Yeniden doğmuş gibi..Bu gün kapanış rakamı herkesin dilindeydi önceki gün.Bu gün epey ayrılan olmasına rağmen tavan gibi kapattı.İlginç gelişmelerle önümüzde bir kaç gün için görülecek
Printable View
Yeniden doğmuş gibi..Bu gün kapanış rakamı herkesin dilindeydi önceki gün.Bu gün epey ayrılan olmasına rağmen tavan gibi kapattı.İlginç gelişmelerle önümüzde bir kaç gün için görülecek
Açıklama geldi, 251 milyon liralık ihaleye teklif vermiş.109 milyon liralık kısmını almış şu an.
Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tabi en önemli konu burada TEİAŞ ihalesi kazanılması. En büyük ihaleler TEİAŞ tarafından duzenlenmekte ve toplu alım yapılmakta.Tabi bunun referans açısından ihracat açısından da önemi çok ama çok büyük.
Ağustos ayındaki 16 milyon dolarlık ihracat haberi ve şu andaki ihale bedeli ile birlikte şu an 240 milyon liralık iş alındı. Daha önce yılda 75 milyon liralık ciro yapılıyordu, şimdiden 3 katı geçildi. Sermaye 24 milyon.
evet bununla birlikte spk artık özel durum olağan dışı hareket vs sormaz inşallah bir süre :)
Evet, geri kalan kısım ihalesi devam ediyor mu diye mail attım şirkete. Cevap gelirse paylaşırım.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kağıt daha toplanamadı. 20 yıldır bekleyenler var :).
Şirket çok büyüyecek, para ve yatırım lazım.
Yatırım tavsiyesi değildir.
İhale tamamlanmış, 109 milyonluk kısmını emek almış.
Şirket Amerika'da üretim için fabrika kurar mı acaba?
Arsa var, bedelli de olabilir.Ama arsayi yeni yatırım için kullanabilirler. Ürettikleri ekipmanlar için stok sahası ihtiyacı çok fazla.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tahtada 6.57 ye kadar yükselişte birkaç kurumdan satış hariç ciddi bir mal toplanamadı. Kağıt halen toplanma sürecinde. Şahsen ben bir tek kurumu takip ediyorum.
Bedelli geldi, yüzde 200.
Bekliyordum bu haberi, peşinden güzel haberler gelir inşaallah.Redmi Note 7 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ortadaki paragrafta ki yazı çok önemli.
https://r.resimlink.com/ZQzj.jpg
25 milyonla borç ödenecek, 25 milyonda işletme sermayesinde kullanılacak.
Ben azıcık almıştım. Artık payımı artırmayı ve bedelliye de katılmayı düşünüyorum. Piyasa bu şirketi farketmeden yükümü tutmam lazım. Şirketin de dürüst olması ve tertemiz bilançolar açıklaması lazım.
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bu şirketi pek tanımıyorum. Tanıyanlar biraz bilgi verebilir mi. Patron nasıldır yönetim şeffaf mı. Bedelli yapması bence olumlu. Gerçekten parayı gerekli yerlere kullanacak ise bende bedelliye katılırım. Daha önce hekts in bedellisine katılmıştım. Çok iyi geçmişti. Bedelliler de yönetim dürüst olursa şirket olumlu etkileniyor.
Şirkele ilgili bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımı raporunu çok dikkatli okuyun. Son zamanlarda bu kadar detay verilerek yazılan bir rapor görmedim. Bana göre en önemli kısmı yukarıda da yapıştırdığım paragrafta olan cümlelerde saklı. Ayrıca peşin ödemelerde sadece faize ödeyecegi rakamlarda ki kazanç bile ayrıntılı olarak yazılmış.
Geçen yıl brüt kar yüzde 30 iken bu sene yüzde 40 a yükselmiş. Bu sermaye artırımı ile daha da yükseleceği kesin,zaten detaylı olarak rakam verilerek izah edilmiş :).
Ayrıca yakın zamanda raporda bahsettiği stratejik adımların neler olduğunu açıklayacaklardır.
bu detaylı raporda yer alan, 2017 yılında yaşanan teknik problemin ne oldugunu biliyormusunuz? ve bu bahsi gecen teknik problemin emek elektrik'e ve onun yatırımcılarına nelere mal oldugunu?
2016 yılı eylul ayında en son teiaş tan ihale almıştı..ve sonrasında teiaş ın kara listesine girmiş. bu durumu halka açık bir şirket olarak kap ta bildirmedikleri için kendilerini buradan kınıyorum. önceki yıllarda kufur ediyordum, bu sene biraz insafa geldim ! teiaş tan tekra ihale alması çok güzel.
bedelli den gelen parayı yerli yerine kullanmalarını umarım.
Nedir bu teknik problem sayın justdealer bizi bilgilendirir misiniz?
2016 yılında teias tan euro bazlı alınan ihale ile emkel in makus talihi aynı zamanda benim gibi elinde yuklu emkel hissesi olan ky cının da değişecegini dusunmustuk, ama bu sadece bir yanılgı idi!
