Bence son silkelemeler bunlar
Seve seve olmazsa si.... Siiiii. Gidecek başka yolu yookk
Yatırım tavsiyesi değildir, şahsi görüşümdür
Printable View
Bence son silkelemeler bunlar
Seve seve olmazsa si.... Siiiii. Gidecek başka yolu yookk
Yatırım tavsiyesi değildir, şahsi görüşümdür
Yasar usta nin repligiyle beklemeye devam bakalim:) " bak beyim, sana iki çift lafım var. koskoca adamsın. paran var, pulun var, herseyin var. binlerce kişi calışıyor emrinde. yakışır mı sana ekmekle oynamak?...."
Şaka bir yana bezdirdi namissiz, sagim solum bntas aliyor hala, nasil gidecek diye dusunmeden edemiyorum 4-5 arasi yarısi dökülür gerçi ama tahtacida cimri sanırım yukaridan dokmek istemiyor. Sosyal medyada bu kadar adi gecen ama bu kadar sessiz bir topikte gormedim. Sonumuz ne olcak du bakalim. tatilde bitti olursa ekime olmazsa kasima diyor terki diyar eyliyorum...
https://www.resimyukle.org/images/20...5e678247b2.png
İyi bastılar.. Ortalamadan uzaklaştı. Tekrar değmesi lazım ortalamaya
Desteğe değdi.
Kanal?
Sevdamız devam:)
kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Bir başka açıdan.....
( Aslında hepsinin çıkışı aynı yer de.... Havalı olsun diye bir de farklı bakmışlar herhalde)
https://i.resmim.net/a02RF.png
Çanak beklentimizin sebebi...
Yaptıkları ( Kırmızı olan ) Yapacaklarının ( Yeşil ) işaretidir umuduyla bekliyoruz..
Yalnız sanki 2022 şubat filan çıkıyor gibi:) Ne kadar var ki şurda... Erken de kabul... ( Olağan üstü bir durum olursa genel anlamda.... çöp tabii)
Fibolar mı ? onu da tahtayı yapan hesaplasın. Ben amatörüm. O kadar derin bilmiyorum...
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir
Sosyal medya indikatörü çalışacak mi? Stop olan ve sovenler baya fazla dönüş yakin mi bakalım..
Satan var alan da vardır
Madem inanıyorum
Geçen gün almıştım.
Bugün de aldım
Aşağı gelirse biraz daha alırım.
SM-A107F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dibin dibi olduğunu öğrettiler
O yüzden kademeli düşünmek lazım
Indikatorler diplerde
Yatirim yapıyor
En ucuz ambalaj firması (Gedza da ucuzladı ama 3 Tl den 50 tl gördü )
Nasibimizdeki kadarını alırız ancak
Para oldukca bakıyorum ne aliyim diye elim hala bntasa gidiyor:)) Psikolojik tabi maliyetime inmek uzere o yuzden:) 3.20 alti benim icin parca parca alim yeri para oldukça bntastan 3-5 tirtiklarim. 3. ceyrek bilancolar aciklanmadan piyasanin son dokme hareketleri mi diye düşünüyorum???
Sorma abi para geçtikçe elime borc mu kapatayim hisse mi aliyim derken hisse alirken buluyorum kendimi:) Bu gidisle daha da alıriz gibi:) Sonra ayni döngü kredi karti asgariyi ode, 3-5 ay dondurecek kredi cek 6 ay sonra hisse ciksa da cikmasa da oyle veya boyle hisseleri sat krediyi kapat. Klasik ky iste:) bu donguyu fena goturmuyorum aslinda tek kriter temeli saglam hisselerden iyi yerden maliyetlenmek:)
Bugun ciddi miktarda bende aldim.
Bantaştan ve gedikten iyi bir hareket bekliyorum
Yatırım tavsiyesi değildir
Bu hissede korkup satacak hic bir sey yok, temeli kale gibi doviz fazlasi var, borcu cok az yatirimlarini tamamladi, arastirin bilancosuna bakin goreceksiniz..
