---------------------------------------------------
Printable View
---------------------------------------------------
sildim sayın 666 sizde silin lütfen
[QUOTE=666;2konusunda.
Tekrar okudum. Cok agir olmus sn. bozoklu. Basiniz belaya girmesin, silin bence. Ben de silecegim.[/QUOTE]
lütfen sizde silin sayın 666 sağolun uyarılarınız için temiz kalpli olduğunuzu biliyorum. varolun
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...suyor-2665352/
McKinsey iptal arkadaşlar... Egemenliğimizi kimseye kaptırmayız diyor sayın CB
Iptal degil Drexty. "Ekonomik devam edilsin, fikir alinmasin" diyor Cumhurbaskanimiz. Tabanina gore birseyler soylemis.
Bu i..ne mi kendiliginden topikten gidecekti?
http://666kb.com/i/dxkohc0ss34kqgow6.jpg
Nasıl bir ruh hastasıymış bu böyle...
Sn 666
Ben de doğma büyüme Bakırköy lüyüm.
Arkadaşı tanımam o ayrı.
Lenovo A7020a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
evet dostlar geldik zurnanin zirt diyecegi haftaya...eylul son ve ekim ilk haftanin calkantili olacagi aşikardi gelenekten ötürü...ekim 2.hafta icin bilanco oncesi fiyatlamalar biste yansiyabilecegi gibi sanal gündemimiz burunson mevzuda fiyatlamaya yon verebilir...eger yukselis trendi destek görür ise 103bin ilk direnç ve üst banda gecme egilimi olursa endeks 113bin denemesi üst kanal tepesi olarak ekim ayinda hedeflenebilir...eger 94bin destegi assagi kirararsa herseyi cizin yon ikili dibe gider ayri bir hikayeye evrilir...beklentimiz destek noktasi uzeri 103bin hedefli bir endeks umariz olabilir...halkb ta ise 6.7/7.2 arasi bir kanal hedefi ilk asamadabeklenebilir endekse paralel olarak...bakalim fillerin niyeti ne...aşşagida pek yerimiz kalmadi gibi...assagi risk %30 yukari show %70 zaman yasatir her iki yönüde bize sahitlik düşer...
Topikler karışması Yada karıştırılması son çaredir, onu denemek isterler, büyük çıkış öncesi son çabadır o.
Walla ben de oyle anladim ama bugunku haberler McKinsey komple iptal seklinde... Yani fikri danismanlik degil ama bagimsiz denetim hizmeti alinabilridi..
Her halukarda Damatin karizmasinin cizilmesi ve ekonomideki cok basliligin gorulmesi acisindan cok kotu oldu bu...
Hangi haber?
Ben en son bunu izlemistim: https://www.sabah.com.tr/webtv/turki...-noktayi-koydu
Orda senin dedigin gibi anladim.
Bugün önemli açıklamalar yapacakmış sayın CB... bakalım payımıza ne düşecek
Ben tam anlamadim problemin ne oldugnu. Halk Bankasinin ozellestirmesinde danismanlik yapan McKinsey. Millete cok guzel de caktiklarina gore, iyi is yapmis.
Daha once Pamukbank'i HalkBankla birlestiren de o. Ondan once TMSF'deki bankalarin satisinda danismanlik veren. 1990'larda Ozellestirme Dairesine de danismanlik hizmeti veren o.
Yani yeni olan ne, ve bu konu bu kadar niye dillendirildi ki?
siyaset nerde duracağını bilmezse olağan şeyler.
iç siyeset uğruna abd şeytanlaştırılırken millet kitleleştirildi.
şimdi siyaset hatasından dönüş yapmak istiyor
fakat yarattığı kitlenin esiri olma durumuna geldi.
bazıları ver çoşkuda kalıyor.
