-
***CASA*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma
***CASA*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma )
İlgili Şirketler [CASA]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma
Yapılan Açıklama Düzeltme mi?
Hayır (No)
Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi
-
Bildirim İçeriği
Şirket Unvanı
CASA EMTİA PETROL KİMYEVİ VE TÜREVLERİ SANAYİ TİCARET A.Ş.
Kapatma / Açma İşlemi
Kapatma (Suspension)
Sıra Kapatma Başlangıç Tarihi
06/01/2021
Sıra Açma Başlangıç Tarihi
Açıklamalar
CASA.E şirket paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar hareketine ilişkin olarak Borsamız tarafından talep edilen özel durum açıklamasının şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) zamanında gönderilmemiş olması sebebiyle geçici olarak işleme kapatılmıştır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897295
BIST
(06/01/2021 - 09:29:36)
-
***UMPAS*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma
***UMPAS*** BORSA İSTANBUL A.Ş.( Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma )
İlgili Şirketler [UMPAS]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Pay İşlem Sırası Kapatma / Açma
Hayır (No)
-
Bildirim İçeriği
Şirket Unvanı
UMPAŞ HOLDİNG A.Ş.
Kapatma / Açma İşlemi
Kapatma (Suspension)
Sıra Kapatma Başlangıç Tarihi
06/01/2021
Sıra Açma Başlangıç Tarihi
Açıklamalar
UMPAS.E şirket paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar hareketine ilişkin olarak Borsamız tarafından talep edilen özel durum açıklamasının şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) zamanında gönderilmemiş olması sebebiyle geçici olarak işleme kapatılmıştır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897296
BIST
(06/01/2021 - 09:32:38)
-
İlgili Şirketler [HDFGS, BRMEN, PSDTC, SEYKM, SODSN, IDGYO]
İlgili Fonlar []
Türkçe
Kamuyu Aydınlatma Platformu Duyurusu
Hayır (No)
-
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri:II, No 15.1 Sayılı Özel Durumlar Tebliği'nin 12-(4). maddesi gereğince yapılan açıklama ekte yer almaktadır.
Bu açıklamanın MKK tarafından yapılıyor olması ilgili kişilerin, Tebliğ'in 12. Maddesi kapsamındaki diğer açıklama yükümlülüklerini ve sorumluluklarını ortadan kaldırmamaktadır.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897294
BIST
(06/01/2021 - 09:25:54)
-
***DOHOL*** DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel)
***DOHOL*** DOĞAN ŞİRKETLER GRUBU HOLDİNG A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )
İlgili Şirketler []
İlgili Fonlar []
Türkçe
Özel Durum Açıklaması (Genel)
Yapılan Açıklama Güncelleme mi?
Hayır (No)
Hayır (No)
-
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?
Hayır (No)
Bildirim İçeriği
Açıklamalar
Yönetim Kurulumuz'un 06.01.2021 tarih ve 2021/01 sayılı toplantısında
1. Şirketimiz'in Yönetim Kurulu Üyesi Sayın İmre Barmanbek'in Yönetim Kurulu Üyeliği görevinden istifa ettiği görülerek, istifasının kabulüne,
2. Şirketimiz'in Bağımsız Yönetim Kurulu Üyelerinden Sayın Agah Uğur'un Şirketimizde yeni görev alacak olması nedeniyle Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği, Kurumsal Yönetim Komitesi ve Riskin Erken Saptanması Komitesi üyesi sıfatlarıyla sahip olduğu tüm görevlerinden istifa ettiği görülerek, istifasının kabulüne,
3. Sayın İmre Barmanbek'den boşalan Yönetim Kurulu Üyeliği görevine, Şirket ortağı olmayan Sayın Agah Uğur'un, Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi uyarınca toplanacak ilk genel kurulda ortakların onayına sunulmak üzere, Sayın İmre Barmanbek'in yerine Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanmasına,
4. Şirketimiz Kurumsal Yönetim Komitesi tarafından yapılan değerlendirme ve Yönetim Kurulumuz'a sunduğu rapor incelenmiş olup, Yönetim Kurulumuz tarafından, Sermaye Piyasası Kurulu'nun Kurumsal Yönetim Tebliği'ne uygun olarak, Sayın Ali Aydın Pandır'ın, Türk Ticaret Kanunu'nun 363'üncü maddesi uyarınca toplanacak ilk genel kurulda ortakların onayına sunulmak üzere Sayın Agah Uğur yerine Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Kurumsal Yönetim Komitesi üyesi ve Riskin Erken Saptanması Komitesi üyesi olarak atanmasına,
5. Şirketimizin Yönetim Kurulu üyelerinde değişiklik yapıldığı görülerek diğer görev ve temsil yetkilerinde herhangi bir değişiklik olmaksızın Sayın Agah Uğur'un İkinci Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak seçilmesine ve Sayın Hanzade Vasfiye Doğan Boyner'in Birinci Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak görevine devam etmesine,
karar verilmiştir.