2017 ilk çeyrek te dişde dokunur kar beklerken zarar açıklaması benim için çok kotu bir surpriz oldu.
değişik kaynaklardan teiaş a uretilen urunlerde muhendislik hatası oldugunu ogrendim ama inanmak istemedim ve posizyonumu korudum. emkel hissesi almaktan daha buyuk hatam bu haberin bana ulasmıs olmasına ragmen satış yapmamamdı.
elinde yuklu miktar da emkel hissesiolan bir dostun sağlık problemleri yaşaması ve akabinde ebediyete ugurlanması beni iyice soğuttu emkel den. çok sabırlı bir insan değilim ama çok inadım. inadım yuzunden yıllarca emkel hissesi taşıdım ve gecen hafta parça parça az bir miktar bırakarak sattım..
asıl konu; teiaş a uretilen urunlerde olusan muhendislik hatası Yağlı Tip Akım Transformatörlerinde (sanırım bu urun) yag dolum suresinin 8 saat yerine 4 saat gibi bir zamanda olması idi. bu durumda uretilen urunler teiaş tarafından iade elmesi, problemin giderilip yerine yenilerinin uretilmesi vs..şirket zarar etti ve hisse fiyatı 0.72 ye kadar düştü. bu durumu yatırımcı ilişkilerine bakan bayan da telefonda konuya hakim oldugumu duyunca açıklamak durumunda kaldı. kızdıgım taraf, neden konu hakkında bir açıklama yapmadıklarıydı!
2016 yılında alınan bu ihale sonrası teiaş tan bir daha ihale alamamıştı, bu yeni ihale haberi benim için surpriz oldu, ben daha çok yurt usa tarafından olumlu bir haber bekliyordum.
bedelli yapıyor olması da guzel oldu, şirketin bir suru boru var, onları odeyecek ve uretilecek urunler için malzeme alacaklar. umarım belirttilen gibi olur ve şirket borçlarından kurtulur.
kişisel tecrubeme dayanarak şunu söyleyebilirim; şirket yonetimi onceden şeffat değildi, 2019 da yonetim kurulu başkanı değişti, yönetim kuruluna akademik kariyeri olan insanlar getirildi, temsan işi alındı geçen sene, bu sene de teiaş tan gulel bir ihale daha.
2021 neden emek elekriğin senesi olmasın ki?
Çok teşekkürler sayın justdealer paylaştığıniz bilgiler için. Size de öncelikle geçmiş olsun diyeyim. Şuna hep inanırım hiç bir şey tesadüf değildir. Olacak olan olur. Bize düşen olay olduktan sonraki tavrımız.
Selametle kalın.
https://s12.directupload.net/images/201228/54o2kban.jpg
üç aylık takas
16.4 milyonluk yeni iş ilişkisi haberi geldi.
https://r.resimlink.com/wU5QO.jpg
Emek Elektrik Endüstrisi A.Ş. ile ticari sır niteliğinde değerlendirildiğinden adı belirtilmeyen bir müşterisi arasında aynı gün iki sözleşme halinde toplam Türk Lirası karşılığı 16.400.000TL+ KDV tutarında mal üretimi ve teslim işi siparişi imzalandı
Ticari sır dendiğine göre savunma sektörü gibi birşey olabilir. Türk lirası karşılığı ifadesinden de yabancı bir müşteri olma ihtimali gündeme gelebilir.
Daha yeni ihale haberleri gelebilir daha önce söylediğim gibi. Hatta yeni ürünlerle ilgili de birşeyler olabilir. Şirket her sene cirosunun yüzde 1,5-2 sini ar-ge'ye harcıyor. Bugüne kadar birşeyler yapmışlardır diye düşünüyorum.
Niye gitmiyor derseniz ve bence daha istedikleri malı alamadılar. Malum kaç senedir bekleyenler var. Yukarı sürüp almazlarsa şu an ki fiyattan ellerindekini kaptırabilirler.
Çok haşin bir tahta yapıcımız var.
Kap haberine ragmen Son 40 dk da 40 kademe aşağı ...''zoraki düzeltme '' görüntüsü ........eğer bunca kap ve bahsi geçen diğer işlerin haberi yalan değilse ( ki devrim sayılacak rakamlar ...) çok daha olumlu sonuçlara götürmesi gerekir!....YTD
Bu hisseye giriş yapalı 2 ay oldu bastıkça topladım bastıkça topladım :))) Faaliyet raporunu okuyunca vurulmuştum şirkete, borsaya kote olduğundan beri düzgün hemen hemen hiç bir şey yapamamış şirket ve yatırımcısını çok üzmüş, ama bu böyle gelmiş böyle gider demek değildir, şirket resmen ölü toprağını üstünden atmış, arge yapmış çalışmış gelişmiş, sonuç olarakta kap lar yağmur gibi yağmaya başladı, beni en son dardanel bu kadar heyecanlandırmıştı hala 1 Tl bandında aldığım lotlarımın bir kısmı duruyor elimde dardanelin. Görünüş daha uzun zaman emkel le olan yolculuğumuz devam edecek gibi duruyor :)))
Poltk ler duruyor mu sayın dogruhisse. Bende Emkel den beklentim yüksek inşallah doğru yerdeyizdir.Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hayri kardeş seni gördüğüme sevindim maalesef durmuyor çok pişman etti politeknik keşke keşke kâr lotlari bıraksaydım diyorum sen de vardır umarım. Emkel analizini yaptım ve giriş yaptım iki ay kadar önce tam bebek hisse beklentilerim yüksek hissede, sen de giriş yaptın sanırım bu arada teşekkürler justdealer güzel dileklerin için inşallah hep beraber kazanırız
Sektörde 2020 de 7.7 milyar dolar olan cironun 2027 de de 9.4 milyar dolar olacağı öngörülmüş. Emek yüzde 1 pay bile alsa 100 milyon dolar ciro eder. Şu anda yüzde 1 için bu rakam 77 milyon dolar. Şirketin bu yıl cirosu 110 milyon TL olsa 15 milyon dolar, bu yıl için binde 2 ancak ediyor. Şirketin kendisi için kendi sektöründe gidecek çok yolu var, tabi herşey yönetime bağlı.
https://r.resimlink.com/Qm1F9n.jpg
Tahtacıyı takdir etmek lazım, brüt takasta olan bir hissede iyi mal çeviriyor.