belki bu defa milleti kandırıp yukarı yapabilir millet çok asılmış terk etmiyor deyip numara yapabilir ben bu gemiyi terk etmem dalgalar bizi korkutamaz bu filmi sonunu kadar izleyeceğiz kendi fikrimdir
Printable View
belki bu defa milleti kandırıp yukarı yapabilir millet çok asılmış terk etmiyor deyip numara yapabilir ben bu gemiyi terk etmem dalgalar bizi korkutamaz bu filmi sonunu kadar izleyeceğiz kendi fikrimdir
11 olsun ben veririm [emoji16]SM-N935F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
kağıdın gapsız gitmesini sağlıklı buluyorum yılsonu karnesini alınca gaplı açılmıştı gaplı gidişler hep sakat oluyor 8 lirada gapı vardı kapattı bu günde yapmadı bende filmi sonuna kadar izlemek istiyorum hoşuma gidiyor bu benim fikrim
Malın büyük bir kısmını verdim , güven kalmadı bende, daha güvenilir kağıtlarda beklerim.
Kalanida 9 üstü yaparsa verip kurtulurum.
Kahrediyor insanı
Tam 6 ay bilanço yalanmi o zaman patron?
CPH1951 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
2 günde 2.500.000 lotla %17 yaptı dipten.
Oyak tan 6 mln lotu tabandan veren elamanin kabaca 7.3 mln tl zararı var.
Yarin ki takası merak ediyorum infonun aldığı yatirim fonlarina gederse iyi olur. Temel açıdan bozulma olmazsa muhtemelen uzun süre park pozisyonunda kalir o lotlar.
SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
23 Mart 2022 kapanis fiyati:2.02 TL
23 Mart 2023 kapanis fiyati:8.63 TL
Sabirla bekleyen tum ortaklari tebrik ederim.
Yolumuz daha uzun.
Geçmiş yıllarda şirketin zarar etmesinin sebebi yabancı para finansal borç kaynaklı oluşan kur farkı gideriydi.
2022 yılında şirketin yabancı para finansal borcu 397 milyon TL azaldı. TL karşılığı olarak %20 oranında azalış oldu.
17.2 milyon USD ve 37.4 milyon Euro net borç ödemesi yapıldı 2022'de.
86.7 milyon Euro finansal borç 49.3 milyon Euro'ya, 46.8 milyon USD finansal borç ise 29.6 milyon USD'ye geriledi.
2023 yılında yabancı para borcun azaltılmasına devam edileceğini tahmin ediyorum.
Şirket daha sağlıklı bir finansal yapıya kavuşuyor.
haftaya genel kurula katılacağım sormak istediğiniz şeyler varsa iletebilirim
1) 3. Çeyrek faaliyet raporunda selülozik elyaf çalışması vardı. O proje neden rafa kalktı.
Çünkü çok önemli bir projeydi o .Hatta 8 martta Gaziantep'te bir firma 12 milyarlık yatırım desteği aldı.
2) Gömleklik kumaş üretimine başlamışlardı. Beklenilen talebi gördüler mi ?
3) Akça'nı 40 milyonluk pay satışı menderes için kullanılacağını yazdılardı. Nerede kullanacaklarmış ?
Son olarak yönetim kurulu hisse performansından memnunuymuş :)
Sayın arkhon genel kurula katilmayi bende cok istiyordum ama ufak bir operasyon gecirdigim icin 15 gun yolculuk yasagim var.
Sizden ricam,
1- Bornovada ki gayrimenkul projesi planlandığı gibi temmuz 2023 te bitecek mi, buradan sirket payina ne düsüyor ve sirket bunu nasil degerlendirecek, kiraya mı verilecek yoksa satılacak mı?
2- Akca holdingin borsada satmak için spk ya basvuruda bulunduğu ancak daha sonra vazgeçtiği 40 mln lot hisse icin tekrar satis düşünülüyor mu? Bu paylari borsada satmak yerine borsa dışında kurumsal yatirimcilara satmayi neden dusünmüyorlar.
şimdilik bu sorularin cevabını merak ediyorum. Sorarsaniz memnun olurum.
Saygılar...
1- Enerji kısmının halka arz edilmesi ve buradan elde edilen kaynakla enerji kısmının borçlarının büyük kısmı kapatılması mümkün görünüyor. Borsada işlem gören denk sektör şirketleri ile kıyaslayınca enerji bölümünü 4-5 milyar arası bir piyasa değerinden halka arzı mümkün görünüyor.
Yeni halka arz edilen şirketlerin borsada ilgi gördüğü, revaçta olduğu bir dönem yaşanıyor. Şirketin yüzde 25 inin sermaye artırımı yoluyla halka arz edilmesi ile 1 milyar civarı bir kaynak elde edilmesi mümkün görünüyor.
