-
yok öyle bir şey.
?
çok endişeliyseniz şirketi arayıp konuşun. Bize de yazın.
Printable View
-
şu anda bist ve spk hiç bir prosedür ve kuralını hiç bir şirkete dikte ile işletemez bence.
madem ki " yabancılar tarafından döviz saldırısı altındayız..." ve bu " bir savaş.."
o zaman istop her şey bende, eller serbest...
borçlanma sınırını aşmış... ?? pehh ya nolcaktı ?
işte özsermayesi yetmiyor ?? pehh işler devam ediyor salllaaaaa...
bir çok kuralı işletmeyeceklerdir.
Finansal tablo açıklamalarını okuyun, 4 -5 ay önce her şey yolunda sorun görünmüyor diye 50 açıklamaları var.
Kur farkından dolayı zarar yazacak operasyon zararı değil, hatta bence zararı yok çoktan hedge yaptılar,
bize ay öldük bitti zarardayız diyecekler.
Olmadı basarız holdingi yediririz onlara o ya sorun yok sorun görünmüyor açıklamalı tabloları :)[/QUOTE]
Özkaynak toplamı 110 milyon hocam, eğer tahmin ettiğim kur zararı olursa eksiye geçer. Hedge için aynı fikirde değilim sadece benim gördüğüm TL borçlanmaya dönmüşler ama eski döviz borçları hala duruyor, 6.ay sonuçlarına göre konuşuyorum.
Evet elde 1.5 milyar TL değerinde taşınmaz var ama mühim olan bunlara o bedeli ödemeyi kabul edecek para sahibi bulmak.
Ben batar demiyorum bu firma illaki elinden tutan olur ama radikal hamle yapılmazsa bütün ömrünü bankalara ve Nurol inşaata borç ödemekle geçiren bir müesseseden öteye gitmez. Ha bunda alan razı satan razı ise onu bilemem!!!
En güzeli toplu satış, otel vb... ortaklık yaparsa o zaman işler değişir ama mevcut konjonktür çok müsait görünmüyor bence...
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
-
senle aynı fikirdeyim ve evet alan satan da razı bence
ve bayaadır böyleydi bu şirket.. paravan gibi birşey bu... borsada bir çok hisse böyle hoş,
buna hep spekülasyon lazım,
2 de sorum var.
1 - GYO larda da kambiyo zararı özkaynaklardan götürüyor mu ? Faaliyet zararı değil mi özkaynaklardan götüren ?
unuttum ya çok oldu mezuniyet :)
2 - Bedelli yapsa da bi şey kurtaramıyor ki ? %100 bedelli yapsa gelecek olan 80 mio tl,
70 mio'nunu da kendileri ödeyecekler hisselerin hemen tümü patronda ee neye çare oldu ?
bişey değişmedi.
değişti mi ? benim bilmediğim bişey mi var :)
başka bişey lazım.
bi ali cengiz oyunu lazım.
Nurol ile ilgili çok haber lazım.
Ben bedelli yapıp 70 mio daha para koyacağıma, hisseyi speküle eder, yukarlardan hisse satarım..
ne yapcak mezara mı götürcek %90 ı elinde hisselerin, anlamak mümkün değil.
yukarı kaldırmaya çalıştı galip, şirket savaş çıkardı onbinlerce lot dizdi önüne, niye ?
kendileri götürcekler başka çare / başka bişey gelmiyo aklıma,
ve evet bunun için haber lazım.
bedelli şu ortamda bilmem ?? sanki saçmalık olur bence.
ne anlamı olur ? kur farkından zarar yaz, git şirkete en az 70 mio daha para koy ? :) yapmam ben.. bence...
spk zorlar diyorsan, onu da sanmam şu dönem sonunda
yüzlerce şirketle uğraşması lazım gelecek spk'nın 9 aylıklardan sonra sağlam kalan firma olacak mı bilmem.
Benim bu hissenin yeniden uçacağına dair 6. hislerim yine alert veriyor, belki battım ondan :)
her uçuş teknik bir çöküş akabinde başlamıştır bi çok hissede ama dikkat edelim buna. döküp gider..
umarım yanılmam... ha çok yanıldım mı ? evet. çok yanıldım bu son 5 senede, allah kahretsin o ayrı...
zamanın olursa 2 sorumu cevaplar mısın sv NMB ?
:)
temel - kötü
teknik - iyi
takas - harika
tahta ile şirket ilgisi - berbat
yatırımcının ilgisi - öldük, canımız çıktı
bir de alsatçılar, hisse kiralayanlar var... yolgeçen hanı...var oğlu var.
patron duy sesimizi,
bu kadar da iktidarsız kalmayın daa..