Biraz yanıltıcı oldu sanki yatırımlar tamamlanmış değil, ve bilancosunda kur farkını çıkarınca 15 ml civari 6 aylik kârı var. Bu fiyatlardan bencede satmak mantıklı değil ama 3 vakte kadar vakti gelebilir. 3. ceyrek supriz bir kar bekliyorum hareketi yapacaksa destekleyecek biseyler lazim. Tamamen tahmin tabi satışlar hakkında burda veri takip eden veya sirket hakkinda bilgisi olan yatırımcı çok yok sanırım.
https://i.resmim.net/qyQXj.png
Yatay trendlerde 3 ayrı zamanda tuzak kurup altına sarkıtmışlar. ( Şu an da altta seyrediyor)
Bolinger daraldı ve alt banda dedi
İndikatörler dip yapmış
E daha ne isteyelim. Bilançoyu beklemekten başka
https://i.hizliresim.com/sdldnzn.PNG
Portföyünde bulunduranlar doğal ve haklı olarak heyecan içerisinde
ancak,
yakın zamanda operasyon yemişş.
Tahtacısı bilinçli olarak belli bir hedefe sürmeyecekse
KY'na yeni heyecanlar için bilanço öncesi hareketleri kaldı ...
Son gelen bilancoda Hasilat kaleminde, son 4 ceyrek artis, 35-51-71-102 Milyon TL. olarak gorunuyor.
Son ceyrekte Hasilat 71.9 Milyondan 102.2 Milyon TL.ye yukselmis.
Bu rakamlardan, satislarin artis trendinde oldugu cikarimi yapilabilir diye dusunuyorum.
Son sermaye artisi ile gelen para da buyuk olcude buyumeye yonelik harcamalarda kullaniliyor.
Demem o ki, urunlere artan olcude bir talep var, oyle gorunuyor, bu talebin guncel halini son bilanco geldiginde gorecegiz.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/955750
Aynen katiliyorum, ben burada hic risk gormuyorum nakit fazlasi var yatirimlarini ozkaynaklariyla yapan cok iyi onetilen bir sirket oldugu asikar bir bicimde gozukuyor bilancolardan ve her senede yuzde yuzun uerinde yatirimcisina kazandiriyor daha ne olsun, al sat yapmam kesinlikle benim icin yatirim hissesi
Ben bu sirketin durustlugune guveniyorum, ama tahtaci borsa isi baska sey....
Ceo 2025 de ciro hedefi 1 milyar diyor, uretimleri teknoloji 4 en modern verimli seviyede...
Bana 2019 da gedzanin 5 6 Tl civarındaki hareketlerini hatırlatıyor[emoji4]
Ucuzdu bir türlü gitmiyordu
Ne zaman temelcilerin bir kısmı döküldü
Yürüttüler ...Pahalı olunca daha da çok gitti[emoji4]
Pahalı olduğu günleri de göreceğiz inşallah
Dustukce topluyorum, taki 0.5 dolarin uzerine ne zaman cikar , o zaman dusunuruz...
Yarınki kapanış mumunu önemsiyorum önümüzdeki kısa -orta vade için.
(asla ytd)
Bir süredir hisselerde zamansal analizler üzerine çalışıyorum. Buna göre 18 ekim-22 kasım arasındaki 6 haftalık zaman dilimi önemli görünüyor. İzleyelim bakalım neler olacak. (asla ytd)
2021 yili Ocak-Haziran donemi Faaliyet Raporu.
http://www.bantas.com.tr/wp-content/...iyetRaporu.pdf
Bu raporun 22.sayfasinda, 2021 yili ilk 6 ayinda uretilen teneke sayilari tablosu var.
Fiili uretilen 10 Kg-17 Kg teneke ambalaj 5,723.743 adet. Bu uretim seviyesi, uretim kapasitesinin %78 imis.
17 Kiloluk teneke ambalaj genelde Beyaz Peynir ureticilerinin kullandiklari tenekeler. ( diye dusundum )
Olsa olsa diye bir fiyat tahmini yapayim dedim ama hic anlamadigim bir konu.
Sirketin yurt disi musterileri de var ve ihracat yapiyorlar.
250 Milyon kayitli sermaye tavani icinde 120 Milyon odenmis sermayesi var.
Yeteri kadar kucuk ve yeteri kadar buyuk bir sirket.
Buyuk olcude teknoloji isi oldugundan, rekabet acisindan kolay rekabet edilir bir sirket degil.
Yani boyle bir fabrikayi sifirdan kurmak, alinmis olan mesafe nedeniyle pek akla uygun degil. ( bence )
Burada iki fabrikadan bahsediyoruz biri teneke kutu ve kapak imalati digeri Metal Ofset tesisleri.
