*tcmb bir hafta vadeli repo faiz oranını 200 baz puan indirdi, %12,00 (beklenti %12,50, önceki %14,00)
Printable View
*tcmb bir hafta vadeli repo faiz oranını 200 baz puan indirdi, %12,00 (beklenti %12,50, önceki %14,00)
*tcmb: Son döneme ilişkin veriler iktisadi faaliyetteki toparlanma eğiliminin devam ettiğini göstermektedir. Iktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşme devam etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini sürdürmektedir
*tcmb: Rekabet gücündeki gelişmelerin olumlu etkisi sürerken küresel büyüme görünümündeki zayıflama dış talebi kısmen yavaşlatmaktadır
*tcmb: Küresel iktisadi faaliyetteki zayıf seyir ve küresel enflasyonun düşük düzeyi gelişmiş ülke merkez bankalarının para politikalarını genişleyici yönde sürdüreceklerine dair beklentileri güçlendirmektedir
*tcmb: Enflasyon görünümündeki iyileşme devam etmekte, enflasyon beklentilerinde genele yayılan bir düzelme gözlenmektedir
*tcmb: Kurul, enflasyondaki düşüş sürecinin devamlılığının, ülke risk priminin gerilemesi, uzun vadeli faizlerin aşağı gelmesi ve ekonomideki toparlanmanın güç kazanması açısından büyük önem taşıdığını değerlendirmektedir
*tcmb: Türk lirasındaki istikrarlı seyrin yanı sıra iç talep koşulları ve üretici fiyatlarındaki gelişmelere bağlı olarak çekirdek enflasyon göstergelerinin eğilimleri ılımlı seyretmektedir
*bddk: 6 aralık haftasında bankacılık sektoru takıptekı alacaklar 144.251 mılyar tl (oncekı 143.574 mlr)
TCMB bu yıl Temmuz'da 425 baz puan, Eylül'de 325 baz puan , Ekim'de 250 baz puan ve Aralık’ta 200 baz puan olmak üzere toplam 1200 baz puan indirimine gitti.
Bankacılık sistemi kredileri 6 Aralık itibarıyla 2 trilyon 598,3 milyar lira (Önceki: 2 trilyon 593,5 milyar lira) - BDDK
Sosyal konut başvuruları 15 Aralık 2019- 15 Ocak 2020 tarihleri arasında alınacak
Sosyal konut icin %10 peşinat alınacak geri kalan rakam 20 vadeye yayılabilecek .
Bak ne buldum......
O proceni ister çöpe at ister rafa kaldır 1 dolar kazanamayız,
gel bunu yapalım milyar dolarlar kazanalım..
https://www.donanimhaber.com/danimar...aniyor--116791Alıntı:
Danimarka, 45 milyar dolara yapay rüzgâr adası inşa etmeye hazırlanıyor
Fatih Altaylı, Ahmet Davutoğlu’nun bugün İçişleri Bakanlığı’na dilekçe verilerek kurulması beklenen partisinin adının "Gelecek Partisi" olduğunu duyurdu.
*ecb gosterge faız kararı 0.00% (beklentı 0.00% oncekı 0.00%)
İstanbul'da 30 çeşit etnik var sanıyorduk.. İBB yalnız Kürtçe eğitmeni almaya karar verdiğine göre demek ki öteki etnikler yokmuş veya da varmış ama başları kelmiş..!.. Öteki etnikler bir şeyi eksik yapıyor olmalılar,
ne yapsalar da İBB'nin gözü onları da görse acaba?
https://veryansintv.com/ibbden-kurtc...egitmen-ilani/Alıntı:
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kürt dili ve edebiyatı mezunu iki eğitmen alacağını duyurdu.
*abd'li müzakereciler, 360 milyar dolarlık için ithalatına getirilecek ek gümrük tarifesi vergilerini %50'ye varan oranlarda düşürmeyi teklif etti-wsj
*abd'li müzakereciler, 25 aralık'ta yürürlüğe girecek yeni çin gümrük vergilerini de iptal etmeyi teklif etti-wsj
Gelecek partisi bir garebet olarak karşımıza çıkacaktır,parti olarak devleten yani bizden giden paralarla geçinecek bir asalak gurubu daha. Esas sorun Babacanda;sadece iktidarı değil uyumaya devam eden CHP yi de rahatsız edecektir.
sevgili annem, babam ve kardeşlerim;
sizlere bugüne kadar pek sağlıklı mektup yazamadım. ayrıca konuşma olanağımız ve görüşmemizde olmadı. zaten dışarıdayken de birbirimizi anlayacak şekilde konuşamadık. (bu konuda sizlere karşı büyük oranda hatalı davrandım. ancak bunu size karşı saygı duymadığım, bu nedenle böyle davrandığım şeklinde yorumlamamanızı dilerim) bu nedenle sizlere anlatacağım, konuşacağım çok şey var.
ancak olanak yok. düşüncelerimi bu mektupla anlatmaya çalışacağım. şu anda ne durumda olacağınızı tahmin ediyorum. ama çok açıklıkla söylüyorum ki benim moralim çok iyi ve ölümden de korkum yok. çok büyük bir ihtimalle bu işin ölümle sonuçlanacağını çok iyi biliyorum. buna rağmen korkuya, yılgınlığa, karamsarlığa kapılmıyorum ve devrimci olduğum, mücadeleye katıldığım için onur duyuyorum. böyle düşünmem, böyle davranmam,halka ve devrime olan inancımdan gelmektedir. ölümden korkmadığımı söylemem, yaşamak istemediğim, yaşamaktan bıktığım şeklinde anlaşılmamalı. elbette ki hayatta olmayı ve mücadele etmeyi arzularım. ancak karşıma ölüm çıkmışsa, bundan korkmamam, cesaretle karşılamam gerekir. biliyorsunuz ki bu ceza işlediğim iddia edilen suçtan verilmedi. asıl amaçlanan böyle bir olayla gözdağı vermek ve mücadeleyi engellemek hedefine dayalıdır. bu nedenle sizinde bildiğiniz gibi, kendi hukuk kurallarını çiğneyerek bu cezayı verdiler.
