yok bunu iyi okudum sanıyorum. sizde bakabilirsiniz. gözaltı pazarından kapanan tekrar aynı pazara değil değerlendirilip uygun pazara alınıyor. mine hanımın bahsettiği bu. ben de okudum tebliği ama o pek mümkün değil yanlış hatırlıyorsam düzeltin..
Printable View
Inanın bunu bilmiyorum okuyup araştırmam lazım, laf olsun diye konuşmam bu konuda ama bilgisi olan arkadaşlar varsa söylesin lütfen..
mine hanım artı başka birisini yatırım yaparak otak alsın karşılığında tahsisli yapsınlar bu kadar basit
kotasyon yönergesi madde 28 kod dışı kalanlar bu madde ile tekrar uygun pazara dönüyor mine hn ondan anapazar diyor galiba
Devran bey kota çıkalım ana pazar istemiyoruz ne zaman olursa olsun bazı şeyleri açık yazıp yatırımcıyı etkilemek istemiyorum. Bir daha diyorum atmış olduğu tvitlerden hedefi tutan yok malesef çok sallıyor tutmayınca yatırımcı hesap soruyor oda hesap soran olduğunda kolayını bulmuş engelliyor. Birde aldığınız hissenin bana ne faydası var diye basıyor kalayı biz hisseleri Nasdag'tanmı alıyoruz. Markada tahsisli yapmış elinde hisse yok peki bu hisseler nerede birine borsa dışı devrediyor oda bizlere sonrada en küçük eleştiride basıyor fırçayı şirkete ne faydası var tahtadan aldığınız hisselerin diye Allah aşkına kendisi birine sattı sonra alanda bana sattı en son sermayedar kim olur şimdi. Borsa bilgisi buysa vay halimize
Bu bir gemi ve hepimiz aynı geminin içindeyiz, batarsak hep beraber çıkarsak hep beraber, hergün dua ediyorum herşey güzel olsun diye.. Marka'da banka şu bu gibi söylemler, sözler var doğru ama bizde sadece anapazar sözü var onu da sermayeyi artıya çıkarıp, gerekli başvuruları yaparsa neden olmasın diyorum, bize verdiği söz tek bir tane :) onu da bekliyip göreceğiz...
bakınız siz öyle diyorsunuz ama yıldız pazar haricinde hiçbir şirkette çok fazla kçük yatırımcı yok. bunun da çoğunluğu trnsk belli bir grupta yani 90 a çıkardılar ky ye verdiler diyor. tamam zarar görenler oldu ama masrafını çıkarmamıştır.
Bu arada
Yıldız Pazar, Ana Pazar veya Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmekte iken kottan
çıkarılan paylar; bu Yönerge’nin 8 inci maddesinde yer alan kota alma şartlarının sağlanması
durumunda Ana Pazar’da, sağlanamaması durumunda Yakın İzleme Pazarı’nda işlem görmeye
başlar. Bu paylar ilk etapta Yıldız Pazar’a alınmazlar. Bu hükmün uygulanmasında, bu
Yönergenin 8 inci maddesinin 1 inci fıkrasının (b) bendinde yer alan tabloda Ana Pazar için
öngörülen gruplardaki halka arz edilen payların piyasa değeri şartının değerlendirilmesinde, SPK
tarafından yetkilendirilmiş iki ayrı kuruluş tarafından hazırlanan fiyat tespit raporu ile belirlenen
ortalama fiyata göre bulunacak referans fiyatın en son MKK kayıtlarındaki fiili dolaşımdaki
payların nominal değeri ile çarpılması sonucu bulunacak değer, halka açık kısmın sermayeye oranı
olarak ise MKK kayıtlarında yer alan fiili dolaşımdaki payların nominal değerinin sermayeye
oranı dikkate alınır
İnşallah diyelim birşey demiyorum. Ama bu söylediğimi edebiyatı kuvvetli biri buna anlatsın komik duruma düşüyor insanın hiç bir sözüne inanası gelmiyor. Matematikçi olmaya gerek yok özel bir fomülüde yok tanjant kotanjant hesabınada gerek yok bir bilinmeyenli denklemde değil çok basit. sen Devran beye 100 bin Tl.lik hisse devrettin devran bey bu hisseyi 2 ay sonra kasırgaya 150 bin tl'ye sattı. Devran beyin bu alım satımdan karı 50 bin tl sana verdiği 100 bin tl'yi devran bey kasırgadan aldı. Son durum itibariyle senden alınan 100 bin Tl.lik hisseyi dolaylı olarak kasırga ödedi.