Hocam;
1. Özkaynaklar altında net kar rakamı var yani finansal giderlerde dahil, sen muhtemelen muhasebeye giriş terksin [emoji1][emoji1]
2. Bedelli için bende çok akıllı bir seçenek olduğunu düşünmüyorum fakat Özkaynak eksiye düşmesin diye 1TL lik yapılırsa iş görür.
3. Şu andaki kur 5.50 son çeyrekte 45 milyon kurdan kar yazar tabiki kur çok oynak sürekli değişiyor.
4. Ben olsam ( firmayı düşünen basiretli ve iyi niyetli yönetim varsayımı altında) holdinge satış yaparım nakit koyarım borcu kaparım ama bu satıştan kar çıkmaz çünkü zaten geçmiş dönemlerde yeniden değerleme yapıp gelir tablosuna yansıtarak bilançoyu düzelttiler.
Sözün özü nakit girişi lazım holding buna çare bulmalı gerisi boş...
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Nasıl bir şirket ya her gün düştü yinede düşmeye devam ediyor hiç bir fırsatı kaçırmıyor mübarek kagıt
Mi A1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
tarihe not düşelim;
30 Ekim 2018 tarihi itibari ile şirketin piyasa değeri 31 milyon USD.
tebrikler nurol gyo...
2 tl ye düşmesini nasıl açılıyorsunuz acaba, yatırımcı için batmıştır mecazi de olsa parası olan ölene kadar beklese kurtarmayabilir.
Bu dibe gidişin nedeni ne onu öğrensek bari, keyfen düşürmüyorlarsa eğer.
XT1650 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam benim görüşüm şu, şirket döviz borçlusu ve 6. ay sonu itibari ile satışlar pek iyi gitmiyordu, bu yüzden nakit akışında problem olabilir. Muhtemelen böyle bir durumda holdingten KV borç veya bankalardan TL ile kredi alarak işi çeviriyorlar. Bu kadar düşüşün ana sebebi bence kurdaki son bilanço döneminde gerçekleşen %30 artış, bunun şirkete yaklaşık maliyeti (son finansal rapora göre) 130-140 milyon TL. E zaten öz kaynaklar 110 milyon TL de yani böyle bir durumda eksiye geçer. Fakat bu yazdıklarım hep 6.ay sonu itibari ile kağıt üzerinde gözükenin yorumlanması yani bu 3 ayda şirket farklı bir yönetim benimsedi ve bu riskleri bertaraf etti ise her şey farklı olabilir.
Bir de şu var, şu an kur 5,50 altında yani nereden baksan 50 milyon TL kurdan gelir var Eylül sonundan bugüne, o zaman ben de beklerim ki her şeyi fiyatlıyorsun bari bunu da fiyatla ama nerdeeee.
kısacası ne desek boş ne varsayımlar çürüttü bu şirket, tek gerçek kar değil nakit akışına odaklanması gerek, onu yönetirse hızlıca toparlar bence.
Not: Belirttiğiniz "keyfen düşürülme" senaryosu varsa tüm yazdığım varsayımlar boşa gider:)
Not 2: Bu arada hiç kimseden bir gıdım fazla bilgim yok, sadece kişisel tahminimi yazdım, kimseye yol gösterici olmasın, ne demişler kelin merhemi olsa başına sürer:)
Kağıt çok istikrarlı bir şekilde düşüyor. Zarar açıklayacak olan tek şirket bu değil, ama her durumu satış fırsatı olarak görüyor. Bazı GYO lar da düştü ama biraz olsun toparlandı lar. Bunun hiç niyeti yok. Düşük hacimle çok düşürüyorlar, yönetim istese müdahale ederdi ama niyetleri kötü. Sonuç olarak bütün bu olumsuz durumun arkasında yönetim olduğumu düşünüyorum. Hem iyi yönetmiyor hem de yatırımcıyı mağdur ediyorlar. Yok pahasına elimizdekileri göz diktiler.
Bu düşüş nerde biter? ben de merak ediyorum. Endeks yakında yukarı döner ama bu ********lerin kağıdı ne yapar bilemem. Neyse artık hiç güvenim kalmadı. YTD
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
çok pis düşürmüşler valla. tepki nereden gelir diye baktım. 2,15 lerden macd destek olursa buradan tepki vermeli...
http://666kb.com/i/dy9rve50ec5z0jdvz.png
27 Mart 2016'da Hisse.net'te Nurol GYO başlığı altında şunları yazmışım, olumlu ya da olumsuz tek tepki bile gelmemiş.
"GYO hisselerinin hakkınca fiyatlanmadığını düşündüğümden inceleyerek en iyilerini bulmaya çalışıyorum.