Halihazırda cari acık ve ülkenin katmadegerli üretim kapasitesi, ital ürünlere kemer sıkmalarda olsa mecburiyet ve en önemlisi enerji çıktısı hazine acısından kara delik demek...hal böyleyken bu kara delik global sermaye ve fonlar olmadan finanse edilemez nitelikte...sonuc olarak hazineye fon/dolar lazım...peki bu fonlar hangi kriterlere göre tahvil/hisse vesaire gibi ülke enstrumanlarına gelir...tek kriter parasini geri alabilme güveni yani ülkenin batma riski...peki bu riski hangi verilere göre takip ederler...ülkenin ekonomi plan proje ve uygulamalari ve sonuclarina göre...bu verileri takip eden bagimsiz(yads bu fonlarin guvendigi) reyting kurum veri ve notlariyla takip ederler...yada bagimsiz global denetim sirketleriyle ya da imf ve benzeri kurum denetlemeleriyle...reyting kurumlarinin notlari ortada, imf konusunda siyasilerin net gecmişte ki ifadeleri ve bu ifadelerden dönüşün ic siyasetteki olasi etkileri riski ortada...yani global sermaye cekmek icin tek secenek mckinsey gibi sirketlerin ulke ekonomik politikalarini denetleme anlasmasi gibi secenekler kaliyor...bildigim kadariyla bu sirket kamuya ilan edilmeden gizli anlasma ilede denetleme yapabiliyormus...peki berat bey neden kendi ilan etti bu anlasmayi...amac ta zaten tam bu harekette gizli; amac ekonomik plana guven ve fon cekme cabasi; yani paranizi getirin batmayiz geri alirsiniz ahada bakin bizi sizden denetleyen firmaylada anlastik ilani...berat bey mckinsey ilanindan once abd de bir dizi global fon yoneticisi ile ekonomik plani anlattigi bir toplanti gerceklestirmis idi...belliki bu fonlar denetimsiz guven atfetmediler berat beyde mckinsey konusuyla imf ye bulasmadan fonu saglaya calisti...erdogan ic siyaset icin mckinsey elestirilerinden sonra soylem gelistirdi fakat anlasmanin iptali soz konusu olamaz bence...katar gibi ulkelerle fon saglanmasi zor...yetersiz...global fon cekmeden belimiz dogrulmaz...son 5 yildir nerden buldun yasasi ni askiya alan hukumet artik buyuk paranin bu tur yasalarla gelmeyecegini gormus olsa gerek...buyuk paralar uluslar arasi reyting yada denetim sirketi yada imf benzeri kurumlarin ekonomik denetimleri ile gelir...vatan millet sakarya konularinin en buyuk destekcisi olmakla beraber global gerceklerden bagimsiz üstelikte cari acik bu seviyedeyken bu soylemler hamasetten ote anlam ifade etmez...üretime yönelik kalkinna planlari ile dogru uretken ekonomiyi destekleyen tesvik planlari ve de israfa yonelik reklam ve tuketim kulturu konusunda etkili samimi politikalar uretilmeden vatan millet sakarya halki kandirmaktan baska bir anlam ifade etmez...sadece siyasi jargon icin gundelik konusursak gün gelir tükürdügümüzü yalariz...
@illim
Sagol guzel dost. Yine mantikli yazmissin.
.sadece siyasi jargon icin gundelik konusursak gün gelir tükürdügümüzü yalariz...İLİM kardeş şu anki durumu anlatan bizlerin anladığı ama
yandaşların anlayıpta anlamamazlığa geldiği belkide memleketin tüm durumunu özetleyen en güzel anlatım.memleketi yöneten
zihniyetin özeti değil tam anlatımıdır kullandığınız kelimeler. teşekkürler
2. siraya oturmus nerdeyse ZugurtBankimiz.
ABD'de Ermeni iddiaları gerekçe gösterilerek kamu çalışanlarının emeklilik fonlarıyla Türkiye'nin finansal araçlarına yatırımını yasaklamayı öngören tasarı yasama organlarından geçti ancak Vali Brown tarafından veto edildi
ABD'nin California eyalet meclisinde, Ermeni iddialarının Türkiye tarafından kabul edilmemesi gerekçe gösterilerek sunulan ve kamu çalışanları emeklilik fonlarıyla Türkiye'deki finansal araçlara yatırım yapılmasına yasak öngören yasa tasarısı eyalet valisince veto edildi.
Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı California'daki Eyalet Temsilciler Meclisinin Ermeni asıllı üyesi Adrin Nazarian'ın sunduğu tasarı, meclisteki yasal süreçlerden geçti. Ancak tasarının yasalaşması için gereken son aşamada onay çıkmadı.
Tasarı, onay bekleyen tasarıların imzalanması veya veto edilmesi için son gün olan 30 Eylül 2018’de Vali Jerry Brown tarafından veto edildi.
Bu Ermeniler, dunyanin her yerinde Turkiye aleyhine propaganda yapiyorlar. Bunlari dizginleyen bir tek Yahudiler vardi. Onlari da Arap yalakaligi yuzunden kaybettik. KKTC'yi bir tanesinin tanimadigi Arap din kardeslerimiz.
Halk bunu mu istemi$ti ?. Derin subliminal da içeren soru olmu$ mevzuu..