Özetle şunu söylüyorum. İyi niyetli olabilir. Bunu da görmek için çok beklemeyecez. benim için iyi olup olmadığını görmek 1-2 ay. olmazsa bize iyi bir ders olur. bu derside iyi bir parayla satın almış olurum. kimseye hisse pazarlamıyorum zaten öyle bir durum yok. iyi bir dersi parayla satın alabilirsiniz ama sağlık zor oluyor. bol bol spor yapın başka şeyler düşünün.
devran bunlar çalıstikca millet battıyor markada %60 50civarı trans %100 maşallah .. mümkünse çalışmasinlar
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu kadar yazdıktan sonra ümitsizliğe kapılma trademr arkadaşım senin dediğin gibi mayıs haziran bekleriz olmasada dünyanın sonu değil benimde hatırı sayılı hissem var battık deriz olursada yan cebimize koyarız iyi geceler
Meteak gibi biri daha gelmiş yakında şenlenir burası hisse pazarlama, dava etme, icra, iflas, patronla görüşme, vatsap, facebook grup kurma bayağı dümenler döner burda
Biraz Ders çalıştı çıktı
spknın tahsilli red şeklini bidaha bir okuyun .. arkasından denetimci raporunu okuyun arkasından spk transtürkü kapaması ..aslında yeterince ipucu vermişler ... kimse hikaye okumasin buyrun spk orda yapsınlar tahsilliyi ..
Selo seninde dediğin gibi giden gitti, elimizde hiçbirşey yok, trnsk a verilmiş sadece 1 söz var ötesi yok, onun da olup olmayacağını ağustos - eylül gibi göreceğiz, insanların elinde ümitten başka birşey yok, haa şunu söyleyelim hiç kimse buradaki yorumlara bakıp ne satsın ne alsın ( şuan için bu imkansız zaten :) :) :) ) ya da sen söyle güzel kardeşim bekleyip görmekten başka ne yapalım..
yok devran yapılcak en mantıklı şey 1 eylüle kadar beklemek olmazsa adli makamlarda hak aramak ... bide spk ya ufakta olsa mağdur baskısı altında tutmak...başvururlarsa kabul etsinler en azından .. başka birşey yok mantıklı ..
Haklısın SPK olayı çok önemli, ben şahsen kendi adıma geçenlerde mail atmıştım, bunu sürekli ve herkes yaparsa belki bir etkisi olur dediğin gibi, şu durumda Transk yatırımcısına düşün bu BİST VE SPK sürekli mail atmak.. Bunu da yapalım bir zahmet.. Ağlamayana emzik yok maalesef...
Selo sen gel burda yaz burda kimse kimsenin para kaybetmesinden dolayı zil takıp oynamıyor ya da lanet okumuyor :) daha seviyeli. Kaybetsen de kazansan da yine gel :) bizimle burada insan gibi bekle ama insan evladı gibi :)
Borsa İstanbul Yönetim Kurulu kararına istinaden hisse senetleri Borsa kotundan çıkarılarak Kot Dışı Pazar kaydına alınan ve *GEÇİCİ* olarak işlem görmekten men edilen şirket hisse senetlerini içerir
Bugünler de geçer ya hu
mavi kuşta herkesi engellemiş.. markadaki ardayı bile hiç bir hakaret yok hiçbir saygısızlık olmamasına rağmen.. işine gelmeyen hiçbir kelimeye rızası yok.. sadece katiline aşıklar yorum yapıyorlar onlarıda anlıyoruz malum stockholm sendromuna girmişler..
mine hanım küçük yatırımcıların duası bana yeter diyordu.. mine hanım kendin gibilerle karşılasın.. zalimlerin cezasını, kağıdımızın kota dönmesini görmeyi en kısa zamanda bize nasibet.. buda sana ve bize beraat günü dusı olarak ediyorum..
KAbullenin sizin bakiyeler Flap Beyaz gibi çok artan hisselere aktarıldı artık geri gelmez sizin tek yapacağınız şey Merkez bankası başkanını aramak para basmasını söylemek yoksa hiç bir şekilde gelmez
KABULLENMESEK ne olacak ki.. ama senin dediğin gibiyse dahada iyi değilmi batan firmalara değil çıkan firmalara gitmiş para..
kazanmışlar yani.. kazandıklarıyla tahsisli yapar sermaye koyar paradan yine para kazanırlar.. yeter ki paraları olsun içimize su serptin mete-ak.. yada bizim paralar kesin oraya aktarılmişsa sen de şahitsen bistin başkanını arayalım bize beyazdan flaptan pay versinler.. merkez bankasını aramaktan daha iyidir..
merkez bankasıyla, para basmakla başkanla konuşmakla trans arasında nasıl bir alaka kurdun anlayamadım ama mutlaka vardır bir bildiğin..
borsaya kote olmak 40milyon liraya mal oluyor diyorlar..
bu firmanın patronları akılsız mı.. borcu harcı olmayan bir firmayı kaptırsınlar..