Nugyo'nun bilançosundan bir şey anlamadım. Benzeri bir durum sngyo'da da var. Ancak sngyo başlığı altında süregiden tartışma burada yok ve çizdiği performans sngyo'ya göre çok iyi. Benim için anlaşılmadık bir durum.
Sayfalarca geriye gittim, at yarışı oynayanlar, afedersiniz "atları b.kuna" kadar inceleyip parayı yatırırken, bu başlık altında yazanların bu kadar bile sağduyu göstermediklerini farkettim.
Hisse yükselir ya da düşer önemli değil, ama çok kişinin canını yakacağına eminim. Bana göre küçük yatırımcının uzak durması gereken bir hisse ve hissenet başlığı kanımca."
Huyum değil belli bir hisse konusunda hiç bir zaman bu kadar net bir mesaj yazmamışım ama bu hissenin bilançosunu inceledikten sonra dayanamayıp yukarıdaki satırları yazmışım. Yazdığım tarihte hissenin fiyatı 4.10 TL idi. Şu anda 2.11 TL. Çok kişinin canını yakacak bir hisse, uzak durun demişim ama nafile...
Bu da yazdığım mesajın linki, sayfa uzun "ekfuture" diye aratırsanız kolayca bulabilirsiniz.
Ulan hisse düşüyor sen benim piyasaya açıklamaduğım bir şey yok diye haber gönderiyorsun. Bilanço zarar diye kendiniz satıyorsunuz kağıt sürekli düşüyor bunun bir açıklaması varmı
Balıkesir’de altın madeni işletmesi temeli TÜMAD tarafından atılmış. Belki oradan buraya para gelir:))
bin dimiştim bin bilmişim biy biy biy bin bin bin....
garanti de 12 liraydı şimdi 6 lira.
bu da 5.70 i gördü, e ne,
millattan önce idi vahiy indi o zimin
bin dimiştimm çik iyi bilinçi ikiyirimm bin çik iyi biliyirimm.
-
yok citibank'taki lotlar zaten patronundu ( nurol inşaatındı ) satılamaz şekilde duruyordu.
o lotları da kote ettirdiler ama önceki patron lotları + bu yeni inşaatın 40 mio lotu vs hiçbirini citibankta tutmadılar akbank'a devrettiler.
citibank devre dışı kaldı, bu yabancı çıkışı oldu gibi görüldü ( az bilgiden dolayı) ama zaten HİÇ BİR ZAMAN yabancı diye bir şey yoktu. her şey patrondaydı en başından beri.
yabancı girişi yok. Ama takas aynı takas; satmıyor da... her şey patronda.
halka açık 26 görünmekte, evet, her gün bir takım lotlar al sat yapılıyor kurumdan kuruma,
sermaye 80 mio ama hacim 40-50-100 bin adet / gün ?? lotlar kuzu kuzu yatıyor şirketin kasasında.
o % 26 açıklana kağıt üstünde halka açıklık; mecburi ( yasal olarak 25 üstünde olması lazım GYO ların )
ama %26nın da en az bak en 16 sı yine patronun lotları o kurumda bu kurumda yine oradan oraya al gülüm ver gülüm.
mesela;
2.5 mio ( galip mesela ) lot toplanınca bir kuruma ( metro ) durup dururken sıfırdan,
ortada lot kalmayıp cart 3 tavan çektiğini gördüm bu hissenin.
sonra yüzbinlerce lot ortaya çıktı önünü kestiler adamın :) kaç kez hem de :)
bu da demektir ki en fazla - patron lotu hariç - etrafta hatta kurumsal ( aracı kurumlara ait ) lotlar dahil 8-10 mio lot var demektir.
%10 açıklık...
2.5 mio adetle 3-4 tavan atabiliyorsa yani...
yani, bunu tam söylemek zor, nurol daha iyi bilir,
ama bence küçük yatırımcının elinde en fazla 4-5 mio lot falan vardır. %5.
yani, halka açıklığı ( asıl halka açıklığı ) %5 - %10 ve bu hep böyleydi - maximum o da.
kontrol tamamen nurol'da. he halka çıkmış, %26.. hadi canım..
takaslara bakar dururum, galip gelmedikçe hiç bir şşey değişmez, o alır bu satar, hatta zararına satış görünür, he canım he...
isterlerse fiyatı 40 yaparlar, şaşırır kalırız.
hiç bir bloke de olamaz, istediğin kadar mal sat toplar alırlar...
açığa hele bi sat sonra yanar döner mal ararsın.
oldu bunlar, bunlar da yaşandı burda... güzel günlerdi...
bekliyoruz şimdi neyi bekliyoruz bilmiyorum.
aslında ben neyi beklediğimi biliyorum ve alacağım onu.
