Vadesini bekleyen kaybetmez, öyle bir ihtimal yok.
Ama faizler o dibs faizinin üstüne yükselirse ve o dönemde erken satayım derseniz zarar ihtimali var.
Printable View
dövizden etkilenmisler
arkadaşlar bir sorum var... örneğin şu an 1 ay ya da 33 gün vadeli mevduata para koyduğumuzda stopaj kesintisi var diye biliyorum... stopajın 0 olması 1 yıl ve üzeri hesaplarda diye biliyorum... son faiz olayından sonra, parasını 1 ay gibi vadede tutmak isteyen birinin PPZ alması daha mantıklı değil midir? PPZ fonunda vade ne olursa olsun stopaj 0 değil mi? yanıtlarsanız sevinirim...
my finans teşekkürler... PPZ'nin ölüsü bile vadeli mevduattan biraz fazla getirir bence. stopaj da 0... bu durumda kısa vade için mantıklı olan PHZ diye düşündüm... umarım yanılmıyorumdur... selamlar...
Mevcut zaman diliminde mevduattan iyi getirebilir lakin ben misal dün bütün ppzleri bozup 18.50 den vadeli yaptım.ppz şimdi düşecek 16.50 16.7 m.k lara..Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
An itibari ile ABD borsaları fena gözükmüyor. Yalnız dow -0,02 idi. O da artı kapatırsa yarın için yabancı fonlar en azından bazıları az da olsa artı yapabilir. Eksi olsa bile çok az olur. Ama şu anki durumda kapatırsa tabii. Ama asıl getiri Cuma günü dolar kuru açıklandığında P.tesi günü olacak.
Sanırım alınmıyor. Nasıl hesapladıklarını da bilmiyorum. Gün ortalamasını alabilirler. Serbest piyasadan dolar satın alırken (1000 dolar ve üstü) Ben merkez bankası kurunu esas alırken. Doviz burosundaki arkadaş ise biz İstanbul piyasasına bakıp ona göre fiyat veriyoruz dedi ama MB kuruna çok yakın. Bankalar gibi üç -dört kuruş üzerine koyup satmıyorlar.
Bugün IPV ve TDG gibi kura bağlı olanlar eksi oldu.
Ama ABD piyaslarına bağlı olanlar telafi edecek gibiler
Nasdag 0,6 artı oldu.
Ayrıca
Bugün kur 9,28 açıklandı.
Yarın 15.30'da bu gidişle 9,50 falan açıklayacak MB
O zaman sırf kur getirisi %2,3 civarı olacak yarın akşam için.
Eğer piyasalar son iki ayda güzel bir atak yapmazsa korkarım ki bir çoğumuzun yıllık fon getirileri mevduat altında bile kalabilir. Yıl iyi geçmedi. Fonlar maalesef bekleneni veremedi.
Pff de ilk hyv su snda
M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Maalesef öyle olacak, ağırlıklı ppf fonlardayım oradan kur ve enflasyon zararı çok olacak zaten, hisse fonlarda ve gbc de zararlar daha çıkmadı, değişkenlerin bazıları yine fena değil ama miktarları olarak az olunca onlar da kurtarmıyor. Bundan sonra ağırlığı hangi fonlara vermek gerekir onu düşünüyorum ama bulmak çok zor :(
Ben de son bir aya kadar öyle yapıyordum, çok çeşitli sepet yapıp azar miktarda alıyordum, sonra iyi gidenleri tutup miktarını arttırıyor diğerlerini satıyordum. Ama belli de olmuyor ki durum tersine de dönebiliyor, beğenmeyip sattığın çıkabiliyor, iyi dediğin de düşebiliyor veya yerinde sayıyor. Yine ağırlıklı olarak riski yüksek fonlara yöneleceğiz herhalde başka türlü bu kur ve enflasyon karşısında eriyip gideceğiz.
Dunku endeksin yukselisine elimdeki IPB, OPB ve TCD fonlari hic ayak uyduramamis :)
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Günaydın arkadaşlar IJA inveo portföy atak değişken fonu hakkındaki fikirleriniz nedir? 1 ayda %6 getirmiş
Bu OSD ye akil ermiyor.gecen ay faiz dususte o a yakin getirdi .dunku 200 puan dususe dolar %2.5 artti bugun 0.60 gunluk getirmis
Dolar artti.cdc artti.dt 10 yillik artti
Osd bugun .0.60
Bu getiriyi nerden yapti anlamadim
Eskiden dolar ve cds artinca getiride yukluce duserdi.
Portfoye baska enstrumanlar mi eklediler turev flan ne dersiniz.
Tcd.eib.eic 0.500 ort.getiri var
Bu ara eıb ve eıc de fena degilM2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
mukafat fon sepeti aldim dun...
bugun eksi getirdi ilk kez umarim son olur HEHE
Osd dolarin yukselmesinden etkileniyor %10 dovize endeksli tahvil bulunduruyor.doviz yukselince bu %10 luk kisimdaki yukselme osd ye eksi yaziyor
Bu sene reel enflasyon altında ezildik kaldık. Hepimiz açıklanan enflasyon üzeri getiri elde etsek de aslında çok mutsusuz.
Ben genel stratejimi borçlanma araçları üzerine kurdum.
AHU
EIC
OSD
Son dönemde yaptığım en mantıklı şey usd longlamak oldu.
Artık para tutmanın mantıklı olmadığını bir şekilde fiziki yatırım yapmanın gerekli olduğunu düşünüyorum.
Ocak ayında 4 liraya aldığımız kağıt -->9,5lira
6 liraya aldığımız poşet -->13.5 lira.
Bundan sonraki süreçte sanırım %20 fon %80 arsa yatırımı gibi düşünüyorum.
Aynı mantıktayım. Mesela bıkmadan usanmadan yabancı fonlara yatırım yapanlar şu anda sevinç çığlıkları atıyor olmalı. Mıymıyıy BAF veya PPY'lerden içime sıkıntı geldi. Kazandırsa ne olacak, kendilerine faydaları yok. Bu aralar ya herro ya merro takılıyorum, ölümüm yaklaştı galiba. Riskli fonlar sabretmesini bilirseniz, zorunlu harcamalarınız dışında keyfi paranızsa bir yerden muhakkak fırlıyor. Ben Akbank'ın Alternatif Enerji Fonunu herhalde doğduğum günden beri tutuyorum gibi geliyor, testere dişi gibi zigzaglarından hafakanlar basmıştı, az kalsın lanet olsun sana da alternatifine de diye satacaktım; şimdi niye daha çok almadım diye hayıflanıyorum.:bravo::bravo::bravo::Sad:
GBC'ciler uçuşa hazırlanın. :) Aylardır beklediniz ama değdi. Çıkacaklar için de güzel bir fırsat, pazartesi tam yansımayabilir, salı günü gerçek fiyatları görebiliriz.
Çevremden çok kişi motosiklet aldılar, iki yıl sonra iki katı fiyatına satacaklarını düşünerek :D Ve bunlar kelli felli beyaz yakalı adamlar.
Yukarıdaki fiziki yatırım zamanı diyen Kandırıldım nickli arkadaşa yanıt mahiyetinde yazmıştım da alıntılamayı beceremedim.
Bence 3 sene once aldigim araci 2 gun once sattim :) hisse senetlerine koydum.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
PPF'ler süper hızla yansıtmışlar düşüşü.
Ziraat PPF 3 günlük 0,129'a kadar düşmüş.
Net 15,6 oluyor.
Bu ne hız.
Düşüşün hızından başımız döndü.