ''
alıntı
AB'nin Rusya'dan LNG ithalatında rekor :)
7 ayda, 5,7 milyar Euro
Belçika ve İspanya, Çin'den sonra en iyi müşteriler oldu.
Boru hattı olmasın, gemiyle olsun :)
Aynen
Kendi kendilerinede ticaret yapabilirler.
Ne diyeyim bu kadar yalan içinde.
Somalide venezüllada üretip buradan sokarmışlar.
Yada çinden buraya buradan TÜRKİYE ye yandaşa başka para kaynağı gerek.
Dna sı değiştirilmiş.
Gdo lular gibi
Unakıtan zamanı Mısır ve şurubu, Likit yumurta gibi.
akp de çareler tükenmez.YTD.
Şimdi üniversite öğrencisi olmak vardı anasını satayım.
Babamdan hiç harçlık istemezdim.
Babama hava da atardım.
Ben parasız yaşamayı öğrendim diye.
Son halka arzların hiç birini satmadım.
Getiriler uzay boyutunda.
günaydınlar
Ali Sabancı'yı uyandırmışlar.
Uyanınca, ilk aklına gelen, Pegasus mu olmuştur yoksa ailesi mi ?
Umarım, bu ikinci hayatında, hiç değilse sudan para almayı bırakır.
Sınıflandırmada low cost ama, bilet fiyatlarında high class.
Mehmet Şimşek : Merkez Bankası’nın seviye hedefi gözeterek rezerv satışı ile kura müdahale ettiği iddiası gerçeği yansıtmamaktadır.
Hazine ve Merkez Bankası olarak sermaye piyasalarını ve TL enstrümanlarını geliştirmek ve cazip kılmak adına çalışmalarımıza yoğun şekilde devam etmekteyiz.
Zaman içinde bütün sorunların üstesinden geleceğiz.
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki grubu belli oldu.
A Grubu:
Bayern Münih
Manchester United
Kopenhag
Galatasaray
1444 yılından bahsediyor.....gramaj düşürüldü diyor....isyan diyor.....!!!!!!!!!!
Fatih.....1432 yılında doğmuş.....Fatih bu denyonun suçladığı yılda....14 yaşında....ne ara padişah oldu bu dediklerini yaptı....dangalak oğlu dangalak....!!!!!!!!!!!!
Sahtekar mongol bu videoda anlatım yapan zat.....!!!!!!!!!!!!
British..... suçlama sana değil....!!!!!!!!!!
Desemde.....sende koyduğun videoları bi irdele....araştır.....!!!!!!!!!!!!!!
II. Mehmed veya bilinen adıyla Fatih Sultan Mehmed ya da kısaca Fatih, Osmanlı İmparatorluğu'nun 7. padişahıdır. İlk olarak 1444–1446 yılları arasında kısa bir dönem, daha sonra 1451'den 1481 yılındaki ölümüne kadar 30 yıl boyunca hüküm sürdü.
https://tr.wikipedia.org/wiki/II._Mehmed
Buçuktepe İsyanı ya da Buçuktepe Vakası, II. Murat'ın (1421-1451) küçük yaştaki oğlu Mehmet'i tahta geçirmesine karşı çıkan Yeniçerilerin çıkardığı bir isyandır. II. Murat'ın tahta tekrar oturup buçuk oranında yeniçerilerin ulufelerine zam yapmasıyla son bulmuştur.
II. Mehmed'in birinci saltanatından çekilmesinin asıl sebebi olan ve tarihlere Buçuktepe Vak'ası olarak geçen olay da yine bu sırada Edirne'de çıkmıştır. Osmanlı tarihinde görülen bu ilk yeniçeri ayaklanmasının zâhirî sebebi, Osmanlı para birimi olan akçenin ayarının düşürülmesidir.
https://www.sabah.com.tr/sozluk/tari...%C3%BClmesidir.
II. Mehmed'in tahttan ilk ayrılışının gerçek nedeni
olan ve tarihte Buçuktepe Vak'ası olarak anılan olay
da yine bu esnada Edirne'de meydana gelmiştir.
İmparatorluk tarihine ilk yeniçeri ayaklanması
olarak geçen bu olayın gerçek sebebi, Osmanlı para
birimi akçenin değerinin düşürülmesidir. Para
üzerindeki bu düzenleme askeri ve piyasayı zarara
soktuğundan, maaşlarını alamayan yeniçeriler
paranın değerinin düşürülmesinden rahatsız olup,
isyan çıkarmışlardır. İsyan sırasında Rumeli Beylerbeyi Hadım Şehabeddin Paşa'nın evini yağmalamış,
bu arada Şehabeddin Paşa II. Mehmed'in sarayına
sığınarak kurtulabilmiştir.
Yeniçeriler daha sonra şehrin doğusundaki tepeye
çıkmışlardır. Yeniçeri maaşlarına yapılan yarım
(buçuk) akçe zam ile isyan bastırılmış ve tepe, bu
olaya dayanarak o günden beri Buçuktepe adıyla
anılmıştır. İsyanın yatışmasına rağmen, asker II.
Mehmed’e karşı olup, II. Murad’ın padişah
olmasını istemişlerdir.
https://dergipark.org.tr/tr/download...e-file/1871973
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hiçbir vatandaşımız adliyenin adalet kapısı olduğundan şüpheye kapılmamalı, hakkını huzuru kalple aramalı. Bunun için hukukun üstünlüğünden taviz veremeyiz"
Erdoğan: "Hukuk devleti hepimizin kırmızı çizgisidir. Yargıya olan güveni artırarak, toplumdan gelen serzenişlerin önüne geçmek hepimizin görevidir."
Değerli forumdaş.....duyduğuna inama.....gördüğünün yarısına inan....!!!!!!!!!!!!1
Halen ısrar ediyorsun.....14-15 yaşında bebenin.....kudret...muktedir....yaptırım....uygul ama ve yönetiminden bahsedyor.sun.....
Gözünü seveyim....ne fatihi ne padişahı....!!!!!!!!
Gerçek güç....sadrazam....yeniçeri ve eşkiyaları....her üst komutan ayrı bir yerde eşkiya....
Fatih kıçındaki bok...pipisindeki sidik oynar durur.....14 yahu....15 yahu.....!!!!!!!!!!!!
Çandarlı halil paşa.....
SADRAZAM....
EN BÜYÜK GÜÇ O.....
GÖZÜNÜ SEVEYİM....!!!!!!!!!!!!!!!!
konuşan kişi Fatih döneminde oldu diyor , siz arkasındaki iradeyi sorguluyorsunuz.
Verdiği mesaj açık ve net .
Bu topraklardaki Devalüasyon... nun tarihçesini anlatıyor
fatihe matihe takılmayın !
Ha Tayyip yapmış , ha Şimşek yapmış, ne farkeder?
Sonraki dönemlerde de mi Çandarlı yaptı ?
amaç belli ; vatandaşın parasını tırtıklamak...
Kızların yarı final maçı TRT1 de .Kaçırmayın
Türkiye İtalya Sırbistan
Avrupa'nın ayrışan 3 milli kadın voleybol takımı
İtalya 2-1 önde.
4.set
Yobazlar dünyasında ayrışan tek takım sporcuları.
Tabi Fenerbahçeli Vargas'ın katkısıyla.
Birde okçu var.
İlginç maç oldu,son yarım sette italyanları sahadan sildik:)