İki yıldır Yönetim Kurulumuzda bağımsız yönetim kurulu üyesi olarak yer alan Agah Uğur, yeni görevinde Doğan Grubu'nun karlı büyüme ve kurumsallaşma hedeflerinin tutturulmasında, uzun yıllara dayanan liderlik ve yönetim tecrübesi ile hem Yönetim Kurulumuz'da daha aktif rol alacak, hem de Doğan Grubu'nun öncelikli konularında gerek duyulduğunda Doğan Grubu'nun tepe yönetimine icracı sorumluluklar üstlenmeden destek verecektir.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897298
BIST
(06/01/2021 - 09:39:33)
-
***Bugünkü Siyasi ve Ekonomik Ajanda***
TSİ Ajanda
---- ------------------------------------------------------------------------------------
7 Ocak 2021 Perşembe
----------------------
1700- Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, "Philadelphia Business
Journal Economic Forecast" toplantısında ekonomik görünüm hakkında
konuşacak.
1700- İngiltere Merkez Bankası(BoE) Piyasalardan Sorumlu İcra Direktörü
Andrew Hauser, Thomson Reuters Newsmaker'da konuşma yapacak.
2000- St. Louis Fed Başkanı James Bullard, ABD ekonomisi ve para politikası
hakkında sunum yapacak.
2100- Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Wisconsin Bankacılar Birliği
Midwest Ekonomik Tahmin Forumu'nda konuşacak.
2200- Meksika Merkez Bankası(Banxico), 17 Aralık tarihli faiz toplantısı
tutanaklarını açıklayacak.
2300- San Francisco Fed Başkanı Mary Daly Gölge Açık Piyasa Komitesi sanal
etkinliğinde açıklama yapacak.
- Bosna-Hersek Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Filistin Ramallah Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Karadağ Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Kazakistan Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Lübnan Beyrut Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Mısır Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Rusya Moskova Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Sırbistan Belgrad Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
- Ukrayna Borsası 'Noel' nedeniyle kapalı olacak.
Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
http://www.foreks.com
http://twitter.com/ForeksTurkey
(07/01/2021 - 06:00:56)
-
***Borsa İstanbul'da İşlem Gören Bazı Şirketlerin Genel Kurul Tarihleri***
TSİ Ajanda
---- ------------------------------------------------------------------------------------
11 Ocak 2021 Pazartesi
----------------------
1100- Sinpaş GYO'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
12 Ocak 2021 Salı
----------------------
1000- Politeknik Metal'in Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
19 Ocak 2021 Salı
----------------------
1400- Atlantis Yatırım Holding'in Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
28 Ocak 2021 Perşembe
----------------------
1030- Yonga Mobilya'nın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı
gerçekleştirilecek.
29 Ocak 2021 Cuma
----------------------
1100- Şekerbank'ın Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
2 Şubat 2021 Salı
----------------------
1400- Ulusoy Un'un Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek.
(07/01/2021 - 06:01:11)
-
***YESIL*** YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim
***YESIL*** YEŞİL YATIRIM HOLDİNG A.Ş.( Sermaye Artırımı - Azaltımı İşlemlerine İlişkin Bildirim )
Özet Bilgi Sermaye artırımına ilişkin yönetim kurulu kararı.
Yapılan Açıklama Güncelleme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Düzeltme mi ? Hayır
Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı ? Hayır
Yönetim Kurulu Karar Tarihi 06.01.2021
Kayıtlı Sermaye Tavanı (TL) 33.750.000
Mevcut Sermaye (TL) 6.750.000
Ulaşılacak Sermaye (TL) 250.000.000
Bedelli Sermaye Artırımı (Rüçhan hakkı kullandırılarak)
Pay Grup Bilgileri Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Rüçhan Hakkı Kullandırma Fiyatı (TL) Verilecek Menkul Grubu Verilecek Menkul Kıymet Nevi Rüçhan ISIN Kodu Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
A Grubu, İşlem Görmüyor, TREINFO00021 45.000 1.621.666,669 3.603,70370 1,00 A Grubu A Grubu, İşlem Görmüyor, TREINFO00021 Nâma
B Grubu, YESIL, TREINFO00013 6.705.000 241.628.333,331 3.603,70370 1,00 B Grubu B Grubu, YESIL, TREINFO00013 Hamiline
Mevcut Sermaye (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Tutarı (TL) Rüçhan Hakkı Kullanım Oranı (%) Kullanılmayan Rüçhan Hakkı Tutarı (TL) İptal Edilen Pay Tutarı (TL)
TOPLAM 6.750.000 243.250.000,000 3.603,70370
Satılamayan Payların Taahhüdüne İlişkin Açıklama 7.Maddede belirtilmiştir.