ESKİ KURTLAR.. zamane çakallarının üstüne çökecektir mutlaka..
gs nin başına gelmeye talip olanlar bi bakmışsın babaocagını tekrar şenlendirirler..
bu işte mine nin hiçbirşeyi yok.. asıl kuklacı oyunu tekrar yazacak olan..
yoksa burada bizim kaybettiğimiz devede kulaktır
Borsa kotundan geçici men olmaz sürekli men vardır oda bir daha borsaya geri dönme yolları kapanır sürekli men borsa kotundan çıkarmadır Genelde batan şirketleri sürekli men ederler ama eksi özsermayesi olan bir sürü şirket var akpaz çemaş dardanel bimeks bunlar hala borsada işlem görüyor size ayrı bir muamele yapmışlar
bu anlattıklarının hepsi bu firmanın daha hızlı ve güçlü gelmesi için katalizör etkisi yapacak olaylardır.
batan firmaların bile borsada işlem gördüğü yerde bizim kot dışında kalmamız düşündürücü ama bir bakımada sevindirici
borcu harcı olmayan bir firmayı kaptırmak patronların işine gelmez rahat olun.. zaten hisse kapalı ne söylesek boş ama %50.0001 geri gelecek ve o zaman muhteşem olacak..
gelmezsede gelmez ne yapalım olan hayırlıdır der dersimizi alırız..
buradan aldığımız ders okullarda öğretilmiyor biraz pahalıya mal oldu ama sonu güzel olur umarm
aır selam arkadaşın dediği gibi geçici olarak mı atıldık belge varmı
ben öyle bir yazı bulamadım ..sanırım dogru diyor
kotadan geçici atılma diye birşey yok sanırım ... atıldıkmı atıldık.. THE END ..
belki kısa sürede düzeltseler spk kıyak geçebilir mağdurlar oluşmasın diye
f) KAP’ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, toplam özsermaye/sermaye oranı dikkate
alındığında özsermayesi negatif olan ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili
sürecin saklı kalması kaydıyla, toplam özsermaye/sermaye oranı üzerinden yapılacak
hesaplamalara ilave olarak, ihraççılar tarafından talebe bağlı olarak aktiflerin rayiç değerlerle
yeniden değerlenmesinin yapılması durumunda da toplam özsermaye/sermaye oranının yukarıda
belirtilen eşiğin altında kalmaya devam etmesi,
biri spk ya sorsun ..
soru : kotadan atılınca kanunen geri dönüş yollu varmı??
boş örnekler vermeyin lütfen
belgeli konuşalım
dedigim gibi ben biyerde bulamadım
[QUOTE=Selocan100;2085189]f) KAP’ta yayımlanan son yıllık bilançosunda, toplam özsermaye/sermaye oranı dikkate
alındığında özsermayesi negatif olan ortaklıklardan, varsa sermaye artırımı/azaltımı ile ilgili
sürecin saklı kalması kaydıyla, toplam özsermaye/sermaye oranı üzerinden yapılacak
hesaplamalara ilave olarak, ihraççılar tarafından talebe bağlı olarak aktiflerin rayiç değerlerle
yeniden değerlenmesinin yapılması durumunda da toplam özsermaye/sermaye oranının yukarıda
belirtilen eşiğin altında kalmaya devam etmesi,
SM-G925F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.[/QU
SELOCUM BU FİRMANIN KAPANMASININ VE YA KOT DIŞANA ATILMASININ TRNSK YE BİR KARI VAR MI? BU DURUMDAN FİRMANIN VEYA SAHİPLERİNİN NASIL BİR KARI OLABİLİR.. OLAN KY YE Mİ OLDU SEN YETKİLİ BİR ARKADAŞA BENZİYORSUN:party:
abi bende onu diyorum .. belge nerde ..
kotaya geri gelme yönergesi olmalı ..ben bulamadım daha.. aramaya devam ediyorum ..
bilgisi olan paylaşsın
selocan al sana bu linkten madde 28 i bul orada geri dönüşü göreceksin
http://www.borsaistanbul.com/docs/de....pdf?sfvrsn=30
ezbere kimse bir şey yazmasın ortaklar zaten sıkıntılıyız lütfen anlayışlı olalım
buldum iyisiniz [emoji16]
(2) Kotta kalma koşulunu kaybeden sermaye piyasası araçları Yönetim Kurulu kararı ile
Borsa kotundan çıkarılır. Kottan çıkma koşulları saklı kalmak kaydıyla, bu maddenin 1 inci
fıkrasının (a) bendinde yer alan şart nedeniyle kottan çıkarılan sermaye piyasası araçları, ortaklık
ya da ihraççının söz konusu kamuyu aydınlatmaya aykırılığın giderildiğine ilişkin tespitin
yapılması koşuluyla, bu Yönergedeki diğer kota alma hükümlerine tâbi olmaksızın Yönetim
Kurulu tarafından belirlenecek tarihte, (b) bendi nedeniyle kottan çıkarılan sermaye piyasası
araçları ise bu Yönergede yer alan kota alma şartlarının tamamının sağlanması halinde tekrar kota
alınabilir.