Dikkatinize...! rüçhan hakkı kullanımı için hesapta para bulunması gereken son tarih 24.02.2020 imiş. Ben 25 biliyordum ama yanılmışım.
Printable View
Dikkatinize...! rüçhan hakkı kullanımı için hesapta para bulunması gereken son tarih 24.02.2020 imiş. Ben 25 biliyordum ama yanılmışım.
yanlış hesap:dogrusu
07.02.2020 tarihinde saat 18,10 kadar elinde hisse bulunduranlar ve bedelliye katılacak olanlar 1 adet ( R) ,yi 0,70 tl alacaklar..?
örnek:1000 lot hissemiz var 700 adet R hisse hesabınıza yatmış olacak buna karşılık ödenecek tutar 700 tl dir..toplam 1700 lot hissemiz olacak:
elinde hisse olmayanlar R almak isterse 2.69 tl den alacak bu sabah açılacak fiat talebe göre artabilir..
1 lot R alan (1 lot,da A almak zorunda)
(bedelliye katılacak olan elinde hissesi olanlar) elinde hisse olmayanlar bölünmüş fiattan alabilirler..
onun için yukarıdaki hesaplamayı yaptık: neyse tekrar yazalım..?
7.53+0.70 =8.23 / 1.70= 4.84 bölünmüş fiat :
R fiat 2.69 tl elinde hisse olmayanlar alacak ve A fiatı 4.84 tl açılacak :
Sayın Sulzer benim hesaplama sizin hesaplamanın sağlamasıdır.yoksa elinde hisse olup (7,53+0,7)/1,7= 4,84 olduğunu bilmeyenin işi zor.
Sn sulzer in hesabına kalsak ne güzeldi. Rüçhanları 1 liradan veriyordu... [emoji3]SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bedelliden sonra nasıl hareket yapacak ki
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Güzel yorumlar. Umarım tekrarlar bu olaylar
Aynen öyle. Şimdi sıra Tarman larda.. rüçhanları toplayacaklar mı bakalım...SM-N975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yarın umarım bizler için yeni bir milat olur. Acısını cikaririz
Arkadaslar bedelliye katilmak istemiyorum, cumadan girmistim, ne yapmam gerek, yada katilmak icin 2500 adet var ne kadar para bosta birakmaliyim yardimci olurmusunuz lutfen
Tesekkur ederim
Bu başlığı şu anda 12 kişi okumaktadır.
Sabah açılışta formu izleyen sayısı 40 kişiyi bulmuştu patronun elinde bezbol sopasını gören kaçtı :hah: biz yine eskilerle baş başa kaldık :kahkah:
Cuma günü Alnus yatırım tahtaya hakimdi bugün yine istediği gibi çeviriyor Normal Bucim' de sattıklarını BucimR yani rüçhan olarak alıyor :yes:
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir ''
Çoğu bedellilerde kazandığım için bunada damladık,genellikle elimde hisse olmadan katılırım bölündükten sonra,biraz E birazda R satın alırım başlangıç olarak,herkese bol kazanç.
Şimdiye kadar hiç duymadım öyle bir şartı
Eminmisiniz
Asıl demek istediğim 1000 lot rüchan alan biri parasını ödeyip bedelliye katıldığı zaman kendisine bucim den 700 lot mu verilecek 1000 lot mu
Rüçhan alan birinin normal bucim almasına gerek yok 1000 lot aldığın zaman süreç sonunda 700 TL para yatırırsın hesabında 700 lot bucim hissesi olur kısacası hesaplarsak
BucimR 2,80 *1000 lot = 2800TL süreç sonunda+ 700TL yatırdın = 3500 TL hesabında 700 lot olur şuan normal bucim 5.00TL şimdi alsan 700lot zaten 3,500TL yapıyor.
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Arkadaşlar merhaba benim portföyde kaç adet eski bucim hissesi varsa okadar adette Rüçhan hissesi görünüyor örneyin 1000 lot hisseye 700 Rüçhan olması gerekmiyormuydu , ama 1000 lota 1000 lot rüçan yatmış bu doğrumu cevap verebilecek arkadaş varsa çok sevinirim..
MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dünden beri tek satıcı alnus ytd
Güzel halka ırz ytd
İ.T ve avanileri için bulunmaz bir zaman içindeyiz adamlar kahin gibi gündemin ek kötü zamanında bedelli okut ..?
hani bir söz vardır çölde kutup ayısı dolaşırmış gibi..?
