Talep gelirse ve millet tl den dolara geçip alayım derse pazartesi dolarda yükseliş görebiliriz. Belki de düşük faiz yüksek kur olması isteniyordur.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
Beni bu istikrarsizlik bitirdi iste.
Sanirim burn out sendromuna yakalandim.
Tamam ben kazandim simdilik de ama hep bi .ot korkusu icinde ve artik bu durum fazla gelmeye basladi.
Gavurlarda hic bir sey bilmeyen adam, daha hisse secmekten haberi bile olmasa gidiyor bir index fund veya bir index etf aliyor, uzun vadede enf uzeri (9.7% ve 3% S&P 500) getiri elde ediyor, her sene %4 satip yese, parasi hiiic bitmiyor..
https://www.mrmoneymustache.com/2012...or-retirement/
https://investor.vanguard.com/etf/li...th-end-returns
Ya bizde?
Surekli elimiz kicimizda geziyoz. :)
Syg,
Mevduat getirisi enflasyonun altında...
Borsa'da ister günlük al-sat ister uzun vadede kazandım diyene helal olsun...ama rakamlar yalan söylemez herşey ortada...
Emlak balondu zaten pıtladı....
Devlet İnşaatçıyı kurtaracam diye bakalım daha neler yapacak....
Milletin para kazanmayı bırakın parasının değerini koruyabileceği ne var?Bilen varsa 2 kelam yazsın...
Sevgi ve saygılarımla...
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rahat olun sayın Dudu, bizdeki durum kötü, alım gücümüz çok düştü, farkındayız. Ama Amerikan Dolarındaki devalüasyonuda hesaba katarsanız amerikalıların durumu da kötü ve daha farkında değiller... Şimdi dolarları geri çağırıyorlar, orda herşey güllük gülistanlık... Bütün paralar gelince halka bu durumu nasıl anlatacaklar çok merak ediyorum...
2001 altın ons fiyatı ortalama 270 dolar civarı şimdi ise 1240 dolar civarındayız, dört buçuk kat fark diğer bir değişle %450 doların değer kaybetmesi... Peki bu altın fiyatı burda duracak mı sizce? Geçmiş fiyatlara bir göz atmak gerek bence ...
http://www.onderpirlanta.com/?Syf=26...-ons-fiyatları
saygılarımla...
Yastık altı dolarlar oraya gider. Millet zaten doların düştüğü bu seviyelerden imkanları ölçüsünde dolar alıyor. Bankada olan, dolarını bankaya, yastık altı olan elde tutmaya devam eder. Sanırım hedef bu. Yoksa kimsenin bankadan dolarını çekip daha düşük oranlı tahvile yatıracağını sanmam.
tahvil faizi 8 olsaydı ben alırdım bu tahvili :)
Borsayı bırakalı on yıldan fazla oldu. Teknik, temel analiz konularında bir hayli çalışmışlığım vardır. Önümde grafik falan yok ama borsa en çok 120 bine kadar çıktı. Fibonacci analize göre düşüş trendinde ilk %38 lik kısmını geri verse 75 binli seviyelere gelmesi gerekir. Yani borsada bana göre ciddi bir düşüş yok. Bir hissenin fiyatının düşük olması ucuz olduğunu göstermez. Belki de fiyatı çok şişmiştir. Anlamak için bazı kriterlere bakmak lazım. Bir soru. Yabancılar neden banka hisselerine ilgi gösterirler? Temettü gelirleri çok iyi olduğu için mi? Peki neden? Borsa amatör yatırımcılar için girmeden önce çok düşünülmesi gereken alan.
Benim babam emekli olduğunda kahveye gidip yanık ,briç,poker,bezik allah ne verdiyse oynardı kağıt işlerinden çok iyi anlardı,üç beş para da kazanırdı,eh vakit de geçirirdi.Biz ondan daha fazla okuduğumuz ve kahve kültürüne çok aşina olmadığımız için mecburen borsada oyalanıyoruz.Benim için borsanın anlamı bu kadardır,üç beş bir şey kazanırsam ne ala kazanamazsam da kaybedeceğim para asla normal hayatımı etkilemeyecek seviyede olmalıdır.Amerikan borsası nere bist nere, orda insider trading yapanı hapse atarlar bizde speklerin milli sporu zaten içerden bilgi almak ,hatta çoğu spek direk olarak şirketin patronu.Gerçi önümüzdeki 5 yıl amerikan borsaları da göçecek ama doğruya doğru son 20 yıldır sn dudunun dediği işlevi gördü amerikada borsa.Bizde borsa bildiğin kahvede oynanan kumardır o kadar.Hatta kahvede oynanan kumar daha dürüsttür,daha mantıklıdır kabiliyeti olana tabi:)))))))))))
Geçen yıl hiç unutmam SPK başkanı bir röportaj verdi.Mealen dedi ki ,şirket zor durumda bankalar kredi vermiyor,e işte borsa var, şirketini halka açsana ,ucuza sermaye bulmak için en iyi yol borsa, şirketler bu yolu kullanmalı , falan dedi.Ya hıyar bankanın güvenmediği şirketin hisselerini halka itelemeye niye çalışıyorsun senin makamına yakışıyor mu o laflar.Zaten ondan sonra yapılan yeni halka arzlarda vatandaş hep kazıklandı.Bu da paramızı emanet ettiğimiz borsada regülasyon yapması gereken kurumun başındaki adam.Başındaki böyle olursa kalanı siz düşünün.
