Merkez kur % - 1,23
Printable View
Merkez kur % - 1,23
Qinvest'e yeni halka arz edilecek katılım hisse fonu ilgili mail atmıştım. Ayrıntılı bir cevap vermişler, ileride bu fona yatırım yapmak isteyenlere faydası olabilir. Paylaşmamda sakınca yoktur diye düşünüyorum;
Alıntı:
QInvest Portföy Yönetimi olarak, halka arz edeceğimiz yeni Katılım Hisse Senedi Fonumuz, tek yatırım ekibimiz olan ve KEH kodlu Katılım Emeklilik ve Hayat A.Ş. Katılım Hisse Senedi EYF’yi yöneten uzman ekip tarafından yönetilecektir ve yatırım stratejisi bire bir aynı olacaktır. Bu yeni fonun halka arz edilmesindeki amacımız, emeklilik yatırım fonları segmentinde son derece başarılı olan katılım hisse senedi stratejimizi, yatırım fonları segmentine de aynı şekilde yansıtarak yatırımcılarımıza sunmaktır.
EID kodlu QInvest Portföy Hisse Senedi Fonunun stratejisi de esasen KEH fonunda uygulanan yaklaşımın çok benzer şekilde konvansiyonel yatırım evrenine uygulanmasını baz almaktadır. Şirketimizin hisse senedi yatırımlarına bakışı ve stratejik pozisyonlanması, gerek emeklilik fonlarında, gerek yatırım fonlarında aynı temellere dayanmaktadır. Hem katılım esaslı hisse senedi fonlarında hem de konvansiyonel hisse senedi fonlarında, şirketimiz kısa vadeli trendlerden ziyade temel analizlere dayanan değer bazlı yatırımlara ağırlık vermekte, yoğun alım/satım işlemlerine değil daha orta-uzun vadeli ortaklık anlayışına odaklanmaktadır. Hisse senedi yatırımlarına likidite bazlı bakmamakta ve de piyasa trendlerini yakalamak amaçlı sık pozisyon değişimlerine gitmemekteyiz. Değer bazlı ortaklık anlayışımız gereği taşıdığımız hisse senetlerine karşılık koruma amaçlı türev pozisyonlar da almamaktayız.
Yeni sunacağımız fonlar da yine aynı prensiplerle hizmet verecektir.
VIX düşüyor, altın da düşüyor.
20 nin altına inerse onsda beklediğim 1750 ler gelebilir.
ytd...
Qinvest genel müdürü Murat Vanlı, İyigelir youtube yayınında önümüzdeki yıl başında demişti. Daha kısa da sürebilir. Açıkçası çok acelem yok, şimdilik Rbh'ta problem yok, paylar açılana kadar Rbh'a şans vermeye devam edeceğim.
Bende Bes hesabımda Keh fonu var, takip ediyorum. Qinvest paylar alıma açıldığı an, kısa vadeli geçmiş performansta Rbh'ı Keh fon gerisinde kaldığını görürsem, parça parça geçerim. Baktım Rbh güzel gidiyor, performans düşüklüğü oluşmadığı sürece Rbh'ı portföyde tutabilirim. Kpc ve Mps'e de yan gözle performans takibe devam.
Altın tam 200 günlük ema'da. GBC'nin portfoy dağılımını merakla bekliyorum.