Buradan elde edilen kaynaklar ile şirketin gelirlerinin yıllarca finansal giderlere harcanması yerine, bu gelirlerin şirketin büyümesine imkan sağlaması mümkün olabilecek iken neden halka arz düşünülmüyor.
2- Menderes Tekstil Şirketinin finansal olarak en zor dönemlerinde dahi bedelli sermaye artırımı yoluna gitmedikleri için küçük yatırımcılar adına teşekkür etmek lazım. Acaba bundan sonra yapılacak olan yatırımları göz önüne aldığımızda, bedelli sermaye artırımı düşünülüyor mu?
3- MNDRS Şirketi borsada emsallerine göre çok düşük finansal çarpanlarla işlem görmesine rağmen, ana ortağın ısrarla düşük fiyattan hisse satmasının (20 Milyon hisse), daha sonra tekrar 40 milyon hisse satmaya çalışmasının, Ana ortak açısından nasıl bir matematiksel menfaati vardır. Ya da bilmediğimiz olumsuz şeyler var da, biz mi şirkete fazla bir değer atfediyoruz.
Lütfen buradaki matematiği anlatır mısınız.
Aynen bu şekilde sorarsanız memnun olurum. Tek soru hakkınız olursa 3. soruyu sorun derim
Sayın arkhon,
Aklima gelen bir soruyu daha sormanizi rica ediyorum.
** 3 Mart 2023 te smyrna seracilik için kap ta duyurusu yapilan ve 64.000.000 tl yatirim teşvik belgesi alinan sera yatırımınin tl cinsinden toplam büyüklüğü ne kadar olacak ve bu yatirim ile 200.000 m² olan sera alani kaç m² ye çıkacak. Son olarakta kapasiteyi ne kadar artiracak.
[emoji120][emoji120][emoji120]
Hissenin yükselmesine biraz müsaade edelim de genel kurulda hır gür çıkmasın hareketleri
2022 mart tekstil sektöründe kapasite kullanım oranı %81
2023 şubat 70,1
2023 mart 66,10
kur böyle devam ederse 60 larda sabitlenir çünkü ihracat kalmayacak
kur en az 25 olmalıki sektör ihracat yapabilsin
bu sene cirolarda artış yüksek kar beklememek gerekir
3. çeyrekte gayrimenkul bu seneyi inş kurtarır
şuan yapılan maalesef kasayı boşaltıp devretmek gibi
cari açık arttırmak için kur tutuluyor
ihracatçı cezalandırılıp ithalat teşvik ediliyor
***eyt ile birleşen düşük kapasite kullanımı neticesinde personel sayısı 300-500 kişi daha azalacak gibi
**menderes holding gibi bu sene tarım ve tekstilden çok kazanç olmayacak
bunu enerji ve gayrimenkul telafi edecek
bu yıl sonuda 1 milyar üstü kar bekliyorum
kur yükselirse olumlu yönde revize ederiz inş
Kur artmazsa, finansal giderlerden gol yemiyoruz. Bu olumlu tarafi. Olumsuz tarafi sizin söylediğiniz gibi maalesef.
Ancak, menderesin tesisi entegre bir tesis oldugu için diğer tekstil şirketlerine göre bir nebze daha verimli çalışıyor. Bunu son ceyrekte gorduk. Cogu tekstil sirketi yerinde sayarken, menderes, tekstil tarafinda faliyetlerden 150 mln kar yazmıştı.
Ama bu durumda bir yere kadar sürdürülebilir secimden sonra bakalim neler olacak.
abimiz tahtayı iyi yönetiyor bizi utandırmıyor yüce ALLAH da onu utandırmasın dua ediyoruz çocuklarımız harçlık bekliyor
Sanırım dediğiniz gibi hocam hoşbulduk şirket yeni paylaşmış gerçekten
https://www.linkedin.com/posts/fons-...ium=member_ios
Bilen arkadaşlar yanıtlayabilir mi?
Kuru meyve üretimi ile ilgili olarak :
Faaliyet raporunu incelediğimde kuru meyve üretiminin "Osman Akça Tarım" bünyesinde yapıldığı ve gerekli tesislerin bu şirkette bulunduğu yazılmış. Bilginiz üzere bahsi geçen şirket menderes şirketinin bir iştiraki olmayıp Akça holdinge ait. Ayrıca menderes iştiraki olan Smyrna Tarım ise sadece domates üretiyor görünmektedir. Ancak finansal rapora bakıldığında menderes tekstilin kuru meyve üretimini yaparak bunu Osman Akça tarıma sattığı belirtilmiş. Bu hususlar dikkate alınarak:
1) Kuru meyve üretimi Osman Akça tarım tarafından mı yoksa Menderes tekstil tarafından mı yapılmaktadır?
