Aynen öyle.. Uzun vadede hepsi birbirini yakalar.. Üzülecek bişi yok.. Dalgalara binen de kar yapar..
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Aynen öyle.. Uzun vadede hepsi birbirini yakalar.. Üzülecek bişi yok.. Dalgalara binen de kar yapar..
MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Primi ve faizi her halükarda alırsınız.
Dolar alırım diyen taraf müşteri ise
Şu andaki kuru 4.54 kabul edersek
90 gün sonra:
1-Dolar 4.40 ise =>
*Dolar piyasada 4.40 olduğu için banka size 4.54'ten satma opsiyonunu kullanır(Piyasaya 4.54'ten satmak yerine)
*Faiz + Prim + 99118 $ (450000/4,54) = 17919 + 7000 + 436119 (99118*4,40) = 461,038 TL
2-Dolar 4.60 ise =>
*Dolar piyasada 4.60 olduğu için banka size 4.54'e satma opsiyonunu kullanmaz (Piyasaya 4.60'a satmak daha karlı)
*Anapara + Faiz + Prim = 450000 + 17919 + 7000 = 474,919 TL
3-Dolar Al/Sat =>
*Bu işlemi yapmak yerine 4.54'ten dolar alıp 4.60'tan satmış olsak = 455,947 TL (+dolar mevduat yapılıp bir miktar daha arttırılabilir)
Bu teb kapa aç olayını şu an yapabilir miyim yoksa mesai saati şart mı ?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İcbc Yeni müşteri 1k-500 k arasi %18 32-45 Gün arasi.
100 bin dolardı en son bildiğim
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Geçen hafta açılan hesaba vermiyordu güldüren
arkadaslar bugūn vakif ve halk tan 45 …90 gune oran alan varmı?....
Burgan 14.90 verdi bugün temdite
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
2001-2003 döneminde
IMF Başekonomisti de olan Harward'lı Prof. K. Rogoff,
Türkiye'yi IMF'ye düşmüş Arjantin kümesine koydu
ve çevre ülkelerin borç krizinin dünya ekonomisi için ağır bir sorun olabileceğine dikkat çekti..!!!!
CRASH Tüm HIZIYLA otobanda.!!!!
https://amp.theguardian.com/business...mpression=true
Ne yaparlarsa yapsınlar her gün faizde artırsalar..!!
Hasta ölüm yatağında.!!
Pansuman dan öte bir işe yaramaz.!!
Sadece günü kurtarırlar..!!
Real ekonomi komada.!!
Tulumbada su kalmadı.!!
İşlerin çok kötüye gittiğinin itirafı
http://www.bloomberght.com/haberler/...-yapilandirdik
bir hafta önce 16,65 le günlük bağlayıp bugün 18,35 i duyunca dellenip burganı aradım.. dedim "yahu millete 18,35 veriyormuşsunuz.. bizim günahımız ne. kapatın günlük hesabı tekrar açın madem".. günlük hesabı kapatıp açmak ne demekse artık.. hadi güldüren hesabı diyelim biz ona..
yok efendim öyle olmuyormuş. e dedim "o zaman taşımak zorunda kalacağım".. "haklısınız shorts bey biz de söylüyoruz yukarıya.. bir düzeltme yapacaklar inşallah. yarın konuşalım" dedi mt..
yarın göreceğiz bakalım.
En büyük mevduat şubesi bankanın isterseniz normal günlüğe çevirebiliyoruz dedi benim mt .
Belli olana kadar ona çevirebilirsiniz
Bir önceki sayfada yazmıştım öğlen 17.25 idi pazarlıksız boşta para kalmıyor .