cezaevinde yapılan (neler olduğunu ayrıntılı bir biçimde öğrenirsiniz sanırım) insanlık dışı zulüm altında inletildik. o kadar aşağılık, o kadar canice şeyler gördüm ki, bugünlerde yaşamak bir işkence haline geldi. işte bu durumda ölüm korkulacak bir şey değil, şiddetle arzulanan bir olay, bir kurtuluş haline geldi. böyle bir durumda insanın intihar ederek yaşamına son vermesi içten bile değildir. ancak ben bu durumda irademi kullanarak, ne pahasına olursa olsun yaşamımı sürdürdüm. hem de ileride bir gün öldürüleceğimi bile bile. sizlere bunları anlatmamın nedeni yaşamaktan bıktığım ya da meselenin önemini, ciddiyetini kavramadığım gibi yanlış bir düşünceye kapılmamanız içindir. bütün bu yapılanlar,başımdan geçenler, kinimi binlerce kez daha arttırdı ve mücadele azmimi körükledi. halka ve devrime olan inancımı yok edemedi. mücadeleyi sonuna kadar, en iyi bir şekilde yürütmek ve yükseltmekten başka amacım yoktur.
mesele benim açımdan kısaca böyle. ancak sizin açınızdan daha farklı, daha zor olduğunu biliyorum.
anne, baba ve evlat arasındaki sevgi çok güçlüdür, kolay kolay kaybolmaz. ve evlat acısının da sizin için ne derece etkili olacağını biliyorum. ama ne kadar zor da olsa bu tür duygusal yönleri bir kenara bırakmanızı istiyorum. şunu bilmenizi ve kabul etmenizi isterim ki, sizin binlerce evladınız var. bunlardan daha niceleri katledilecek, yaşamlarını yitirecek, ama yok olmayacaklar. mücadele devam edecek ve onlar mücadele alanlarında yaşayacaklar.
sizlerden istediğim bunu böyle bilmeniz, daha iyi kavramaya çaba göstermenizdir. zavallı ve çaresiz biriymiş gibi ardımdan ağlamanız beni yaralar. bu konuda ne kadar güçlü, ne kadar cesur olursanız, beni o kadar mutlu edersiniz.
hepinize özgür ve mutlu yaşam dilerim.
devrimci selamlar
oğlunuz erdal
12 Eylul darbecileri tarafından yaşı büyütülerek bundan tam 39 yıl önce idam edilerek kıydılar Erdal’a .. Oysa o 17 yaşındaydı ve hep öyle kaldı ..
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...72f168d1ef.jpg
Bi de kendini solcu olarak tanıtan PKK/hdp'e giden bağzı Türk yurttaşlarımız var. Bunlar beni solcu yapın diye tezgaha oturuyorlar, PKK/hdp bunların kıçına "Solcu yapılmıştır" diye damgayı basıyor emme sonuçta solcu görünümlü Kürtçü yapılarak dolandırılmış oluyorlar tabii ki....Alıntı:
Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, ünlü ceza hukukçusu Prof.Dr.Erdener Yurtcan Prof.Canan Karatay, Org.Hurşit Tolon , eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin telefonda kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı...
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarl...indir-5507119/Alıntı:
Benim valim.
Benim polisim.
Benim Mit müsteşarım.
Benim genelkurmay başkanım. Benim silahlı kuvvetlerim. Benim savcım.
Benim hakimim.
Benim büyükelçim.
Benim rektörüm.
Benim bürokratım.
Benim merkez bankam.
Benim işadamım.
Benim işçim.
Benim memurum.
Benim emeklim.
Bu hızla giderse sonunda "Evren de benim.." diyecek secde isteyecek...
Bu listeyi bir yere kaydedelim olur da günün birinde dolandırılırsak keriz diye dalga geçenlere gösterelim,Alıntı:
Matematikçiler Derneği Başkanı Prof. Dr. Ömer Akın, ünlü ceza hukukçusu Prof.Dr.Erdener Yurtcan, Prof.Canan Karatay, Org.Hurşit Tolon , eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin telefonda kendilerini 'polis' ve 'savcı' olarak tanıtan kişilerce dolandırıldı...
ben kerizim de bunlar uyanık mı diyelim!....
Hayırlı cumalar.
Bilemedin :) AHMET=ADEM
https://www.yameraktan.com/wp-conten...18/09/1-43.jpg
Her türlü çıkarım serbest.
Kap : Halkb
Bankamıza ait ve Halk Sigorta A.Ş.'nin sermayesinin %89,18'ini temsil eden hisselerimiz ile Halk Hayat ve Emeklilik A.Ş.'nin sermayesinin tamamını temsil eden hisselerimizin Türkiye Varlık Fonu Yönetimi A.Ş. (TVF) tarafından kurulacak bir şirket (Alıcı) tarafından devralınmasına ilişkin olarak TVF ile görüşmelere başlanmıştır
Türkiye Varlık Fonu: YEP reformları kapsamında, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türk Reasürans AŞ kurulmuştur.
Türkiye Varlık Fonu: TVF olarak bu reformların uygulanması amacıyla kamu bankalarının kontrolünde bulunan sigorta şirketlerinin TVF çatısı altında birleştirilmesi projesini yürütmekteyiz.