Son olarak ben al-satci degilim, 10.000 lot aldim ve secim sonuclarini gorene kadar satici degilim.
Kisisel emekliligini olusturmayi dusunen kisiler icin, bence cok duzgun bir sirket.
Yine de kimsenin isine karismam.
Kutu Üretim Fabikası:
Bandırma Balıkesir asfaltı 8. Km'de bulunan kutu üretim
fabrikası, en son teknolojiye sahip teneke kutu üretim hatları ile müşterinin istekleri ve
talepleri doğrultusunda gıdaya uygun peynir, zeytin, turşu, zeytinyağı, nebati yağ,
madeni yap ve boya sektörleri için teneke ambalaj üretmektedir. Fabrikada 15.000 m²
kapalı alanda kesim, dikiş, üretim, sevkiyat gibi üretimin tüm aşama ve işlemleri
yapılmaktadır.
Metal Ofset Tesisi:
5.000 m² kapalı alanda, baskı hatları, kapak hatları, atölye vb.
bölümler bulunmaktadır. Yıllık 5.855.040 m² metal ofset baskılı levha üretim kapasitesi
bulunmaktadır. Bu fabrikada gıdaya uygun laklama ve en yüksek kalitede metal ofset
baskı hatları ile gerçekleştirilmektedir.
http://www.bantas.com.tr/wp-content/...iyetRaporu.pdf
Bilineni çoğunlukla peynir ve zeytin.
Daha çoğu endüstriyel tüketimde kullanılıyor,
(otel/restauran/fast food, yemek fabrikaları, konservatif ürünler vs.)
kızartma yağı, ketçap, mayonez, turşu, hoşaf/komposto vs. gibi ...
+
Madeni yağlar için olanlar da bunlara dahildir herhalde.
"Teneke Kapağı üst ve alt" üretimi ilginç geldi, yapımı en basit olanı,
toplamdaki yeri oldukça yüksek ...
Laklama nedir ?
Lak, baskı sonrası uygulanan işlemlerden biridir. Parlaklık ve dayanıklılık sağladığı için sıklıkla tercih edilen bir yöntemdir. Vernik uygulamasına kıyasla daha çok parlaklık verdiği için baskı ürünlere görsel bir değer katar. Baskı yüzeyine uygulanan lak, ürünün daha parlak ve dikkat çekici görünmesini sağlar.
3. 50 den Bi parça bende ortak oldum.. Vadem oldukça uzun ve her ay düzenli almayı düşünüyorum..
Sektörel olarak oldukça ucuz fiyatlandığını, büyüme potansiyeli olarak şirketi beğeniyorum..
Ancak beklentilerin fiyata yansıma süreci sancılı olabilir.
Al-unut tarzı bi hisse olarak düşünülmeli..
Mümkündür.. Ben ne yabancı takasının 3 milyondan 1 milyon lota düşmesini önemsiyorum ne de bahsettiğiniz siyasi riskleri..
Bence bakmamız gereken şirket büyüyor mu? Kar ediyor mu? İhracat var mı? İşler yolunda mı?devamlı ihtiyaç olan bi ürün üretiyor mu?
Gerisinin önemli ama uzun vadede bizim dikkat etmemiz gereken unsurlar olmadığını düşünüyorum..
[QUOTE=Mykskstar;5561539]Mümkündür.. Ben ne yabancı takasının 3 milyondan 1 milyon lota düşmesini önemsiyorum ne de bahsettiğiniz siyasi riskleri..
Bence bakmamız gereken şirket büyüyor mu? Kar ediyor mu? İhracat var mı? İşler yolunda mı?devamlı ihtiyaç olan bi ürün üretiyor mu?
Gerisinin önemli ama uzun vadede bizim dikkat etmemiz gereken unsurlar olmadığını düşünüyorum..[/QUOTE
Gercekten borsaya ihtiyac olunmayan parayla girilmeliki boyle donemlerde hisseyi bir kosede unutabilecek posizyonda olabilmelisin, yoksa korkutup bedavadan elinden alirlar mali, bunlar boyle vicdansizlar , kendi aralarinda algulum ver gulum indir asagi, sonra topla, oyun hep ayni....
Borsadaki muaadillerine göre özellikle PD/DD de YARI YARIYA UCUZ KALAN; UYUYAN BİR DEV
Çok baskı var; ortaklık vs gelebilir mi
Bekleyip görecez