TEB'de olsun Burgan'da olsun diğer kimi bankalarda olsun bu hoşgeldin günlük oranlarının faiz artışlarında otomatik yenilenmemesi büyük saçmalık. Hadi 90 gün ile sınırlanmasını anlıyoruz bir yere kadar, yeni müşteriyi cezbetmek için pazarlama diyoruz, ama zaten sınırlı olan bu 90 günlük süre içerisinde yükselen faizi yansıtmamanın insanları enayi yerine koymaktan başka bir açıklaması yok. Mevduat sahibi insanlar da enayi yerine koyulmamak için bu kadar mesai harcamak ve alternatif yöntemler üretmek zorunda olmamalı. İşlerin böyle yürümesi çok itici.
Burgan adına güldüren de dese hep ağlatıyor. Belki de ben ters adam olduğum için , herşeye titizlendiğimden müşteri temsilcileri beni görünce şeytan görmüş gibi oluyor. Açıkca çalışmak istemiyorlar benimle. Ben de artık her işimi internetten hallediyorum. Bazen de dublör kullanıyorum.
Bayramdan sonra 32 günlükte %20 ler yeni normal olacaktır. Gecelikleri acele ederek hakkınızı öldürmeyiniz. Y.t.d.
Cevabınız için teşekkür ederim.
Eurobond konusunda bilgim ve deneyimim malesef yok.Merak ettiğim için gidip bankadaki mt'ne danıştım.10 yıllık 100K usd için 6600usd/yıllık (net) rakam çıktığını öğrendim.Bununla birlikte usd faizlerinin artma durumunu da düşünerek işin içinden çıkamadım.
İlerleyen süreçte gündeme alınabilir.(Tabi ki sizin uzun vade olarak tanımınız farklı olabilir)
Sevgi ve saygılarımla
Arkadaslar,
Olabildigince uygun oranlardan ne kadar para toplarsak kardir diye bakiyorlar napsinlar. Herkes kendine gore hakli, acele etmeden bekleyip guzel biroran alana kadar gunlukte takilmak lazim. Yuksek faiz donemine yeni girildi, net yillik getirinin yuzde 16 lari geçtiği ortamda borsa da zora girer. Kisa kısa bağlayıp takipte kalmak lazim. Ve maalesef yeni faiz oranlari bankalara hemen yansimayacak. Haziran 25-30 arasi iyi bir fırsat.
El sürçmesi olmuş hep 14 lerde gezdiği için bilinçaltına öyle yazdı sanırım .
18.90 olacaktı
Oncelikle ustad filan degilim.
Bazen anlayabilirim, bazen anlayamiyorum.
Tecrubeler ile bir yere kadar bir onsezi gelismis olabilir.
Bu noktayi az cok dogru bir sekilde bile saptamis olmak da yetmiyor, o psikolojik arkaplan insanin elini kolunu bagliyor malesef.
Syg,
88k bist için normal şartlarda 2001 ve 2008 krizi seviyeleridir. 20 cent seviyeleri , normal şartlarda rahatça dip olarak yorumlanabilirdi. Fakat öyle bir periyoda giriyoruz ki eğer bizi batırmak isterlerse 2001-2008 krizlerini aratacak uzun vadeli ve zamanı yavaşlatacak bir krize girebiliriz. Ancak lojistik konumumuz nedeniyle bizi batırmak istemeyen bir küresel yükselen bir Avrasya gücü var. Bu yüzden Bistin 87-88k lardan döneceğini düşünüyorum. Yatırım tavsiyesi değildir.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Gercekten oyle.
Ne cikarirlar ne batirirlar.
Boyle surundururler.
AB kapisinda bekletirler.
Multeci deposu yaparlar.
Ortadogu lagimi ile aralarinda bir tampon lazim yoksa kendileri sinirdas olurlar.
Batirirlarsa bilirler ki 80 milyonun en az 20 milyonu kapilarina dayanir.
Bunun icin ben cok rahatim.
Is o asamaya gelince imf'yi devreye sokarlar, kopru kredileri v.s ile tekrar duze cikarirlar ancak palazlanmamiza da izin vermezler.
Syg,
Hain dolar 4.59 oldu. Vurun kellesini