Rüçhan son kullanma tarihi ile ilgili hepimizin gözünden kaçan ancak benim aracı kurumumun atmış olduğu mesaj ile fark ettim gönderilen mesajda son kullanma tarihi 21,02,2020 olduğunu görünce takvimi incelediğimde 22-23 Cumartesi ve Pazara denk geliyor Rüçhan için para yatırıp kullanacak olan arkadaşlar bu ayrıntıya dikkat etsin :one: muhtemelen bizim vampirler bu ayrıntıyı göz önünde bulundurup bölünme tarihini ona göre ayaralamışlardır :yes:
Rüçhan talimatını; 10 şubatta bankamın bana sunduğu seçeneklerden ''rüçhan hakkımı kullanmak istiyorum'' şeklinde işaretledim...
ve hemen yatırım hesabımda boşta duran parama, rüçhan alım hakkım kadar o kadarlık parama ( 4 bin küsür lot için yaklaşık 3.000 TL) bloke koydu banka... ilk kez gerçekleştirdim. doğru oldu umarım..
hep aynı nakarat hiç şaşırtmadın::bravo:
5.20 iken,şimdi 4.70,ilginç hisse,bugün 4.66 gösterdi 70 bandını kırarak,buda sıkıntıya işaret ediyor,5 üstüne atmadan bir mok olmaz !!!...ytd.
Herkese iyi akşamlar.
Geçen bir düzeltme ile ilgili bir yazı yazmıştım ancak düzeltmenin nereden geleceğini kestiremiyorum. Sulzer abi yanlış anlaşıldım. Ben düzeltmeyi sırf kendim için istiyorum. Daha fazla alabilmek adına istiyorum. Hatta olası yükselme riskinide düşünerek rüçhanlarımı kullandım. Bu fiyatlardan satmam. İt avucunu yalasın. Keşke düzeltmenintam noktasını bilebilseydim.
Ancak bölünmeden önce 9-9.20 arası bir düzeltme olabileceğini düşünüyordum. En azından bir tepki vermeliydi. Gerçi oralara gidemedik şimdilik.
Bu arada sulzer abi sanırım mesajımı gördün umarım görmüşsündür cep telefonundan özel mesaj zor atabildim, atabildim mi ondanda emin değilim açıkçası ama grafik günceldi. Şahsi hedeflerimi fikrini değiştirmemek adına atmadım umarım o rakamlara doğru çıktığımızda bakıp keyifli keyifli izleriz.
Tekrar yazmak istedim. Lütfen bana aldanmayın. Ben düzeltmeyi daha çok hisse alabilmek için kendim istiyorum. Hatta elimdeki hisseyi satmadığım gibi rüçhanlarımı bile aldım. Düzeltmeyi bilsem hem rüçhanı hem ana hissemi satardım.
Herkese bol kazançlar silerim.
Dün ve bugünkü anlamsız düşüşü araştırırken tesadüfen bir haber ile karşılaştım İsmail TARMAN 'nın kardeşi Mehmet TARMAN hakkın rahmetine kavuşmuş Bucim hissedarı olarak Patronun başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin
Taziye ilanında, şöyle denildi:
''Bursa Çimento Şirketleri Yönetim Kurulları Üyeleri İsmail Tarman'ın kardeşi ve Mustafa Tarman'ın amcası Mehmet Tarman Hakk'ın rahmetine kavuşmuştur. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.''
Biz de www.emlakkulisi.com ailesi olarak merhumun ailesine başsağlığı dileriz.
https://emlakkulisi.com/bursa-ciment...at-etti/629681
tepki gelecekti fakat olaylar bunu engelledi ..
cemts kar geçen yıla göre çok nerdeyse %150 düşmüş ..
i.t bunu kaçırırmı anında satışa devam ..dünün devamı
bugün : cemts %-3,59 bucım %-3,91
grafigi gördüm ..
hissede düzeltme derken zaten ky her zaman düzeltiliyor bist,de ..
herkesin gönlüne göre versin ..
3 çeyrekte roda ve cemts gelen kar olmasa zaten zarar yazmıştı ..