Para Birimi TRY
Ek Açıklamalar
Şirketimizin finansal yapısının güçlendirilmesi, şirket faaliyet ve yatırımlarının artırılması amacıyla
1. Şirket esas sözleşmesinin 7. maddesinin vermiş olduğu yetkiye dayanarak 250.000.000 TL (İkiyüzellimilyon Türk Lirası) kayıtlı sermaye tavanı içerisinde, 6.750.000 TL (altımilyonyediyüzellibin Türk Lirası) olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden karşılanmak suretiyle 243.250.000 nakit (bedelli) olarak (% 3.603,70 oranında) artırılarak 250.000.000 TL (İkiyüzellimilyonTürk Lirası)'ye çıkarılmasına,
2. Yapılacak sermaye artırımında (A) grubu paylar karşılığında (A) grubu, (B) grubu paylar karşılığında ise (B) grubu pay verilmesine,
3. Sermaye artırımında ihraç edilecek A grubu payların "borsada işlem görmeyen" nitelikte, B grubu payların "borsada işlem gören" nitelikte oluşturulmasına,
4. Mevcut ortakların yeni pay alma haklarının (rüçhan hakkının) kısıtlanmamasına ve hali hazırda mevcut nominal değeri 1 TL olan payların, yeni pay alma hakkı açısından 1 lot payın nominal değeri olan 1.00 TL üzerinden kullandırılmasına,
5. Yeni pay alma hakkı kullanım süresinin 15 (Onbeş) gün olarak belirlenmesine, bu sürenin son gününün resmi tatile rastlaması halinde, yeni pay alma hakkının kullanım süresinin, izleyen iş günü akşamı sona ermesine,
6. Yeni Pay alma haklarının kullandırılmasından sonra kalan payların 2 iş günü süreyle nominal değerden düşük olmamak üzere Borsa İstanbul A.Ş. Birincil Piyasa' da oluşacak fiyattan halka arz edilmesine,
7. Yeni Pay alma haklarının kullanılmasından sonra pay kalması durumunda kalan payların tamamının 3 (üç) işgünü içerisinde, halka arz fiyatının ortalama değerinden aşağı olmamak üzere, bedelleri tam ve nakden ödenmek koşulu satın alınması için taahhüdü veren ana hissedarımıza başvurularak satışın bu şekilde tamamlanmasına,
8. Şirketimizin Ana Hissedarı Kamil Engin Yeşil'in sermaye artışında payına isabet eden 88.763.258 TL sermaye taahhüt borcundan (Yeni Pay alma hakkı kullanım bedellerinin) , şirkete nakden konulan fonlar nedeni ile oluşan ve muaccel nitelikteki şirketimizden olan 36.757.366 TL tutarındaki alacağının mahsup edilmesinin kabulüne,
9. SPK VII-128.1 sayılı Pay Tebliği'nin 33. Maddesi sermaye artırımından elde edilecek fonun hangi amaçlarla kullanılacağına ilişkin olarak hazırlanan raporun onaylanmasına,
10. Bedelli Sermaye artırımı işlemi için Sermaye Piyasası Kurulu'ndan gerekli izinlerin alınması ve sermaye artırımının tamamlanması için işlemlerin Genel Müdürlük tarafından takip edilmesine,
Katılanların oybirliği ile karar verilmiştir. Kamuoyunun bilgilerine sunarız.
http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897451
BIST
(06/01/2021 - 18:47:36)
-
CMBTN.E payında 1 ay süreyle önleyici tedbirleri uygulanacak
CMBTN.E payında 1 ay süreyle önleyici tedbirleri uygulanacak.
BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler
verildi:
"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri
Yönergesi'nin 5. ve 6. maddelerindeki hükümler çerçevesinde Tedbir
Yönetim Sistemi kapsamında, piyasasında gerçekleşen işlemler nedeniyle
Çimbeton Hazırbeton ve Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi ve Ticaret
A.Ş. (CMBTN.E) payında 07/01/2021 tarihinden itibaren 1 ay süreyle
mevcut Açığa Satış Yasağına ilave olarak "Kredili İşlem Yasağı" ve
"Brüt Takas" önleyici tedbirleri uygulanacaktır.
CMBTN.E payında tedbirlerin uygulanacağı son tarih
05/02/2021'dir."
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/897436
(07/01/2021 - 06:09:53)