%100 bedelli ile 40 mio lotu 3.5 liraya aldı patron tahsisliden.
dolar o zaman 1.1 liraydı.
sen 1 lira de.
yani... gel zaman git zaman geçmiş döngüleri içinde de,
patron ( nurol inşaat ) şu anki fiyattan çok daha fazla dolar bazında para koymuş durumda kendi şirketine,
ve hisseler de elinde... dolar.. dolar mı dolmaz mı göreceğiz.
durum çok komik...
gerçekten acınası bir durum.
yani şu iş Amerika'da falan olsa, 1 saniye tutmazsın yönetimi lan ne hale getirdiler şirketi / hisselerin değerini diye...
ama kafa da ilginç sermayedarımızın, istese sermayedarımız holding, onun 1 emriyle, hisse caaart 1.5 dolar olur yeniden.
yani, en azından 1-1.5 dolar olur, tapi noktasına gelir.
gelmesi lazım.
olması lazım.
lan zamanında ben o kadar para koymuştum demez mi patron,
demesi lazım :)
yoksa hakkaten, beceriksiz çavuşlar döner popolarını avuçlar lafı geliyor aklıma :)
bunlar inşaatları nurol inşaata yaptırıp yeterince kar ettiler zaten, kur zararı da şirketin üstüne kaldı, hiç unutmam ismi lazım değil birileri 3,5 TL piyasa fiyatındaki hisselerin tanesini 1 TL den almak için SPK ya başvurmuştu, evet evet yanlış okumadın hocam 1 TL, hahahahhaahaha Karagöz-Hacivat orta oyunu, yersen.......
Dün bu gün de mal toplamaya çalışıyorlar... vermiyor kimse... nal topluyorlar mal yerine.
tilki ol, kurnaz desinler, kurt ol korksunlar ama domuz olma demişler ya...
2.20 lerden mal istiyorlar...
haaassss lan pembe götlü işadamları sizi -)))
Vahiye falan gerek yoktu, bilançoyu inceleyenler bu günü gördü. Vahiy bekleyenler, takas verilerinden spekülasyon yaratmaya çalışanlar çarpıldı. Bu gerçeği kabul etmek bu kadar mı zor? Yaklaşan emlak krizinde satış ve kira gelirlerinin düşeceği, faiz giderlerinin artacağı belliydi. Bu kadar belirgin bir gerçeği göremediysen gelir burada bık bık konuşursun tabi.
Not: Son 2-3 aylık mesajlara baktım. Sn. NoMoreBets'in çok değerli paylaşımları olmuş. Bilanço ve piyasaları çok iyi okuduğu belli, muhasebesi de kuvvetli. Başlığı takip edenlere önerim; ben dahil geri kalan herkesi engelleyin, bu arkadaşı takip edin. Saygılar...
..
spekülasyon hissesinde gelip temel analiz yapmak iyidir hoştur da
seneler önce gelip hisse 40 kere yukarı çıkmış aşağı inmiş,
müneccimiş gibi...
kardeş biz 40 kere aldık o çok sevdiğin ( ben severim ayrı konu ) NMBets kardeş ile,
40 kere sattık...
haydi kardeşim haydi madem sevmiyosun hisseyi emlak krizini felan hadi...
ben takas spekülasyonu yapmam, neyse o. Teknik analizimi de koyarım, takasımı da, bilançoyu da, eğlenceyi de,
ha; takas bilmiyorsan da öğreneceksin. Borsadasın. Muhasebe bürosu değil burası.
iki satır muhasebe bilgisiyle gelip burada seneler önce ben demiştim yazılarıma bakın şuradan ulaşın diyip
fii tarihinden örnek verme.
5 dakkada değişir işler bu hissede.
Mesele o 5 dakkadır.
hesabını yaptın ve eğer alacağın malın yoksa, mal alacağın temelci dükkanınaa git e orada yaz, faydalansınlar.
egolarınızı çekemiyoruz burada artık.
ben bile "biliyorum" egosunu bıraktım ki çok kazanmışımdır bu hissede... bilen bilir.
hadi...
Yazdığınız güzel bir osur osur ipe düz örneği olmuş. Şizofren misin nesin, nedir bu kafa karışıklığı, laf kalabalığı?