Sanirim bende de bu basladi..
Yavas yavas dolar biriktirip ya yurtdisi bir indeks etf'i ya da bizim eurobondlardan bir kisim alip nakit akisimi cesitlendirecegim.
Sadece temettu cok dalgali ve duzenli bir nakit akisi saglamiyor.
Tabi ben dolarlari biriktirene kadar eurobondlar cazibesini kaybedebilirler.
Artik bakacagiz duruma gore hareket edecegiz..
Yalniz TL bir iluzyondur ve korkarim oyle de kalacaktir.
Tipki Tr istikbali cok parlak bi ulkedir ve oyle de kalacaktir gibi :)
Syg,
500 tane sirketten gonul rahatligi ile yatirim yapilabilecek 10 tane zar zor bulabilmek cok aci bir durum...
Cok sukur kazandik, bir seyler yaptik yillar icinde ama geri verme korkusu agir basmaya basladi sanirim...
Yeni baslayanlarin isi cok daha zor.
Halbuki tam tersi olmali idi yillar icinde borsa gelismeli, gelistirilmeli, yatirimci sayisi artmali idi..
BES fonlari ile kurumsal yatirimci uzerinden borsanin tabana yayilmasi iyi gidiyor ama...
Syg,
Eski SPK baskani Bimeks'i halka cakti gitti iste..
http://www.borsagundem.com/haber/ist...ikayesi/250068
Syg,
Koza- İpek, el konulduğunda ; gözlüklü eski bir bakan '' yabancı yatırımcıya ayrıcalıklı davranıyoruz '' demişti ...
Nurettin Canikli
Ha topik faiz topiği hafta sonu olduğu için altındır borsadır yazıyoruz,ben faizci biri sayılmam pek,tl yi çok sevmiyorum.O nedenle hafta içi yazmayı keseceğim topiğe ,gereksiz işgal ettiğim entry ler için müdavimlerden özür dilerim kendi adıma.Neme lazım hafta içi gene birileri gelip bu ne ya haftasonu ortalığı şeetmişiniz gene filan diye fırça atmasın :)))))
Hocam eurobondda öyle git yurtdışındaki bir hesaptan dolaylı olarak yüz milyon dolarlık eurobond al aldığın faizin vergisi yok.Türkiyede yıllık total gelirin faizdi kiraydı şuydu buydu 40 000 TL yi geçiyorsa 1000 dolarlık eurobondun 60 dolarlık fazi geliri bile beyana tabi.
Faizi de sevmem, altini da sevmem...
Calisan ureten, kar eden, karini bolusen sirket hisselerini severim.
Ama altin da bir %10 max koymak isterim portfoye...
Faizi temettuyu doviz bazli almak isterim...
Onumuzdeki donem icin yine cok is cikti bana cok calismam lazim cok :)
Syg,
Çukurova - Kepez'e el konulduğunda , Templeton Fonu'nun dünya kadar hissesi vardı.
Templeton Fonu'nu; neden, hiç itiraz ederken duymadık ?
https://www.bloomberght.com/haberler...digini-soyledi
Trump haberinden sonra yarın dolar gevşer ama nereye kadar onu bi bilsek
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Secmen bu kadar aptal olursa ben de temcit pilavi gibi isitir isitir onune koyarim.
Bir de idam mevsuzu yeniden acilir. Hop hem feto gelecek hem idam. Feto asilacak mansetleri atilmaya baslanir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben yillardir olaylara finans ayagindan bakarim hep..
Mesela yunanistan batacak dediler yok su yok bu derken eurodolar kurundan dunyanin parasini vurdular.
Ayni mevzu her ulkede var.
En basit ornegi papaz muhabbetinden ne paralar kazandilar bu dinciler.allah bilio.
Asagi yukari ...
Ben hep diom param cok olsa bir tahtayi her turlu manipule ederim.
Asagi yukari...
Ytd
"Hicbir zaman kaybetmem.Ya kazanırım ya da öğrenirim."
NELSON MANDELA
Abd de istikbali ve buyume potansiyeli olan hisseler bulmalisiniz. Orada hem yilda bir den cok kez temettu odemesi de oluyor.
Bende Malta da bir yatirim fonu ariyorum. Yillik getirisi yuzde 5 civari bir fon bulursam super olacak. Miktar 200k euro.