2) Eğer menderes tekstil tarafından yapılıyor ise Smyrna tarım tarafından mı üretilmektedir?
3) Eğer Smyrna Tarım tarafından üretiliyor ise neden faaliyet raporunda Smyrna Tarım kısmında ve Smyrna Tarım'ın web sitesinde bu üretimden bahsedilmemektedir?
4) Eğer Smyrna Tarım tarafından üretiliyor ise, üretim Osman Akça Tarım'a ait tesislerde mi gerçekleştirilmektedir?
abimiz ne yapıyor böyle bir fren bir gaz alköllü sürücü gibi sakat işler yapıyor yinede seviyoruz
E-imza gelmediği için malesef genel kurula katılamıyorum.
Eğer katılan yatırımcılardan birisi buraya ufak bir açıklama yaparsa çok müteşekkir kalırım
Genel kurul çok verimli geçti tüm sorulara cevap aldım şirketimiz harika yönetiliyor iyi yatırımları var ama sonuç olarak yönetimin küçük yatırımcı ile sorunu var ve çözemiyor küçük yatırımcının para kazanmasını istemiyor bu yolda her şeyi yapmaya hazır ve yapıyorda bu sebeple %75 hisseyi sattım bu gün benim aldığım fikir bu maalesef
Geçen yıl bugun (30 Mart 2022) hissenin kapanış fiyatı 2.05 TL.
Bugün (30 Mart 2023) hissenin gördüğü en yüksek fiyat 10.50 TL.
Sizin değiminizle küçük yatırımcı ile sorunu olan ve küçük yatırımcının para kazanmasının istenmediği hissenin 1 yıllık getirisi ortada.
Küçük yatırımcı sorunu patrondan önce kendisinde ararsa daha faydalı olur.
https://twitter.com/andrei2250/statu...d8F2ZUHt93mWtw
Şöyle bir tweet gördüm bu evler bu kadar gelir getirir mi acaba
defter değeri 17 tl olması gereken yer 30 tl :)
yani diyorsunuzki asgar ücret 10.000 olsun siz bir yerde çalışıyorsunuz patron bir yıl önce size 2000 tl maaş ödüyordu şimdi 4.000 çıkardı bak maaşım arttı :) e diğerleri en az 10.000 alıyor ne olacak şimdi kendimimi suçlayayım :)
bu kafayı bırakın tavsiye
şirketi iyi yönetiyorlar bunda gram endişem yok
**burda değindiğimiz gibi kur sebebi ile kar ve satışar tekstilde düşecek bildiğimiz şeyler
trendmarkt %47 payımız varmış bunuda tahmin ediyorduk sonunda yönetimden teyit aldık
kiralama yapacaklarmış satış düşünmüyorlar,tekstil ve tarımda kaliteden ödün vermiyorlar benim malımın değeri bu kısaca isteyen alır isteyen almaz tarzı oldukkça doğru
bunlar olumlu taraflar
olumsuz taraflar
yazdığım gibi ky kafayı takmışlar herkes niye bu fiyattan hisse satmak istediklerini sordu tatmin edici cevap 0 burdan satma nitelikliye sat vs yok , ben bedelsiz hisse verme olanağınız var niye bedelsiz vermiyorsunuz diye sordum hiç düşünmedik dediler :) allah korusun hisse çıkar diye acayip korkuyorlar bu mesajı aldım
430 kişi emekli olmuş kıdem yükü olukça yüksek gelecek
şirkete borç vereceklermiş bu sebeple satacaklarmış e sat gayrimenkulleri atıl varlıkları
kısaca yönetim küçük yatırımcının kazanmasını istemiyor buna kanaat getirdim bu sebeplede toplantı sırasında sattım
ama her soruya ellerinden geldikleri kadar detaylı cevapladılar ve çok profosyonel yönetiyorlar
**akça yeni yatırım 13 milyon euro tutarında olacakmış
gyo kurma fikrini ben vermiştim vergi avantajı için bi teşekkür bile etmediler :) alışığım ama hep böyle oluyor
gyo değil yatırım fonu kurma fikirleri var gyo kurarsa halka arz yapacak şirkete nakit girecek allah korusun hisse çıkar vs :)
Anladım hocam teşekkürler.
Son cumlenizdeki *akca yatirim dediginiz ne tam olarak anlayamadim. Smyrna tarım mı. Çünkü en son o yatırım açıklamıştı. Ya da akca res yatırımi mi. Eger öyleyse Smyrna tarimin yatirim büyüklüğü ne kadar olacakmis ondan bahsettiler mi?