R bende alacagım İ.T bırakmayacagım ..
https://www.tradingview.com/x/8KMGoOj7/
bakalım şubat sonunda nasıl kapanacak baharmı gelecek yoksa şubat soğuk,mu olacak..:kahkah:
4.55'e kadar saldılar,alanı boş çevirmiyorlar veriyorlar eline,devamlı yazarım borsa yasal kumar yeri diye,bu Türkiyede öyle,dışarıda olsa sebepsiz keyfi satan patronları işbirliğinde bulunanların ebesini bellerler,nasıl olsa Türk borsası vur abalıya,içi beş para etmez hisseler 3-5 katlamış gitmiş,bazı hisselerde yarı fiatına veya daha aşağıya düşmüş kim dikler,SPK denen bir kurum var,bana göre boş işler kurumu,sadece şirket patronlarına çalışır...neyse düştüğü yere kadar kademeli alıma devam,stobum 4.50,zaten denemelik almıştık,bizi tam deneme tahtası yapmadan basarım stobumu,maliyet 4.70,5.10 altından beri topluyorum kademeli olarak,guya çimento diye almıştık,çimentoların içinde Ünyeden başkasını tanımam...ytd.
Geçici Vergi Beyannamesinde zarar 15.260.617.TL açıklamış :notr:
Yıllardır takip ederim ilk defa bu kadar erken saatte seans devam ederken bilanço gönderdiğine şahit oluyorum ama beklediği tepkiyi görmedi :yes:
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/818765
'' Yatırım Tavsiyesi Değildir
algıya oynuyor ********ler ..
A. BRÜT SATIŞLAR...... 221.468.103,33
D. SATIŞLARIN MALİYETİ (-) 200.559.176,65 çok yüksek...?
BRÜT SATIŞ KARI (ZARARI) 19.726.591,31
E. FAALİYET GİDERLERİ (-) 35.311.278,43
2. Pazarlama, Satış ve Dağıtım Giderleri (-) 15.707.278,37 3. Genel Yönetim Giderleri (-) 18.464.856,96
yönetim gideri zaten karı almış götürmüş : haram zıkkım olsun
kok kömür düşüşü ve katı atıktan elde ettigi elektirik kullanması hiç yansımamış..?
vergi dairesine sundukları zarar üzerinde KAR gelirse konsalidede şaşırmam..?
En sonunda 4.50 altınada sarkıttılar,hiç pirim yapmadan devamlı aşağıya salıyorlar,bugün destek gibi hareket yaptı peşi satışı bastılar,5.15'den beri devamlı düşüyor,esasında 5 altına sarkmaması lazımdı,sanırım bir dümen çeviriyorlar.
Bu vatandaşların bir hesabı var ama artık hesap kiminle görülür bilmem. Gereksiz bir bedelli işlemi sonucunda bir miktar değerine doğru tırmanmaya başladık derken yine başa sardık. Neredeyse iştiraklerinin değeri üzerinden işlem görüyor. Dolar bazında yerlerde sürünüyor. İyi yönetilen şirketlerin hisseleri gerçek değerini buluyor. Bu şirketin uzun yıllardır temettü verimi de düşük değerini yükseltmek için bir gelişme de yok. Küçük yatırımcı olarak yapacak bir şey de yok. Yatırımcı ilişkilerini arayın bakın şirketle ilgili olumlu yönde bir ışık bile göstermiyorlar. Bu hisseye yatırımcı olmak için sabır taşı olmak lazım. Allah sabır versin ortaklara.
Arkadaşlar, eski ve yeni rüçhanlı hisseyi karşılaştırma yapmak istiyorum.
Örneğin; 1 adet rüchanı 2,51 TL den alsam. Ne ödüyeceğim ve bana 1 adet hissenin maliyeti ne olacak.
Kafam karıştı.
Şu anda Rüçhanlı hisse fiyatı 2,51 TL olup, normal hisse fiyatı ise 4,50 TL.
Rüchan aksak daha ucuz mu? Oluyor. Hesabını yapamadım. Yardım lütfen.
2.51+0.7/0.7=4,585 olur yani rüçhan hesabı aldığını hissenin yaklaşık yüzde yetmişi hisse olur 1000 R 700 adet hisse olur
Teşekkür ederim.
prkab gibi olmadı diye düşünüyorsundur ortak..? bölündükten sonra bile %150 +
bucım ise cambazlık yapmaya çalışıyor ...?
ceo:gılbert NADDA
İ.T eline su dökemez fakat adamı getirtip bucımin başına koyanda o ...? adamın görev aldıgı her şirket yabancıya satıldı..?
yönetime bakarsan hepisinin ahı gitmiş vahı kalmış gençlik iksiri lazım fakat bunlarda oda yok ..