Herkes kendisinden sorumludur. Vatandaşın ekonomisi benim sorunum değil.
Printable View
.............. :)
Turkey 5Y CDS 425/460 +130
bb terminali olan doğrulayabilirse ... :vk:
Türkiye 5 yıllık CDS 466
döviz mevduatları eurobonda çevrilecek şeklinde rapor var euroasia group tarafından yayınlanan .
https://www.paraanaliz.com/2021/piya...fazlasi-g-907/
https://m.bloomberght.com/risk-primi...kselis-2277089
Eurobond fiyatları, en son covid krizinde bir seferde bu kadar düşmüştü. Dolar bazında 10% üzerinde bir düşüş var fiyatlarda.
Kararname çıksa bile serbest olmayan döviz mevduatını eurobonda çevirmeleri mümkün olmaz.
Zira o mevduatın neredeyse tamamı muhasebesel olarak bankalardan tcmb'ye swaplanmış veya özel sektöre kredi verilmiş durumda. Karşılığında da TL alıyor bankalar tcmb'den.
Eğer böyle bir şey olursa da (ki ben teknik olarak olamayacağını düşünüyorum) zaten maliyeti faydasından çok çok fazla olur.
Eurobond'larda sabah 11 gibi %14'e varan kayıplar gözlemledim. Saat 14:00 itibarıyla %2-2,5 civarında toparlanma oldu.
eurobondu hangi bankadan aldıgımızın onemı varmı?
200 bin uzerinde alim yapacak insan icin alims atim makası pazarlık oluyormu? %5 şuan vakıfbank makası alım satım
banka batarsa param devlet eurobondunda garanti altindamı kuponlarimi alirken sorun yasarmıyım köklu olmayan bankadan alırsam. kuponlarımı istedigim bankaya yatırırmı hazıne?
Oluyor pazarlıksız mal olmaz...Eurobond liste fiyatlarına internetten bak ve garan başta olmak üzere güzel fiyat veren bankanın müdürüyle görüş , piyasa haraketli iken malını al ...%8 faiz var..Kuponlar mal hangi bankada ise orya yatıyor ....Paranı 20.000 lik şeklinde böl ve farklı vadeli al...devlet iflas açıklamadığı sürece sorun yok....
Aklıma tüküreyim güvenmekle yine hata yaptım. 2 hafta önce aldığım bond fiyatları düştü hemde faiz arttı. Şimdi tekrar alacak dolarım var fakat hisselerime takviye yapmak için kenarda tutuyorum. Bide bu bondlara vergi gelirse seyret ortamı neye güvendik 10 yıllık bond aldık.
S900123DA57 USD 15.01.2031 10 yıl "200binlik" almak istiyorum engelliyim calişamıyorum yaş 45
55 yasıma kadar sonrası allah kerim diye dusunuyorum yada 2 ye bolup birde 2036 vadelimi alsam digeride 60 yasıma kadar sürer diyorum. kararsızım faiz 8 degil ama 7.2 ye falan geliyor
Eger maaş gecim için düsünmüyorsanız eurobond almayın.. Emekliliginiz var ise yuzde 2 faizden verseniz vadeli hesaba asagı yukarı 2000 tl gecer elinize..keş nakit toplu para her zaman en degerlisidir bunu unutmayın.
Yatırmakta ciddi isenızde yuzde 11 faizli eouro bondlar var satısı var mı karlımı bilmiyorum alım fıyatı 140 fılan sanırım yuksek oldugu ıcın pek makbul sayılmıyor sanırım.. Normal kucuk yatırımcı ıcın karmasıklastırmak ıcın elinden geleni yapmıslar. insan alırken bıle elıne ne gececek bilemıyor. o yuzden riskli..
Vadeliye koyun kafanız rahat olur
eurobond alimlarinda banka yatirim uzmanina guvenmeyin onlar komisyon olarak bakiyor her seye; HSBC de ben gul gibi 23 kontratli eurbond da durudken beni daha kar yapacak dedigi 41 vadeliye gecirdi ve su an yuzde 20 param eridi. ama eski eurobond sadece yuzde 5 dustu. aman ha beni yaktilar siz yanmayin.
iş bankası internet/mobil bankacılık
ziraat internet/mobil bankacılık
iş yatırım sgmk günlük bülten>
ziraat web sayfası>
geçmişe dönük fiyat bakmak için de ziraat web sayfasını kullanıyorum.
aykut bey 200k gibi bir yatırımdan bahsediyorsanız ben olsam soruma gelecek bir iki cevabı beklemektense bu başlığı ilk sayfasından son sayfasına iki kez okurdum. eminim sorularınızın cevaplarını bulacaksınız. çünkü konuşuldu zamanında.
lütfen yanlış anlamayın. bahsettiğiniz yatırım ciddi bir yatırım. ve bunu yapmadan önce olaya mümkün olduğunca hakim olmanızda yarar var bence.
evet okudum %25 gibi vergisi var. ve vade sonuna kadar bozmayacaksan riski yok konkardato ilan edilmedikçe.. birde cds yukkekken yakalamak onemlı .. yani şuan zemin musait gibi..almayada karar verdim. buraya kadar cok yardımcı oldu forum. üyelerine teşekkurler. ama hiç alip satmadim banka kar marjı diye bi konu konusulmamiş şu bankadan almak ucuz gibi hani fx alim satim gibi?
birde devlet tahvili paramız hazineye yatiyor ama genede bankanın onemi varmi bankadanbankaya fark ediyormu saklanmasi guvenligi gibi..buda sorulmamiş bir soru
ben sizin yorumlarinizi merak ediyorum siz ne dersiniz
Maalesef benimki tam tersi uzun etkilenmez kısa etkilenir dedi ve beni avladı. Bu arada eurobond aktarımı bankadan bankaya yapılabilir mi? Hisse senedi gibi
Eurobond yatırımı düşünen arkadaşlara tavsiyem aynen sayın Shorts'un dediği gibidir. Ben de Eurobond düşündüğüm zaman açtım 1. sayfayı son sayfaya kadar okudum, aklıma takılan yerlerde tekrar döndüm, notlar aldım, sorular sordum. Hala da bazı konularda geçmişte forumda bilinmeyen detayları öğreniyorum takip ettikçe. Forumdaki bilgi sürekli gelişiyor üstadlar sağolsun.
O yüzden ciddi miktar düşünen arkadaşlar, konuyu detaylı incelesin derim. Vergi istisnasından, miras durumuna, temiz kirli fiyat, kupon, prim gibi terimlerine kadar çok karmaşık olmayan ama mevduatçıya yabancı detayları var.
Son bir not olarak, bu forumu takip eden kişi, en iyi MTden daha iyi bilir eurobond detaylarını.