Bırak bu borsa işlerini, anlamıyorsun. spekülasyon hissesi diye bir şey yoktur, hissede spekülasyon yaptığı salan salaklar vardır sadece. Elinde 3 kuruş para kaldıysa onu da yitirme bari..
--
valla bak neşeli günlerimde olsam kıçımla gülerim yazdığına muhasebeci..
git başka topicte yaz diyorum, madem hissen yok ve kötü görüyorsun. Neyi anlamadın ?
Burası sikko egoların ve cahil yorumların hissesi değil,
spekülasyon hissesi yokmuş da falan, böyle beylik beylik bi bok bilmeden şirket hakkında,
daha ne anlama geldiğini ne ortamda olduğunu bilmediğin şeyler hakkında bik bik bik fikrin var,
bu ülkenin cehaleti ne kadar dil verdi millete ıfrsat arıyor sonra konuşuyor da konuşuyorlar.
3 kuruş para kaldıysa ha ?? - ))))
bu sanal ortam bizi işe almayacağımız insanlarla muhatap da ediyor ya, bi de kalkıp bik bik borsa dersi veriyor...
ulan ne adamlar var hadi naş kel baş muhasebeci, madem ilgilenmiyosun ne arıyosun burda... başka dükkana.
emekliliğinin hissesi değil burası...sana göre değil.
Ne diyim, bu kafa karışıklığına ne cevap verilebilri? Sn. forumdaşlara havale ediyorum sizi. Adam muhasebeden anlayanı muhasebeci sanıyor. Bir de kel baş falan fantezileri yapıyor. :)
Karşılıklı mesajlarımızdan herkes bir sonuç çıkartmıştır kendince. Fazla lafa gerek yok artık.
--
of kess ya muhasebeci,
forumda bir çok topicte yazıyorsun, hepsinde hayat hikayeni anlatmışsın zaten,
bir tek benim için değil önüne gelene şizofren diyorsun, anlamadığın konulara girilince egon konuşuyor
sürekli haklı çıkmaya çalışıyorsun forumdakilere beni dinleyin bakın kimi dinleyecekmişiniz falan diye hesap soruyosun,
egon tavan,
yaşlısın,
94 krizini yaşamışsın, gençler dediklerinle 2001 de "konuştuğuna" göre emeklisindir zaten,
zaten sürekli bi de sgk falan bahsediyorsun, 30 sen önceki kilo falan diyince kel olduğunu tahmin etmek zor diil,
10 sene önce sigara içkiyi bırakmışsın sağlık, kolesterol falan.. yani çok basitsin.
ya hem aptallık ve ego dolu,
hem de tahlil edene şizofren diyor,
çünkü dümdüz muhasebecimiz.
kısa kess ve başka foruma da git.
oralarda tatmin et kendini.
-
yo sen hakkımda millete şizofren bu arkadaş dedin,
ben de hayır seni biliyorum yazdım.
dediğim gibi;
basitsin. yaşlı, kel, emekli... bunları kendin yazmışsın.
ben her şeyi araştırırım, hisseyi de, gelip topicte saçmalayanı da.
şizofren değilim yani, sen çamurcusun,
egon da zekanla orantısız şekilde çok yüksek.
naş hadi.
http://666kb.com/i/dyf1wls2pbtrpqpuq.png
Emekli muhasebecimizden beni takipten çıkarma emri alan nugyocu arkadaşlar...
afsfafsd, neyse ya çok komik topic burası...
Şimdi;
Geçen hamam resmi koymuşlardı. Terlediniz mi ? diye soruyorlardı.
Şimdi de göklerin resmini koymuşlar yaw şifreli mi konuşuyorlar nedir ?
2 kat Uçacaaz mı diyorlar ? :yahoo:
Yok yok ben şizofrenim :)
hisse 5-6 lardayken ben ve NMB haricinde "satıyorum" diyeni bulamazsın,
aksine 500 milyon kar bekliyorum diyen çok takipçili başka muhasebeciler yüzünden twitter uçar,
aradan aylar yıllar geçer,
2.5 larda ben demiştim bak çöktü diyenler..
yok bu hisse adam olmaz diyenler..
gelir de gelir.
Bi de milletten destek isterler...
destek ne olcak, satsın mı burdan millet ?
ete değil niyete bakacaksın.
neyse yukardaki resimden manzaramıza bakalım.
sinirlerimiz çok sağlam çok şükür. Hayat N güzel :kahkah:
ne güzel arazi param olsa da ben alsam:)
https://emlakkulisi.com/uzel-makinen...tiliyor/587974
A.g nediye düştü şimdi %8
tombul parmak :):):)
Ne düşmüş anlamadım %8 ?